Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΚΗ !ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

_____Επί τέλους ακούσθηκε και μια καθαρή φωνή διαμαρτυρίας για τα αθώα θύματα της Γάζας, εκεί όπου η ανθρώπινη θηριωδία έδειξε για μια ακόμη φορά τό μοχθηρό πρόσωπό της. Εκεί όπου το Ισραήλ βομβάρδισε όχι μόνο νοσοκομεία, σχολεία, άμαχο πληθυσμό, αυτοκίνητα με ανθρωπιστική βοήθεια, ασθενοφόρα κλπ, αλλά ακόμη και το κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!
_____Το περίεργο και συγχρόνως εξοργιστικό είναι ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Οι Αρχηγοί των Κρατών τόσο της Ευρώπης όσο και του Αραβικού Κόσμου τήρησαν "σιγήν ιχθύος" για να μη στενοχωρηθή το Ισραήλ! Για την Γενοκτονία των Εβραίων από τον Χίτλερ όλη η ανθρωπότης έχει ευαισθητοποιηθή. Για την γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους Ισραηλίτες, οι οποίοι ξερριζώθηκαν από τη γή τους, ολόκληρη η ανθρωπότης έχει πάρει αναισθητικό! Ακόμη και η Μεγάλη Χώρα της Ρωσσίας!
_____Να όμως που ο κ. Μίκης Θεοδωράκης τόλμησε! Είπε τά πράγματα με το πραγματικό τους όνομα. Θαυμάζοντας την παρρησία ένος αριστερού μεν κατά βάσιν αλλά θαρραλέου ανθρώπου, δράττομαι της ευκαιρίας να μεταφέρω εδώ από τό Blog "troktiko" τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του Μεγάλου Καλλιτέχνη. Ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη, που άρχισε την γνωριμία του με την μουσική, άν η πληροφορία μου είναι ακριβής, μέσα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, στο δεξιό ψαλτήρι, όπως με έχουν πληροφορήσει. Εκεί συνετελέσθηκαν οι πρώτες καταγραφές στην ψυχή του νεαρού Μίκη περί ελευθερίας, θαρραλέας εκφράσεως της γνώμης, περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης¨καί για το πέρασμα "από τό Εγώ στό Εμείς". Προσυπογράφουμε εκθύμως τις δηλώσεις αυτές.

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
20 Ιανουαρίου 2009

Σημ. Τα στατιστικά στοιχεία, που έχουμε στη διάθεσή μας, δείχνουν, ότι κατά το παρελθόν έτος οι επισκέψεις μας στον ιστότοπό μας προσήγγισαν τον αριθμό των 100.000.

Από 1ης Ιανουαρίου μέχρι σήμερα είχαμε 7. 893 επισκέψεις. Σήμερα μόνο καί μέχρι αυτή την ώρα (10.00 μ.μ.) είχαμε 550 επισκέψεις. Ευχαριστούμε όλους.

