Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

" ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ..."

ΚΥΡΙΕ ΣΩΤΗΡΙΕ ΤΖΟΥΜΑ, 

και ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ! 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

_____Πρό τινος χρόνου ο γνωστός και αγαπητός μας αρθρογράφος κ. Σωτ. Τζούμας, συνεργάτης άλλοτε του  μακαριστού και αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου,  στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 05.09.2020 (σελ.19), δημοσίευσε ένα δυναμικό άρθρο με τίτλο "Διαβολικά Σχέδια".  Δοκιμάζουμε τον πειρασμό να το αναρτήσουμε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας, διότι απευθυνόμενος προς τους αγίους Αρχιερείς έθετε ένα πολύ καυστικό ερώτημα:
«✔️Τελικά Άγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει  τι είναι η Εκκλησία της Ελλάδος   για την (κάθε) Κυβέρνηση;». (βλ. επίσης καί Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της 05.09.2020, σελ. 16)
    Και εμμέσως, πλην σαφέστατα, απαντά ο ίδιος, ότι η Εκκλησία της Εκκλησία της Ελλάδος είναι δούλη και υπηρέτρια της εκάστοτε Κυβερνήσεως! Δηλ. υπηρετεί τυφλά τις υπαγορεύσεις της εκάστοτε Κυβερνήσεως. 
    Το θέμα δεν θέλει και πολλή συζήτηση! Από την ώρα, που η σεπτή των Ιεραρχών Χορεία αποφάσισε να μη πραγματοποιηθεί εφέτος η κατ΄έτος συνερχομένη τακτική Σύνοδος της Ιεραρχίας κατά τον Οκτώβριο μήνα, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ότι οι Ιεράρχες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ  ΠΟΛΥ δε ΚΑΥΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ, μόνο και μόνο για να μη ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  ΟΠΟΤΕ Η  ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ! 
 _______ Όταν όμως οι Αρχιερείς πωλούν τη συνείδησή τους, τότε η Εκκλησία διέρχεται ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ! Τότε επαληθεύουν τα λόγια Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως π.χ. του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, ο οποίος έγραψε τα εξής:
 
