Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ



  • Σηκώσατε ‘μπαιράκι΄ κατά τη λαϊκή έκφραση το τελευταίο διάστημα για τον έκπτωτο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο, γιατί όπως υποστηρίζετε παραμένει ‘φυλακισμένος΄ …Γιατί τώρα , και όχι νωρίτερα;
 Δεν είναι «τώρα», αλλά πολύ νωρίτερα, που ασχολούμαι με τον άγιο αυτό άνθρωπο!
Από τις 23 Οκτωβρίου 2010 άρχισα να γράφω για τον έγκλειστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο στο προσωπικό μου Blog: “mkka.blogspot.com”! Παρακαλώ να ανατρέξετε εκεί και να διαβάσετε την πρώτη μου, και μάλιστα εκτενή, δημοσίευση με τίτλο: «Αδικία; Έγκλημα; Απάνθρωπη συμπεριφορά;»
Αισθάνομαι μεγάλο πόνο στην ψυχή μου για τον ευλογημένο αυτό άνθρωπο! Τον έχουν καταδικάσει να είναι  στον τάφο του ζωντανός!
Η σιωπή των εκκλησιαστικών Ταγών ολοκλήρου της Ορθοδοξίας, ταπεινά φρονώ, αποτελεί στίγμα για την Εκκλησία του Χριστού μας
 
