Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ!

____________Κάποιος ένθερμος πατριώτης και ζηλωτής χριστιανός μας προσεκάλεσε να υψώσουμε το Λάβαρο του 1821 στην Αγία Λαύρα και με τον τρόπο αυτό να κηρύξουμε την έναρξη μιάς νέας επαναστάσεως στίς ημέρες μας.
_________Εμείς ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ τον εαυτό μας ικανό για μιά τέτοια υψηλή εθνοσωτήρια αποστολή, γι΄αυτό και δεν ανταποκρι-θήκαμε στην πρόσκληση του θερμού αυτού πατριώτη!
_________Το αποτέλεσμα; Με μια ανοικτή επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, μας υβρίζει κατά τόν χειρότερο τρόπο! Εμείς, έχοντας τη συνείδησή μας καθαρή,  συγχωρούμε τον υβριστή μας και παραθέτουμε την επιστολή του έτσι για να .....μαθαίνετε!  Συγχρόνως δημοσιεύουμε και την σύντομη απαντητική πρός αυτόν επιστολήν μας.
Αίγιον, 17 Μαρτίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Η ΣΥΝΤΟΜΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ


Αγαπητέ  μοι κ. Λαμπρόπουλε,
Σας ευχαριστώ που με υβρίζετε τόσο σκληρά! Αλλά να είσθε βέβαιος, ότι ούτε τον Θεόν κοροϊδεύω, ούτε και τους ανθρώπους! Προχωρήστε στην υλοποίηση των οραμάτων σας και χωρίς τό ταπεινό πρόσωπό μου. Άλλωστε ένας τόσο ευτελής άνθρωπος, όπως ο υποσημειούμενος, τι σας χρειάζετε;

Με την αγάπη του Χριστού μας
Αίγιον, 08.03.2016       
+ ο Κ & Αι. ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ

ΣΗΜ. Σας εζήτησα το τηλέφωνό σας για να συνομιλήσουμε από τηλεφώνου.  Δυστυχώς δεν το έλαβα. Τώρα όμως δεν το χρειάζο-μαι πλέον.
       
*************************


Πηγή: http://katohika.gr/ellada/anoikti-epistoli-pros-ton-sev-amvrosio-kataggelia-pros-tous-orthodoksous-ellines/