***************************************************
"Σε σχέση με τη σφαγή των αμάχων (που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει δει τουλάχιστον δέκα παιδάκια κατακρεουργημένα καθισμένος αναπαυτικά μπροστά στην TV του), δεν με ενδιαφέρει πώς συμπεριφέρεται η Ευρώπη και κάποιοι άλλοι.Εμένα με απασχολεί τι γίνεται εδώ, στη χώρα μας. Πώς αντιδρούν οι απλοί άνθρωποι και κυρίως η νεολαία μας. Και φυσικά πάνω απ’ όλα αυτοί που πήραν μέρος στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, που άλλοι τα ονόμασαν «έκρηξη» κι άλλοι «επανάσταση». Το αθώο αίμα που χύνεται στη γειτονιά μας... οι ανελέητοι βομβαρδισμοί και οι βόμβες φωσφόρου που καίνε τις σάρκες προκαλώντας αφόρητους πόνους είναι το κριτήριο για την ψυχική υγεία ή για την γήρανση και τον μαρασμό ενός λαού. Κι απ’ ό,τι είδαμε έως τώρα από τις αντιδράσεις τόσο του λαού μας όσο και των πάσης φύσεων εκπροσώπων, πρωτοποριών και παλληκαράδων της φράσης, βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε μπει πια στη φάση της αναισθησίας, της αφασίας, του κοινωνικού μαρασμού των πάντων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) από τη βάση ως τις κορυφές. Το να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου και να παλεύω γι’ αυτά είναι αυτονόητο και αποτελεί μια βασική κοινωνική μας κατάκτηση. Δεν παύει όμως ο αγώνας αυτός να είναι «εγωιστικός» από την άποψη ότι εξυπηρετεί τα στενά προσωπικά συμφέροντα ενός πολίτη είτε μιας ομάδας πολιτών. Δεν έχει μέσα του το στοιχείο της αλληλεγγύης, που ταυτίζεται συχνά με την προσωπική θυσία για τον άλλον, δηλαδή το πέρασμα από το Εγώ στο Εμείς, που μονάχα αυτό οδηγεί ένα Λαό σε αποφάσεις και ενέργειες ικανές να τον ανυψώσουν στο επίπεδο της ιστορικής ευθύνης που μονάχα αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στους ζωντανούς και ενεργητικούς Λαούς, άξιους να καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Χωρίς αυτό το στοιχείο της συλλογικής υπέρβασης δεν μπορεί να είμαστε παρά ένα άθροισμα ατόμων ασύνδετων μεταξύ τους, που ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και φυσικά αδιαφορεί για ό,τι γίνεται γύρω του, αφού ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει ούτε για το τι γίνεται στην ίδια του τη χώρα, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ελλάδα. Το γεγονός ότι πίσω από τα εγκλήματα των Ισραηλινών βρίσκεται η αμέριστη βοήθεια των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Αντιθέτως τώρα, με την έναρξη της θητείας του Ομπάμα, υπάρχει μια γενική συστράτευση των πάσης φύσεως διαμορφωτών της συλλογικής σκέψης, οι οποίοι σε όλους τους τόνους βρίσκουν ευκαιρία να καταδικάσουν τις σχέσεις μας με την Ρωσία, με σκοπό να μας οδηγήσουν στην 100% πειθαρχική επαναφορά μας στο άρμα των ΗΠΑ. Τι σημασία είχαν, αλήθεια, μερικές χιλιάδες θύματα ενός λαού β΄ κατηγορίας, όπως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους… Ίσως λοιπόν το γεγονός αυτό του φόβου ή της λαγνείας απέναντι στην υπερδύναμη, να εξηγεί κατά κάποιο τρόπο αυτή την εκκωφαντική σιγή των αμνών, ανθρώπων του πνεύματος, επιστημόνων, καλλιτεχνών, κοινωνικών στελεχών και πολιτικών μπροστά στο νέο έγκλημα των ΗΠΑ-Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας. Σαν να λένε «είμαστε φρόνιμα παιδιά και μετανοιώνουμε για το αμαρτωλό μας παρελθόν».
Εμείς όμως, δηλαδή η Ορχήστρα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία-εκδήλωση και ο Δήμος Περιστερίου δεν έχουμε μετανοήσει. Για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις». Παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας και στους αγώνες του Λαού μας ενάντια στον πόλεμο και στους εχθρούς της Ειρήνης. Είμαστε λίγοι. Πάρα πολύ λίγοι. Όμως αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Γιατί πιστεύουμε ότι στα βάθη του Λαού μας υπάρχει πάντα αναμμένη η φλόγα που όσο κι αν την εμποδίζουν, δεν μπορεί παρά να ξανάρθει η μέρα που θα λάμψει, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στην ιστορία του τόπου μας."
Αθήνα, 18.1.2009 Μίκης Θεοδωράκης
Αναρτήθηκε από troktiko στις 5:07 μμ
_______________________________________
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΑ
Υπάρχει ένα παλληκάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλεςαίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα.
Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης,
Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για την ζωή ενός φίλου μου. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας 'Ο αρνητικό'. Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες. Μπορεί κάποιος/α από εσάς να έχει αίμα 'Ο αρνητικό' και να του σώσει τη ζωή. Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,
Σας Ευχαριστώ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΤΗΛ-ΦΑΞ :26210-35638
ΚΙΝ: 6944 434 559