Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ! Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!



Ο ΑΦΑΝΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ!


Ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ 

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑΣ!

 __________Το σημερινό σημείωμά μας αναφέρεται σε ένα πρόσωπο, το οποίον εμείς προσωπικά βαθύτατα αγαπάμε και πολύ τιμάμε! Συνεχίζουμε δέ και να απονέμουμε την ίδια αγάπη και τιμή παρά το γεγονός, ότι το όνομά του ενεπλάκη σε σύγχρονα οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν σχέση με κάποιο γνωστό μεγάλο επιχειρηματία, ο οποίος σήμερα ευρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
________Θα θέλαμε να τονίσουμε από την αρχή, ότι με όσα θα σημειώσουμε παρακάτω δεν στοχεύουμε σε κάποια, έστω και έμμεση, παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης! Τήν Δικαιοσύνη σεβόμεθα και τιμάμε επίσης! Πρόκειται για τον πολυσέβαστο καί αξιαγάπητο Κύριο (με κεφαλαίο το Κ) Πέτρο Κυριακίδη, ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο, για το οποίον εμείς στην καρδιά μας τρέφουμε απέραντη ευγνω-μοσύνη! Σήμερα απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και καταζητείται  από τις διωκτικές Αρχές! Θα ασχοληθούμε μαζί του, επικαλούμενοι το τεκμήριο της αθωότητος. Ως γνωστόν ουδείς θεωρείται ένοχος, μέχρι της οριστικής καταδίκης του! Βεβαίως η αρχή αυτή απὀ μερικά ΜΜΕ δεν εφαρμόζεται, και γι αυτό τό λόγο όσα απ αυτά το αποτολμούν  στις ημέρες μας, μας θυμίζουν εκείνα τα αλήστου μνήμης «λαϊκά Δικαστήρια» μιάς άλλης παληάς και σκοτεινής εποχής. Μερικά λοιπόν ΜΜΕ χωρίς τον παραμικρό δισταγμό σε κατασπαράσσουν μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρήμα! 
___________Είχαμε χαράξει ήδη τις γραμμές αυτές από προχθές, είχαμε δε ολοκληρώσει το σχετικό σημείωμά μας, όταν έκπληκτοι σήμερα Κυριακή 27/01 είδαμε Αθηναϊκές εφημερίδες  να γράφουν σχετικά ρεπορτάζ για τόν κ. Κυριακίδη με αλληλοσυγκρουόμενο περιεχόμενο! Έτσι το σημείωμά μας αυτό, που θα αναρτηθή αύριο, αποκτά επικαιρότητα, γεγονός το οποίον ιδιαιτέρως μας χαροποιεί. Στις πολλές γνώμες άλλων ας προστεθή και η δική μας. Η έκφραση γνώμης δεν μπορεί να θεωρηθή απόπειρα επεμβάσεως στο έργο της Δικαιοσύνης ή των Αρχών του Κράτους. 
__________Τα όσα, λοιπόν, πρόκειται να γράψουμε στη συνέχεια απορρέουν από μια εσωτερική ανάγκη! Απορρέουν αυθόρμητα από μια εσωτερική ανάγκη για μιά κατάθεση ψυχής δίχως υστερόβουλα κίνητρα. Νοιώθουμε την ανάγκη να ομολογήσουμε δημοσίως ό,τι και όσα γνωρίζουμε για ένα σεμνό άνθρωπο, αφανή εργάτη της αγαθοποιΐας και αγαθοεργίας,  εραστή και ενσαρκωτή της αρετής, τον οποίον εγνωρίσαμε σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πρίν τό όνομά του ἐμπλακή σε υποθέσεις ΄όπως της Τραπέζης PROTON BANΚ. Ενσυνειδήτως καταθέτοπυμε την μαρτυρία μας για ένα φιλάνθρωπο καί άνθρωπο καί το πράττουμε σε μιά περίοοδο, όπου πολλοί είναι έτοιμοι, παρασυρόμενοι από μερικά τουλάχιστον αδηφάγα ΜΜΕ, να του ρίψουν αβασάνιστα το λίθον του αναθέματος.