______Τι μας λέγει; 
    Έλληνες Χριστιανοί Αδελφοί, 
    Καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο Θεό και την ιστορία. Μην ανέχεσθε άλλες λοξοδρομίες και πλάνες από τους ιερείς και Αρχιερείς σας! Μην κάνετε τα "στραβά μάτια". Είστε συνυπεύθυνοι!
_______Παρήγορο είναι το γεγονός, ότι όταν εμείς οι Κορυφαίοι της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως προδί- δουμε την αποστολή μας, τότε ο Θεός μας δίδει μηνύματα εγρηγόρσεως είτε με την φωνή κάποιων πιστών ανθρώπων, όπως του κ. Τζούμα, είτε κάποιων αγιασμένων ψυχών, όπως των ερημιτών Αγιορειτών Πατέρων, είτε με υπερφυσικά φαινόμενα, όπως η επί ένα μήνα συνεχώς δακρύ-ζουσα ιερά Εικών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου στην περιοχή του Βύρωνος των Αθηνών, είτε με άλλα περίεργα φαινόμενα, όπως π.χ. το γεγονός, ότι μερμήγκια μεταφέρουν και διασώζουν την Εικόνα του Εσταυρωμένου Σωτήρος Χριστού σε ένα ιερό Ναό κάπου στη Ρωσσία, που καταστρεφόταν από πυρκαϊά! 
_______Εάν και τα μηνύματα αυτά ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, τότε εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι εμείς οι εξ ορισμού υπερασπιστές του Χριστού έχουμε πλέον προδώσει την αποστολή μας! Οπότε η υπεράσπισις της Πίστεως περιέρχεται στα χέρια των πιστών χριστιανών. Τότε τα λόγια του  Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς «μην ανέχεσθε άλλες λοξοδρομίες και πλάνες από τους ιερείς και Αρχιερείς σας!»  βαρύνουν τις πλάτες μας! Επομένως σήμερα το μήνυμά μας απευθύνεται στους πιστούς και συνειδητούς χριστιανούς! 
_______Αδελφοί μου,
    Σήμερα από την Κυβέρνηση προδίδονται όχι μόνον η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, τα νησιά μας, όπως το Καστελόριζο, τα χωρικά μας ύδατα, αλλά και η αγία Ορθοδοξία μας! Δεν είναι μόνον το γεγονός, ότι γιορτάσαμε το Άγιο Πάσχα του 2020 χωρίς Επιτάφειο, χωρίς την Τελετή του Αγίου Φωτός και χωρίς την Αναστάσιμη θεία Λειτουργία, δηλ. χωρίς να ακουσθεί δυνατά ως ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, κλπ., διότι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας,  αλλά κάθε μέρα αφαιρείται και κάτι από τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν την Ελλάδα ως κοιτίδα και Χώρα της Ορθοδοξίας! Το τελευταίο νέο είναι, ότι από τα Ελληνικά Δικαστήρια καταργήθηκε πλέον  και ο θρησκευτικός όρκος!!!! Η Απόφαση αυτή ελήφθη στα κρυφά! Δεν ακούσθηκε καμμιά διαμαρτυρία, «ούτε ένα κίχ» από την υπνώτουσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας!
        Το γεγονός αυτό μας το αποκαλύπτει ο εξαίρετος Πατριώτης Έλληνας και Δικηγόρος, ο κ. Κωνστ. Πλεύρης, με μια Ανοικτή Επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας! Ιδού τί γράφει: 
«Μακαριώτατε,
Είμαι μαχόμενος Δικηγόρος και προσφάτως κατέθεσα ως μάρτυς εις ποινικήν υπόθεσιν. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου μου λέγει: "Ορκίζεσθε στην τιμή και την συνείδησίν σας, ότι.... Την διακόπτω. "Κυρία Πρόεδρε θα δώσω θρησκευτικόν όρκον....". "Δεν γίνεται, έχει καταργηθή κ. Πλεύρη...". !!!! (βλ. Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 30.09.2020, σελ. 4).
____Ώστε, λοιπόν, η Ελλάδα μας ΑΠΟ-χριστιανίζεται! Με βήματα σταθερά αποβάλλει τον χριστιανικό της μανδύα! Απαρνείται την χριστιανική της ταυτότητα!  ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! 
______Μήπως έχετε αντίρρηση; Το φωνάζουν οι Εφημερίδες!

(βλ. Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 5.09.2020, ΣΕΛ. 16) 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

__________Ένα ακόμη περιστατικό: «Οι γονείς θα αποφασίζουν για τα θρησκευτικά»!, δηλ. εάν το παιδάκι τους θα πρέπει να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία ή ή όχι! Μέχρι χθες η διδασκαλία των θρησκευτικών ήταν κανονικό - υποχρεωτικό μάθημα. Τώρα πια, εμμέσως πλην σαφώς, καταργείται! 

(βλ. Εφημερίδα ΚΙΒΩΤΟΣ,10.09.2020, σελ. 2) 

_____Και όμως! Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 3 περιλαμβάνει τα εξής: «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου  του Χριστού Εκκλησίας» Και εις το άρθρον 16 & 2 προστίθενται: «Η Παιδεία αποτελεί βασικήν αποστολήν του Κράτους, έχει δε ως σκοπόν .....την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και την διάπλασιν αυτών ως ελευθέρων και υπευθύνων πολιτών». 
________Βλέπετε; Δεν γράφει, ότι οι γονείς θα αποφασίζουν για τα Θρησκευτικά! Ακούσατε, μήπως, καμμιά διαμαρτυρία από την πλευρά της Εκκλησίας;  Όχι, βέβαια!   Γιατί, άραγε    

ΔΙΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

_________Τέλος,  ένα σημαίνoν στέλεχος του Κυβερνη- τικού Επιτελείου, το οποίον ψηφίζεται και εκφράζει την........«συντηρητική μερίδα» (!!!!) των ψηφοφόρων, έγραψε στο Facebook: 
«Vivian Efthimiopoulou. Τη συχαίνομαι αυτή τη Χώρα. Όχι τώρα. Πάντα. Από το 1993 και μετά ζω σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία και τον συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι  από τις 10.000 Εκκλησίες της Επικράτειας να μας πλακώσουν. Να γλυτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο Λαό. Τέλος»!!!! (25 Ιουλίου, στις 11.15 μ.μ.) 
     Τα παραακάτω σχόλια δεν είναι δικά μας:  «Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ Κας ΜΑΡΕΒΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ “ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” – ΑΥΤΑ ΤΑ “ΠΑΡΤΑΛΙΑ” ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;


Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι όπως και η ίδια δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ.

Η κυρία Ευθυμιοπούλου αρθρογραφεί παράλληλα στο Liberal.gr ενώ πολλά από τα άρθρα της δημοσιεύονται και στο Athens Voice, γνωστά φερέφωνα του κυβερνώντος κόμματος..

Βλέποντας τις αναρτήσεις της κυρίας Ευθυμιοπούλου, που πριν λίγες μέρες έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά βλέπει, όπως “Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες” αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού  στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”, ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

_______'Ετσι, δυστυχώς, διαπιστώνουμε, ότι η Πίστις μας μολύνεται και προδίδεται όχι μόνο από τα Κυβερνητικά Στελέχη της δήθεν ...... «συντηρητικής» (!!!!)» Κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά, δυστυχώς, και από την Χορεία των Ιεραρχών μας! Οπότε φωνές, όπως αυτή του κ. Τζούμα, αποκτούν πολύ μεγάλην σημασίαν και σπουδαιότητα! Καλύπτουν το κενόν, που προκαλεί η νεκρική σιγή των Ιεραρχών μας! 
________Αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το μήνυμα, που μας δίδει η Πανσοφία και η Παντοδυναμία του Πανοικτίρμονος Θεού. Όταν ο άνθρωπος αδιαφορεί για το Χριστό μας, τότε η άλογος φύσις διεγείρεται και αναπληρώνει το κενό! Όταν π.χ. οι άνθρωποι πυρπολούν και καταστρέ-φουν τις Εκκλησίες, τότε ακόμη και τα μερμήγκια αναλαμβάνουν ένα σωστικό έργο. Στην φωτογρα- φία, που σας παραθέτω, θα δείτε, λοιπόν, τα μερμήγκια να διασώζουν μια σπασμένη εικόνα  του Εσταυρωμένου Κυρίου μας σε κάποιο Ναό, τον οποίον ασεβείς άνθρωποι πυρπόλησαν  και κατέστρεψαν κάπου εκεί στη Ρωσσία. Σας παραθέ- τω, λοιπόν, και την φωτογραφία, αλλά καί την ηλεκτρονική διεύθυνση του Video στο YouTube, ώστε, όσοι έχετε την δυνανότητα, να παρακολου-θήσετε ζωντανά αυτό το συγκλονιστικό  Video. 
_____Απολαύστε, λοιπόν, το συγκλονιστικό θέαμα, όπου τα μερμήγκια επιστρατεύθησαν αυτοβούλως, για να διασώσουν, και πράγματι σώζουν,  την Εικόνα του Εσταυρωμένου Ιησού! «Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε!»  


Αδελφοί μου Χριστιανοί και Έλληνες πολίτες,
    'Οταν εμείς οι Εκκλησιαστικοί Ηγέτες φοβούμε-θα να μιλήσουμε, όταν συμβιβαζώμεθα με τους Αθέους  και Μάγους, τους Νεοδημοκράτες και τους Συριζαίους, που μας κυβερνούν, όταν η Ιεραρχία αποφεύγει να συνεδριάσει «εν ολομελεία» και να επιληφθεί  των καυτών προβλημάτων, τα οποία σήμερα απασχολούν την Κοινωνίαν μας,  όταν ο Χριστός και η Εκκλησία Του ευρίσκωνται «εν διωγμώ», όταν οι Αρχιερείς τηρούν σιγήν ιχθύος, όταν Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ (!), τότε  «και οι λίθοι κεκράξονται»!  (Λουκ. κεφ. 29, στ. 40). Δηλ. τα μερμήγκια αναλαμβάνουν να μας αναπληρώσουν στην επιτέλεση του χρέους μας!
______Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες  μας προς τον αγαπητό μας κ. Σωτήριο Τζούμα, διότι μας έδωσε την αφορμή να διατυπώσουμε τις ανησυχίες μας για την ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΔΗΜΟΝΑ ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


 «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εξεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα Μέλη Αυτής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/diarkis-iera-synodos-anablithike-i-synedriasi-logo-koronoioy

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ (!)
+ Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020  
***********

Σωτ. Τζούμα. 

