Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!


Σε προηγούμενη ανάρτηση της 19ης Φεβρουαρίου ε. ε. αναφερθήκαμε στο θαύμα, που γίνεται κάθε χρόνο στον Ιορδάνη ποταμό, ὀπου τα ύδατα του ποταμού γυρίζουν αντίθετα! Επαναλαμβάνεται δηλ. αυτό πού έγινε κατά την Βάπτιση του Κυρίου μας, ότε «ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω, θεασάμενος το πυρ της Θεότητος κατερχόμενον και εισερχόμενον εις αυτόν». Κάποιοι τότε εξέφρασαν αμφιβολίες για το θαύμα.
Σήμερα έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα video, όπου απεικονίζεται καθαρά η αντίστροφη κίνηση των υδάτων του ποταμού. Μάλιστα δε στη μία όχθη τα νερά κυλούν πρός μία κατεύθυνση, στην κανονική ροή τους, και στην άλλη όχθη τα νερά γυρίζουν πίσω. Ας θεωρηθή κι αυτό ένα ακόμη ερέθισμα για να αυξήσουμε μέσα μας την πίστη προς τον μόνο αληθινό Θεό.
Το Video είχε την καλωσύνη να μας αποστείλει ο κ. Κωνστ. Ρόκας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά από τη θέση αυτή.Δείτε παρακαλώ: http://www.youtube.com/watch?v=s1t5CFClsBk http://www.geocities.com/kostasrokas/text-18.html+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
NEW YORK, 27 Mαΐου 2008

------------------------------------------

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Χριστός Ανέστη Σεβασμιώτατε.

Την ευχή σας.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Ρόκας και είμαι κατηχητής (όχι εν ενεργεία) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σας στέλνω το συγκεκριμένο e-mail για να σας αναφέρω κάποιο γεγονός που είμαι σίγουρος πως θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Το 2006 με Αξίωσε ο Κύριος να επισκεφθώ τον Ιανουάριο τους Αγίους Τόπους και να "Βαπτισθώ" στον Ιορδάνη Ποταμό, στο σημείο που Βαπτίσθηκε Εκείνος.
Τη χρονιά εκείνη όμως ήταν που έγινε εξαιρετικά αισθητό το Θαύμα που συμβαίνει κάθε χρόνο στο σημείο εκείνο, κατά την Τελετή Αγιασμού των υδάτων: "Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω"!
Πάνω από 4000 κόσμου από διάφορα έθνη το ζήσαμε και ένας γνωστός μου προσκυνητής το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο. Από καιρό έψαχνα να μάθω αν μπορώ σίγουρα να βάλω το βίντεο αυτό στην ιστοσελίδα που διατηρώ αναξίως στο διαδίκτυο και τελικά μόλις την Τετάρτη 14 Μαΐου με Αξίωσε ο Κύριος και το έβαλα, μαζί με μία εξήγηση για το τι ακριβώς έγινε εκεί τότε.
Σας στέλνω παρακάτω τη διεύθυνση από τη συγκεκριμένη σελίδα της ιστοσελίδας μου, έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσετε και να τη στείλετε ελεύθερα "προς Δόξαν Θεού" όπου εσείς κρίνετε.
http://www.geocities.com/kostasrokas/text-18.html
Θα ήταν φυσικά μεγάλη τιμή μου εάν τη συμπεριλαμβάνατε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς σας ή και στο blog το οποίο έχετε, έτσι ώστε να κλείσουν αρκετά στόματα που σας ειρωνεύτηκαν φέτος τον Ιανουάριο, όταν και αναφερθήκατε μέσω του blog σας στο Μεγάλο αυτό Θαύμα που συνέβη το 2006 στον Ιορδάνη.
Εύχομαι ο Αναστάς Κύριος να σας Ευλογεί, να σας Αγιάζει και να σας Στηρίζει πάντα.
Χριστός Ανέστη.
Ασπαζόμενος τη δεξιά σας,
με σεβασμό και εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ρόκας.