_________Οδηγός των σκέψεών μας είναι μερικές απλές αλήθειες. Ξεκινάμε τις σκέψεις μας με μερικά δεδομένα:
1.      Ούτε όλοι όσοι ευρίσκονται ήδη στη φυλακή είναι εγκληματίες, αλλά καί ούτε όλοι εμείς, που είμαστε έξω από «της φυλακής τα σίδερα» είμαστε εκ των προτέρων και άνευ ετέρου  «έντιμοι» άνθρωποι!  Όλοι μας είμεθα έντιμοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου!
2.      Ουδείς άλλωστε θεωρείται ένοχος, όπως και παραπάνω εγράψαμε, αν προηγουμένως δεν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική κατ’ αυτού Απόφαση των Δικαστηρίων!
3.      Ακόμη και σε περίπτωση που έχουμε μπροστά μας μια καταδίκη, και τότε παραμονεύει ο παράγων της «δικαστικής πλάνης». Μερικές φορές αυτή η δικαστική πλάνη αποδεικνύεται μετά τον θάνατο ενός καταδικασθέντος αθώου ΄συνανθρώπου μας!
4.      Αλλά και τότε, που έχουμε ενώπιόν μας μία καταδικαστική Απόφαση, τα Δικαστήρια λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους τον «πρότερο έντιμο βίο» του καταδίκου και γι αυτό μετριάζουν τις ποινές. 
5.      Στην ιστορία της ανθρωπότητος υπάρχουν περιπτώσεις κατα τις οποίες τα Δικαστήρια ή και η πολιτική ακόμη σκοπιμότης ωδήγησαν στη φυλακή είτε σοφούς, σαν τον Σωκράτη, είτε Εθνικούς Ήρωες, σαν το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, είτε Αγίους, σαν τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, είτε Μεγάλες Προσωπικότητες όπως τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο!
__________Με δεδομένα τα παραπάνω θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε τη δική μας προσωπική άποψη για τον Κύριο Πέτρο Κυριακίδη. Και αν ακόμη ήθελε αποδειχθή, ότι είναι ένοχος τελέσεως κάποιας εκνόμου πράξεως, για μας προσωπικά ο άνθρωπος αυτός πρέπει χωρίς τη θέλησή του να έπεσε θύμα είτε της καλωσύνης του, είτε της προς τα πρόσωπα συνεργατών του τυφλής εμπιστοσύνης του! Θύμα της ψυχικής του αγαθωσύνης!  
________ Γράφουμε αυτά τα λόγια, έχοντες πλήρη συνείδηση των λέξεων, τις οποίες χαράσσουμε στο χαρτί. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο Κύριος Πέτρος Κυριακίδης εξ ορισμού ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ να τελέσει συνειδητά μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αξιόποινη πράξη, εξ εκείνων δηλ. που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Διωκτικών Αρχών. Εκ κατασκευής είναι ένας αγαθός άνθρωπος, πλασμένος για να ευεργετή, παραμένοντας αφανής εργάτης της αγαθοεργίας! .
________Σε ανύποπτο, λοιπόν, χρόνο εγνωρίσαμε τον κ. Κυριακίδη σαν ένα σεμνό άνθρωπο, χαμηλών τόνων, με συνειδητή θρησκευτική ζωή, εκκλησιαζόμενο τακτικά, μετέχοντα στα αγιαστικά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αλλά συγχρόνως δραστήριο και πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του, σεμνά και αθόρυβα πάντοτε, το διέθετε σε αγαθοεργίες! Ήταν Δεκέμβριος του 2006, τότε που για πρώτη φορά μας επλησίασε για να αποδείξει εμπράκτως την αγάπη του στην κοινωνική πλευρά του έργου μας. Είναι χιλιάδες οι υπ’ αυτού ευεργετηθέντες! Ας θεωρηθή, ότι εμείς ομιλούμε και γράφουμε τις γραμμές αυτές εκ μέρους όλων αυτών των υπ' αυτού ευεργετηθέντων φυσικών ή νομικών προσώπων, χωρίς βεβαίως την εξουσιοδότησή τους. 
__________Για μας, λοιπόν, είναι ο Μεγάλος Δωρητής στο έργο ανεγέρσεως του κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού «TA ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ», που ανεγείρεται εδώ στο Αίγιο και του οποίου οι οικοδομικές εργασίες ἐκτοτε διεκόπησαν, από έλλειψη  νωτέρων χορηγών και δωρητών.
__________Στίς φωτογραφίες, που σας παραθέτουμε, βλέπετε το μεγάλο οικοδόμημα, σε ημιτελή κατάσταση, όπως ευρίσκεται σήμερα, αφ΄ότου εξαντλήθηκε η χορηγία του κ. Κυριακίδη. Ἐχει ολοκληρωθή η κατασκευή του εκ σκυροδέματος σκελετού, η τοιχοποιΐα και η κεραμοσκεπής στέγηΈνα ακόμη όνειρο της ψυχής μας παραμένει εισέτι ημιτελές! Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητροπόλεώς μας λειτουργεί αποδοτικώς, ανακουφίζοντας πολλά ζευγάρια εργαζομένων γονέων,  αλλά φιλοξενείται σε άλλο εκκλησιαστικό κτίριο. Προστατεύει πενήντα περίπου βρέφη και νήπια προσχολικης ηλικίας της μείζονος περιοχής του Αιγίου.


_________Η περίπτωση του αγαπητού μας κ. Πέτρου Κυριακίδη μας δίδει την ευκαιρία να σημειώσουμε πως τώρα τελευταία πολλά παράδοξα, περίεργα, συγχρόνως δε ανεξήγητα και κατατανόητα, πράγματα συμβαίνουν ολόγυρά μας! Πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δημοσίως καταγγέλλονται για λαθροχειρίες, ατασθαλίες, χρηματισμούς, αλλοιώσεις επισήμων εγγράφων κλπ. φαίνεται ΝΑ ΜΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΊΖΩΝΤΑΙ!
________Αντιθέτως πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου, προσωπικότητες με καλό μέχρι σήμερα όνομα και ευρύτατη όχι μόνον επιχειρηματική, αλλά και κοινωνική-φιλαν-θρωπική. δραστηριότητα και αποδοχή, χωρίς πολλή σκέψη, και συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται! Παρά το γεγονός, ότι απασχολούν κάποιες εκατοντάδες  μισθωτών υπαλλήλων, για κάποια εικονικά ή και δήθεν εικονικά τιμολόγια αξίας π.χ. μόλις πενήντα χιλιάδων (50.000) €, επαναλαμβάνω, και συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται! Με τον τρόπο αυτό όμως ψυχικά κουρελιάζονται, ηθικά τσαλακώνονται και επιχειρηματικά καταστρέφονται! Ταύτα πάντα συντελούνται από παράγοντες της Δικαιοσύνης, η οποία κατά τα τελευταια αυτά χρόνια εμφανίζεται ως ούτε τυφλή, ούτε κουφή, ούτε και μουγγή στα μάτια μας! 