Διαβολικά σχέδια..

    Τελικά τί είναι η Εκκλησία της Ελλάδος; Το περίπτερο της Κυβέρνησης; Το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, ή το παραμάγαζο που έχει στηθεί για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της;     Ας μας το διευκρινίσουν για να καταλάβουμε κι εμείς, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Οι αποφάσεις της ΔΙΣ καταργούνται με ένα Tweet. Οι ΚΥΑ δημοσιεύονται πριν καν βγάλει απόφαση η ΔΙΣ, ενώ τάχατες περιμένουμε όλοι εναγωνίως να ανακοινω-θεί από τον εκπρόσωπό της.  Άλλα δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος, άλλα δηλώνει η Υπουργός Παιδείας και φυσικά στο τέλος γίνεται ό,τι έχει δηλώσει η κ. Κεραμέως. Οι...κυρίες προηγούνται!
    Ποιός εξυπηρετεί, ποιόν; Ουδέν κρυπτόν. Κάποτε θα καταλάβουμε τι συμβαίνει πρα- γματικά στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπου κατά τον ποιητή Άγγελο Βλάχο «κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει η ελαία», αλλά θάλλουν και ευδοκιμούν εν 21ο αι. πολλά λουλουδάκια και φρουτάκια! Ο νοών νοείτω.
    Τι έγινε, λοιπόν, αυτές τις μέρες;     Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην ημέρα τελέσεως του αγιασμού στα σχολεία, επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους! Η κυβέρνηση επιμένει στην 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού...
    -«Ε, και;», θα αναρωτήθηκε η κ. Κεραμέως, «...ευκαιρία να τον καταργήσουμε κι αυτόν»!
    Δεν μπορούν οι ιερείς να μεταβούν στα σχολεία, λόγω των λειτουργικών τους καθηκόντων;
-«Ας μην πάνε, οπότε καταργείται και μάλιστα εξ αιτίας της ίδιας της Εκκλησίας», θα σκέφτηκαν. Διαβολικά σχέδια!

    Καλή η Εκκλησία, όσο στηρίζει το Κράτος πρόνοιας. Συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία κλπ. Οργανωμένη φιλανθρωπία.  Τι καλός που είναι ο Χριστός, έτσι θα σκέφτηκαν και οι πέντε χιλιάδες άνδρες που τους έθρεψε πριν δυο χιλιάδες τώρα χρόνια!
    Για όλα αυτά η Εκκλησία είναι καλή και χρήσιμη. Άντε να πάνε κι οι πολιτικοί μερικές φορές, προεκλογικά σε κάποια εκκλησιαστική πανήγυρη ή σε καμιά Θεία Λειτουργία, κάνει καλό, αλλά συνήθως προ εκλογών, (όπως παίρνουμε τα χάπια μας «προ φαγητού»). Αλλά ως εκεί! Η παρουσία του ράσου ανάμεσά τους, δεν τους... αναπαύει.
    Και το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και οι ιερείς μας θα τρέχουν ξεσκούφωτοι για να προλάβουν να τελέ-σουν σε όσα περισσότερα σχολεία μπορέ-σουν, αφού οι μεν κυβερνώντες θέλουν να το αποφύγουν, οι δε εκκλησιαστικοί ταγοί αποδέχονται μοιρολατρικά όσα τους επιβάλλουν.
    Κάποτε όμως θα ξυπνήσει ένα λιονταράκι, που τώρα προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να υπνώσουν, και τότε «φωνή λαού, οργή Θεού». Ο Θεός να δώσει. Γένοιτο!» 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 02.10.2020 σελ. 1η