Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

«ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ», ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ!

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ 

ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ..... 

____Την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Κωνστ. Κάλφα, η οποία αναφέρεται σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.  Παρακαλώ, διαβάστε την καί προσευχηθήτε.

Καλάβρυτα, 21 Αυγούστου 2019
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 ******

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 

ΚΑΙ 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ

***** 

 Παναγιώτατε, φθάνει πιά! 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΑΝ ''ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ'' ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΑΝ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
   "Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα κ.κ. Βαρθολομαίε,


μετά απεράντου λύπης και οδυνηράς εκπλήξεως, πληροφορηθήκαμε το εκδοθέν υπό την προεδρία σας ανακοινωθέν της εν Κωνσταντινουπόλει Αγίας και Ιεράς Συνόδου, της 11ης Μαΐου 2019 μ.Χ. (ανήμερα των εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως το 330 μ.Χ., της εορτής των Φωτιστών των Σλάβων Ελλήνων αδελφών Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και του θανάτου του Αυτοκράτορος της Μακεδονικής μας Δυναστείας Λέοντος Σοφού το 912 μ.Χ), στο οποίο ατυχώς αναφέρεται η ονομασία των Σκοπίων σαν "Βόρεια Μακεδονία", με την αυθαίρετη δηλαδή, αντεθνική, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική ονομασία της Κυβέρνησης των Αθέων της Ελλάδας, η οποία είναι φανερό πως ασκεί πιέσεις, όπως και η ομοιόφρων περί την Σύνθετη Ονομασία Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΝΔ) και πιθανόν και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες:

"Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας ἀπό τῆς Πέμπτης, 9ης, μέχρι καί τοῦ Σαββάτου, 11ης τ.μ. Μαΐου 2019.
Κατά τάς συνεδρίας ταύτας, ἐθεωρήθησαν ἅπαντα τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένα θέματα, ἐφ᾿ ὧν καί ἐλήφθησαν αἱ προσήκουσαι ἀποφάσεις.
Συγκεκριμένως, ὡς ἀνεκοινώθη ἤδη, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος προέβη εἰς πλήρωσιν τῶν Ἱερῶν Ἀρχιεπισκοπῶν Αὐστραλίας καί Ἀμερικῆς καί συνεζήτησε, μεταξύ ἄλλων, καί ἐπί τῆς ἐν καιρῷ ὑποβληθείσης ἐκκλήτου προσφυγῆς τῆς ἐν Βορείῳ Μακεδονίᾳ ἐν σχίσματι διατελούσης, τό γε νῦν ἔχον, Ἐκκλησίας.
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 11ῃ Μαΐου 2019

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου"

    Παναγιώτατε,

είναι γνωστό πως από το 1870 και μετά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως υπήρξε για τον υπόδουλο Μακεδονικό Ελληνισμό η μόνη αχτίδα και ελπίδα, η μόνη μέριμνα και φροντίδα, η μόνη στοργική μάνα, μέχρι της αφίξεως τουλάχιστον του Ίωνα Δραγούμη και του Παύλου Μελά και της ενόπλου ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνα, στον οποίο πρωταγωνίστησαν εγερτήρια, καθοδηγητικά και καθοριστικά οι οικείοι άγιοι Μητροπολίτες σας, όπως Γερμανός Καραβαγγέλης στην Καστοριά, Χρυσόστομος Καλαφάτης στην Δράμα, Ιωακείμ Φορόπουλος στο Μοναστήρι, Αιμιλιανός Λαζαρίδης στα Γρεβενά, τους οποίους ακριβώς απέστειλε με εθνική αποστολή στην Μακεδονία το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ιδίως ο μεγάλος, εθνάρχης Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄, ο διατελέσας νωρίτερα και Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης!

  Είναι επίσης γνωστό, πως χιλιάδες Έλληνες έδωσαν την ζωή τους μένοντας πιστοί στο Πατριαρχείο (Πατριαρχικοί) και στον Ορθόδοξο Ελληνισμό, χωρίς να λυγίσουν σε φρικτά βασανιστήρια, κολάσεις τύπου ISIS και τρομοκρατία απέραντη! Χωρίς να καταδεχτούν να υπογράψουν την παράδοση της Μακεδονίας, του Ονόματος, της Ιστορίας και της ψυχής τους! Φωνάζοντας το μεγάλο, το πελώριο των Ελλήνων ΟΧΙ!