  • Με ανοιχτή σας επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ζητήσατε την παραίτηση του έξαρχου του Πατριαρχείου στην Αθήνα , κ. Δαμιανού. Αυτό θα λύσει το θέμα του ‘εγκλεισμού’ που όπως υποστηρίζετε έχει επιβληθεί στον κ. Ειρηναίο;
 Όχι βέβαια! Αλλά θα τιμωρηθή ένας εκκλησιαστικός  λειτουργός, ο οποίος είπε ψέματα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και δι΄ Αυτού προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Διότι ο Πανοσιολογιώτατος Έξαρχος επισκέφθηκε τον κ. Ιερώνυμο και Τον διαβεβαίωσεν, ότι ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος «δεν είναι έγκλειστος, αλλά αυτο-έγκλειστος!».
Εμείς, με πρόσφατο Video, που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου 2015 και το οποίον αναρτήσαμε στο ημέτερο Blog, αποδείξαμε, ότι ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι φυλακισμένος από τούς παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.    
Συνεπώς, εάν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, δεν επιβάλη μια τιμωρία στον υπηρέτη του ψεύδους Έξαρχό Του στην Αθήνα, τον παραπληροφορήσαντα την Ιερά Σύνοδο, τότε η ευθύνη μεταπίπτει στον ίδιο τον κ. Θεόφιλο!
Μια  οποιαδήποτε  κύρωση - τιμωρία προς τον Έξαρχο δεν θα έλυνε το πρόβλημα! Θα ήτο όμως μια ένδειξη, ότι κάτι άρχισε να κινείται!     
  • Τι είστε διατεθειμένος να πράξετε την αυριανή για το θέμα;;
Δεν υπάρχει κάποιο καταστρωμένο πρόγραμμα από την πλευρά μας. Συνεπώς τα γεγονότα θα μας οδηγούν στο τι πρέπει να γίνει αύριο, δηλ. ποιό  πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.
Οπωσδήποτε αισθάνομαι ευγνώμων προς τον Φιλάνθρωπο και Δικαιοκρίτη Κύριο, διότι το θέμα «ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ» άρχισε πια να ζωντανεύει!  Εφημερίδες όπως «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» έγραψαν ήδη και όχι μια φορά. Το Τηλεοπτικό κανάλι AR TV,  συγκεκριμένα δε ο κ.  Μυλωνάκης στην εκπομπή του, αφιέρωσε ένα μέρος στον φυλακισμένο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.  Ο ιατρός κ. Σταύρος Οικονομίδης από το Μόναχο έγραψε μια ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, την οποία διαδικτυακά κοινοποίησε και προς όλους τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Έπειτα και ο εξαίρετος δημοσιογράφος κ. Καλμούκος από την Βοστώνη των ΗΠΑ, συνεργάτης της εφημερίδος ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ,  που κυκλοφορεί στην Νέα Υόρκη, επανειλημ- μένως αναφέρθηκε στον έγκλειστο Πατριάρχη, μάλιστα δε έλαβε και καταχώρισε και μια συνέντευξη αυτού. 
Σήμερα η Διεύθυνση της Εφημερίδος σας και εσείς προσωπικά  έχετε την καλωσύνη να επιδεικνύετε ζωηρό ενδιαφέρον και να γράφετε για μια υπέροχη εκκλησιαστική Προσωπικότητα, τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, τον οποίο η κακία μερικών εκκλησιαστικών προσώπων εκθρόνισε από τον Πατριαρχικό Του Θρόνο, χωρίς λόγο, έπειτα δε και τον υποβίβασε στην τάξη των Μοναχών! Τέλος, χωρίς κάποια δικαστική Απόφαση τον υποχρεώνουν  να ζει φυλακισμένος στο κελλί Του. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την πρωτοβουλία σας αυτή.
  • Χαρακτηρίσατε ‘υπέρβαση’ τη βοήθεια που ανακοινώσατε πρόσφατα υπέρ των μεταναστών .Αυτό δεν είναι υπέρβαση του χριστιανικού  ‘αγαπάτε αλλήλους’;
 Όχι, βέβαια! Η προσπάθειά μας για να δώσουμε ένα χάδι στοργής σε μερικούς από τούς «πρόσφυγες» ή «μετανάστες» ή «λαθρομετα- νάστες», οι οποίοι καταταλαιπωρημένοι φθάνουν στην Πατρίδα μας, δεν είναι υπέρβαση του «αγαπάτε αλλήλους» αλλ’ αντιθέτως πιστή εφαρμογή του!  Υπέρβαση ήταν το γεγονός να βγούμε λίγο από τα δικά μας προβλήματα, να νοιώσουμε τον πόνο του άλλου και να του δώσουμε ένα χάδι, ιδιαίτερα στα μικρά παιδάκια.
Την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 μια μεγάλη Ομάδα Εθελοντών και Εθελοντριών από το Αίγιο έφθασαν στην Αθήνα και με σύνθημα «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ»  προσπάθησαν να ανακαλύψουν τέτοιους ταλαίπωρους ανθρώπους, προς τούς οποίους έδωσαν ένα πιάτο ζεστό, φρεσκο-μαγειρευμένο φαγητό, παιδικό ιματισμό, λιχουδιές για τα παιδάκια τους και ένα μικρό χρηματικό ποσόν, (μετρητά 50 € για κάθε παιδάκι), σε γονείς με μικρά παιδιά έως 12 ετών.
Ήταν μια προσπάθεια, την οποία αγκάλιασε ολόκληρη η Κοινωνία του Αιγίου, οι Αρχές της πόλεως, με πρώτο εξ όλων τον  Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Σύλλογος των Καταστημάτων Εστιάσεως κλπ. και σύσσωμος η Αδελφότης των Κληρικών της Μητροπόλεώς μας.  Η δόξα ανήκει σεις στον φιλάνθρωπο Θεό!   
  • Τι σας ώθησε στην απόφαση να τους συνδράμετε, παρότι , όπως έχετε υποστηρίξει, θα αλώσουν την χριστιανική Ελλάδα;
 Εδώ ακριβώς έγκειται η υπέρβαση! Αποδείξαμε, ότι δεν έχουμε τίποτε με τον άνθρωπο! Αντιμαχόμαστε τα κυκλώματα και το σύστημα globalitation, δηλ. παγκοσμιοποίηση, που επιχειρεί να αλλοιώση τον χαρακτήρα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ελλάδος. 
  •  Παραμένει «λεβέντης» ο κ. Τσίπρας; Πως κρίνετε την κυβερνητική πορεία;
Μια Κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να κριθή, όταν έχει μόλις τρεις μήνες ζωής. Οπωσδήποτε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μετεκλογικώς μας αποκάλυψε μια άλλη όψη της προσωπικότητός του. Εντάσσεται μεταξύ των προσοντούχων Προσώπων. Δεν είναι από το σωρό!  Η στάση του ικανοποιεί το εθνικό μας αίσθημα! Προβλέπω, ότι με αμοιβαίες  υποχωρή- σεις, τόσο των παραγόντων του Eurogroup όσο και της Ελλάδος, το οικονομικό πρόβλημα τελικά θα αντιμετωπισθή. Οι Εταίροι μας δεν μπορούν να μας αφήσουν να οδηγηθούμε σε πτώχευση. Ελπίζω και εύχομαι, ότι δεν θα περάσει το πείσμα του κ. Σώϋμπλε. Οπωσδήποτε η κατάσταση είναι κρίσιμη!
   
  • Άλλοτε, οι κυβερνήσεις, άλλοτε ο Οικουμενικός Θρόνος, τελευταία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων….Εκφράζετε συχνά αυτόνομη φωνή μέσα στην Εκκλησία. Αισθάνεστε ‘μοναχικός καβαλάρης’ ;
Με την Χάρη του Κυρίου συμπληρώνω  36 χρόνια ως Μητροπο-λίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και 38 ως Αρχιερεύς! Αισθάνομαι την ευθύνη έναντι της Μητρός Εκκλησίας και την φιλτάτης ημών Πατρίδος!  Η Ελλάδα, που αφήνω πίσω μου, δυστυχώς, δεν είναι η Ελλάδα που παρελάβαμε ως νέα γενηά!  Όντως, πολλές φορές αισθάνομαι ως «μοναχικός καβαλάρης»! Αλλά το γεγονός αυτό δεν με φοβίζει! Αντιθέτως, με καθιστά περισσότερο μαχητικό! Ως Αρχιερεύς έχω υποχρέωση να «ορθοτομώ τον λόγον της Αληθείας»!  Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"  ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΪΟΥ 2015

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 8 Ιουνίου 2015