____________Ιδού μια απόδειξη:Πως π.χ. μπορούμε να δικαιολογήσουμε την διαρροή λεπτομερειών από μια Δικογραφία, της οποίας η ανακριτική διαδικασία ευρίσκεται σε εξέλιξη; Πώς και γιατί οι δημοσιογράφοι αντλούν πληροφορίες ως προς το τί ερωτήθηκε και τι απάντηση έδωσε ο δείνα ανακρινόμενος; Πόθεν άραγε οι δημοσιογράφοι π.χ. έμαθαν ότι στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» η Ανακριτική Αρχή ανακάλυψε, ότι υπάρχει και δεύτερο «στικάκι», το γνωστό usb; Η ανάκριση, κάθε ανάκριση, εξ ορισμού είναι απόρρητη! Πως άραγε διέρρευσε, η ομολογία διατελέσαντος μεγάλου Εισαγγελέως και υπυθυνου στη ΣΔΟΕ προσώπου, ότι παρέλαβε το «στικάκι» από τον τάδε Υπουργό, το αντέγραψε και έπειτα -άκουσον! άκουσον!- κατέστρεψε το αρχικό usb;  Ή και γιατί μόνο και μόνο από αυτή την ομολογία του ο πρώην Εισαγγελεύς δεν συλλαμβάνεται και δεν προφυλακίζεται αμέσως;  Καί άλλο παραδειγμα: Πως μια μεγάλης΄κυκλοφορίας Αθηναϊκή εφημερίδα σήμερα με ολοσέλιδο άρθρο της χαρακτηρίζει τον κ. Πέτρο Κυριακίδη ως "αχυράνθρωπο" και "βιτρίνα" άλλου επιχειρηματία; Πώς και πόθεν αντλεί πληροφορίες περί επιστολών, οι οποίες απεστάλησαν από τόν κ. Κυριακίδη πρός αυτόν τόν '΄αλλον επιχειρηματία", επιστολές οι οποίες ευρέθησαν στην κατοικία  του ἀλλου επιχειρηματία; Αφού η ανακριτική διεργασία είναι μυστική πως η εν λόγω εφημερίδα στη σελίδα 41 δημοσιεύει όχι μόνο φωτοτυπίες, αλλά και αυτούσιο το περιεχόμενο τέτοιων επιστολών; Να ένα δείγμα:  
"Με το παρόν δηλώνω ότι όλες οι επενδύσεις και μετοχές μου  σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η ΝΕΠ ΑΕ, ανήκουν στον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ότι ο ίδιος μου είχε ζητήσει να τα διαχειρίζομαι. Με την παρούσα επιστολή υποχρεούμαι να τα μεταφέρω σε όποιον μου ζητηθεί για συνολικό ποσό 1.000 ευρώ. Όταν υλοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, δεν θα έχω πλέον νόμιμο δικαίωμα σε αυτά".                                                               (Βλ. Real News, 27.01.2013. sel. 41).
Όταν λοιπόν τέτοια απόρρρητα στοιχεία της ανακριτικής διαδικασίας διαρρέουν πρός τά έξω, είτε δηλ. πρός εφημερίδες, είτε προς μέσα ΜΜΕ, μάλιστα δε επιλεκτικώς, τότε δικαιούμεθα να σκεπτώμεθα, ότι η Δικαιοσύνη μερικές φορές ένεργεῖ ως τυφλή, στα πρόσωπα των εντίμων Δικαστών, καί μερικές φορές ως "ἁνοικτομάτα", στα πρόσωπα Δικαστών οι οποίοι όχι μόνον αυτο-εκθέτονται, αλλά και την Δικαιοσύνην ως ὑψιστο λειτούργημα της Δημοκρατίας επίσης εκθέτουν! .
___________Αναζητούν, λοιπόν, να προφυλακίσουν ένα πρόσωπο, που ευρίσκεται σε ώριμη ηλικία, έχει δε και πολλά προβλήματα υγείας. Όπως επίσης επιμένουν να κρατείται στη φυλακή ένας Στρατηγός, γέροντας πιά στην ηλικία  των 90 ετών περίπου, ο οποίος ευρίσκεται στον Κορυδαλλό για περισσότερα από τριάντα τόσα χρόνια! Πόσο πιά κινδυνεύει η Δημοκρατία από ένα τέτοιο πρόσωπο! (Απορία: αληθεύει άραγε η πληροφορία, ότι ο Στρατηγός αυτός σήμερα νοσηλεύεται σε νοσηλευτήριο των Αθηνών καί ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κρίσιμη;)
__________Με όλο μας το σεβασμό στη Δικαιοσύνη θα μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε το των Λατίνων σοφών αποφθεγμα: «Summum jus, summa injuria» δηλ. του Κικέρωνος, που ερμηνεύεται: ύψιστον δίκαιον, υψίστη αδικία, δηλ. η άκρα -η ακραία- Δικαιοσύνη ισοδυναμεί πρός άκραν αδικίαν!
__________Ἐπισφραγίζοντας το σημείωμά μας αυτό θα επαναλάβουμε καί πάλι, ό,τι παραπάνω είπαμε: ο Κύριος Πέτρος Κυριακίδης είναι ένας εξαίρετος ἀνθρωπος! Δεν μπορεί να είναι εγκληματίας! Κατά την ταπεινή μας γνώμη, εξ ορισμού ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ να τελέσει μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αξιόποινη πράξη, εξ εκείνων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των διωκτικών Αρχών, καθ'ὀσον και τον Θεόν σέβεται καί τόν Ηθικόν Νόμον του Ευαγγελίου ασπάζεται και τηρεί! Τελικά φρονούμε, ότι πρόσωπα ως ο κ. Πέτρος Κυριακίδης δεν αποτελούν απειλή για τήν κοινωνία μας.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 28 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
( Από τον αγαπητόν μας Π.Ν.Ι, απόλυτα σοβαρό και υπεύθυνο πρόσωπο, εζητήσαμε μερικά στοιχεία από τη ζωή του κ. Κυριακίδη, τα οποία και σας παραθέτουμε στη συνέχεια) 
"Ο Πέτρος Κυριακίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1940. Η μητέρα του είχε σπουδάσει φαρμακοποιός και πατέρας του, ο Γεώργιος, ήταν δάσκαλος και παιδοψυχολόγος και συμμετείχε στην ομάδα αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου, μάλλον κατά τη δεκαετία του 1950. Ο Γεώργιος μεγάλωσε τα παιδιά του σε ατμόσφαιρα αγάπης και ελευθερίας. Ήταν πατριώτης και συμμετείχε στη δράση της ΕΟΚΑ, στην οποία εντάχθηκε και ο γιος του Πέτρος σε ηλικία 15-16 ετών. Ο Πέτρος άσκησε μεγάλη αντιστασιακή δράση, υπηρετώντας την ελευθερία, για την οποία φυλακίστηκε και βασανίστηκε σκληρά από τους Άγγλους, χωρίς να καμφθεί το πατριωτικό του φρόνημα. Ένας από τους συναγωνιστές του εξομολογήθηκε σε μένα προσωπικά ότι ο Πέτρος, όταν ανέβαινε μία ομάδα τριών ατόμων στις ταράτσες των σπιτιών για να κατεβάσουν την αγγλική σημαία, τοποθετούσε την πλάτη του προς την πλευρά των Άγγλων σκοπών, ώστε, σε περίπτωση πυροβολισμών, να σκοτωνόταν αυτός και όχι οι υπόλοιποι. Η οικογένεια Κυριακίδη υπήρξε ιδιαίτερα θεοσεβής και ο Πέτρος απέκτησε από νωρίς βαθειά χριστιανική πίστη.  Η ηλικία των 19 ετών τον βρίσκει στην Αθήνα, ως φοιτητή της Νομικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της ζωής του απέκτησε ευρύτατη εγκυκλοπαιδική μόρφωση, που απλωνόταν σε διάφορα πεδία γνώσης όπως ιατρική, νομική, θεολογία, ψυχολογία, οικονομικά, σπουδάζοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με διάφορους τομείς. Χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ότι έχει κάνει τις μισές δουλειές που υπάρχουν.