   Είναι λοιπόν τρομερό, μετά από τόσους χιλιάδες Ήρωες και Μάρτυρες, μετά από τόσο αίμα, αλλά και δόξα, να έρχεται μια ατυχέστατη - θέλουμε να πιστεύουμε - ανακοίνωση του Πατριαρχείου και να "διαγράφει" μεμιάς τον Μακεδονικό Αγώνα, τα εθνικά και θρησκευτικά μας δίκαια, το αίμα των παλικαριών, των Δεσποτών, των Ιερέων και να κλονίζει την Πίστη των σημερινών Ελλήνων στο Φανάρι και την Εκκλησία μας, που έχει αμέτρητες πηγές και εντολές Αλήθειας για την Ελληνικότητα και Μοναδικότητα της Μακεδονίας και στην Παλαιά Διαθήκη (π.χ. προφητεία Δανιήλ για Μέγα Αλέξανδρο) και στην Καινή Διαθήκη (π.χ. η ουράνια κλήση του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία και οι προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους Επιστολές του).

  Άλλωστε ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος, είχε πει στον αείμνηστο Νίκο Μάρτη, πως είναι ευλογημένος ο αγώνας για την Μακεδονία! Και αυτός ο αγώνας δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπεται από την ίδια την μάνα της Μακεδονίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

   Παναγιώτατε,

όχι μόνον ολόκληρος ο απανταχού Ελληνισμός, όχι μόνον ο Ουρανός, όχι μόνον οι Τάφοι, αλλά και αυτοί όλοι οι 22 εν ενεργεία Μητροπολίτες της Μακεδονία μας, σας παρακάλεσαν πρόσφατα με κοινή ανακοίνωσή τους, να μην υποπέσετε σε τέτοιο μέγα σφάλμα (δείτε εδώ την όλη την επιστολή), απογοητεύοντας τους πάντες και τα πάντα.

  Θυμίζουμε δε, ότι κατ΄εξοχήν πλαστογράφος θα είναι ο Αντίχριστος, παραχαράκτης και σφετεριστής της Αλήθειας και του ίδιου του Κυρίου και Θεού μας. Θα προσπαθήσει να υφαρπάξει το Όνομα, την Εκκλησία και το Ποίμνιό Του, χρησιμοποιώντας πλαστά το όνομα του Χριστού! Το ίδιο κάνουν και τα Σκόπια! Μην το δεχθείτε. Το Όνομα "Μακεδονία" στρέφεται ολοκάθαρα κατά της βόρειας Ελλάδας και των εκεί Μητροπόλεών σας! Κατά της Ορθοδοξίας! Μην ανοίξετε την πόρτα στους "λύκους"! Πίσω τους βρίσκονται ξένες και αντίθεες δυνάμεις, που θέλουν τον διαμελισμό της Ελλάδας, την αρπαγή της Μακεδονίας και την διάλυση του Αγίου Όρους!

   Ο Θεός δεν βάζει την υπογραφή Του σε τέτοια απάτη! Είναι δυνατόν να την βάλετε εσείς;

   Θέλουμε να ελπίζουμε πως όχι! Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο Βαρθολομαίος δεν θα γονατίσει μπροστά στο ψέμα και την απάτη ή τις πιέσεις! Πως θα παραμείνει αετός περήφανος, που θα τον υποδέχεται με ευγνωμοσύνη πάντα η μία και μόνη Μακεδονία!

    Παναγιώτατε,

όπως υπάρχει ένα Οικουμενικό Πατριαρχείο, ένας Οικουμενικός Πατριάρχης, μία Κωνσταντινούπολη, ένα Φανάρι, έτσι υπάρχει και μία μόνον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καμία άλλη!

   Η δε Σχισματική "Εκκλησία των Σκοπίων", αποκόπηκε από το Πατριαρχείο Σερβίας και δεν είναι παρά η Βυζαντινή μας "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας", γεμάτη τότε Ορθόδοξο Ελληνισμό, με 300.000 εναπομείναντες Έλληνες τώρα και τον καταδιωκόμενο, μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και εκατοντάδες Εκκλησίες, Μοναστήρια και Εικόνες όπου κυριαρχούν ως τώρα τα ελληνικά γράμματα πλάι στα φωτοστέφανα του Χριστού, της Θεοτόκου και των Αγίων μας!

