Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.......

.........ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ!

 ___________Εἰναι γνωστή πια στους αγαπητούς μας επισκέπτες η αντιμαχία μας με κάποιους φίλους μας, ἐνα δημοσιογράφο καί ένα Θεολόγο, που δέν ανήκει επίσημα στους κύκλους των δημοσιογράφων, αλλά ανακατεύεται στα δημοσιογραφικά,  οι οποίοι -προκειμένου να αντικρούσουν θέσεις μας επικριτικές για ενέργειες ή εκφράσεις παραγόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου- διέπραξαν το λάθος να τραπούν σε ύβρεις και ταπεινούς χαρακτηρισμούς περί του προσώπου μας, ευτελίζοντες τήν αναξιότητά μας.
_________Φαίνεται λοιπόν, ότι ο μή δημοσιογράφος, αλλά ενεργών ως πειρατής στο χώρο της ενημερώσεως, θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, μή έχων επιχειρήματα για να αντικρούσει τις ερωτήσεις, τις οποίες του εθέσαμε με την προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο ανοικτή επιστολή" ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ προέβη ΣΕ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ! Δημοσίευσε δηλ. το κείμενο της επιστολής μας, στο οποίον όμως -ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΙΚΩΣ- προσέθεσε ως ένθετο ένα σκίτσο, με το οποίο μας γελοιοποιεί! Με τον τρόπο αυτό εξαπατά τον αναγνώστη του, ο οποίος σχηματίζει τήν ἐντύπωση, ότι το σκίτσο είναι μέρος του ιδικού μας κειμένου. Θα μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη για την ασέβειά του, ζητώντας την ηθική ικανοποίηση, αλλά δεν θα του προσφέρουμε αυτή την τιμή! Θα μπορούσαμε επίσης να τον καταγγείλουμε στην Υπηρεσία Διώξεως του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και πάλι δεν θα το πράξουμε! Θα τον πληρώσουμε, περιφρονώντας τον. Δεν τον θεωρούμε άξιο ούτε γι αυτό. Τούς εμπαθείς μόνο έτσι τους αντιμετωπίζεις!
________Για να του αποδείξουμε, λοιπόν, ότι με όσα και αν γράφει "ΔΕΝ ιδρώνει τ΄αυτί μας", ότι δηλ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΓΙΖΟΥΝ οι απρεπείς πράξεις και ενέργειές του, αναδημοσιεύουμε εδώ στο δικό μας μπλόκ το "χαριτωμένο" αυτό σκίτσο!  Με τον τρόπο αυτό τον παραδίδουμε στη λοιδωρία των αναγνωστών μας.
_________Μπράβο, αγαπητέ  Παναγιώτη! Είσαι ένας ανώριμος νέος και ένας αθεολόγητος θεολόγος! Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεις, ότι ξεύρεις μεν να γράφεις καταγγελτικά, αλλά  δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ! Δεν μάχεσαι τις ιδέες, αλλά τα πρόσωπα! Αυτό είναι το μεγάλο σου λάθος! Λιβανίζεις και κολακεύεις τους ισχυρούς της Εκκλησίας καί "καταπίνεις καλαπόδια" κάθε φορά, που οι Μεγάλοι της Ορθοδοξίας πραγματοποιούν ασύγγνωστα λάθη, αλλά την ίδια ώρα επιτίθεσαι με ΑΣΕΒΕΙΑ και ΚΑΚΟΤΗΤΑ σε μας τους κάποιους υπηρέτες της αληθείας! 
________Αγαπητέ Παναγιώτη, υπηρετούμε την αγία μας Εκκλησία επί πενήντα τόσα χρόνια, εκ των οποίων τα τριάντα έξη (36) είναι  στην Αρχιερωσύνη. Το σκίτσο φανερώνει υπεροψία του χαρακτήρος, κακότητα, μοχθηρία ψυχής καί τέλος αδυναμία αποκρούσεως της αντιμαχίας με επιχειρήματα, κατα το λόγιο "απορία ψάλτου, βήξ"! 
__________Τα συγχαρητήριά μου, δηλ. τα συλλυπητήριά μου! ήθελα να σου γράψω. Όταν λοιπόν μάθεις να σέβεσαι, τότε μπορούμε να ξαναρχίσουμε το Διάλογο. Έως τότε μεταξύ μας θά ισχύσει το αξίωμα "η σιωπή των φρονίμων εις απάντησιν ...." των ανοήτων και ασεβών!
Καλάβρυτα, 17 Αυγούστου 2012, 
Επετειακή ανάμνηση της ημέρας της εις Αρχιερέα χειροτονίας μου
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

**************************

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ


από το Blog του κ. Ανδριόπουλου!

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ



Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την απάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου σε σχετικό κείμενό μας και σε κείμενο του Νίκου Παπαχρήστου στο amen.gr


ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟ,

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ......... ΔΙΑΚΟΠΗ!  


Παρά το γεγονός, ότι εδώ στα Καλάβρυτα δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την διαδικτυακή και την ηλεκτρονική μας επικοινωνία, τα γεγονότα μας αναγκάζουν να διακόψουμε την σιωπή μας προκειμένου να απαντήσουμε -με σκληρή οπωσδήποτε γλώσσα, θυμηθήτε το αμβροσιακό στύλ- σε μερικούς καλούς μεν αλλά νέους σε ηλικία δημοσιογράφους, οι οποίοι μέσα από την ηλεκτρονική τους εφημερίδα (amen.gr) ή του προσωπικού των blog (Ιδιωτική οδός, panagiotisandriopoulos. blogspot.gr) ασεβούν όχι μόνο πρός τους όρους της κανονικής ........................................ (και συνεχίσει το δικό μας κείμενο)