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

amvrosios


















Σεβασμιότατε ευλογείτε.
Φαίνεται πλέον πως κοροϊδεύετε και εσείς τον κόσμο και αντί να αναλαμβάνετε τις δικές σας ευθύνες, έχετε επιδοθεί σε ένα επαίσχυντο για το σχήμα σας έργο, να κατηγορείτε τους Έλληνες.
Δεν μπορώ πλέον να σας δικαιολογώ ως αδαή και αφελή που δεν καταλαβαίνει τι κάνει.
Είσαστε σε θέση να δώσετε λύση στα προβλήματα των Ελλήνων
και εσείς αντί να χρησιμοποιείτε την δύναμη της εξουσίας που σας έχει δώσει ο Χριστός, κάθεστε και κατηγορείτε τους Έλληνες, πως δεν αντιδρούν.
Πίστευα ότι εσείς δεν συμμετέχετε στο έργο της Νέας Τάξης των σατανιστών κατά της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας, αλλά οι ενέργειές σας με διαψεύδουν.
Σας έχω ζητήσει επανειλημμένως,(είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφερομένου οι επιστολές από το 2014) να ευλογήσετε την πνευματική έγερση των Ελλήνων στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, για να ξεκινήσει μία ευλογημένη πανελλήνια εθνική πνευματική έγερση-ενημέρωση, για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Πατρίδα μας, αλλά και τους τρόπους αντίδρασης που έχουμε οι Έλληνες.
Και μέσω της ακύρωσης του μνημονίου στο ΣτΕ λόγω της καταφανούς Αντισυνταγματικότητας του, μετά από την καταπάτηση του Δημοψηφίσματος. Και μέσω βιβλίων που θα τυπωθούν από εμάς για την ιστορία μας και την Θρησκεία μας και θα μοιραστούν στα κατηχητικά της χώρας και σε όποιον Έλληνα θέλει να το λάβει. Και μέσω ενημέρωσης και συντονισμού των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της χώρας, για να αντιδράσουμε σύσσωμα απέναντι στα σχέδια τους για το μάθημα της θρησκειολογίας, σεξουαλικής αγωγής, κατάργησης της προσευχής και τόσα άλλα αισχρά που θέλουν να βάλουν στα σχολεία.
Αλλά και να ξεκινήσει μία πνευματική ενημέρωση των Ελλήνων, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην πατρίδα μας, που οι περισσότεροι Έλληνες που ενημερώνονται από τα κανάλια και τις εφημερίδες, δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει.
Και ενώ με την «πατριωτική» εικόνα του «επαναστάτη» που μας έχετε παρουσιάσει, θα περίμενε κάποιος να ανταποκριθείτε ΑΜΕΣΩΣ σε αυτό το μεγάλο και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της πατρίδος, εσείς θυμάστε τι μου απαντήσατε; Μου απαντήσατε πως: «αισθάνεστε μικρός» γι' αυτό που σας ζητάω. Και επί λέξη το εξής: «..... Δυστυχώς τα μέτρα μου δεν φθάνουν στο μέγεθος, το οποίον επιθυμείτε....». + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ.
Μπορεί όμως να αισθάνεστε «νάνος» στο να σηκώσετε και πάλι το Λάβαρο του 21 στην Αγία Λαύρα και να δώσετε ευλογία πνευματικής έγερσης, αλλά για να κατηγορείτε την Ελλάδα και τους Έλληνες πως δεν ξεσηκώνονται, και να λέτε πως ντρέπεστε που ζείτε στην Ελλάδα, σ' αυτό αισθάνεστε «μεγάλος» ε;;
Ξέρετε Σεβασμιότατε:
Όταν άλλο δείχνουμε προς τον κόσμο, ενώ άλλο είμαστε, ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και δεν είναι εκ του Θεού, αλλά εκ του διαβόλου.
Και όποιος ενδύθηκε το ιερό ράσο και δεν υπηρετεί τον Χριστό, υπηρετεί τον διάβολο, χτυπώντας από μέσα την Εκκλησία του Χριστού. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ πως εσείς οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ρασοφόροι «πατριώτες», έχετε σκοπό να επιφέρεται ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ στην Εκκλησία και να δημιουργήσετε ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ.
Το καθήκον και το χρέος σας, είναι να μεταφέρετε σε μας τους λαϊκούς, την ευλογία του Θεού και την δύναμη των Μυστηρίων Του, και εσείς αρνηθήκατε να μας μεταφέρετε την ευλογία του Θεού.
Αυτό ποιος το θέλει Σεβασμιότατε;;
Ο Θεός ή ο διάβολος;;
Έτσι για να καταλάβουμε ποιόν υπηρετείτε.
Από τότε που αναλάβατε την Μητρόπολη, δεν χρειάστηκε ούτε να δουλέψετε, ούτε ενοίκιο να πληρώσετε, ούτε να μαγειρέψετε για να φάτε, ούτε λεωφορεία και ταξί να ψάχνετε, ούτε ρούχα να φορέσετε, και παρ' όλα αυτά είχατε πάντα τα καλύτερα και τα πιο πλούσια.
Και σήμερα κατηγορείτε αυτόν τον λαό, που καθημερινά αγωνίζεται γι' αυτά που εσείς είχατε έτοιμα, πως δεν ξεσηκώνεται, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, να μας δώσετε την ευλογία της πνευματικής έγερσης ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΎΜΕ, στην ιστορική Αγία Λαύρα και εσείς κωφεύετε, σωπάτε, αλλά και αντί αυτού, ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΕ να κατηγορείτε τον λαό πως δεν αντιδρά.
Και αντί να έρθετε εις εαυτόν όπως ο Παπαφλέσσας και να πείτε: «Ντρέπομαι για τον εαυτό μου και τον λάθος δρόμο που πήρα», λέτε πως ντρέπεστε που ζείτε σ' αυτήν την χώρα. Ίσως ξεχάσατε πως σε αυτήν την ευλογημένη χώρα κατοικεί ο Θεός στο Άγιο Όρος.
Όλα μαρτυρούν πως είναι ακριβώς όπως το είπα: Ενδυθήκατε το τιμημένο ράσο για να πολεμήσετε από μέσα την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αφού ντρέπεστε λοιπόν για την Ελλάδα μας, δεν σας κρατάει κανείς με το ζόρι. Να σηκωθείτε να φύγετε απ' αυτήν, για να μην την μαγαρίζετε που την πατάτε, αφού την αρνείστε και δεν θέλετε να κάνετε αγώνα για την απελευθέρωσή της.
Να γλυτώσουμε τουλάχιστον το ΣΧΙΣΜΑ που καραδοκεί από τις ενέργειές σας.
Αυτή είναι χώρα αγίων και ηρώων και προσωπικά είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι Έλληνας και ζω σ' αυτήν. Και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για την απελευθέρωσή της.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας «πατριώτη».
Μόνο και μόνο, εν ονόματι Χριστού,
ασπάζομαι την δεξιά σας.
______________________
Υ.Γ. Αυτός ο έλεγχος που σας κάνω και αυτά που σας λέω, τι λέτε έχω το δικαίωμα σαν λαϊκός, που αντιλαμβάνεται το ψεύδος και την υποκρισία;;;;; Τι λέει επ' αυτού το Ιερόν Πηδάλιον ξέρετε;;;; Αλήθεια το έχετε διαβάσει ποτέ;;; Ξέρετε μήπως, πως κατά το Ιερόν Πηδάλιον, είστε όλοι σχεδόν οι Ιεράρχες καθηρημένοι;;
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής