Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓ. ΣΠΗΛΑΙΟΥ



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

______Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Πλήθος πολύ ανέβηκε μέχρι τον ιερό αυτό βράχο, τον οποίο επισκιάζει η θαυματουργός και περίπυστος ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά κατά τήν ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας μας.
________Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος π. Ιερώνυμος Κάρμας, οι Πατέρες της Μονής καί μία ομάδα εκλεκτών ψυχών, εθελοντών και εθελοντριών, κυριολεκτικώς εξεδαπανήθησαν, προκειμένου νά διακονήσουν το πλήθος των προσκυνητών! Ο δε Ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Βουρλής, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Π. Α., για μια ακόμη φορά έψαλε μελωδικώτατα, υψώνοντας τις ψυχές μας σε ουράνια ύψη! συμπαραστάτης και Λαμπαδάριος ο κ. Σπύρος Οικονομόπουλος.
________Με περισσή αδελφική αγάπη υποδεχθήκαμε εδώ ψηλά τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ατλάντας των ΗΠΑ κ.κ. Αλέξιο, γόνο της Καλαβρυτινής γης, από το Σιγούνι, ο Οποίος υπηρετεί μέ αφοσίωση την Ορθοδοξία μας και τον Ελληνισμό εκεί κάτω στην πέρα του Ατλαντικού Ωκεανού μεγάλη Χώρα της Αμερικής. Ο Σεβ. κ. Αλέξιος προεξήρχε της λατρευτικής Συνάξεως, εκήρυξε δέ και τον θείο λόγο.  Η σεμνή παρουσία Του προξένησε μεγάλη εντύπωση στο πολυπληθές  εκκλησίασμα. Από τη θέση αυτή Τον παρακαλούμε να δεχθεί την βαθύτατη  ευγνωμοσύνη μας.
_______Τα της εορτής περιέγραψε με σεμνότητα, αλλά καί με περισσή σαφήνεια, ο πολύ αγαπητός μας κ. Νικόλαος Κυριαζής, εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδος «KAΛΑΒΡΥΤΑ NEWS». Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ. Τον συγχαίρουμε για την αγάπη, μετά της οποίας κάθε φορά εκφράζεται για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και τον ευχαριστούμε θερμότατα για την προβολή των Καλαβρύτων μέσα από την ιστοσελίδα του. Ευχόμεθα ολοψύχως, ίνα η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου επισκιάζει αυτόν,  την οικογένειά του και το έργον του. Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε στο ακέραιο το δικό του σχετικό ρεπορτάζ.
________Υπεραγία Θεοτόκε, την πάσαν ελπίδα μας εις Σε ανατιθέμεθα! Μήτερ του Θεού, φύλαττε ημάς υπό τήν σκέπην Σου!
Καλάβρυτα, 16 Αυγούστου 2017
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
*********************

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν την Παναγία στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου 

(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν σήμερα 15 Αυγούστου 2017, στην ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων για να τιμήσουν την κοίμηση της Θεοτόκου, το ''Πάσχα του καλοκαιριού'' όπως συνηθίζουμε να το λέμε στην Ελλάδα.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα χοροστατούντων των Σεβασνιωτάτων Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου και Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Γιώργος Λαζουράς, ο τέως Βουλευτής κος Σπήλιος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών Dr Γιώργος Ζωγράφος, ο Διοικητής της Π.Υ Καλαβρύτων κος Χάρης Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού τμήματος Καλαβρύτων κος Νίκος Πατερέλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.