Ως χαρακτήρας υπήρξεν ανέκαθεν τολμηρός και ατρόμητος, άνθρωπος ισχυρής θέλησης, με τεράστια έφεση προς το καλό. Ο νους του είναι αναμφισβήτητα μεγαλοφυής (μάλιστα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο άφησε εποχή για το μαθηματικό μυαλό του και για καιρό έλεγαν ότι «πέρασε από δω ο Κυριακίδης»). Είναι πολύ δραστήριος και εργατικός. Έχει πει ότι η εργασία είναι η πρώτη εντολή του Θεού προς τον άνθρωπο μετά την πτώση και είναι πολύ σημαντική. Διαθέτει πραγματική σοφία, διάκριση και τεράστια πείρα και αναρίθμητοι άνθρωποι σπεύδουν να τον συμβουλευτούν. Ακολουθεί πάντοτε τις αρχές τα Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης. Διαθέτει τεράστια υπομονή και διατηρεί την ελπίδα σε κάθε δυσκολία. Ακόμα και όταν όλοι κάμπτονται, εκείνος μένει ασάλευτος δια της πίστεως, την οποία έχει το χάρισμα να μεταδίδει και σε όσους τον συναντούν. Είναι ιδιαίτερα ευγενής και πράος, με πραγματική μακροθυμία, κάτι που αναγκάζονται να παραδεχθούν και οι όποιοι επικριτές του. Ποτέ δεν τον ακούσαμε να κρίνει ή να σχολιάζει ανθρώπους και καταστάσεις. Έχει βαθειά και αξιοζήλευτη εσωτερική ειρήνη, που επικαλύπτει όσους είναι γύρω του. Δεν τον έχουμε δει ποτέ να οργίζεται, έστω και με τη μορφή της δίκαιης αγανάκτησης.
Αγωνίζεται διαρκώς για να προσφέρει στον κόσμο.
 Ιδιαίτερη είναι η συμβολή του στη θεραπεία του ανθρώπου. Η θεραπευτική του κλίση εκδηλώθηκε στην ηλικία των 13 ετών, από την οποία άρχισε να μελετά ανάλογα συγγράμματα και να εφαρμόζει δοκιμαστικά τεχνικές σε συμμαθητές και συγγενείς του. Έχει ασχοληθεί με χιλιάδες περιστατικά. Πρόσφατα, για το σύνολο του ερευνητικού, επιστημονικού και διδακτικού του έργου, έλαβε τους ακαδημαϊκούς τίτλους Doctor Honoris Causa και Doctor Emeritus, από το Πανεπιστήμιο Titu Majoresku του Βουκουρεστίου, στην ιατρική σχολή του οποίου υπηρετεί ως αναπληρωτής Καθηγητής.
Παράλληλα,  κατά τα τελευταία 15 χρόνια ιδιαίτερα, έχει επιτελέσει τεράστιο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Έχει στηρίξει δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει συμβάλλει στην ανακαίνιση μονών στο εξωτερικό, έχει ιδρύσει σχολεία και μία τεχνική σχολή στην Αφρική, συντηρώντας παράλληλα χιλιάδες παιδάκια σε αυτή την ήπειρο. Το έργο, το οποίο μπήκε πραγματικά στην καρδιά του, ήταν η ανακαίνιση πτέρυγας στον Ναό της Αναστάσεως. Μας εξομολογήθηκε ότι νοιώθει μεγάλη τιμή που του επέτρεψε ο Κύριος να κάνει αυτή την προσφορά.
Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι αναμφισβήτητα υπόδειγμα ανθρώπου μέσα στον κόσμο. Τέτοιες φυσιογνωμίες σπανίζουν. Είναι άνθρωπος ισορροπημένος και τηρεί το μέτρο σε κάθε του εκδήλωση. Η μόνη αμετροέπεια, που μπορεί κανείς να συναντήσει σε αυτόν, αφορά στην αγάπη, η οποία νομίζεις μερικές φορές ότι αναβλύζει από κάθε πόρο του σώματός του. Εκεί ίσως εμφανίζεται η μόνη υπερβολή".