http://www.geocities.com/kostasrokas/text-18.html
Το βίντεο που παρουσιάζει το Θαύμα στον Ιορδάνη Ποταμό
Άγιοι Τόποι: «Ο Ιορδάνης Ποταμός εστράφη εις τα οπίσω»!
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα κινητού τηλεφώνου την Παραμονή των Θεοφανείων (με το Παλαιό Εορτολόγιο, 18 Ιανουαρίου με το Νέο) του 2006, κατά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα στον Ιορδάνη Ποταμό, στο σημείο που Βαπτίσθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.
Όσοι έχετε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ή όσοι πρόκειται να τους επισκεφθείτε στο μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η ροή των υδάτων του Ιορδάνη, όταν βρισκόμαστε στην πλευρά του Ισραήλ πηγαίνει πάντοτε προς τα δεξιά. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από εμάς, επισκεπτόμενος τον Ιορδάνη οποιαδήποτε στιγμή του έτους.
Κάθε χρόνο όμως τέτοια μέρα (Παραμονή των Θεοφανείων με το Παλαιό, 18 Ιανουαρίου με το Νέο Εορτολόγιο), κατά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, επαναλαμβάνεται (κάποιες χρονιές ίσως περισσότερο έντονα) το Θαύμα εκείνο που μας Εξιστορεί η Αγία μας Εκκλησία πως συνέβη, μόλις ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εισήλθε στα νερά του Ιορδάνη για να Βαπτισθεί από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο: «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω»!
Τον Ιανουάριο του 2006 αξιώθηκα να γίνω αυτόπτης μάρτυρας του Γεγονότος, και μαζί με περισσότερους από 4.000 προσκυνητές από διάφορα έθνη, παρακολουθήσαμε εκστατικοί το Μεγάλο αυτό και Μοναδικό (παγκοσμίως) Θαύμα, το οποίο αφού κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου κάποιος γνωστός μου προσκυνητής, κρίναμε ψυχωφελές να το μοιραστούμε μαζί σας ως αδιάψευστο Ντοκουμέντο της Παρουσίας του Κυρίου ανάμεσά μας.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής που γινόταν ταυτόχρονα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ΄ (ο οποίος βρισκόταν στην πλευρά μας, στο Ισραήλ), αλλά και από τον Ορθόδοξο Ιερέα της Ιορδανίας (τον οποίο βλέπαμε στην απέναντι όχθη του Ποταμού, όπου βρίσκεται η Ιορδανία), τα ύδατα συνέχιζαν να ρέουν όπως πάντα προς τα δεξιά. Μόλις όμως ο Πατριάρχης και ο Ιερέας της Ιορδανίας έριξαν τους Σταυρούς στον Ιορδάνη, Ψάλλοντας το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε», τα νερά άρχισαν Μυστηριωδώς να κοχλάζουν σε κάποια σημεία. Το φαινόμενο αυτό επεκτάθηκε και στη συνέχεια, μπροστά στα μάτια μας, ο Ποταμός άρχισε να παρουσιάζει δύο ροές (!), μία προς τα δεξιά και μία νέα προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα τα ύδατα να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους! Τελικά, μετά από μερικά δευτερόλεπτα το Θαύμα είχε ολοκληρωθεί: Η νέα ροή επικράτησε! Ο Ιορδάνης είχε «στραφεί εις τα οπίσω» όπως τότε, που ο Ίδιος ο Θεός Βαπτίσθηκε μέσα του και τον Καθαγίασε!
Το Θαυμαστό αυτό Γεγονός διήρκησε για όσο χρόνο (περίπου) οι δύο Σταυροί, βρίσκονταν μέσα στα νερά. Από τη στιγμή της εξόδου τους και έπειτα, ο Ιορδάνης άρχισε σιγά-σιγά να επανέρχεται στην αρχική του ροή (προς τα δεξιά), ώσπου τελικά επανήλθε πλήρως.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Θαύμα άρχισε να διαδίδεται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα στη Ρωσία η είδηση μεταδόθηκε ως εξής:
«Μόσχα, 24 Ιανουαρίου 2006 : Κάπου 5.000 προσκυνητές από διάφορες χώρες έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος, το οποίο έγινε στον ιερό ποταμό Ιορδάνη την ημέρα των Θεοφανείων.
Αμέσως αφού ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων τέλεσε την ευλογία των υδάτων, ο Ιορδάνης ποταμός σταμάτησε τη ροή του και άρχισε να κυλάει προς τα πίσω, όπως έγινε αμέσως μετά το βάπτισμα του Χριστού, γράφει η ημερήσια εφημερίδα Zhizn (Ζωή).
Αμέσως αφότου ασημένιοι σταυροί ρίχτηκαν στα ήρεμα νερά μετά από την προσευχή, ο ποταμός άρχισε να κοχλάζει. Μια αναταραχή δημιουργήθηκε και η ροή των υδάτων στράφηκε προς τα πίσω για αρκετά λεπτά.
Μια εκστατική κραυγή από 5.000 ανθρώπους ζωντάνεψε την Ιουδαϊκή έρημο. Οι άνθρωποι αρνούνταν να πιστέψουν στα ίδια τους τα μάτια, όπως έγινε και πριν δύο χιλιάδες χρόνια όταν ο Ιορδάνης αντέστρεψε τη ροή του, αφού ο Ιησούς Χριστός εισήλθε στα νερά του, όπως γράφει η εφημερίδα».
Δείτε τον Ιορδάνη να γυρίζει προς τα πίσω μετά τη Ρίψη του Τιμίου και Ζωοποιού (από τον Κύριο) Σταυρού στα ύδατά του και πιστέψτε στην Αλήθεια, διότι όπως μας διδάσκει ο μεγαλύτερος Προφήτης της Ορθοδοξίας όλων των εποχών, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, «τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα. Όλες οι πίστεις είναι ψεύτικες. Τούτο εκατάλαβα αληθινά• μόνον η πίστις των Ορθοδόξων είναι καλή και Αγία. Τούτο σας λέγω εις το τέλος, να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίτε δια τους ασεβείς και τους αιρετικούς, που περιπατούν εις το σκότος».