  Η "Εκκλησία" αυτή μπορεί να αναγνωριστεί σαν "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας", μόνον εάν αναγνωρίσει στην πράξη τα συγκεκριμένα χωρία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και των Αγίων Πατέρων, ως και του Αγίου Παϊσίου, που διαλαλούν την Ελληνικότητα και Μοναδικότητα της Μακεδονίας! Μόνον δηλαδή εάν αρνηθεί ρητά το ψευδό όνομα "Μακεδονία" για την χώρα και το "Μακεδόνες" για το ποίμνιό της, το οποίο επέβαλε ο άθεος Κομμουνισμός! Αλλιώς θα βρίσκεται μόνιμα σε πλάνη, αίρεση και σχίσμα! Τότε, πρώτοι εμείς οι αληθινοί Μακεδόνες, οι Έλληνες, θα τους αγκαλιάσουμε αδελφικά και παλικαρίσια, για να δουν όλοι τι φιλότιμο και καρδιά έχει ο Ορθόδοξος λαός μας! Μα το ψέμα, τον δόλο, την απάτη, την πλαστογραφία, τον σφετερισμό δεν τα δεχόμαστε!

Ντοκουμέντο - Μητροπολίτης των Σκοπίων, παρουσία του "Αρχιεπισκόπου Στεφάνου" πλένει με κρασί τη σαρκοφάγο του Γκότσε Ντέλτσεφ, πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί ο διαμελιστικός Χάρτης αρπαγής της Μακεδονίας μας

 Αντιθέτως, ο νυν αυτοαποκαλούμενος "Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας" Στέφανος, πρωταγωνιστεί όπως και οι Μητροπολίτες του στην όξυνση και διατήρηση του Ψευτο"μακεδονισμού" και στις εορτές της Ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν και τα μνημόσυνα του Αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων διωκτών του Ελληνισμού, "ευλογώντας" την αρπαγή της Μακεδονίας μας! Δηλαδή τον διαμελισμό της Ελλάδας, με όχημα το όνομα "Μακεδονία" (δείτε εδώ)!

  Ενώ ο Πρωθυπουργός Ζάεφ, πανευτυχής φωνάζει με καμάρι πως πια "δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο" (δείτε εδώ)!

   Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα,

σας διαβεβαιώνουμε πως η θλιβερή κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει γρήγορα και θα αναλάβουν ορθόδοξες και υγιείς δυνάμεις. Οι σφετεριστές της Ελληνικής Δημοκρατίας θα λογοδοτήσουν! Η Αλήθεια και η Ιστορία θα λάμψουν! Η Συμφωνία των Πρεσπών και η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" θα ακυρωθούν πανηγυρικά! Μην βιαστείτε. Μην σας παρασύρουν. Μην στιγματιστείτε, μόνον εσείς, μέσα σε όλη την υπέλαμπρη ιστορία της Ορθοδοξίας και της Αγίας του Γένους υμών Κωνσταντινουπόλεως!
  
 Παρακαλούμε ανακαλέστε άμεσα την ατυχή ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" και χρησιμοποιείστε έναν από τους όρους "Πρώην Νότια Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας", "Δημοκρατία των Σκοπίων", "βόρεια γείτονα της Ελλάδας" κλπ, όπου δεν θα περιέχεται το ελληνικό όνομα "Μακεδονία".

  Ο Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄, όλοι οι Μακεδονομάχοι, όλοι οι νυν Μητροπολίτες της Μακεδονίας, όλοι εμείς οι Έλληνες, ολόκληρη η Ελλάδα, ο Παγκόσμιος Ελληνισμός, σας κοιτάει στα μάτια. Μην μας απογοητεύσετε! Οι εχθροί της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας καραδοκούν και θα βρουν τότε την "χρυσή ευκαιρία" που ψάχνουν για να διαλύσουν τα πάντα! Μην αφήσετε ανοιχτή την "Κερκόπορτα" της Πόλης, ενώ εμείς φυλούμε άγρυπνα τα Κάστρα της Μακεδονίας της μίας και μόνης, τα Κάστρα τα άπαρτα της Ορθόδοξης ψυχής της Ελλάδας!

   Εν Μακεδονία, τη 17η Μαΐου 2019 μ.Χ.
   ο εκ Κωνσταντινουπόλεως από πατέρα
         και εκ Μακεδονίας από μητέρα
                  πιστός εν Χριστώ
 Αρχηγός του Μακεδονικού Κόμματος
                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                         Κάλφας

η επιστροφή του Ελληνισμού
και της Ελπίδας