Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; 

H ΝΕΩΤΕΡΗ ΓΕΝΗΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!
                    
           Συνήθως κατηγορούμε τους νέους ότι δεν έχουν ιδανικά και ότι αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μάλιστα πολλές φορές τους κατηγορούμε για τις καταλήψεις που κάνουν στα Σχολεία της χώρας μας, που ίσως κάποιες φορές είναι και άδικες, ίσως δε και γίνονται για να αποφύγουν και κάποια μαθήματα.
          Όμως όλα αυτά ανατρέπονται από ένα γεγονός που συνέβη στο 2ο ΕΠΑΛ της Κατερίνης. Εκεί ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Σχολείου, ο μαθητής Γιώργος Δεμερτζής ζήτησε από τον διευθυντή του Σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική Σημαία μια φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον νόμο Κ.Δ.Π.223/97παρ. 33.
          (Παρ.33.) «Σε κάθε δημόσιο Σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο η Ελληνική όσο και η Κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς ιστούς.  Μια φορά την εβδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού».
          Ο μαθητής έκανε το αυτονόητο. Αυτό ακριβώς που προβλέπεται από την Νομοθεσία.  Αντί όμως να επιβραβευθεί το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα μας, τιμωρήθηκε από τον διευθυντή του Σχολείου με αποβολή.
          Ο μαθητής όταν βρέθηκε μπροστά στην ετσιθελική άρνηση του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο Σχολείο (είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης) να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν υπέρ και μόνο οι 30 κατά!
          Ίσως αναρωτηθούν κάποιοι γιατί να το κάνει αυτό ο διευθυντής του Σχολείου. Η απάντηση έρχεται πάλι μέσα από το Διαδίκτυο. Ο διευθυντής του συγκεκριμένου Σχολείου, κ. Τσερμπάκ Κύριλλος, είναι Τούρκος και με πολύ τούρκικη νοοτροπία! Μάλιστα σε φωτογραφία που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Σχολείου και παρατίθεται από εμάς πιο κάτω, ποζάρει προκλητικά κάτω από το πορτρέτο του σφαγέα χιλιάδων Αρμενίων, Κεμάλ Ατατούρκ!
Αριστερά ο διευθυντής Τσερμπακ Κύριλλος μαζί με ομολογούς του απο άλλες χώρες στην Τουρκία , ποζάροντας κάτω από το πορτραίτο του Κεμάλ.
          Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτοί που κινούν τα νήματα της εξουσίας προσπαθούν με κάθε μέσο να εξαφανίσουν ο,τιδήποτε Ορθόδοξο και Ελληνικό. Το κύριο μέλημά τους είναι να πολεμηθεί με λύσσα η Εκκλησία του Χριστού μας πρωτίστως και έπειτα η αγαπημένη μας Ελλάδα. Και αυτό αποδεικνύεται από την τόση προκλητική στάση που έχουν κάποιοι υπέρ των Μουσουλμάνων.
          Είχε απόλυτο δίκηο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, που έγραφε σε άρθρο του : «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Οι Έλληνες όμως καθημερινά πεθαίνουν και αφανίζονται! Αντιθέτως, οι λεγόμενοι "οικονομικοί Μετανάστες" στη Χώρα μας -Μουσουλμάνοι δε κατά το θρήσκευμα- αυξάνονται και πληθύνονται! Είμεθα σχεδόν βέβαιοι, ότι έπειτα από λίγα χρόνια οι νέοι Κατακτητές μας, οι Μουσουλμάνοι ως Μετανάστες,  θα καθιερώσουν εθνικές επετείους για λογαριασμό τους και θα λένε: "28η Οκτωβρίου .......2034! Η άλωση της Ελλάδος! Η κατάκτηση της Ευρώπης! Ο θρίαμβος του Ισλάμ κατά των Ορθοδόξων κλπ.....Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και ......."γιουσουφάκια"!  Ούτε Ελληνόπουλα θα αισθάνωνται πιά, ούτε και Ορθόδοξα χριστιανόπουλα!» http://mkka.blogspot.gr/2014/10/blog-post_27.html .
               Αλλά προσωπικά μου προκαλεί εντύπωση και κάτι άλλο. Πως κάποιοι άθεοι κόπτονται τόσο υπέρ των Μουσουλμάνων και πολεμούν λυσσωδώς την Ορθοδοξία μας, που στο κάτω κάτω είναι η επίσημη θρησκεία της Χώρας μας; Αν ήθελαν να είναι συνεπείς στην ιδεολογία της αθεΐας τους θα έπρεπε να είναι αντίθετοι και με τη θρησκεία των Μουσουλμάνων.
          Πραγματικά οι μεγαλύτεροι στην ηλικία έχουμε φθάσει σε τέτοια κατάντια, που αδιαφορούμε για τα Ιερά και τα Όσια της ένδοξης φυλής μας. Είμαστε αξιοθρήνητοι, γιατί ανεχόμαστε καταστάσεις που προσβάλλουν εμάς, την οικογένειά μας, την Πίστη μας, την Ιστορία μας και τον Ελληνισμό.
          Οι νέοι έχουν την λιγότερη ευθύνη απέναντι στην κατάσταση αυτή, αφού εμείς οι ίδιοι δεν γινόμαστε οδοδείκτες στον δρόμο τους. Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου, Γιώργο Δεμερτζή και στα 530 παιδιά του Σχολείου που τον ακολούθησαν. Μάλιστα έκαναν και συμβολική κατάληψη του Σχολείου, προκειμένου να υψωθεί η Ελληνική σημαία, χωρίς να προκαλέσουν φθορές.
          Όσο είναι ακόμη καιρός πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι μας από τον λήθαργο, μικροί και μεγάλοι. Οι άνθρωποι της Νέας Εποχής, που υπηρετούν τα συμφέροντα του Διεθνούς Σιωνισμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας.
           Μην τους δώσουμε την χαρά αυτή! Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Γιώργου Δεμερτζή και των συμμαθητών του, προκειμένου να διαφυλάξουμε την Πίστη μας και την Πατρίδα μας. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τα δύο αυτά ιδανικά και να τα παραδώσουμε ανόθευτα στις επόμενες γενιές.
         Κάποιοι γι’ αυτά τα ιδανικά έδωσαν το αίμα τους και δεν βολεύθηκαν σε μια κατάσταση χωρίς θυσίες της εποχής τους. Αν είμαστε ελεύθεροι εμείς σήμερα το οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς!
Αίγιον, 13 Νοεμβρίου 2014
Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γιαννακόπουλος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου