Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2012»

ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ 

     Το απόγευμα της Δευτέρας 18ης Φεβρουαρίου ε.έ. στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την φροντίδα της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς και την συνεργασία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Κορφού», έλαβε χώραν μια σεμνή, συγχρόνως δε και λαμπρά, εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τα βραβεία «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2012» σε διακεκριμένα πρόσωπα του επιστημονικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού, καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και της Εκκλησίας. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη στο κοινωνικό στερέωμα και  Οργανισμοί και άτομα, που σέβονται την Εκκλησία και τα εκκλησιαστικά Πρόσωπα!  Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων ετιμήθησαν:
1.     Η διδασκάλισσα των Πομάκων της Θράκης κα Χαρά Νικοπούλου,
2.     Ο συγγραφέας κος Ιωάννης Κορνιλάκης,
3.     Ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κος Αλέξανδρος Παρίσης,
4.     Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Σταύρος Κασιμάτης,
5.     Ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύρχος κος Κοσμάς Χρηστίδης,
6.  Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Αρβανιτόπουλος
7.     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος
8.     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ   κ.α.
       Μεταξύ αυτών ετιμήθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος. Την τιμητική διάκριση στο Σεβ. Μητροπολίτη μας παρέδωσεν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης.
        Πρωταρχικό ρόλο στη εν γένει διοργάνωση είχεν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ο κ. Δημήτριος Μουζακίτης, Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος
βραβεύεται από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκη
 Σχετικό είναι ένα δημοσίευμα από τον ιστότοπο: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.gr , το οποίο και σας παραθέτουμε.
              Στο Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας εκφράζουμε τίς ταπεινές ευχαριστίες μας! Η τιμή, που έγινε στο σεπτό πρόσωπό του, αντανακλά σε όλους μας, στον ευσεβή ιερό Κλήρο και τον πιστό Λαό της Μητροπόλεὠς μας! Εις πολλά ἔτη, Δέσποτα!
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΑΣ 
Αἴγιον, 11 Μαρτίου 2013    

*********************

Προσωπικότητες 2012-2013. 

Βραβεύθηκαν οι σημαντικότεροι Έλληνες για το έργο τους. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 18-2-2013 από την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Κορφού», η απονομή των βραβείων «Προσωπικότητες 2012-2013».

Στην 5η κατά σειρά τελετή, που την οργάνωσή της ανέλαβε η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, τιμήθηκαν προσωπικότητες που ξεχώρισαν στους τομείς των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ένοπλων Δυνάμεων, του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης, της Μουσικής, της Τηλεόρασης και της Δημοσιογραφίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας και της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του χώρου της τέχνης και των γραμμάτων.

Κατά την τελετή απονομής τιμήθηκαν οι:

Για την προσφορά της στον Κινηματογράφο ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός η κ. Μαρία Ηλιού
Για την προσφορά της στην Εκπαίδευση μέσα από πλήθος δράσεων, όπως η δημιουργία της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη», η δασκάλα των Πομάκων κ.Χαρά Νικοπούλου

Η βράβευση της Χαράς Νικοπούλου
Για την προσφορά στην Ελλάδα και στα γράμματα, τον συγγραφέα και δ/ντα σύμβουλο της «Ελαίας» ΑΜΚΕ κ.Κορνιλάκη Ιωάννη, συγγραφέα του έργου «Ιωάννης Καποδίστριας "ο άγιος της πολιτικής".

Στα εκκλησιαστικά βραβεία τιμήθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ Δανιήλ και Καλαβρύτων-Αιγιαλείας και κ.κ. Αμβρόσιος και ο Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος από τήν Κύπρο.


O Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς βραβεύει τον Υπουργό Παιδείας
Θρησκευμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Αρβανιτόπουλο


Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης. Επίσης με βραβείο τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός Ιωάννης, το οποίο παρέλαβε εκπρόσωπός του.

Για την πολιτική, το βραβείο απονεμήθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ Σεραφείμ.

Το βραβείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ.Κοσμάς Χρηστίδης. Την βράβευση του Αρχηγού ΓΕΝ πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Κορνιλάκης

Η βράβευση του Αρχηγού ΓΕΝ κ.Κοσμά Χρηστίδη

Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά της στην Ελληνική δραματική σκηνή και το Θέατρο, η ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου. Στους χαιρετισμούς τους οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Μουζακίτη, για την τιμή που έλαβαν αλλά και για την καθιέρωση του θεσμού των βραβείων.

Παραπλεὐρως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου κάθεται ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος