Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Κ Α Τ Α Θ Ε Τ Ω Τ Α Ο Π Λ Α Κ Α Ι Α Π Ο Σ Υ Ρ Ο Μ Α Ι !

 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΟΣ

 Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές,

_________Με την Χάριν του Κυρίου μας από του Ιανουαρίου του έτους 2008 άρχισα τον αγώνα μου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μέσα από τις γραμμές αυτού του Blog, το οποίον καθιερώθηκε ως μία προσωπική μου αγωνιστική έπαλξη! Χαρακτηριστική είναι μία από τις πρώτες αναρτήσεις μου (9.12.2008) με τίτλο: «Ελλάδα μου,ακριβή μου Πατρίδα,πως σε καταντήσαμε;»
    Έκτοτε με την ευλογία του Κυρίου μας συνεχώς κάθε εβδομάδα είχα και μια ανάρτηση, μέσα από τις γραμμές της οποίας εξέφραζα την αγωνία μου της ψυχής μου για την καταστροφική πορεία της Χώρας μας.
_________ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, το οποίον ανακύπτει, είναι:
     ΤΕΛΙΚΑ, κατώρθωσα κάτι προς το καλόν και της Μητρός Εκκλησίας και της φιλτάτης μας Πατρίδος;   Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! Και τούτο, διότι κάθε μέρα η πορεία προς την καταστροφή της Ελλάδος, της κοιτίδος της Ορθοδοξίας και της Χώρας  των Ορθοδόξων Χριστιανών, δυστυχώς επιταχύνεται! Η Ελλάδα  μας ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΤΑΙ!  Όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από την αγκαλιά του Χριστού μας! 
 
_________Κάποτε 
  • Υπήρχεν ο εκκλησιασμός των μαθητών!
  • Επιτρεπόταν η παρουσία του Επισκόπου στο Σχολείο και η επικοινωνία του με τους μαθητές!
  • Το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν η διδαχή του Ευαγγελίου στη μαθητιώσα νεολαία! 
  • Τα Κατηχητικά Σχολεία  άνθιζαν! 
  •  Η παρουσία της Εκκλησίας  ήταν έντονη μέσα στην Κοινωνία!
  •  Ο σεβασμός προς το ράσο ήταν απεριόριστος! 
 _______Τώρα
  •  το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε μάθημα Θρησκειολογίας!
  • Καταργήθηκε η πρωϊνή προσευχή από τά Σχολεία! 
  • Εισάγεται η σεξουαλική διαφώτιση ακόμη και στο Δημοτικό!
  • Νομιμοποιήθηκε η σεξουαλική επαφή των Gays!  
  • Οι Μαθητές οδηγούνται ως προσκυνητές στο Τζαμί των Μουσουλμάνων!
  • Οι Ναοί έκλεισαν! 
  • Ως Χριστιανοί απομακρυνθήκαμε από τον Οίκο του Θεού!  
  • Γιορτάσαμε και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020 κλεισμένοι στο  σπίτι μας! 
  • Οι Μητροπολίτες-Ηγέτες και Πνευματικοί Πατέρες  του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στην πλειονότητά τους  επρόδωσαν την αποστολήν των! 
  • Πολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς, έμαθαν να αποδιώκουν τους πιστούς από τον Ναό, εάν δεν φορούν την καταραμένη μάσκα μέσα στο Σπίτι του Θεού! Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με κάποιο Κληρικό στην περιοχή της Καλαμάτας! 
  • Κάποιος Αρχιεπίσκοπος στο Εξωτερικό αντικατέστησε την αγία Λαβίδα με το «κουταλάκι»!  
  • Σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε, και μάλιστα εκ των πρώτων, να δεχθεί το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού!
  • Ένα σύννεφο,  λοιπόν,  σκεπάζει την Χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την Πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας! 
_________Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε  «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά  και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!
 
_______Σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας  έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας! 
_________Στην παρούσα και τελευταία ανάρτησή μας σας παρουσιάζουμε τα εξής αποδεικτικά στοιχεία! 
 
1ον. Την από 9.12.2008 ανάρτησή μας μέ τίτλον:  «ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;» 
 
2ον. Την από 6ης Ιουλίου 2020 υπόμνηση προς την Ιεράν Σύνοδον να μας απαντήσει πρός το από ............ 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφον.
 
3ον.  Το Απόσπασμα Πρακτικών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 27ης Ιουνίου 2019 εις απάντησιν του υπ' αριθμ. 547/05.06.2019 ημετέρου εγγράφου, όπου η Ιερά Σύνοδος μας απαντά με τα εξής πειφρονητικά λόγια: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώσιν», δηλ. επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων» μίαν πολυσέλιδον αναφοράν μας, με την οποίαν εκφράζαμε την αγωνίαν της ψυχής μας! Ναί, την επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων»!!! Αυτή καί μόνον η ενέργεια της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΝ ΠΛΗΡΩΣ! Και διά τον λόγον αυτόν:
         α) Αρχικώς μεν επετάχυνα την παραίτησίν μου από την ενεργόν εκκλησιαστικήν διακονίαν μου και την 17ην.08.2019 υπέβαλα την παραίτησίν μου, 
    β) Μετά ταύτα δε απεφάσισα και την διακοπήν των ανάρτησεών μου εις το παρόν Blog, καθ' όσον έχω πεισθεί πλέον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΑΝ, καθώς ο Χριστός διώκεται καί οι Ναοί κλείνουν, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου! 
        Πολύν πόνον προκάλεσε στην ψυχή μου η προτροπή του Κληρικού της Καλαμάτας προς το εκκλησίασμα εν ώρα λειτουργίας κατά την ημέραν των Χριστουγέννων στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας: «'Οσοι δεν φοράτε μάσκα να βγήτε έξω, να φύγετε από την Εκκλησίαν..... Αντιρρησίες να είσθε στο σπίτι σας!.....Ή φορέστε μάσκα ή να βγήτε έξω. Ακούσατε;» 


__________Ακούοντας τα λόγια αυτά θυμήθηκα κάτι που είχεν είπει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης: «Τώρα ο Διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι Επίσκοποι»!!!!
(βλ.https://agiospatrokosmas.gr/2020/12/28/laikoi-kai-klhrikoi....».
 
 
4ον. Την υπ΄αριθμόν Πρωτ.  547 από της 5ης Ιουνίου 2019 αναφοράν μας προς την Ιεράν Σύνοδον διά της οποίας εξεφράζαμε την  ανησυχίαν μας επί διαφόρων τρεχούσης φύσεως ζητημάτων, κυρίως δε για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικος, υπογραμμίζαμε δε και «την άκραν του τάφου σιωπήν», την οποίαν ακολουθεί και εφαρμόζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος! 
 
5ον. Την από της 22ας Οκτωβρίου 2020 αναφοράν μας πρός την Ιεράν Σύνοδον καί πρός ένα έκαστον των Συνοδικών Αρχιερέων έγγραφον  αναφοράν μας διά της οποίας εξεφράζαμε την διαμαρτυρίαν μας δια το περιεχόμενον της υπ΄αριθμ. 3027/14.10.2020 Συνοδικής Εγκυκλίου, διά της οποίας επικυρώθηκαν τα γνωστά αντιχριστιανικά μέτρα της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη διά το κλείσιμον των Ναών, την απαγόρευση της κωδωνοκρουσίας, τον περιορισμό των εκκλησιαζομένων στον αριθμό των εννέα (9)  μόνον πιστών κλπ. Και η διαμαρτυρία μας έπεσε στο κενό!!!
 
 
 6ον. Την από της 19ης Οκτωβρίου 2020 ανάρτησή μας στο  παρόν Blog με τίτλον «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!» Εκεί μεταξύ των άλλων εγράφαμε και τα εξής: «Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες! Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧHΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι...., οι...,οι....και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!». 
 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ  

__________Έπειτα από όλον αυτόν τον αγώνα, ο οποίος, δυστυχώς, δεν ευρήκε ανταπόκριση από την Εκκλησιαστική Διοίκηση, τι απομένει πλέον διά τον υποσημειούμενον; 
  •  Ή η απόγνωσις και η απογοήτευσις!
  •  Ή η καταφυγή εις τον Πανοικτίρμονα Θεόν, ώστε  με την αδιάλειπτη προσευχή, την ικεσία και τις Παρακλήσεις και προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και προς τους Αγίους της Πίστεώς μας, επί πλέον δε και με τους ποταμούς των δακρύων και τις ολονύκτιες προσευχές μας ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ώστε ΕΚΕΙΝΟΣ να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση του Κράτους του Διαβόλου και να μας επαναφέρει στην Πατρική Του αγκάλη! Να κρατηθεί η Ελλάδα ως κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Οι Έλληνες να παραμείνουν Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και η Ελλάδα  να συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος ως την «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι», όπως ορίζει το άρθρον 3 του ισχύοντος Συντάγματος!
*******

    Αδελφοί μου και Αδελφές μου, 
    Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά καί περιπόθητα, 
 
        Αρνούμαι να συγκαταριθμηθώ ως Προδότης και της αμωμήτου Πίστεώς  μας και της ενδόξου Πατρίδος μας, γι αυτό και από αύριον, 1ην του Νέου Έτους 2021, καταθέτω τα όπλα της δημοσιογραφίας, αποσύρομαι από το πεδίον της μάχης και καταφεύγω εις την έρημον της σιωπής, της περισυλλογής και της μετά δακρύων προσευχής. Συγχωρήσατε μου την απόσυρσιν! Εύχεσθε και υπέρ εμού, Αμβροσίου του αναξίου Αρχιερέως και αμαρτωλού. Σας εύχομαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ! 
 
+ Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
 
ΑΙΓΙΟΝ, 31η Δεκεμβρίου 2020
 ******
ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1ον.  Το Blog της ΤΡΙΤΗΣ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;



Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο απέστειλα, όπου ήταν δυνατόν. Το παραθέτω εδώ για την ενημέρωση περισσοτέρων.
______________________________________



Αγαπητοί Αδελφοί εν Χριστώ,
Φίλοι,
Συνεργάτες στον Αμπελώνα του Κυρίου μας,
Συμπατριώτες μου,
Χριστιανοί μου,
                                                                                     και τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,

______Διάλεξα τη σημερινή πένθιμη ημέρα, μια ημέρα που κηδεύθηκε ο Αλέξης, μια ημέρα που τόσες περιουσίες κατεστράφησαν, μια ημέρα που η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται, τη σημερινή πένθιμη ημέρα, λοιπόν, διάλεξα, για να σας διαβιβάσω ένα μήνυμα, μιά αλληγορία, μιά αληθινά δυνατή αλληγορία. Είναι η ιστορία ενός μικρού βάτραχου! Μας την έστειλε ο φίλτατος κ. Νεκτάριος Μ.
________Δεχθήτε την σαν ένα ερέθισμα ή και σαν ένα ευχαριστώ πρός όσους εξ υμών είχετε την καλωσύνη να μου απευθύνετε εόρτιες ευχές αγάπης με την ευκαιρία της ονοματικής μου εορτής.
________Καταστρέψαμε τα παιδιά μας, τα απομακρύναμε από το Χριστό μας, τα σπρώξαμε στα clubs και τώρα αυτά τα παιδιά μας καταστρέφουν ό,τι βρούν στο πέρασμά τους. Οι διαδηλωτές δεν είχαν αναβολές! Λεηλάτησαν ακόμη και το κοσμηματοπωλείο της μητέρας του Αλέξη!
_______Όσοι βολεύονται ακόμη στον καναπέ τους, παρακολουθώντας με απάθεια την τηλεόραση, ας ξυπνήσουν από το λήθαργο! Είναι ανάγκη! Εύχομαι το μήνυμά μοιυ να μή φθάνει σε σας τόσο αργά, δηλ φθάνοντας να μη είσθε ήδη.....βρασμένοι! Αυτός, που υπογράφει παρακάτω, .........κοντεύει να βράσει, δηλ. να νεκρωθή!
Ας προσευχηθούμε υπέρ αλλήλων.
Κύριε, σώσον τούς ευσεβείς!
Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας!
Κύριε, σώσον τήν πίστιν μας και την Ορθοδοξίαν μας!


+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
09. 12. 2008
*******
2ον. Η υπόμνησις προς την Δ.Ι.Σ. 
******* 
 3ον. Το απόσπασμα  των Πρακτικών  της Δ.Ι.Σ.


****** 
4ον. Το υπ΄αριθμ Πρωτ. 547 από της 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφον διαμαρτυρίας προς την  Δ.Ι.Σ., το οποίον η Δ.Ι.Σ. απέρριψε εις τον κάλαθον των αχρήστων!

 

Πρός

Τήν Διαρκῆ  Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

ω. Γενναδου, 14

115 21 ΑΘΗΝΑΣ

 

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι

    Παρακαλῶ νά μοῦ ἐπιτρέψετε νά ἀπευθυνθῶ πρός Ὑμᾶς ἀδελφικῶς χρησιμοποιῶν  τά λόγια τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: Ἀδελφοί μου, «τίς ὑμᾶς ἐβάσκανεν;»  (Γαλ. γ’, 1). Διατί σιωπᾶτε; Διατί δέν ἐξεγείρεσθε; Διατί ἡ διεγερτική φωνή τῆς Μητρός Ἐκκλησίας δέν ἀκούεται πλέον;

Ἡ Ἑλλάδα μας ἀφανίζεται! Ἡ Ἐκκλησία μας ἐπίσης εὑρίσκεται ἐν διωγμῷ!  Διατί π.χ. διαφεύγει τῆς προσοχῆς Σας, ὅτι ἀπό τοῦ Δεκεμβρίου τοῦ ἔτους 2017 ἡ Κυβέρνησις τῶν ἀθέων καί μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, οἵτινες κυβερνοῦν τόν τόπον,  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ οὐδέ μίαν θέσιν Ἐφημερίου; Ἀντιθέτως οἱ ἀλλοεθνεῖς καί ἀλλόθρησκοι Μετανάστες Μουσουλμάνοι τυγχάνουν τῆς στοργικῆς προστασίας τοῦ Κράτους!  Δέν τό ἀποκρύπτουν! Τό ὁμολογοῦν δημοσίως! Βλέπε καί ὁμολογίαν Πακιστανοῦ: «Θά ψηφίσω δαγκωτό Α.Τσίπρα, γιατί μου τα πληρώνει όλα»!!!! ( [1] ).

 Θά ἐπαναλάβω ἄνευ δισταγμοῦ: «τίς ὑμᾶς ἐβάσκανεν;»  Διατί τηρεῖτε αὐτήν τήν ἄκραν τοῦ τάφου σιγήν;

Θά μᾶς ἐπιτρέψετε νά ὑπομνήσωμεν τό καθῆκον Σας μέ λόγια τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ; Ἰδού λοιπόν:

 

 «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.


Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι’ η μάνα το ζηλεύει.


Τα μάτια η πείνα εμαύρισε, στα μάτια η μάνα μένει


στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει.


«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω  ‘γώ στο χέρι;


Οπού συ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»!

 

(βλ. Ἐλεύθεροι πολιορκημένοι).


Δέν Σᾶς συνεκίνησεν ποσῶς ἡ στάσις τοῦ ἥρωος Πρεσβυτέρου π. Νικολάου Λιαδῆ, Ἐφημερίου τῆς νήσου Χίου, ὁ ὁποῖος ὅλως προσφάτως ἐχλεύασε καί ἀπε-δοκίμασε δημοσίως τόν παριστάμενον Βουλευτήν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ἀνδρέαν Μιχαηλίδην, ρίψας κατά πρόσωπον αὐτοῦ τά τριάκοντα ἀργύρια τῆς προδοσίας καί εἰπών: «Προδότη, πάρε τα 30 ἀργύρια, πού πούλησες τή Μακεδονία»; ( [2] )

Ὡσαύτως οὐδόλως  συνεκίνησεν Ὑμᾶς ἡ πρό ἔτους ἀντίδρασις τοῦ ἑτέρου Αἰδεσιμωτάτου Ἐφημερίου π. Χρήστου Σιάνα, Ἐφημερίου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος Ρόδου, ὁ ὁποῖος κατά μῆνα Ἰούνιον τοῦ ἔτους 2018, ὁμιλῶν ἀπό τῆς Ὡραίας Πύλης, ἐχαρακτήρισεν ὡς «προδοσίαν» τήν Συμφωνίαν τῶν Πρεσπῶν; ( [3] )

Διέφυγεν ἄραγε τῆς προσοχῆς Σας, ὅτι μέλη τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ Πληρώματος διεγείρονται,διαμαρτύρονται, καί  ·        

Εἴτε καταφεύγουν εἰς ἔνδικα μέσα, προκειμένου νά ἀποτρέψουν τήν Ἰσλαμοποίσιν τῆς ἐνδόξου Πατρίδος ἡμῶν, ὅπως ἡ Δικηγόρος τῶν Ἀθηνῶν, ἡ Ἐρίτιμος Κυρία Αἰκατερίνη Παντελίδου, ἥτις τήν 22αν-04-2019 κατέθεσεν διά δευτέραν φοράν Ἐξώδικον Δήλωσιν καί Διαμαρτυρίαν κατά τοῦ θρασυτάτου Ἰμάμη κ. Ζακί Σιντί Μοχάμετ, ὁ ὁποῖος μέ περισσήν θρασύτητα παρεμβαίνει εἰς τόν χῶρον, ὅπου ἀνεγείρεται τό Ἰσλαμικόν  Τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ, ἀποστέλλων καί καθοδηγῶν ἐκεῖ πολυπληθεῖς ὁμάδας πιστῶν τοῦ Ἰσλάμ, προκειμένου νά καταδείξῃ, ὅτι «ἀπό τώρα ἤδη ἔχει δικαιώματα εἰς τόν χῶρον» ἐκεῖνον; Ἡ Κυρία Παντελίδου καί ἕτεροι -πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα- ἀντιδρῶντες βροντοφωνάζουν: «Ἐκεῖ ἡ γῆ εἶναι δική μας καί θά τήν ὑπερασπισθοῦμε μέ κάθε νόμιμον μέσον» ([4]),

 ·         Εἴτε ὡς δημοσιογράφοι βροντοφωνοῦν:

§  «Ξυπνήστε, εἴμαστε σέ μεγάλο κίνδυνο» ( [5] )

§  «Σέ κίνδυνο ἡ Ἑλλάδα»( [6] )

§  «ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ τη Θράκη» ( [7] )

§  «Εμπάργκο Κυβέρνησης ...και στην Τρυπητή» ( [8] )

                    §  «Σέ επικίνδυνο ἀτραπό ἡ Ἐκκλησία τῆς 
                             Ἑλλάδος»( [9] ).

 ·         Εἴτε ὡς θρησκευτικός Τύπος ἐπισημαίνει!  Οὕτως:

§  Ἡ Ἀδελφότης Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» μέ ἄρθρον εἰς τό ὁμώνυμον περιοδικόν αὐτῆς με τίτλον:  «Ἐσχάτη ὥρα» σημειώνει: «Κοσμογονικές μεταβολές, γεγονότα, βιβλικές καταστροφές....Ὅμως ὁ ἅγιος εὐαγγελιστής Ἰωάννης γράφει....«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, ...ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται.....καί νῦν ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι. Ὅθεν γινώσκομεν, ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Α΄ Ίω. β΄, 18) ( [10] ).

 

·         Εἴτε ὡς πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα καταθέτουν τήν ἀγωνίαν τῆς ψυχῆς των εἰς τήν Διοίκησιν τῆς Ἐκκλησίας, τ.ἔ. πρός Ὑμᾶς Ἅγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι. Οὕτως:

§  Ὁ εὐσεβής πιστός κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου εἰς τό Mainz τῆς Γερμανίας, ἀπευθυνόμενος πρός Ὑμᾶς -διά τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αἰτωλίας και Ακαρνανίας κ Κοσμᾶ-, καί διά τῆς ἀπό Ἀπριλίου τρ. ἔτους Ἀναφορᾶς του θέτει ἐνώπιον Ὑμῶν ἀγωνιώδεις τινας ἐρωτήσεις καί παρακαλεῖ Ὑμᾶς, ὅπως ἐνεργήσητε ἁρμοδίως «διά τήν ἀναγνώρισιν καί τῆς ἁπλῆς καθαρευούσης... ὡς ἐπισήμου γλώσσης τοῦ Κράτους», προνοῶν διά τήν κατοχύρωσιν τῆς γλώσσης τῶν λειτουργικών βιβλίων τῆς Ἁγίας Ὀρθοδοξίας μας!  ( [11] )

§  Ὡσαύτως ἕτερος εὐσεβής καί λόγιος ἄνθρωπος, πιστόν δέ τέκνον τῆς  Ἐπαρχίας μας, ὁ κ. Ἀθανάσιος Χρονόπουλος διά τοῦ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου μᾶς γνωστοποιεῖ τήν ἀγωνίαν τῆς ψυχῆς του ἐκ τοῦ γεγονότος, ὅτι εἰς τόν Ὀρθόδοξον Ναόν τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης εἰς Η.Π.Α. διδάσκεται ἡ Yoga μέ τό σύνθημα: «Feel Good Yoga» !!!!([12] ).


            Μακαριώτατε καί ἅγιοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί,

 «Καί τί ἔτι λέγω; ἐπιλήψει  γαρ με διηγούμενον ὁ χρόνος περί  Γεδεών, Βαράκ τε καί Σαμψών καί Ἰεφθάε...»   [13], ἵνα κατά τόν Ἅγιον Ἀπόστολον Παῦλον εἴπω. Ἡ Ὀρθοδοξία μας διώκεται! Ἡ ἐδαφική ἀκεραιότης τῆς Πατρίδος προσφέρετε ὡς δῶρον εἰς τούς τῶν Σκοπίων.....Ἡ ἐθνική μας ταυτότης  καί αὐτοσυνειδησία «καταχωνιάζεται» εἰς τά τάρταρα τῆς λησμοσύνης! Ἡ Ἑλλάδα μας αὐτοδιαλύεται, ἔχουσα Ἄρχοντας καί Κυβερνήτας Ἑβραιο-Μασσώνους, τυφλά ὄργανα τῆς Παγκοσμιοποιήσεως!

Ἔναντι ὅλων αὐτῶν τῶν κοσμογονικῶν ἀλλαγῶν ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία τηρεῖ σιγήν ἰχθύος! Αἱ μεμονωμέναι φωναί Ἱεραρχῶν δέν ἀρκοῦν! Οἱ Κυβερνῶντες δέν ἀνησυχοῦν! «Δέν ἱδρώνει τό αὐτί τους», ἵνα κατά τήν δημώδη γλῶσσαν ὁμιλήσωμεν! Ὅθεν, ἀναγκαία καθίσταται ἡ κραυγή ἀγωνίας τῆς ἐκκλησιαστικῆς Διοικήσεως, ἤτοι πρωτίστως Ὑμῶν, ἅγιοι Ἀδελφοί, τῶν συγκροτούντων τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐάν δέ παραστῇ ἀναγκαῖον, τότε καί τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας!

Τούτων οὕτως ἐχόντων, ἡ ἐλαχιστότης μου Σᾶς ἀπευθύνει τήν ἐρώτησιν: Ἀδελφοί μου, διατί ἀφήσατε «ἀνενεργόν» τό «ντουφέκι» τοῦ ἐλεγκτικοῦ Σας λόγου;

«Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει»,

 

δηλ. ὁ εὐσεβής Ἑλληνικός Λαός κλαίει ἀπαρηγόρητα!


«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω  ‘γώ στο χέρι;


Οπού συ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»!


Ποιός ἄραγε νά εἶναι αὐτός ὁ Ἀγαρηνός, ὁ ὁποῖος γνωρίζει, ὅτι τό ντουφέκι μας τώρα πιά δέν κροταλίζει, ἀλλ’ εἶναι «Έρμο τουφέκι σκοτεινό»;

 Ποιός ἄλλος παρά ὁ Πρωθυπουργός κ. Ἀλέξιος Τσίπρας, ὁ Ὑπουργός τῆς ἀ-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου,  ( [14] ), καί τά λοιπά «τσιράκια» ἀπό τήν πλευράν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ! Ἀλλά καί ἀπό τήν πλευράν τῆς Νέας Δημοκρατίας δέν λείπουν -δυστυχώς- αὐτά τά ἀνθελληνικά «τσιράκια»! Ὅπως π.χ.  ὁ Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Δημήτριος Καιρίδης ( [15] ) καί πολλοί ἄλλοι!

 Ὅλοι αὐτοί, λοιπόν, «οἱ Ἀγαρηνοί» κατεδαφίζουν ὅ,τι σεμνόν, ὅ,τι ἠθικόν, ὅ,τι ψυχωφελές, ὅ,τι θρησκευτικόν, ὅ,τι ἐθνικόν, ὅ,τι ἑλληνοχριστιανικόν ἰδεῶδες καί –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- παραμένουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,  καθ’ὅσον γνωρίζουν ὅτι «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει!», ὅπως ἔγραψεν ὁ ποιητής, δηλ. σχεδόν οὐδείς ἐκ τῶν ἐκκλησιαστικῶν παραγόντων διεγείρεται! Ἐάν δέ καί τινες ἐκ τῶν Ἱεραρχῶν βροντοφωνοῦν καί διαμαρτύρωνται, οὗτοι ἁπλῶς χαρακτηρίζονται ὡς «σαλοί», δηλ. ὡς τρελλοί, ἀκραῖοι  καί τά τοιαῦτα! Βεβαίως δι’ ἡμᾶς τό νά εἴμεθα «διά Χριστόν σαλοί» εἶναι τίτλος τιμῆς! ( [16] ). Ἀλλ’ ὅταν ἡ «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει», τότε οἱ ἄθεοι πανηγυρίζουν! Αὐτοί, λοιπόν, ἀποτελοῦν τόν Ἀγαρηνόν, κατά τήν ἔκφρασιν τοῦ ἐθνικοῦ ἡμῶν ποιητοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ.

  Τό ἔγκλημα αὐτό τῆς ἄκρας τοῦ τάφου σιωπῆς, λοιπόν, πρωτίστως βαρύνει τήν Ἱεράν Σύνοδον!  Ἀκολούθως ὅμως βαρύνει καί ἡμᾶς τούς ὑπολοίπους Ἱεράρχας! Μᾶς ἔχουν ἤδη «ξεφωνήσει» τά Μ.Μ.Ε.!

«Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας που δέν ἔχουν ΦΡΟΝΗΜΑ,

 ἀλλά ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΦΡΟΝΙΜΑ»,

ἔγραφεν μόλις τήν 17ην Ἀπριλίου τρ. ἔτους ὁ Πολιτικός ἀναλυτής-ἀρθρογράφος κ. Παναγιώτης Ἀποστόλου ( [17] ).

 Ἔπειτα ἀπό τά ἀνωτέρω ἐξόχως καταθλιπτικά πραγματικά γεγονότα, ἄς ἔλθωμεν πλέον καί εἰς ἕνα πολύ σοβαρόν θέμα τῶν ἡμερῶν, τάς ὁποίας διανύομεν. Δέν ἀντελήφθητε ἄραγε, ὅτι ἡ Κυβέρνησις Τσίπρα, μεταξύ τῶν πολλῶν  ἄλλων καταστροφικῶν νομοθετημάτων καί ἀποφάσεών της, προωθεῖ ἐπίσης καί ἕναν ὅλως ἀπαράδεκτον Νόμον, διά τοῦ ὁποίου τροποποιεῖ τήν μέχρι σήμερον κρατοῦσαν Ποινικήν Νομοθεσίαν; Μόλις προχθές 3 Ἰουνίου ἡ Κυβέρνησις τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εἰς τήν Βουλήν τῶν Ἑλλήνων πρός ψήφισιν ἕνα νέον σχέδιον Νόμου διά τοῦ ὁποίου τροποποιεῖται ἡ μέχρι σήμερον Ποινική Νομοθεσία.

·         Ὁ μαχητής ἐν Χριστῷ Ἀδελφός μας καί Ποιμενάρχης τοῦ Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἔσπευσε ἀμέσως νά διαμαρτυρηθῇ ἐντόνως διά τό συντελούμενον ἔγκλημα, κραυγάζων: «Βόμβα ὁ νέος Ποινικός Κώδικας»! ( [18] ). Μεταξύ ἄλλων γράφει καί τά ἀκόλουθα: «Ἡ Κυβέρνηση ἐξοπλίζει φονταμενταλιστές ὑπέρ τῆς θρησκευτικῆς βίας». Τήν ἀγωνίαν τῆς ἐπισκοπικῆς του εὐαισθησίας ἐξέφρασεν ἐπίσης κατά  τήν ἰδίαν ἡμέραν καί  μέ ἕτερον δημοσίευμα εἰς ἑτέραν καθημερινήν ἐφημε-ρίδα τῶν Ἀθηνῶν μέ τίτλον: «ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιώς Σεραφείμ για τον νέο Ποινικό Κώδικα» ([19]).

·         Τό θέμα ἔθιξε καί ἡ Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέ τό δημοσίευμα: «Τι αλλάζει με τον νέο Ποινικό Κώδικα» ( [20] ).

·         Τήν αὐτήν ἄποψιν διετύπωσε καί ἡ Ἕνωσις Εἰσαγγελέων τῶν Ἀθηνῶν: «Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια. Να αποσυρθούν τα νομοσχέδια του Ποινικοῦ Κώδικα» ( [21] ).

·         Ὡσαύτως εἶναι ἄξιον ὅλως ἰδιαιτέρας προσοχῆς τό σχόλιον τῆς αὐτῆς  Ἐφημερίδος, εἰς τό ὁποῖον ἀναγιγνώσκομεν καί τά ἑξῆς: «Νέα επίθεση της Κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας.  Ένα από τά βέλη στη φαρέτρα της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας είναι και οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα, με τις οποίες καταργούνται άρθρα, που σχετίζονται με την βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κλπ.» ([22] ).

·         Ἀλλά καί ἡ ἱστορική Ἐφημερίς ΕΣΤΙΑ ἐπίσης καταγράφει τό συντελούμενον ἔγκλημα μέ τά ἑξῆς βαρυσήμαντα λόγια: «Ὁ τελευταῖος εὐτελισμός τῆς Βουλῆς ἀπό τόν ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφικές τροπολογίες καί νέος Ποινικός Κώδικας»([23] ).

 

Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε, καί

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι,

Δέν Σᾶς ἀνησυχοῦν  τά γεγονότα αὐτά; Δέν ἀφαιροῦν ὧρες ἀπό τόν ὕπνον Σας;  Κοσμικοί ἄνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι, γράφουν καί ἀναφωνοῦν: «ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ...» ( [24] )!!!!.

 Ἄς μή μᾶς ἀντείπετε, ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος ἠσχολήθη μέ τό θέμα κατά τάς Συνεδριάσεις τοῦ παρελθόντος Ἀπριλίου! Εἰς τό σχετικόν Ἀνακοινωθέν  τῆς Δ.Ι.Σ. ἀνεγράφη, ὅτι «Ἡ Ἱερά Σύνοδος ἀπεφάσισε νά παρέμβῃ εἰς τό θέμα τῆς ἀναθεωρήσεως τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα....»!

Καί λοιπόν; Μέ τήν ἐνέργειάν Σας αὐτήν θεωρεῖτε, ὅτι ἐξηντλήθη τό χρέος Σας; Ἡ Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ ἔγραψε στά «παληά της τά παπούτσια» τήν τυπικήν καί εὐγενικήν αὐτήν διαμαρτυρίαν Σας. Διό καί ἔσπευσε νά καταθέσῃ εἰς τήν Βουλήν ἄνευ τροποποιήσεων τό ἐπίμαχον Νομοσχέδιον! Ὥστε, λοιπόν, τό ἐρώτημα, τό ὁποῖον σήμερον θέτομεν ἐνώπιόν Σας εἶναι σαφές: ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩΜΕΝ;

Δέν πρέπει νά ἀναλάβετε Ὑμεῖς τήν πρωτοπορείαν διεξαγωγῆς ἑνός  σκληροῦ ἀγῶνος; Θά ἀφήσωμεν, λοιπόν, ἀτιμώρητον κάθε ἀσεβῆ ἄνθρωπον, ὁ ὁποῖος θά μολύνῃ τό στόμα του, βλασφημῶν τό ὄνομα τοῦ Παναγάθου Θεοῦ καί Ἐπουρανίου Πατρός μας; Θά ἀφήσωμεν νά μολύνεται  τό ὄνομα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου;

Διά τῆς νέας  Νομοθεσίας, ὅστις ὁμιλεῖ περιφρονητικῶς διά τούς Gays, δηλ. τούς Ὁμοφυλοφίλους, θά δικάζεται καί θά τιμωρεῖται αὐστηρότατα! Ἀντιθέτως, ὅστις μολύνει  τό στόμα του, βλασφημῶν τό ὄνομα του Χριστοῦ μας, θά παραμένῃ ἀνενόχλητος! Ἡμεῖς, Χάριτι Κυρίου, ἔχομεν δοκιμάσει τήν σκληρότητα τῆς σήμερον ὑφισταμένης Νομοθεσίας. Διά τήν φρᾶσιν μας «φτύστε τους», ἐννοῶντες τούς Βουλευτάς, οἱ ὁποῖοι θά ἐψήφιζον τό Νομοσχέδιον περί  τῶν Ὁμοφυλοφίλων, καί οὐχἰ αὐτούς τούτους τούς ὑποτεταγμένους εἰς  τό παρά φύσιν αὐτό ἁμάρτημα καί πάθος, κατεδικάσθημεν εἰς  φυλάκισιν «ἑπτά μηνῶν»!!!!( [25] ).

 Τά πάντα κατεδαφίζονται! Ὁ Ἑλληνικός Λαός διά τοῦ ἀποτελέσματος τῶν προσφάτων ἐκλογικῶν ἀναμετρήσεων ἔρριψε τόν λίθον τοῦ ἀναθέματος εἰς τούς κατεδαφίζοντας τήν ἐθνικήν καί τήν θρησκευτικήν ταυτότητα  τῶν Ἑλλήνων καί Ὀρθοδόξων! Ἡμεῖς, ὡς ὑπηρέται τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, διά τῆς σιωπῆς μας, θά ἐντάξωμεν τούς ἑαυτούς μας εἰς τήν χορείαν τῶν προδοτῶν; 

Ὅσαι φωναί καί ἐάν ὑψωθοῦν ἐκ μέρους ἡμῶν τῶν  Ἱεραρχῶν καί συγχρόνως μή Συνοδικῶν Μελῶν τῆς σεπτῆς Ἱεραρχίας ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ! Κατόπιν τούτου ἐπιτακτική προβάλλει ἡ ἀνάγκη, ὅπως Ὑμεῖς, ὡς ἡ Ἀνωτάτη Ἐκκλησιαστική Ἀρχή, ἀναλάβητε τήν πανοπλίαν Σας καί κηρύξητε τό «νῦν ὑπέρ πάντων ὁ ἀγών»! Ἤ, ἐάν θέλετε, τό ἀκόμη ἡρωϊκώτερον τῶν Λακεδαιμονίων «ἤ τάν ἤ ἐπί τάς»! Καλέσατε ὅλους Ἡμᾶς εἰς μίαν συστράτευσιν! Ἄς ἀναλάβωμεν καί πάλιν τήν πανοπλίαν μας! Ἀς ἀγωνισθῶμεν σθεναρῶς ὑπέρ Βωμῶν καί Ἑστιῶν!

Ὁ Λαός μας διερωτᾶται: «Ως πότε  θα πληρώνουμε τις αυταπάτες των ΣΥΡΙΖΑίων; ( [26] ) Ὁ Ἑλληνικός Λαός διεγείρεται! Διαμαρτύρεται. Κατέρχεται εἰς τά πεζοδρόμια! «Διαμαρτυρίες γυναικῶν στο Σύνταγμα για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα», γράφουν οἱ Ἐφημερίδες ( [27] ). Ἡμεῖς θά ἀναλάβωμεν καί πάλιν τό «ντουφέκι» μας, ἤτοι τόν λόγον τοῦ Θεοῦ;  Θά ὑπερασπισθῶμεν τήν ἁγίαν Ὀρθοδοξίαν μας; Ἡμεῖς ταπεινῶς θά Σᾶς ὑπομνήσωμεν  τά λόγια του Ἀπ. Παύλου, διά τῶν ὁποίων καί θά ἐπισφραγίσωμεν τήν ταπεινήν ταύτην ἀναφοράν μας πρός Ὑμᾶς:

 «Τοῦ λοιποῦ ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καί ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ. Ἐνδύσασθε τήν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ πρός τό δύνασθαι ὑμᾶς στῆναι πρός τάς μεθοδείας τοῦ Διαβόλου. Ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρός αἷμα καί σάρκα, ἀλλά πρός τάς ἀρχάς, πρός τάς ἐξουσίας, πρός τούς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρός τά πνευματικά τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις. Διά τοῦτο ἀναλάβετε τήν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, ἵνα δυνηθῆτε ἀντιστῆναι ἐν τῇ ἡμέρα τῇ πονηρᾷ καί ἅπαντα κατεργασάμενοι στῆναι. Στῆτε οὖν περιζωσάμενοι τήν ὀσφύν ὑμῶν ἐν ἀληθείᾳ, καί ἐνδυσάμενοι τόν θώρακα τῆς δικαιοσύνης, καί ὑποδησάμενοι τούς πόδας ἐν ἑτοιμασίᾳ τοῦ εὐαγγελίου τῆς εἰρήνης, ἐν πᾶσιν ἀναλαβόντες τόν θυρεόν τῆς πίστεως, ἐν ῷ δυνήσεσθε πάντα τά βέλη τοῦ πονηροῦ τά πεπυρωμένα σβέσαι. Καί τήν περικεφαλαίαν τοῦ σωτηρίου δέξασθε καί τήν μάχαιραν τοῦ πνεύματος, ὅ ἐστίν ρῆμα Θεοῦ» (Ἐφεσ. στ΄, 10-17).

            Ταῦτα γράφων πρός Ὑμᾶς ἐν ταπεινώσει ψυχῆς, ὑποκλίνομαι ἐνώπιόν Σας  καί διατελῶ

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ:

            Μᾶς ἀπέστειλαν διά τοῦ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου και μᾶς διεβίβασαν ἕνα πολύ ἐκφραστικόν Μήνυμα, τό  ὁποῖον περιγράφει τήν σύγχρονον Κοινωνίαν. Σᾶς τό προσφέρομεν! 

 



[1] Βλ. συνημμένον 1ον - ἀπό τά e-mails:  https://mail.google.com/mail/u/1?ik=26aa6894f&vieu=pt&search=all&permthid.....

[2] Βλ. συνημμένον 2ον  Ἐφημερίς Δημοκρατία, 04.06.2019, σελ.  17).

[3] Βλ. συνημμένον 3ον  Ἐφημερίς «ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ»τῆς 22ας-06-2018

[4] Βλ. συνημμένον 4ον - «ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.....»

[5] Βλ. συνημμένον 5ον - Δημήτριος Ριζούλης, Ἐφημερίς ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 10.04.2019,  σελ. 2

[6] Βλ. συνημμένον 6ον - Ἐφημερίς ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σελ. 13

[7] Βλ. συνημμένον 7ον - Γιάννης Γιαννόπουλος, Έφημερίς ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 04.06.2019, σελ. 19

[8] Βλ. συνημμένον 8ον - «Για πρώτη φορά δεν υπήρξε στρατιωτικό άγημα στη γιορτή του Αιγίου και   ούτε επίσημη κυβερνητική εκπροσώπηση.....» Ἐφημερίς «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 04.05.2019, σελ.1 & 9.

[9] Βλ. συνημμένον 9ον - Γ.Ν. Παπαθανασόπουλος, Ἐφημερίς  ΕΣΤΙΑ, 04.06.2019, σελ. 1 & 8.

[10] Βλ. συνημμένον 10ον – Περιοδικόν Ο ΣΩΤΗΡ,  1η Φεβρουαρίου 2019, σελ. 1-

[11] Βλ. συνημμένον 11ον -Κείμενα εἰς ἠλεκτρονικήν μορφήν, σελ. 7.

[12] Βλ. συνημμένον 12ον

[13] Βλ. Ἑβρ. ια΄32

[14] Μέ δηλώσεις του ἔχει καταστήσει γνωστόν, ὅτι προτίθεται νά  καταργήσῃ τάς Εἰσαγωγικάς Ἐξετάσεις εἰς τά Πανεπιστήμια, ὥστε οἱ ἔφηβοι Μαθητές, « τά Σαββατόβραδα νά ἔχουν τήν  δυνατότητα νά ἐπισκέπτωναι ἕνα Bar, νά πίνουν τό ποτό τους καί νά ....ἐρωτεύωνται»

[15] Βλ. συνημμένον 13ον -  Ὁ κ. Καιρίδης ἰσχυρίζεται, ὄτι οἱ Ἕλληνες ἔχομεν Ὀθωμανικήν τήν καταγωγήν, ὁμιλεῖ δέ καί περί τοῦ «μύθου τῆς Ποντιακῆς Γενοκτονίας» κλπ. βλ. mkka.blogspot.com «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ» τῆς 17ης Ἀπριλίου 2019   

[16]  Βλ. συνημμένον 14ον -Ἡμεῖς, ἕνας ταπεινός καί εὐτελής δοῦλος τοῦ Ἰησοῦ Χρστοῦ, ἐξεφωνήσαμεν καί κεκράξαμεν δεόντως, ἐκδίδοντες τό μικρόν φυλλάδιον με τίτλον «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ἐν τῇ ἐρήμῳ, ... τῆς Ἱεραχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος», Αἴγιον 2018,   κατορθώσαντες τό ἀκατόρθωτον, ἤτοι νά ἀποδειχθῇ ἐν τοῖς πράγμασιν, ὅτι ὄντως εἰς τήν  Ἱεραρχίαν μας ἡ «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει».

[17] Βλ. συνημμένον 15ον - «Ὁ διαμελισμός τῆς Ἑλλάδος μας, σύμφωνα με τα σατανικά σχέδια του “ διεθνή παράγοντα ” ξεκίνησε από την Μακεδονία μας! Το πολιτικό προσωπικό της Πατρίδος  μας είναι απόλυτα υποτεταγμένο σε αυτόν “τον διεθνή παράγοντα“!

       Ωστόσο, θα περιμέναμε την “Επανάσταση”  των Ιεραρχών μας στην αποδόμηση των Ιερών και των Οσίων του Έθνους μας  από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ! Οι περισσότεροι  Ιεράρχες  κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους .....Γι΄αυτό ἐγιναν Μητροπολίτες; ....» ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 17.04.2019,  σελ. 24-26.

[18] Βλ. συνημμένον 16ον - Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.06.2019, σελ. 18-19).

[19] Βλ. συνημμένον 17ον - Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 05.06.2019, σελ. 12

[20] Βλ. συνημμένον 18ον - Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 04.06.20019, σελ. 11

[21] Βλ. συνημμένον 19ον - Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 05.06.2019, σελ. 10

[22]  Βλ. συνημμένον 20ον - Ἐφημερίς ένθ. ἀνωτ., σελ. 10

[23]  Βλ. συνημμένον 21ον - Ἐφημερίς ΕΣΤΙΑ, 05.06.2019, σελ.1 & 3.

[24]  Βλ. συνημμένον 22ον - Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 05.06.2019, σελ. 21

[25]  Ἡ καταδίκη μας μέ τήν ποινήν τῆς φυλακίσεως τῶν ἑπτά μηνῶν, ἦτο, βλέπετε, μυστική ἐντολή τῶν Κυβερνητικῶν Παραγόντων πρός  τόν κ. Πρόεδρον τοῦ Δικαστηρίου, ἐνώπιον τοῦ ὁποίου προσήχθημεν ὡς  κατηγορούμενος !!!!!

[26] Βλ. συνημμένον 23ον - Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 22.04.2019, σελ. 11

[27] Βλ. συνημμένον 24ον - Ἐφημερίς ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 05.06.2019, σελ. 15

 

********

5ον. Η  από  22ας Οκτωβρίου 2020 νεώτερη Αναφορά - Διαμαρτυρίας μας προς την Δ.Ι.Σ. και προς ένα έκαστον των Συνοδικών Αρχιερέων.

Εν Αιγίω τη 22α  Ὀκτωβρίου 2020

Πρός

α) Τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον

Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος Κύριον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ,

Πρόεδρον τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου 

 

Καί  β) Τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, Συνοδικούς Συνέδρους:


1)    Μυτιλήνης, Ἐρεσσοῦ καί Πλωμαρίου κ. κ. Ἰάκωβον,

2)    Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. κ. Δημήτριον,

3)    Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονα,

4)    Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνόν,

5)    Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. κ. Ἀνδρέαν,

6)    Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα,

7)    Ἄρτης κ. κ. Καλλίνικον,

8)    Ἰλίου, Ἀχαρνῶν καί Πετρουπόλεως κ. κ. Ἀθηναγόραν,

9)    Ζακύνθου κ. κ. Διονύσιον,

10)     Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. κ. Κύριλλον,

11)     Νέας Ἰωνίας, Φιλαδελφείας, Ἡρακλείου καί Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ,

12)     Γλυφάδος, Ἑλληνικοῦ, Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης κ.κ. Ἀντώνιον

 

ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑΝ ΤΩΝ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῶ Ἀδελφοί,

          Ἐπιτρέψατέ μοι νά Σᾶς ἐκφράσω τόν πόνον τῆς ἀρχιερατικῆς μου καρδίας διά  γενομένην  προδοσίαν τῆς ἀμωμήτου Ἡμῶν πίστεως, ἤτις συνετελέσθη διά τῆς ἐξαπολύσεως τῆς ὑπ’ ἀριθμ. 3027/14.10.2020 Ἐγκυκλίου Ὑμῶν, τό περιεχόμενον τῆς ὁποίας ἀντιβαίνει πρός τό πνεῦμα τοῦ Εὐαγγελίου!

Ὁ Φιλάνθρωπος Κύριος καί Νυμφίος τῆς Ἐκκλησίας λέγει πρός τόν ἄνθρωπον: «Τόν ἐρχόμενον πρός με οὐ μή ἐκβάλω ἔξω»! Καί ἐπίσης: «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς»( βλ. Ἰωάνν. 6,37 καί Ματθ. 11,28)!

Πῶς, λοιπόν, Ἡμεῖς  οἱ Ἐπίσκοποι, οἱ «εἰς τύπον καί τόπον Χριστοῦ» ὄντες καί Διάδοχοι τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων θά ἐκβάλωμεν ἐκ τοῦ Οἴκου τοῦ Θεοῦ τόν προσερχόμενον, διά νά προσευχηθῇ πιστόν χριστιανόν; Εἰς τό ἐδάφιον δ’ τῆς ὑπ’ ὄψιν Ἐγκυκλίου, ἀναφερόμενοι εἰς τό  Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 4 ὁρίζετε τά ἑξῆς, δαιμονικῆς ἀσφαλῶς ὑπαγορεύσεως, μέτρα: «Ἐννέα (9) συνολικῶς πιστοί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος μέτρου (1,5) μεταξύ των». Δηλ. ἐάν ὑποθέσωμεν, ὅτι αἱ Ἀθῆναι κατητάσσοντο -ὅ μή γένοιτο- εἰς τό 4ον Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον,  ἐγώ - ἄς ὑποθέσωμεν- ὡς Ἐφημέριος τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος τῶν Ἀχαρνῶν θά ὑπεχρεούμην  νά ἐπιτρέψω  τήν παραμονήν ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ  ΕΝΝΕΑ (9) ΜΟΝΟΝ ΠΙΣΤΩΝ;

Καί πῶς νά τό πράξω αὐτό, ὅταν ἐπί ἑξήκοντα (60) περίπου ἔτη, κηρύττων τόν λόγον τοῦ Θεοῦ ἀπό τοῦ ἄμβωνος, προσεπάθουν νά αὐξήσω τήν πρός τόν Πανάγαθον Θεόν πίστιν εἰς τάς καρδίας τῶν πιστῶν; Πῶς νά τούς ἐκβάλω ὡς ὑπεραρίθμους  ἀπό τόν Οἶκον  τοῦ Κυρίου, ὅταν ἐδίδασκον αὐτούς, ὅτι Οἶκος τοῦ Κυρίου εἶναι τό θεραπευτήριον τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων Ἡμων; Πῶς νά τούς ἀπαγορεύσω τήν εἴσοδον εἰς τόν Ναόν, ὅταν τό κήρυγμά μου ἦτο συνεχῶς ἀνάπτυξις τοῦ χωρίου: «Δεῦτε  πρός με πάντες ο κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς»; (Ματθ, 11, 28) Καί τέλος, διά νά μή Σᾶς καταπονῶ, πῶς νά ἐκβάλω ἀπό τόν Ναόν πρόσωπα, τά ὁποῖα, ἀναγινώσκοντα καθημερινῶς εἰς τήν προσευχήν των τόν 90όν Ψαλμόν, ἔχουν ἑδραιωμένην εἰς τήν καρδίαν των τήν πρός τόν Παντοδύναμον Θεόν πίστιν καί - πεπεισμένα, ὅτι ἰσχύουν ἀπολύτως οἱ λόγοι τοῦ Προφητάνακτος Δαβίδ, «οὐ προσελεύσεται πρός σε κακά  καί μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου»  (Ψαλμ. 90ός, στ. 10), - ἀψηφοῦν τά προστάγματα τῶν ἀθέων καί μάγων Πολιτικῶν, οἱ ὁποῖοι μᾶς κυβερνοῦν σήμερον, προστρέχουν πρός τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν καί  εἰσέρχονται εἰς τόν Ναόν μέ βαθυτάτην πίστιν πρός τόν Σωτῆρα Χριστόν, διά νά αἰτήσωνται τήν λύσιν τῶν προβλημάτων, τά ὁποῖα ἀντιμετωπίζουν; Ἐπαναλαμβάνω, πῶς νά ἐκβάλω ἀπό τόν Ναόν πρόσωπα, τά ὁποῖα καί μονολογοῦν ἐσωτερικῶς καί ἐπαναλαμβάνουν ἐνδομύχως μετά τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Παύλου  τά λόγια  «πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντι με Χριστῷ»; (Φιλιπ.4, 13), Ἐάν θά ἀποτολμοῦσα ἐνδεχομένως νά τονίσω πρός τά πρόσωπα αὐτά, ὅτι ἐντός τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ διατρέχουν τόν κίνδυνον εἴτε νά μολυνθοῦν, εἴτε και νά μεταδώσουν τόν Κορωνοϊόν,  τότε θά μοῦ ἀντέτασσον τά λόγια τοῦ Ψαλμῳδοῦ: «Σεβασμιώτατε, ὑμεῖς δέν μᾶς ἐδιδάξατε τόν 90όν Ψαλμόν, ὁπου ὑπάρχει διαβεβαίωσις, ὅτι Χριστός μᾶς προστατεύει ἀπό κάθε μορφῆς κίνδυνον; Ἐλησμονήσατε, λοιπόν, τά λόγια τοῦ 90οῦ Ψαλμοῦ;  

          Ἐπιτρέψατε μοι νά  τά ὑπενθυμίσω πρός Ὑμᾶς:

«Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ἐν βοηθείᾳ τοῦ ῾Υψίστου, ἐν σκέπῃ τοῦ Θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται. Ερεῖ τῷ Κυρίῳ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ καὶ καταφυγή μου, ὁ Θεός μου, καὶ ἐλπιῶ ἐπ᾿ αὐτόν,  ὅτι αὐτὸς ρύσεταί σε ἐκ παγίδος θηρευτῶν καὶ ἀπὸ λόγου ταραχώδους. Εν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ. Οὐ φοβηθήσῃ ἀπὸ φόβου νυκτερινοῦ, ἀπὸ βέλους πετομένου ἡμέρας, ἀπὸ πράγματος ἐν σκότει διαπορευομένου, ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ. Πεσεῖται ἐκ τοῦ κλίτους σου χιλιὰς καὶ μυριὰς ἐκ δεξιῶν σου, πρὸς σὲ δὲ οὐκ ἐγγιεῖ·  πλὴν τοῖς ὀφθαλμοῖς σου κατανοήσεις καὶ ἀνταπόδοσιν ἁμαρτωλῶν ὄψει. Ότι σύ, Κύριε, ἡ ἐλπίς μου· τὸν ῞Υψιστον ἔθου καταφυγήν σου. Οὐ προσελεύσεται πρὸς σὲ κακά, καὶ μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου. Ότι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου· ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσί σε, μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου· ἐπὶ ἀσπίδα καὶ βασιλίσκον ἐπιβήσῃ καὶ καταπατήσεις λέοντα καὶ δράκοντα. Ότι ἐπ᾿ ἐμὲ ἤλπισε, καὶ ρύσομαι αὐτόν· σκεπάσω αὐτόν, ὅτι ἔγνω τὸ ὄνομά μου. Κεκράξεται πρός με, καὶ ἐπακούσομαι αὐτοῦ, μετ᾿ αὐτοῦ εἰμι ἐν θλίψει· ἐξελοῦμαι αὐτόν, καὶ δοξάσω αὐτόν. Μακρότητα ἡμερῶν ἐμπλήσω αὐτὸν καὶ δείξω αὐτῷ τὸ σωτήριόν μου».

 Δυστυχῶς, Ἅγιοι Πατέρες καί Ἀδελφοί, διά τῶν μέτρων, τά ὁποῖα έξηγγείλατε, κατέστητε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Σᾶς ἐκφράζω, λοιπόν, τήν ἀγανάκτησιν τῆς ψυχῆ μου, Σᾶς πληροφορῶ δέ, ὅτι κατέγραψα καί ἐδημοσιοποίησα ἤδη τήν ἀγανάκτησίν μου  εἰς τήν ἱστοσελίδα μου: http://mkka.blogspot.com/2020/10/blog-post_19.html, πρός τήν ὁποίαν καί Σᾶς  παραπέμπω.

Ἐπί πλέον Σᾶς ἐπισυνάπτω καί τό φ. τῆς ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος ἀγωνιζομένης Ἐφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» (τῆς 20ῆς Ὀκτωβρίου 2020) πρός ἐνημέρωσιν Ὑμῶν, πρός μεταμέλειαν Ὑμῶν  καί πρός ἄμεσον διόρθωσιν τοῦ συντελεσθέντος ἐγκλήματος κατά τῆς ἀμωμήτου Ἡμῶν  Πίστεως!

        Ὁ Πανάγαθος Θεός συγχωρήσειεν Ὑμῖν τε καί ἡμῖν, τ.ε. πάντας Ὑμᾶς καί ἐμέ τόν  ἁμαρτωλόν και τρισάθλιον δοῦλον Του.

Ἐπί δέ τούτοις διατελῶ

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός,

κεχειροτονημένος τήν 17ην Αὐγούστου 1976,

καί συνεπῶς ἀπαριθμῶν,  Χάριτι Κυρίου,   

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ & ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ (45)

 μιᾶς ταπεινῆς Ἀρχιερατικης Διακονίας!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ: Θεοφιλέστατον Ἐπίσκοπον Ὠρεῶν

                                Κύριον κ. ΦΙΛΟΘΕΟΝ

 Ἀρχιγραματέα τῆς Ι.Σ.

Ἰω. Γενναδίου, 14 – 115 21  ΑΘΗΝΑΣ 

6ον. Η ανάρτηση στο Blog της 19ης.10.2020: http://mkka.blogspot.com/2020/10/blog-post19.html     


ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! ΟΡΙΣΤΙΚΑ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ,

ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΦΩΝΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!

Ο ΕΧΘΡΟΣ 

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ! 

 

_____________Το εικονίδιο, που σας παραθέτω παρακάτω σήμερα, δείχνει ότι διώκεται και καταδιώκεται ένα πλοιάριο, μέσα στο οποίον ευρίσκεται ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός μας, και οι Μαθηταί Του, οι Άγιοι Απόστολοι της Εκκλησίας του Χριστού. Ρίψτε μια προσεκτική ματιά! Κάτω από το πλοιάριο ευρίσκεται ένα πλήθος διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι εν χορώ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ το πλοιάριον! Δηλ. διώκουν τον Χριστόν  μας! Προέρχεται από το Άγιον Όρος και απεικονίζει την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ! Αγιογράφος, εμπνεόμενος από τον Ουρανό, ζωγράφισε αυτόν τον Πίνακα  κατά το έτος 1817! Φέρει την επιγραφή: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ»!!! 
_________Ως ελάχιστος εν τοις Αδελφοίς μου Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, ως ένα σκουπίδι, το οποίον όμως βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,  τολμώ να σας είπω, ότι η απεικόνισις αυτή ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ! 
________Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως  βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστιανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες!
_________Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης,  η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι...οι.... οι.....και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Προσκαλούν τους χριστιανούς να προσέρχωνται στο Ναό του Θεού με μειωμένην την πίστιν των, και με τον τρόπον αυτόν, όσοι θα το εφαρμόζουν, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, από εκείνους υπέρ των οποίων προσφέρεται η αναίμακτος Θυσία! Φορώντας τη μάσκα, καθώς προσερχόμεθα στο Ναό του Θεού, αποδεικνύουμε, ότι ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΘΑ ΣΤΟ ΘΕΟ και στη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ! Εμπιστευόμεθα στον εαυτό μας,  γι αυτό και φοράμε τη μάσκα! Άρα, όταν ο ιερεύς θα εκφωνήση την δέησιν «υπέρ του αγίου Οίκου τούτου και των μετά πίστεως, ευλαβείας και φόβου Θεού εισιόντων εν αυτώ»  δεν συμπεριλαμβάνονται και οι «μασκαράδες», όσοι δηλ. προσερχόμενοι στον Οίκο του Θεού, για να προσευχηθούν, εμπιστεύονται στη μάσκα, που φορούν, και όχι στον Θεό, δτι δεν θα κολλήσουν από τον Κορωνοϊό! 
_______Αγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς με την Εγκύκλιο Σας Νο 3027 ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ! Δηλ. τον βγάζετε απο ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Είσθε, λοιπόν, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! Είσθε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! Δολοφονείτε την πρός τον Θεόν πίστιν των πειθαρχούντων στις ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ για την χρήση της μάσκας, την τήρηση της αποστάσεως του 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον,  την χρήση χειροκτίων, (δηλ. γάντια) και, τέλος, την έξωση από τον ιερό Ναό! Εάν δηλ. σε ένα Ναό ο αριθμός των προσερχομένων πιστών υπερβαίνη τους ΕΚΑΤΟ (100), τότε οι επι πλέον Χριστιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ! Οφείλουν να εξέλθουν στο προαύλιο του Ναού! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ! Ο Κύριος λέγει: «τον ερχόμενον πρός με, ου μη εκβάλω έξω»! (βλ. Ιωάνν. στ΄, 38). Εσείς ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΞΩΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; Μήπως, άθελά Σας, υπηρετείτε τα σχέδια του Διαβόλου;
 
________Στη συνέχεια, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε κείμενα, τα οποία απηχούν: 
1ον. ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!   
2ον. ΤΗΝ από 14ης Οκτωβρίου ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΟΦΙΛΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σχετικά μέ τις μάσκες κλπ, όπως αυτή εκφράζεται με την υπ' αριθμόν 3027 Εγκύκλιον Αυτής καί
3ον. ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, όσους αρνούνται να φορέσουν την μάσκα μέσα στο Ναό, και συγχρόνως τους αποκαλούν ΒΛΑΚΕΣ!
_________Εμείς, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, κράζουμε: 

* ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΝ: 

 «ΚΥΡΙΕ, ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΣΕΙΣ»

* ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ:

«ΤΗΝ ΠΑΣΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΙΘΗΜΙ!

ΜΗΤΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΥΛΑΞΟΝ ΗΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ ΣΟΥ»!

 ΑΜΗΝ.  

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 18 Οκτωβρίου 2020
 

 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!


 

1. Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

th koinonia1

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ



    Πόλεμος,  με περισσή μάλιστα μανία,   διεξάγεται σήμερα εναντίον του εκκλησιασμού, εναντίον της Θείας Κοινωνίας, εναντίον των ιερών Εικόνων, εναντίον της Εκκλησίας, .....εναντίον του Χριστού!   

        Μερικά από τα δημοσιεύματα αυτάμας το βεβαιώνουν! «ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ....» γράφει ο Δρ κ. Νικόλαος Δαπέργολας στην Εφημερίδα ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της 9ης Οκτωβρίου! (βλ. σελ. 5). «ΑΠΟΪΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!» γράφει σε  άρθρο του ο κ. Ρεράκης (βλ. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΞΗΘΕΙΑ της 23ης Σεπρτεμβρίου (βλ. σελ. 19). Και ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίνης κ. Ηρακλής Ρεράκης, με πολλήν παρρησίαν, επανέρχεται στο θέμα της Θείας Κοινωνίας με  άρθρο του και με τίτλο: «Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Θ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ», (βλ. Εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, φ. της 7ης Οκτωβρίου, σελ. 18), το οποίον και αναδημοσιεύουμε σήμερα κατωτέρω στο 1ο μέρος της παρούσης αναρτήσεως με τον τίτλο «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».

    Πολύ σοφά  αναφέρεται και επίσης πολύ σοφά γράφει για τον διωγμό και την κακοποίηση, την οποίαν υφίσταται σήμερα η Θεία Κοινωνία! Απολαύστε τον!

   «Με πρόφαση την προστασία της υγείας των Ελλήνων, παρατηρούμε να έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μια μανιώδης επίθεση εναντίον της συμμετοχής των πιστών στο Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.

    Είναι εμφανές ότι οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από ιογενείς ψυχικές πολεμικές προθέσεις, με εμφανή τα χαρακτηριστικά του ιού της αθεΐας και του υλισμού και με τελικό στόχο τους τη φθορά της χριστιανικής πίστης.

    Είναι εμφανές ότι έχουν ως αφετηρία τους τη θεωρία, που θέλει τον άνθρωπο να πιστέψει ότι δεν αποτελεί δισύνθετη, δηλαδή ψυχοσωματική ύπαρξη, αλλά είναι μόνον ύλη.

    Στο στόχαστρο των επιθέσεων είναι α) η καλλιέργεια του φόβου και της αμφιβολίας έναντι της ζωηφόρου και σωτηριακής χάριτος και δυνάμεως που ενέχει το Κοινό για όλους Άγιο Ποτήριο της Θ. Ευχαριστίας, ως Σώμα και Αίμα Χριστού και β) η διακοπή της συμμετοχής των πιστών σ’ αυτό.

    Αντιστρέφουν δηλαδή τη θεολογική οντολογία της Θ. Ευχαριστίας ισχυριζόμενοι ότι η συμμετοχή των πιστών στο κοινό Ποτήριο, από την ίδια Λαβίδα, δημιουργεί -ορατό επιστημονικά- τον κίνδυνο μεταδόσεως του ιού Covid-19 και, συνεπώς, μπορεί να θεωρηθεί ως πιθανή αιτία θανάτου.

    Ωστόσο, οι πιστοί στον Χριστό γνωρίζουν, εδώ και 2000 χρόνια, ότι η συμμετοχή τους στη Θ. Κοινωνία συνδέεται άμεσα τόσο με την ψυχοσωματική τους ζωή και υγεία, την καλλιέργεια και αύξηση της πίστεως και της αγάπης τους προς τον Χριστό όσο και με τον τρόπο ζωής, που Εκείνος τους υπέδειξε να ζουν, δοκιμαζόμενοι σε αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να κτίζουν, εν ελευθερία, την ελπίδα τους για την αιώνια Βασιλεία του Θεού.

    Και αυτό, διότι η επάξια μετάληψη του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Ιησού Χριστού, ο οποίος είναι η όντως Αιώνια Ζωή και ο Μόνος που δίδει Αιώνια Ζωή στους άξιους να τη δεχθούν, τους προσφέρει και την ελπίδα, ότι δι΄ Αυτού, θα τους χαριστεί η Ζωή και η Ανάσταση.

    Ουσιαστικά, αυτό που επιχειρούν οι πολέμιοι της Θ. Ευχαριστίας να πετύχουν είναι να καταρρίψουν ή να φθείρουν το πνευματικό τείχος των Χριστιανών, που είναι η πίστη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ως Σωτήρα και Λυτρωτή.

    Ο στόχος τους και η πρόθεσή τους, επομένως, μέσα από τις κακόβουλες, υποτιμητικές και συκοφαντικές θέσεις και απόψεις που εκστομίζουν, εναντίον της συμμετοχής των Χριστιανών στο Άγιον Ποτήριον της Θ. Κοινωνίας, με πρόσχημα τον κίνδυνο ότι με αυτή τους την πράξη θα μολυνθούν ή θα μολύνουν, είναι η απιστία και η απομάκρυνση των πιστών από την Εκκλησία τους.

    Ωστόσο, η Εκκλησία έχει οχυρώσει, εδώ και αιώνες, τους Χριστιανούς, με τη διδασκαλία της αλήθειας, που σχετίζεται με την πίστη και την αγάπη προς τον Χριστό και με την πίστη ότι η μυστηριακή οντολογία και δομή της Θ. Ευχαριστίας αποτελεί εχέγγυο αφθαρσίας και ακινδυνότητας:

    Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, στην Α΄ Καθολική του Επιστολή, αναφέρει, σχετικά, ότι η έλλειψη ή η μείωση της αγάπης προς τον Χριστό σηματοδοτεί την είσοδο και έκθεση των πιστών στην κατάσταση του φόβου:

    «Ο Θεός είναι αγάπη και η πηγή της αγάπης και όποιος μένει σ’ αυτήν την αγάπη, μένει στον Θεό και ο Θεός μένει σ’ Αυτόν… Φόβος δεν υπάρχει στην καρδιά εκείνου που αγαπά τον Θεό, διότι η αληθινή και τέλεια προς τον Θεό αγάπη, βγάζει έξω από την ψυχή και διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ιω. 4, 16-18).

    Ο Απ. Παύλος, επίσης, αναφέρει σχετικά: «Ποιός, λοιπόν, θα μπορέσει ποτέ να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού;

Θλίψις, ή εσωτερική στενοχώρια, ή διωγμός εκ μέρους των απίστων […) ή ο οποιοσδήποτε άλλος κίνδυνος;

    Αλλά σε όλες αυτές τις δυσκολίες και τις απειλές βγαίνουμε με το παραπάνω νικητές, με τη βοήθεια του Χριστού, ο οποίος τόσο πολύ μας έχει αγαπήσει. Διότι έχω απόλυτη πεποίθηση και βεβαιότητα, ότι ούτε ο θάνατος, με τον οποίον μας απειλούν, ούτε αι τέρψεις και αι απολαύσεις της ζωής, τις οποίες μας υπόσχονται, […] ούτε οι περιστάσεις και τα γεγονότα του παρόντος και του μέλλοντος ούτε καμιά άλλη κτίση, διαφορετική απ' αυτήν που βλέπουμε, θα μπορέσει, ποτέ, να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, όπως μας την φανέρωσε ο ίδιος, δια μέσου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» (Ρωμ. 8, 35-39).

    Οι Χριστιανοί γνωρίζουν επίσης ότι ο ίδιος ο Χριστός είναι Εκείνος, που στον Μυστικό του Δείπνο έδωσε εντολή και οδηγία στους μαθητές Του να τελούν τη Θ. Ευχαριστία, βεβαιώνοντάς τους, ότι ο Άρτος και ο Οίνος θα μεταβάλλονται έως το τέλος των αιώνων, μέσω του Αγίου Πνεύματος, σε αληθινό Σώμα και Αίμα Του Χριστού, το οποίο θα προσφέρεται ως πνευματική τροφή στους πιστούς.

    Ακολουθώντας η Εκκλησία την οδηγία του Χριστού, όρισε σε κάθε Ναό και σε κάθε Λειτουργία (Θ. Ευχαριστία), ο εκάστοτε Κληρικός, εκ μέρους όλων των πιστών, να παρακαλεί και να ικετεύει τον Θεό, λέγοντας:

    «Κατάπεμψον το Πνεύμα σου το Άγιον εφ’ ημάς και επί τα προκείμενα Δώρα ταύτα και ποίησον τον μεν Άρτον τούτον Τίμιον Σώμα του Χριστού σου, το δε εν τω Ποτηρίω τούτω, Τίμον Αίμα του Χριστού σου, μεταβαλών τω Πνεύματί σου τω Αγίω».

    Έτσι, οι Χριστιανοί είναι ενδυναμωμένοι, με τη βεβαιότητα της πίστεως ότι με τη Θ. Ευχαριστία ο άνθρωπος τρέφεται με το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, για να ζήσει και να αυξηθεί πνευματικά.

    Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος διασώζει τη διδασκαλία του Χριστού, που αναφέρει σαφώς ότι τα Τίμια δώρα της Θ. Ευχαριστίας, αποτελούν το αντίτυπο του Μάννα της Παλαιάς Διαθήκης:

    «Οι πατέρες υμών έφαγον το Μάννα εν τη ερήμω και απέθανον. Ούτος εστί ο Άρτος, ο εκ του ουρανού καταβαίνων, ίνα τις εξ’ αυτού φάγη και μη αποθάνη. Εγώ ειμί ο Άρτος ο ζων, ο εκ του ουρανού καταβάς. Εάν τις φάγη εκ τούτου του άρτου, ζήσεται εις τον αιώνα» (Ιω. 6, 49-51).

    Οι κοινωνοί της Θ. Ευχαριστίας, όπως μαρτυρεί και ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, «ζωούνται», λαμβάνουν ζωή και ανανεώνουν τη ζωή τους εν Χριστώ.

    Ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει, σχετικά, για τη συμμετοχή των Χριστιανών στη Θ. Κοινωνία ότι: «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ» (Ιω. 6, 56).

Συνεπώς, η συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Θ. Κοινωνίας έχει πνευματικές συνέπειες.

    Ο άνθρωπος οφείλει να τρέφει και να διατηρεί υγιή ολόκληρη την ύπαρξή του, τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα του.

    Όπως το σώμα, για να λειτουργεί με πληρότητα, χρειάζεται τροφή και φροντίδα, το ίδιο και το Πνεύμα έχει ανάγκη από πνευματική τροφή, συντήρηση και ανανέωση.

    Εάν ο πιστός κοινωνεί αξίως, δηλαδή, με την απαιτούμενη κάθαρσή του από τα πάθη, τότε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού γίνεται γι αυτόν τροφή ουράνια, πνευματική και ζωοποιός, με αποτέλεσμα να περνάει από τον θάνατο στη ζωή, από τον φόβο στην αφοβία και την αγάπη και να νικά όλες τις αμφιβολίες και τις δυσπιστίες που γεννά η ολιγοπιστία.

    Και τούτο, διότι, όταν ο άνθρωπος κοινωνεί το Σώμα και το Αίμα, δηλαδή τον ίδιο τον Χριστό και, επομένως, τον εγκαθιστά στην ύπαρξή του, τότε έχει εντός αυτού Εκείνον, που νίκησε και νικά τον θάνατο και όλους τους θανάτους. Με άλλα λόγια, λαμβάνει φάρμακο του μη αποθανείν, φάρμακο αφθαρσίας και αθανασίας.

    Όπως λέγει μάλιστα ο ιερός Καβάσιλας, όσο ο Χριστιανός ενώνεται και διατηρείται σταθερά και ακλόνητα στην αγία συνάρθρωσή του με τον χορηγό της ζωής, αντλεί ζωή και αγιασμό, που θανατώνει τον θάνατο.

    Αυτά είναι τα Θεϊκά δώρα που λαμβάνει από τον Υιό του Θεού, εκείνος που Τον πιστεύει ακλόνητα και τον δέχεται μέσα του, με τη συμμετοχή του στο Μυστήριο της Θ. Κοινωνίας.

    Επομένως, την αληθινή και αιώνια ζωή επιδιώκουν να στερήσουν από τους πιστούς οι πολέμιοι και συκοφάντες της Θ. Ευχαριστίας, χωρίς να έχουν κανένα επιστημονικό ή στατιστικό δεδομένο, που να δικαιολογεί το επιχείρημά τους ότι η Θ. Ευχαριστία μεταδίδει ασθένειες και ιώσεις.

    Το γεγονός αυτό, όμως, είναι εκείνο που τους εκθέτει και τους διαψεύδει επιστημονικά και που προβληματίζει τους πλείστους Έλληνες και τους ωθεί να καταλαβαίνουν την αλήθεια του θέματος.

    Διότι όλοι γνωρίζουν ότι οι άνευ επιστημονικών δεδομένων, επιστημονικοφανείς μόνον ισχυρισμοί ορισμένων μετατρέπουν τις αναπόδεικτες θέσεις τους σε μια ιδεολογικού χαρακτήρα πολεμική, κατά της Ορθοδόξου Πίστεως και ζωής, δηλαδή σε μια -άσχετη με την Επιστήμη- φλυαρία.

    Με τέτοιες και πολλές άλλες -γνωστές διαχρονικά συκοφαντικές και λασπολογικές μεθόδους- προσπαθούν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι, κατά τη γνώμη μας ματαίως, να μειώσουν ή να φθείρουν την πίστη των ορθοδόξων Ελλήνων, η οποία, όμως, όπως συμβαίνει πάντα εδώ και 2000 χρόνια, αντί να λυγίζει, αυξάνεται και ενδυναμώνεται, πάντοτε εν Χριστώ.

    Ωστόσο, αυτές οι ιδεοληπτικές και μη επιστημονικές αποφάνσεις ορισμένων, δυστυχώς, συντελούν στην ανέγερση τειχών και όχι γεφυρών στις σχέσεις Επιστήμης και Πίστεως, και οδηγούν σε μια πλασματική αντίθεση μεταξύ τους και δικαιώνουν τους σωστούς Επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ότι η Επιστήμη δεν λειτουργεί επιστημονικά, εάν και όταν επιστήμονες σπεύδουν να αποφαίνονται για θέματα, που δεν έχουν αποδειχθεί πειραματικά και ερευνητικά, χωρίς να βασίζονται δηλαδή οι θέσεις τους σε διαθέσιμες επιστημονικές έρευνες.

    Η διαχρονική αλήθεια για τη Θ. Ευχαριστία, που αποδεικνύει, μέσα από την εμπειρία και την ιστορία, ότι το Άγιο Σώμα και Αίμα του Χριστού δεν μεταδίδει ιώσεις και ασθένειες, όχι μόνον δεν έχει διαψευσθεί ποτέ, αλλά, επιπλέον, έχει επιβεβαιωθεί πλειστάκις και επιβεβαιώνεται και τώρα, στην εποχή του Κορωνοϊού.

    Όσοι Χριστιανοί πειστούν να ακολουθήσουν αυτές τις μη χριστιανικές αλλά και μη επιστημονικές συνταγές του φόβου και της αμφιβολίας και εγκαταλείψουν την πίστη τους προς τον Χριστό, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η θεληματική αποχή από τη Θ. Ευχαριστία αποτελεί πτώση του ανθρώπου στην κατάσταση της ακοινωνησίας, που στερεί τον άνθρωπο από τη χάρη της κοινωνίας και εκθέτει την ύπαρξή του σε κίνδυνο πνευματικού θανάτου.

*************************

 2. Η  ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗ

 ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΗ ΘΕΟΦΙΛΗΣ 

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

δηλ. ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 
 
Παναγιώτατε, 
Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
__________Επιτρέψατέ μοι παρακαλώ, εξ αφορμής των οδηγιών Σας διά την εφαρμογήν της μάσκας και διά τα λοιπά μέτρα προστασίας των πιστών από τον Κορωνοϊό εντός του Ορθοδόξου Ναού, δηλ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, να Σας ερωτήσω μερικά απλά πράγματα: 
    α) Εις τον Ναόν προσερχόμεθα όσοι πιστεύουμε στον αληθινό Θεό! 
    β) Αλλά και οι δεήσεις του ιερουργούντος κληρικού προς τον Πανάγαθον Θεόν αφορούν και αγκαλιάζουν ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, οι οποίοι τρέφουν στην καρδιά τους αγάπην πρός τον Χριστόν καί θερμουργόν  πίστιν πρός τον Τριαδικόν Θεόν. 
    γ) Συνεπώς, όσοι προσέρχονται στον ιερό Ναό  με ελλειπή πίστιν ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   στα αιτήματα τοι ιερουργούντος ιερέως πρός το Θεόν.
    δ) Συνεπώς η  προσέλευσις ενός πιστού στο Ναό με την μάσκα στο πρόσωπό του, η τήρησις των αποστάσεων εντός του Ναού, τις οποίες υποδεικνύετε Σεις οι Συνοδικοί με την υπ' αρθμ. 3027 Εγκύκλιόν Σας και τα λοιπά μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα να ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΌ, που θα πειθαρχήσει στα μέτρα Σας ΣΤΗΝ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ, δηλ. ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΙΣΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ! 'Ετσι όμως αποκλείονται από το σύνολον των προσώπων, για τα οποία προσφέρεται η αναίμακτος Θυσία. Με άλλα λόγια, ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, οι οποίοι εξ ορισμού είσθε «ΕΙΣ ΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ», αντί να ενισχύετε την πίστιν των ανθρώπων, των εισερχομένων στο Ναό, για να λάβουν την ευλογίαν και την Χάριν του Χριστού, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ! Δεν είσθε, λοιπόν, όργανα του Σωτήρος Χριστού, αλλά του ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Διότι ο Διάβολος πολεμάει την πίστιν μέσα στην καρδιά μας! 
        Με την ΟΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ Εγκυκλιόν Σας  αποκλείετε τους πιστούς από την αγκάλην του Επουρανίου Πατρός! Μειώνετε την πρός τον Θεόν πίστιν στις καρδιές των!  Τους οδηγε;iτε στην πλάνη! Ο Θεός  σώζει καί όχι ο κ. Μητσοτάκης! Ο Χριστός σώζει με την Χάριν Του! Ούτε  ο Πρωθυπουργός μας σώζει, ούτε ο κ. Χαρδαλιάς, ούτε ο κ. Σύψας, ούτε όλοι οι άλλοι, τα φερέφωνα της Παγκοσμιοποιήσεως  με τις μάσκες των!
      Οι εντολές των Κυβερνώντων, δηλ.των Αθέων και Μάγων, που μας κυβερνούν, εφαρμόζονται και υλοποιούνται από Υμάς, τους Αρχιερείς! Απλούστατα όλοι αυτοί, οι οποίοι θα εφαρμόσουν τις εν- τολές Σας, αποστερούν τους εαυτούς των από τα δώρα της Θείας Χάριτος. Τα δώρα του Θεού ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ! Αντί, λοιπόν, να αγιάζετε τι ψυχές των πιστών, τις απογυμνώνετε από την σώζουσα Χάριν του Σωτήρος Χριστού! Αντί να επαυξάνετε μέσα τους την σώζουσα πίστιν στον Πανοικτίρμονα Θεό, τους αφαιρείτεε από την ψυχήν τους και αυτήν την αναιμικήν, την ολίγην πίστιν, που έχουν μέσα τους, και τους μεταφορφώνετε σε ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ! Τους εξάγετε από την πατρική αγκάλη του Θεού και τους καταδικάζετε στην απώλεια!
 
  Ιδού, λοιπόν, η απόδειξις: 
    Εις την θείαν λειτουργίαν ικετεύομεν τον Κύριον! 
  •  «Υπέρ του αγίου Οίκου τούτου και των μετά πίστεως, ευλαβείας... εισιόντων εν αυτώ, του Κυρίου δεηθώμεν». Άρα οι ολιγόπιστοι, δηλ. οι φέροντες την μάσκα, οι μασκαράδες, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στην δέηση αυτή! αφού δεν προσέρχονται «μετά πίστεως», ότι στο σπίτι του Θεού ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑ!
    . Και συνεχίζουμε: «Αντιλαβού, σώσον, ελέησον και διαφύλαξον ημάς ο Θεός...». Άρα, αφού εμείς αυτο-προστατευόμεθα με την μάσκα, Ο Χριστός δεν ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ με την Χάριν Του!   
    * «Σώσον ημάς Υιέ Θεού...ψάλλοντάς Σοι αλληλούϊα».     Άρα, αφού εμείς εισερχόμεθα στο Ναό προστατευμένοι από την μάσκαν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ από την μάστιγα του Κορωνοϊού!    
    * Στο Ευαγγέλιο της ημέρας, σήμερα Κυριακή 18.10.2020, οι Μαθηταί, επιστρέφοντες από την μίαν συγκεκριμένην αποστολήν είχον αποκτήσει μια εξαιρετική εμπειρία! Γεμάτοι από ενθουσιασμόν έλεγον πρός τον Κύριον: «Κύριε, και τα δαιμόνια υποτάσσεται ημίν...»!  Εάν, λοιπόν, και ο πιστός, προσερχόμενος στον Οίκο του Θεού παραδώσει τον εαυτόν του στην Πρόνοια του Θεού,  τότε θα λάβει ουράνιες ευλογίες καί θα γευθή την γλύκα του Θεού!  Ώστε η μάσκα γίνεται εμπόδιον, εάν θέλουμε να λάβουμε και εμείς «ουρανίων Μυστηρίων αποκαλύψεις». Η μάσκα, δυστυχώς, ακυρώνει την πρός τον Θεόν πίστιν της ψυχής μας, καθ' ότι «ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών»!  
     
    * Και για να τελειώνουμε: Στην διάρκεια της θείας λειτουργίας επαναλαμβάνεται η πρόσκλησις: «εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Πλήν όμως όποιος προσέρχεται στο Ναό, χρησιμοποιώντας την μάσκα για την προστασία του εαυτού του από τον Κορωνοϊό ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, καθ' όσον ο ίδιος ο άπιστος-πιστός έχει λάβει τα μέτρα της αυτοπροστασίας του! Ιδού  απόδειξις στην παρακάτω φωτογραφία! Καθώς βλέπετε, οι εκκλησιαζόμενοι, εφαρμόζοντες τις δαιμονικής εμπνεύσεως οδηγίες Σας, έχουν λάβει μόνοι τους τα μέτρα της προστασίας των. Συνεπώς δεν χρειάζονται την προστασία του Θεού! Αντιθέτως όμως! Όσοι χριστιανοί εισέρχονται στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, αυτοί εμπιστεύονται την ασφάλεια και την σωτηρία τους στον ΟικοΔεσπότη Χριστό. Αυτοί, λοιπόν, εφαρμόζουν τά λόγια του ιερέως: «εαυτούς καί αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Και σώζονται!  
     
    ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, 
    • Πλανάσθε πλάνην οικτράν με όσα γράφετε στην υπ' αριθμ. 3027  Εγκύκλιό Σας.  
       
                    ***********

«Περί τῆς λειτουργίας τῶν Ἱερῶν Ναῶν, συμφώνως πρός τήν νέαν Κυβερνητικήν Ἀπόφασιν μέ θέμα: ‘‘Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID19’’ (ΦΕΚ Β΄ 4484/11.10.2020)»


 Πρωτ. 4747 / Ἀριθ. Διεκπ. 1957                       Ἀθήνησι τῇ 14ῃ Ὀκτωβρίου 2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3027

Πρός τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Εἰς τάς Ἕδρας αὐτῶν

        Ἐκ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως, ληφθείσης ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 14ης μηνός Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, λαβοῦσα ὑπ᾿ ὄψιν: α) τήν ὑπ᾿ ἀριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 2111/2.6.2020) Κοινήν Ὑπουργικήν Ἀπόφασιν (Κ.Υ.Α.), β) τήν ὑπ᾿ ἀριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48967 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 3162/31.7.2020) Κοινήν Ὑπουργικήν Ἀπόφασιν (Κ.Υ.Α.), γ) τήν ὑπ᾿ ἀριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 4484/11.10.2020) Κοινήν Ὑπουργικήν Ἀπόφασιν (Κ.Υ.Α.) μέ θέμα: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμόν της διασποράς του κορωνοϊού COVID19», δ) τήν ὑπ᾿ ἀριθ. 3021/13.5.2020 Συνοδικήν Ἐγκύκλιον μέ θέμα: «Ἀποφάσεις τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 12.5.2020 ὡς πρός τήν λειτουργίαν τῶν Ἱερῶν Ναῶν», μετά τῶν γενομένων ἐν τῷ μεταξύ τροποποιήσεων, ἀπεφάσισεν ὅπως ἐνημερώσῃ ὑμᾶς ὅτι διά τήν ἀποφυγήν τοῦ συνωστισμοῦ τῶν πιστῶν καί πιθανῆς ἐξαπλώσεως τοῦ κορωνοϊοῦ Covid19, ἰσχύουν αἱ ὡς κάτωθι προϋποθέσεις ὡς πρός τήν λειτουργίαν τῶν Ἱερῶν Ναῶν τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος:

    1) Κατά τήν εἴσοδον εἰς τόν Ἱερόν Ναόν δέον ὅπως ἐφαρμόζηται, τῇ ἐπιτηρήσει εἰδικῶς ἐξουσιοδοτηθέντος ἐπί τούτῳ προσώπου, ἡ τήρησις τῆς ἀποστάσεως τοῦ ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου τοὐλάχιστον μεταξύ τῶν πιστῶν. Ἡ παρουσία πιστῶν ἐντός τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά πραγματοποιῆται ἀναλόγως τοῦ ἐπιπέδου προληπτικῶν μέτρων προστασίας τῆς δημοσίας ὑγιείας εἰς τό ὁποῖον εὑρίσκεται ἡ Περιφερειακή Ἑνότης ἑκάστου Ἱεροῦ Ναοῦ, ὡς ἑξῆς:

    α) Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 1 (χαμηλόν): Εἷς (1) πιστός ἀνά πέντε (5) τ.μ. ἐπιφανείας καί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ των. Εἰς περίπτωσιν δέ καθ΄ ἥν ἡ ἐπιφάνεια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (ἐξαιρουμένων τῶν βοηθητικῶν χώρων) ὑπερβαίνῃ τά πεντακόσια (500) τ.μ., ὁ μέγιστος ἀριθμός παρευρισκομένων πιστῶν ὁρίζεται ἐκ τοῦ νόμου εἰς διακοσίους (200).
    β) Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 2 (μέτριον): Εἷς (1) πιστός ἀνά δέκα (10) τ.μ. ἐπιφανείας καί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ των. Εἰς περίπτωσιν δέ καθ΄ ἥν ἡ ἐπιφάνεια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (ἐξαιρουμένων τῶν βοηθητικῶν χώρων) ὑπερβαίνῃ τά πεντακόσια (500) τ.μ., ὁ μέγιστος ἀριθμός παρευρισκομένων πιστῶν ὁρίζεται ἐκ τοῦ νόμου εἰς ἑκατόν (100).
    γ) Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 3 (ὑψηλόν): Εἷς (1) πιστός ἀνά δεκαπέντε (15) τ.μ. ἐπιφανείας καί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ των. Εἰς περίπτωσιν δέ καθ΄ ἥν ἡ ἐπιφάνεια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (ἐξαιρουμένων τῶν βοηθητικῶν χώρων) ὑπερβαίνῃ τά πεντακόσια (500) τ.μ., ὁ μέγιστος ἀριθμός παρευρισκομένων πιστῶν ὁρίζεται ἐκ τοῦ νόμου εἰς πεντήκοντα (50).
    δ) Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 4 (πολύ ὑψηλόν): Ἐννέα (9) συνολικῶς πιστοί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ των.
        2) Κατά τήν διάρκειαν τῆς παραμονῆς των εἰς τόν Ἱερόν Ναόν, οἱ πιστοί, μέ προσωπικήν των εὐθύνην καί μέριμναν, ὑποχρεοῦνται ἐκ τοῦ νόμου ὅπως φέρουν ὑφασματίνην προστατευτικήν προσωπί-δα, τήν ὁποίαν ἀσφαλῶς θά ἀφαιροῦν προσερχόμενοι εἰς τήν Θείαν Μετάληψιν. Ἐάν δέ πιστός τις, ἐνόσῳ παραμένει ἐν τῷ Ἱερῷ Ναῷ, παρουσιάσῃ συμπτώματα ἀσθενείας, ἐπιβάλλεται ὅπως ληφθῇ μέριμνα διά τήν ἄμεσον καί ἀσφαλῆ ἀπομάκρυνσίν του ἤ, ἐφόσον τοῦτο δέν εἶναι δυνατόν, διά τήν ἀσφαλῆ μετακίνησίν του εἰς εἰδικόν χῶρον, πρός ἀποφυγήν ἐπαφῆς μεθ΄ ἑτέρων προσώπων. Πρός ἀντιμετώπισιν τοιούτων φαινομένων, κρίνεται ὑποχρεωτική ἡ πρόβλεψις διά τήν ὕπαρξιν καταλλήλου χώρου (π.χ. γραφεῖον, χῶρος εἰς τό πνευματικόν κέντρον κ.λπ.) μέ ἐπαρκῆ ἐξαερισμόν, ὅπου θά ὑπάρχουν προστατευτικά καλύμματα προσώπου, χαρτομανδήλια, εἰδικόν ἀπορριμματοδοχεῖον καί ἀντισηπτικόν διάλυμα χειρῶν.

        3) Κατά τήν προσέλευσιν εἰς τήν Θείαν Μετάληψιν ἀπαιτεῖται ὅπως τηρῶνται μετ΄ ἀκριβείας αἱ προβλεπόμεναι ἀποστάσεις μεταξύ τῶν πιστῶν. Τό αὐτό ἰσχύει καί κατά τήν διανομήν τοῦ ἀντιδώρου, τοῦ ἄρτου, τῶν κολλύβων καί ἄλλων εὐλογιῶν.

        4) Ἐπί τῷ σκοπῷ τῆς ἐξυπηρετήσεως τῶν πιστῶν κρίνεται ἀναγκαῖον ὅπως ἀναρτηθοῦν εἰς τούς πίνακας ἀνακοινώσεων τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἤ καί εἰς τάς ὑφισταμένας ἱστοσελίδας των: α) τό ὡράριον τελέσεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, β) τό ὡράριον κατά τό ὁποῖον ὁ Ἱερός Ναός θά παραμένῃ ἀνοικτός διά τήν προσέλευσιν τῶν πιστῶν καί γ) ὁ συνολικός ἀριθμός τῶν πιστῶν, οἵτινες δύνανται νά παρευρίσκωνται ταὐτοχρόνως ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, συμφώνως πρός τάς ἀνωτέρω ὑγιειονομικάς ὑποδείξεις.

        5) Τό ἁρμοδίως ἐξουσιοδοτηθέν πρόσωπον διά τόν ἔλεγχον τῆς ἀναμονῆς εἰς τάς εἰσόδους τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά φέρῃ ὑποχρεωτικῶς τά ὑπό τοῦ νόμου προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (ὑφασματίνην προσωπίδα, χειρόκτια [γάντια] κ.λπ.). Ἐφόσον παρέχηται ἡ δυνατότης, προτείνεται ἡ χρῆσις διαφορετικῶν θυρῶν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ διά τήν ἀσφαλεστέραν εἴσοδον καί ἔξοδον τῶν πιστῶν. Ἐπιπροσθέτως, ἀπαιτεῖται ἡ τοποθέτησις εἰδικῶν καλάθων εἰς τάς ἐξόδους τῶν Ἱερῶν Ναῶν διά τήν ἄμεσον ἀπόρριψιν τοῦ χρησιμοποιηθέντος ἐξοπλισμοῦ ὑγιεινῆς.

        6) Εἰς περίπτωσιν καθ΄ ἥν ὁ ἀριθμός τῶν προσελθόντων ὑπερβαίνῃ τόν ἐπιτρεπόμενον διά τούς εἰσερχομένους εἰς τούς Ἱερούς Ναούς, οὗτοι δύνανται ὅπως παραμένωσιν ἐν τῷ προαυλίῳ χώρῳ, προσευχόμενοι καί τηροῦντες τήν ἐνδεδειγμένην ἀπόστασιν τοῦ ἑνός καί ἡμίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ των, ὡς καί τούς σχετικούς κανόνας περί δημοσίων συναθροίσεων (βλ. Φ.Ε.Κ. Β΄ 4484/11.10.2020, σελ. 48684). Εἰς αὐτήν τήν περίπτωσιν, ἐπιτρέπεται ἡ λειτουργία τῶν ἐξωτερικῶν μεγαφώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν, κατά τάς ἐκ τῆς κειμένης νομοθεσίας ἐπιτρεπομένας ὥρας καί εἰς τό προβλεπόμενον ἐπίπεδον ἐκπομπῆς ἤχου.

        7) Ὑφισταμένων πλειόνων τοῦ ἑνός Ἐφημερίων εἴς τινας Ἱερούς Ναούς, συνιστᾶται ἡ τέλεσις περισσοτέρων Θείων Λειτουργιῶν κατά τήν αὐτήν ἡμέραν, συμφώνως τῇ ἐκκλησιαστικῇ συνηθείᾳ καί πρακτικῇ, τόσον κατά τήν Κυριακήν, ὅσον καί κατά τάς μεγάλας Ἑορτάς. Ἐν τοιαύτῃ περιπτώσει, δύνανται οἱ κατά τόπους Σεβασμιώτατοι Μητροπολῖται νά ἐπιτρέψωσι, κατά τήν ποιμαντικήν Αὐτῶν κρίσιν, τήν τέλεσιν τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Ὄρθρου ἀφ᾿ ἑσπέρας, μετά τήν Ἀκολουθίαν τοῦ Ἑσπερινοῦ. Αἱ Ἀγρυπνίαι θά ἐπιτελῶνται κατά τά καθιερωμένα, ἀναφορικῶς δέ πρός τάς κωδωνοκρουσίας, δέον ὅπως γίνωνται κατά τόν συνήθη τρόπον.

        8) Ἡ Ἱερά Σύνοδος προτρέπει τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας ἵνα συστήσωσι τήν συχνήν τέλεσιν Θείων Λειτουργιῶν καί κατά τάς ἐργασίμους ἡμέρας τῆς ἑβδομάδος, ἐπί τῷ τέλει τῆς διευκολύνσεως τῶν ἐργαζομένων πιστῶν, ἀλλά καί τῆς συμμετοχῆς των εἰς ἐλάσσονος προσελεύσεως λειτουργικάς Συνάξεις.

    9) Θεωρεῖται ἀναγκαία ἡ μέριμνα διά τήν τοποθέτησιν ἀντισηπτικῶν/ἀπολυμαντικῶν εἰς τάς εἰσόδους τῶν Ἱερῶν Ναῶν, διά τήν ὑποχρεωτικήν δι’ ἅπαντας τούς εἰσερχομένους ἀπολύμανσιν τῶν χειρῶν, ὡς καί ἡ τοποθέτησις εἰς ἐμφανές σημεῖον τοῦ προβλεπομένου ἀναγκαίου ἐξοπλισμοῦ ὑγιεινῆς.

        10) Ὁσάκις παρέχεται ἡ δυνατότης διευθετήσεως τοῦ χώρου ἑκάστου Ἱεροῦ Ναοῦ ἐπί τῷ σκοπῷ τῆς παρουσίας τῶν πιστῶν συμφώνως πρός τάς ὡς ἄνω κατά περίπτωσιν ἀναλογίας, δέον ὅπως διατηρῶνται ἐντός τῶν Ἱερῶν Ναῶν μόνον τά ἀντιστοιχοῦντα εἰς τούς προσερχομένους καθίσματα, τιθέμενα κατά τάς προσηκούσας μεταξύ των ἀποστάσεις. Ἐπί τούτῳ προτείνεται ἡ ἀπόσυρσις τῶν περισσευόντων καθισμάτων ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν.

        11) Ὁ φυσικός ἐξαερισμός τῶν Ἱερῶν Ναῶν, ἐνόσῳ παραμένουν ἀνοικτοί, εἶναι ὑποχρεωτικός. Εἰς περίπτωσιν χρήσεως τεχνητοῦ κλιματισμοῦ, ἐνδείκνυται ἡ ἄμεσος μέριμνα διά τόν καθαρισμόν τῶν φίλτρων αὐτοῦ, καθώς καί ἡ ἐξασφάλισις ταὐτοχρόνου φυσικοῦ ἐξαερισμοῦ τοῦ ἱεροῦ Χώρου ἐκ τῶν θυρῶν καί τῶν παραθύρων αὐτοῦ, κατά τήν διάρκειαν τῆς λειτουργίας του.


        12) Καθίσταται ἀδήριτος καί ἀπόλυτος ἡ ἀνάγκη διά τήν συχνήν καί σχολαστικήν καθαριότητα, ὡς καί διά τήν τακτικήν ἀπολύμανσιν δι᾿ ἀντισηπτικοῦ διαλύματος τῶν σημείων καί τῶν ἐπιφανειῶν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ εἰς τάς ὁποίας παρατηρεῖται συχνή πρόσβασις τῶν πιστῶν.


        13) Ὅσοι ἐκ τῶν πιστῶν ἀνήκουσιν εἰς ὑγιειονομικῶς εὐπαθεῖς ὁμάδας (ἡλικιωμένοι, ἀσθενεῖς πάσχοντες ἐξ ἀναπνευστικῶν προβλημάτων ἤ σακχαρώδους διαβήτου ἤ καρδιαγγειακῶν νοσημάτων, ἀνοσοκατε-σταλμένοι) παρακαλοῦνται νά ἀποφεύγουν τήν ἔξοδον ἐκ τῆς οἰκίας αὐτῶν, χάριν τῆς προστασίας τῆς ὑγιείας των. Ἐάν ἐπιθυμοῦν τήν κατ’ οἶκον ἐξυπηρέτησιν τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀναγκῶν των καί κυρίως τήν Θείαν Μετάληψιν τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων, εἶναι ἐπιβεβλημένον οἱ Ἱερεῖς νά ἐπιτελοῦν τό ἀδιάπτωτον ποιμαντικόν των καθῆκον.

        14) Ἐπαναβεβαιοῦνται αἱ παλαιότεραι Ἀποφάσεις τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, ὡς πρός τήν λιτήν τέλεσιν τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, συμφώνως πρός τό ἦθος καί τήν παράδοσιν τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας. Τό αὐτό ἰσχύει καί διά τάς μεγάλας Πανηγύρεις τῆς περιόδου αὐτῆς, αἱ ὁποῖαι θά πρέπῃ νά διακρίνωνται διά τήν μετά σεμνότητος τέλεσίν των, ἡ δέ συμμετοχή Ἀρχιερέων εἰς τυχόν Συλλείτουργα μή ὑπερβαίνῃ τόν ἀριθμόν τῶν τριῶν (3). Ἡ τέλεσις Λιτανειῶν ἐπί τοῦ παρόντος ἀναστέλλεται, ἐνῷ ἐπιτρέπεται ἡ μεταφορά Ἱερῶν Λειψάνων καί Ἱερῶν Εἰκόνων πρός ἁγιασμόν καί παραμυθίαν τῶν πιστῶν, λαμβανομένων πάντοτε ὑπ’ ὄψει τῶν ἀπαραιτήτων ὑγιειονομικῶν μέτρων. Εἰς περίπτωσιν καθ’ ἥν μεταφέρωνται ἐκ μιᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως εἰς ἑτέραν Ἱεράν Μητρόπολιν, τυγχάνει ἀπαραίτητος ἡ ἐπί τούτῳ ἔγκρισις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, συμφώνως τῇ ὑπ᾿ ἀριθ. 2760/29.1.2003 Συνοδικῇ Ἐγκυκλίῳ.

        15) Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τήν τέλεσιν τῶν Ἱερῶν Μυστηρίων τοῦ Γάμου καί τῆς Βαπτίσεως καί τῶν Ἐξοδίων Ἀκολουθιῶν, ἰσχύουν ἅπαντα τά ὑπό τῶν Ὑγιειονομικῶν Ἀρχῶν τοῦ Κράτους προβλεπόμενα μέτρα σχετικῶς πρός τήν προσέλευσιν τῶν πιστῶν, ἐνῷ τά Ἱερά Μυστήρια θά ἐπιτελῶνται ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, συμφώνως πρός προγενεστέραν Συνοδικήν Ἀπόφασιν. Ὡς πρός τούς στολισμούς τῶν Ἱερῶν Ναῶν, θεωρεῖται ἀπαραίτητος ἡ προτίμησις τῆς λιτότητος καί τῆς ἁπλότητος.

    16) Τά ἀνωτέρω ἰσχύουν δι΄ ἅπαντας τούς Ἐνοριακούς, Προσκυνηματικούς, Κοιμητηριακούς, Ἱδρυματικούς κ.λπ. Ἱερούς Ναούς, τά Μητροπολιτικά καί Ἐνοριακά Παρεκκλήσια, οὐχί ὅμως καί διά τά Παρεκκλήσια τά ὁποῖα εὑρίσκονται ἐντός ἰδιωτικῶν κτημάτων, κτιρίων καί ἐπιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιῶν, κέντρων ἐκδηλώσεων, ξενοδοχείων κ.λπ.), ὅπου δέν ἐπιτρέπεται ἡ προσέλευσις πιστῶν διότι, ὡς Ἱδιωτικοί Ναοί, εἶναι προωρισμένοι διά τήν ἐξυπηρέτησιν τῶν θρησκευτικῶν ἀναγκῶν τῶν ἰδιοκτητῶν καί τῶν οἰκείων αὐτῶν.

        17) Ἅπαντα τά ἀνωτέρω ἀφοροῦν καί εἰς τάς Ἱεράς Μονάς καί τά Ἡσυχαστήρια. Ὁ ἀριθμός ἐπισκεπτῶν, τόν ὁποῖον ἐπιτρέπεται νά δέχωνται (ἄνευ διανυκτερεύσεως) δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπερβαίνῃ τήν ἀναλογίαν τοῦ ἑνός (1) πιστοῦ ἀνά πέντε (5) τ.μ. τοῦ Καθολικοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς ἤ ἑτέρου χώρου λατρείας Αὐτῆς ἤ τοῦ χώρου ἐγκαταβιώσεως, μέ ἀνώτατον ὅριον προσελεύσεως πιστῶν, ὡς ὁρίζεται ἐκ τοῦ νόμου, τούς ἑκατόν (100) πιστούς.
Ἐν κατακλεῖδι, ἐπισυνάπτομεν καί τήν ὑπ’ ἀριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 64450 Κ.Υ.Α. μέ θέμα: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID19» (Φ.Ε.Κ. Β΄ 4484/11.10.2020), εἰς τάς ὑπ᾿ ἀριθ. 48693, 48694, 48719, 48749 καί 48750 σελίδας τοῦ ὁποίου δύνασθε ὅπως ἀναγνώσητε τά μέτρα τά ἀφορῶντα εἰς τούς Χώρους λατρείας, πρός ὑμετέραν ἐνημέρωσιν.

    Πρός τοῦτο ἀδελφικῶς συνιστῶμεν ὑμῖν ὅπως προτρέψητε τόν ὑφ’ ὑμᾶς Ἱερόν Κλῆρον ἵνα ἐντείνῃ τάς πρός τόν θεῖον Δομήτορα τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν προσευχάς τε καί ἱκεσίας, πρός τό ἀπαλλαγῆναι τήν οἰκουμένην ἀπό τῆς ἐνσκηψάσης πανδημικῆς νόσου. Ὅθεν, ἐν τῷ ὡς ἄνω πνεύματι καλόν θά ἦτο νά ἐπιτελῶνται ἐν τοῖς Ἱεροῖς Ναοῖς, πλήν τῶν συχνῶν Θείων Λειτουργιῶν, ἱεραί πρός τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον Παρακλήσεις, παννυχίδες κ.λπ.
    Ὡσαύτως, παρακαλοῦμεν ὅπως συσταθῇ καί εἰς τό «βασίλειον ἱεράτευμα» εἰς τούς λαϊκούς ἀδελφούς καί τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, μέλη τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ, νά συναγωνίζωνται ἡμῖν ἐν ταῖς προσευχαῖς (Ρωμ. 16,30) τόσον ἐν τοῖς Ἱεροῖς Ναοῖς, ὅσον καί ἐν τοῖς οἴκοις αὐτῶν, ὅπως ἡ πανσθενουργός δύναμις τοῦ Ζῶντος Θεοῦ ἀποσοβήσῃ ἀφ’ ἡμῶν τήν ὀλέθριον ἀσθένειαν τοῦ Covid19.
     Ἐπί δέ τούτοις, κατασπαζόμενοι τήν ὑμετέραν Σεβασμιότητα ἐν Κυρίῳ, διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης.
                       Ακολουθο
ν οι υπογραφές της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


       Σημείωσις:  

Άγιοι Αδελφοί,

     1. Διατί αγνοείτε, ότι η μάσκα στασιάζεται από την ιατρικήν Επιστήμην; 

      2. Σας πληροφορώ εντίμως, ότι « Η προσπάθεια αναπνοής με φραγμένο το στόμα και τη μύτη δεν προκαλεί είσοδο αέρα, όπως γίνεται στη κανονική αναπνοή. Αυτό έχει δύο συνέπειες:

        α) Απότομη πτώση του οξυγόνου στο αίμα ...

        β) Μεγάλη αύξηση της (αρνητικής)  ενδοθωρακικής πιέσεως.

            Και τα δύο μαζί δυσκολεύουν την καρδιακή λειτουργία με κίνδυνο ή την καρδιακή ανακοπή ή την εμφάνιση οξέος πνευμονικού οιδήματος. Και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο», όπως είπε και έγραψε την 21ην Αυγούστου τρ. έ. διακεκριμένος Παιδίατρος, Εντατικολόγος, MD., PHd., Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδος, τον οποίον οι αρμόδιοι ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ καί έκτοτε ΚΡΥΒΕΤΑΙ! 

«Η ΜΑΣΚΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ» έγραψε και η Εφημερίδα "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" στις 21.08.2020 και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της.

                                            *********

Άγιοι Αδελφοί και Πατέρες,

        Οι λαϊκοί, δηλ. τα πιστά της Εκκλησίας τέκνα,  Σας .......ξεφώνισαν!!!! 


Ιεραρχία, 

ένα άβουλο ανδράποδο της Πολιτείας!, 

γράφει ο κ. Κατσιβαρδάς! 

Βλ. ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, φ. της 07.10λ.2020, σελ. 25 





*************
Άγιοι Αδελφοί και Πατέρες,
Όλα, μα κυριολεκτικώς όλα, τα παραδώσατε στον κ. Πρωθυπουργό!
Πλην όμως Αυτός, 
υποδουλωμένος στην Παγκοσμιοποίηση,
τυφλό όργανο των Αθέων και Μάγων, των  Σιωνιστών,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΡΟΣ 
ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ  ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ κ. ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ!
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΗ 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
 
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 
ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ! 
 
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ! 


*************

 3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ!

Οι όντως βλάκες χαρακτηρίζουν ως βλάκες

 τους συνετούς, τα πιστά τέκνα της Εκκλησίας!

Ιερέας κατά αρνητών της μάσκας: Να τελειώνουμε με τη βλακεία!

 ***************

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

 ΑΠΟ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ!

 

ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ,

 ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ !

 

ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΛΑΕΙ!

Κοντολογίς :

1. Ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, όπως είναι (χωρίς την αμαρτία όμως), δεν την αλλοίωσε!
Τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος! Οδηγήθηκε στο Σταυρό, περνώντας από το Πάθος... Και Σαρκὶ ὑπνώσας ὡς θνητός, τριήμερος ἐξανέστη...

2. Ο Θεός είναι πανταχού παρών! Όσοι ισχυρίζονται ότι στο Ναό δεν κολλάει γιατί είναι ο Θεός, ισχυρίζονται αυτομάτως και ότι έξω κολλάει γιατί δεν είναι ο Θεός...

3. Ο Ναός υπόκειται στη φθορά! Αν πιάσει φωτιά καίγεται, το σαράκι τρώει τα στασίδια κοκ. Όπου φθορά, θάνατος!

4.Το χειμώνα φοράμε παλτό για να πάμε στο Ναό για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από το κρύο! Δεν είδα κανέναν από αυτούς να έρθει με κοντομάνικο... Έτσι και τώρα ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ τη μάσκα για την προστασία!

5. Όταν ένα μέλος του Σώματος νοσεί, νοσεί και το Σώμα, αυτό δεν είναι σχήμα λόγου...

6. Η Παράδοση της Εκκλησίας, μας δείχνει πως προσκυνούν οι γυναίκες τις εικόνες κατά τη περίοδο, χωρίς ασπασμό. Μήπως η προσκύνηση είναι άκυρη γιατί δεν υπάρχει ασπασμός;

7. "Οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου". Μόνο ο διάβολος προκάλεσε το Χριστό! Διάβολοι γίνονται κι όσοι Τον προκαλούν αγνοώντας τις προσταγές της Εκκλησίας!  Ο ισχυρισμός περί απιστίας... Μόνο ηλιθιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί!

8. Κάνουμε υπακοή στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Ιερά Σύνοδο!

9. Ο Μητροπολίτης μας που έχει την απόλυτη πνευματική ευθύνη, παρακολουθεί το θέμα και ενημερώνεται συνεχώς από τους ειδικούς. Όλες οι αποφάσεις του βασίζονται στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας!

Αδελφοί μου, τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, ενορίτες της Αγίας Μαρίνης,  φοράμε μάσκα στο Ναό και Κρατάμε αποστάσεις! 

    Προσκυνάμε τις εικόνες, δε φιλάμε... (Η ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα ακρίβειας).

    Δε φιλάμε χέρια παπάδων. Και η κλίση της κεφαλής τον ίδιο σεβασμό (προς την ιερωσύνη) δείχνει.

 Προσέχουμε τους αδελφούς μας να μη γίνουμε αίτιοι και τους προκαλέσουμε το θάνατο!

    Κρατάμε αποστάσεις στη θ. Κοινωνία, στο αντίδωρο, στην έξοδο από το Ναό.

    Αν χρειαστεί θα τελέσουμε και 3η θεία Λειτουργία.

    Μένουμε ασφαλείς! Χωρίς πανικό!

    Προσευχόμαστε να δώσει ο Δωρεοδότης Θεός γρήγορα λύση στη δοκιμασία της Ανθρωπότητας!

    Προσευχόμαστε να δώσει γνώση στους ειδικούς, δύναμη στους υγειονομικούς, ίαση στους ασθενής!

 Προσοχή και Προσευχή!»

π. Ηλίας Σέπερης

 Πηγή:

https://www.alfavita.gr/koinonia/334460_iereas-kata-arniton-tis-maskas-na-teleionoyme-me-ti-blakeia

 

      4. ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ, ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ!

8 ΟΚΤ 2020

Άγιοι Αρχιερείς μην τα καταργήσετε όλα, 

γιατί σε λίγο θα σας «καταργήσει»

 ο θρησκευόμενος λαός….

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

«Εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν», λέγει το Ευαγγέλιο.

Φυσική νομοτέλεια λοιπόν, όταν κάτι κατηγορούμε να έρθει στο κεφάλι μας. Κάποιοι κατηγορούσαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ότι είχε σωρεύσει εξουσίες στο πρόσωπό του και ότι επεδίωκε να καταργήσει το συνοδικό σύστημα. Αλλά ο Χριστόδουλος ήταν απόλυτα ενερμονισμένος με το πολίτευμα της Εκκλησίας μας! Και σεβόταν όλους τους Ιεράρχες, παλαιούς και νέους!Ακόμη και αυτούς που τους έδωσε ο ίδιος την Αρχιερωσύνη. 

Τώρα; Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος αναβάλλεται η συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου διοίκησης, της Ιεραρχίας. Για πρώτη φορά με την πρόφαση του κορονοϊού οι Ιεράρχες μέλη της ΙΣΙ απεμπολούν το δικαίωμα που τους καθιστά ίσους με τον Πρώτο. Ναί το «primus inter pares» καταστρατηγήθηκε.  Και η Ιεραρχία για πρώτη φορά δεν θεωρείται απαραίτητη. 

Η εποχή αυτή μας βοήθησε να γίνουμε μάρτυρες πολλών πρωτόγνωρων καταστάσεων, ενίοτε τραγικών ή και τραγελαφικών. Δικαιώματα καταργούνται, νόμοι καταστρατηγούνται, θεσμοί ακυρώνονται και ποδοπατούνται, ζωτικές λειτουργίες κρατικών και άλλων φορέων αναστέλλονται, θεσμικά όργανα με διάφορες προφάσεις τίθενται σε αχρηστία. Διαφαίνεται να κυριαρχεί  μια ιδιόμορφη ολιγαρχία ή διεθνής δικατατορία που έχει απλώσει ένα πέπλο φόβου και τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου και του κοινωνικού ιστού.Είμαστε μια χώρα με πολλούς περιορισμούς.Και ο λαός μας για πρώτη φορά αποδεικνύεται παδύναμος να αντιταχθεί και να φωνάξει. 

Δυστυχώς, εξέλειπαν οι καθαρές φωνές αντίστασης, αφύπνισης, ειρηνικής εξέγερσης. Χάθηκαν οι φωνές της αλήθειας! Σίγησαν ακόμη και οι άμβωνες των εκκλησιών.

Πού είναι, άραγε  οι πιστοί και φλογεροί ιεροκήρυκες, να μεταφέρουν στον λαό μας τα ζείδωρα νάματα του Ευαγγελίου;

Πού είναι οι επίσκοποι να γίνουν μπροστάρηδες και να διαφωτίσουν τον λαό μας;

Πού είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος; Γιατί αδρανεί; Συνεδρίαζε που συνεδρίαζε για επισκοπικές εκλογές μόνο και για ανούσιες εισηγήσεις που κατέληγαν στα αρχεία της Συνόδου, την κατήργησαν κι αυτή!

«Αναβάλλεται η σύγκλησις αυτής εν ευθέτω χρόνο» Και ποιός είναι αυτός ο εύθετος χρόνος;

Σήμερα είπερ ποτέ και άλλοτε  έχει ανάγκη ο λαός μας σωστής και σοβαρής ενημέρωσης περί θεμάτων πίστεως.

Σήμερα έχει ανάγκη να ακούσει την αλήθεια. 

Σε εποχές σύγχισης που ζούμε δεν χρειάζεται αυτός ο λαός στήριξη και ενίσχυση στον αγώνα του;

Είναι δυνατόν να αφήνει η Εκκλησία άσχετους περί αυτήν, δεδηλωμένους άθεους, άγευστους Θείας Χάριτος, ψηφοθηρικούς εκκλησιαζομένους, παντελονάδες άπιστους, να εκφέρουν γνώμη και άποψη για τα δόγματα, τα ιερά μυστήρια και τις αλήθειες της πίστεώς μας;

Αν σ’ αυτόν τον καταιγισμό αθέων θεωριών και ηλιθίων απόψεων, δεν συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας  να αποφανθεί -όπως αποφανθεί- για τα θέματα αυτά, πότε θα το πράξει ή ποιος άλλος θα το πράξει; Προφανώς μόνο όταν  θα χρειαστεί  να πληρωθεί κάποιο κενό από κάποιον ημέτερο  αρχιμανδρίτη της αρεσκείας μας ή κάποιον που θέλει να προωθήσει η Αρχιεπισκοπική αυλή; Δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά οδηγούν σε μία απαξίωση της διοίκησης της Εκκλησίας;

Βλέπουμε εξ αφορμής της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή  εικόνες συγχρωτισμού και συνωστισμού στις σημερινές διαδηλώσεις…χιλιάδες κόσμου ο ένας πάνω στον άλλο…Όμως  οι λιτανείες απαγορεύονται…Και δε μίλησε κανείς. Ας καμαρώνουν οι Άγιοι Αρχιερείς  μας!        Βλέπουμε στο Φανάρι να γίνονται εν Αγίω Πνεύματι εκλογές νέων Ιεραρχών και οι Αρχιερείς να φορούν μάσκες μέσα στον Πατριαρχικό Ναό  και να επικαλούνται την …θεία επιφοίτηση! Γιατί; Μα  για να φανούν αρεστοί και υπάκουοι στο σύστημα. Ήθελα να ξέρω όταν συνομιλούν κατ´ιδίαν και θάβουν ο ένας τον άλλον πάλι μάσκες φορούν; Ώ της υποκρισίας! 

Ζούμε ημέρες Αποκαλύψεως κι εσείς Άγιοι Αρχιερείς  κρύβεστε! Όλοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων συμφωνείτε με την άποψη του Πρώτου; Βγείτε να μας το πείτε! 

Το βήμα του «Εξάψαλμου» είναι στην διάθεσή σας! Αποδείξτε μας ότι δεν έχετε πέσει από τώρα σε χειμερία νάρκη! Αντιδράστε! Κάποιοι επέλεξαν συνειδητά ή από φόβο την  επιθανάτια κλίνη, είναι δυνατόν να είστε όλοι σύμφωνοι με αυτό; Δεν έχετε το δικαίωμα να αδιαφορείτε άλλο!

Μην αφήνετε κάποιους να σας πνίγουν την ελευθερία! «Εν ελευθερία» μας έπλασε ο Θεός και η αλήθεια ελευθερώνει τον άνθρωπο.

Ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον ενθρονιστήριο λόγο του είπε τα εξής: «Προσεύχομαι όταν περάσει ο καιρός και πλησιάζει το τέλος μου να απολογηθώ με παρρησία ενώπιον Θεού και ανθρώπων για τον Θρόνο που μου εμπιστεύθηκε ο Κύριος και θα ήθελα μέχρι τότε να μιλήσω γι’ αυτόν τον Θρόνο κοιτώντας σας στα μάτια…»Και του τα θύμισε σε μια Ιεραρχία ο Πρύτανης των Ιεραρχών μας Σεβ. Καρυστίας Σεραφείμ. Ελπίζω κάποια στιγμή να το θυμηθεί. 

Οι καιροί ου μενετοί άγιοι!

Εκτός και άν συμφωνείτε με την κατάργηση του συνοδικού συστήματος, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Ε, τότε ας καταργηθεί και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ας εκδίδονται και αποστέλλονται προς εκτέλεση απ’ ευθείας με email οι Αρχιεπισκοπικές   εγκύκλιοι. Να μην ταλαιπωρούνται και οι γεροντότεροι. Να περιορίσουν κάποια ταξίδια οι νεώτεροι.Καταργείστε ότι σας κουράζει. Προλάβετε να το κάνετε εσείς γιατί σε λίγο θα σας καταργήσει ο λαός! 

exapsalmos.gr

http://aktines.blogspot.com/2020/10/blog-post_45.html#more

 

5. ΚΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ!

________Ένας Γάλλος Επιστήμων, ο Plilippe Guillemant, Διδάκτωρ Φυσικής και συγχρόνως ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ στο CNRS, maw αποκαλύπτει το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την πανδημία του Κορωνοϊού! «Φορώντας μάσκα, γράφει, μπαίνουμε σε ενα ΑΣΥΛΟ ΤΡΕΛΛΩΝ! Είμαστε στο 3ο σκαλί της κλίμακας για τον ΡΟΜΠΟΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ» γράφει με πολλή παρρησία! Αλλά οι Αρχιερείς της Ορθοδοξίας, και ειδικώτερα οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ, και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΑ! Δυστυχώς παρεδόθησαν άνευ όρων με αντάλλαγμα ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥΣ!  
___________Ας έλθουμε, λοιπόν, στον Γάλλο ερευνητή.  Ιδού τι μας λέγει: 
«O Philippe Guillemant, Διδάκτωρ Φυσικής, ειδήμονας στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο CNRS, μας προειδοποιεί γι αυτά που ζούμε, αλλά κυρίως γι αυτά που έρχονται. Το αν θα τα ζήσουμε και θα τα υποστούμε, θα το δείξει η ιστορία. Τουλάχιστον εκείνος μας έχει προειδοποιήσει.

Σύμφωνα με τον Guillemant με την υποχρεωτική μάσκα είμαστε τώρα στο σκαλί νούμερο 3 της κλίμακας που οδηγεί στο ρομποτοποιημένο άνθρωπο. Σ’ εμάς εναπόκειται αν θα επιλέξουμε συλλογικά έναν άλλον δρόμο, που θα μας κάνει να αλλάξουμε το τελικό πεπρωμένο.

Προειδοποιεί: «Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι το σενάριο για τη μετάβαση από το βήμα (3) στο βήμα (4) έχει ως εξής:

Οι χρήστες μάσκας θα έχουν τόσο αποσυντονίσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα αναπνέοντας τα απόβλητά τους και πιστεύοντας στην ύπαρξη απειλής (φαινόμενο nocebo), μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες αυτοανοσοποίησης με την κανονική αναπνοή, που θα πολλαπλασιαστούν μαζικά τα θύματα της συνηθισμένης γρίπης αυτού του χειμώνα, και θα δοθεί έτσι η εντύπωση ότι υπήρξε υποτροπή της κατάστασης, κάτι που θα προκαλέσει πανικό ή ακόμα και μια νέα καραντίνα μετά από την οποίο αυτοί (οι μασκοφόροι επιζώντες) θα εμβολιαστούν μαζικά».

...................

Το 2020, ήδη διανύσαμε τα τρία πρώτα σκαλοπάτια προς το transhumanisme-διανθρωπισμό.

(1) 2020 =Lockdown για αποφυγή της μόλυνσης.

(2) 2020 = Απο-καραραντινοποίηση για αποφυγή της κατάρρευσης.

(3) 2020 = Υποχρεωτική μασκοφορία προς αποφυγή της επανακαραντινοποίησης.

Μπορούμε τώρα να προβλέψουμε μια πιθανή γραμμική αύξηση των παρακάτω βημάτων:

(4) 2021 = υποχρεωτικός εμβολιασμός προς αποφυγή τη μασκοφορίας

(5) 2022 = Micro τσιπ εμφυτεύσιμο (έλεγχος του εμβολιασμού)

(6) 2023 = παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα (χάρη στο micro-τσιπ)

(7) 2024 = ανθρώπινη ιχνηλάτιση (ταυτοποίηση συμπεριφοράς)

(8) 2025 = ψηφιακή διασύνδεση τ΄ανθρώπου (ακόμη και του μυαλού !)

(9) 2026 = Transhumanisme-διανθρωπισμός- αμφι-ανθρωπισμός (κατεστραμμένη σύνδεση ψυχής)

Για τη μάσκα

Αποτέλεσμα: σήμερα, κάθε φορά που πάμε να εργαστούμε ή οδηγούμε τα παιδιά μας στο σχολείο, μπαίνουμε σε ένα άσυλο τρελών. Και μιλάω μόνο σε αυτούς που φέρουν τη μάσκα από το φόβο προστίμου και χωρίς να πιστεύουν στη χρήση της (κι όχι σ’ αυτούς, που πιστεύουν στην προστατευτική της λειτουργία- κάτι που απορρίπτω ολοκληρωτικά), για πόσο καιρό θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε σε αυτό το πρόγραμμα;   .....................».

 Τέλος, η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το αποτέλεσμα: 
 
ΣΤΑΔΙΑΚΑ
         ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!  
 
ΣΤΑΔΙΑΚΑ
           ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!
  
ΣΤΑΔΙΑΚΑ
            ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ! 
            ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ! 
 
Πηγή:  imap://imap,gmail.com.993/fetch>UID>/INBOX>12396?head....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
___________Είχαμε ολοκληρώσει τις παραπάνω σκέψεις μας και είχαμε κλείσει  την ανωτέρω δημοσίευση, όατν τό πρωϊνό της Τετάρτης 30ής Δεκεμβρίου, δηλ μόλις χθές  ελάβαμε το παρακλατω παρατιθέμενο κείμενο,  
ήτοι το υπ΄αριθμόν Πρωτ. 5268/21.12.2020 
Συνοδικόν έγγραφον εις απάντησιν της από 17.11.2020 αναφοράς μας. 
_______Με την αναφοράν μας είχαμε θέσει υπ' όψιν των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Αρχιερέων ένα σημαντικόν  ηθικής φύσεως  ζήτημα,  παρακαλώντας να κατατεθεί μήνυσις εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως  διά την επιβολήν κυρώσεων προς την Εφημερίδα «On time» τῆς 16ης  Νοεμβρίου, διότι  «φυλλομετρῶντας τήν ἐφημερίδα, εἰς τήν  3ην σελίδα ἀντιμετώπισα μίαν ὁλόγυμνον γυναικείαν μορφήν μέ τίτλον «Sexy Girl». Ἀλλά ἡ κορύφωσις τῆς ἀγανακτήσεώς μου συνέβη, ὅτε εὑρεθείς εἰς τήν σελίδα 13 ἀνεκάλυψα, ὅτι ἐκεῖ δημοσιεύεται μία ὠμή σκηνή σεξουαλικῆς ἐπαφῆς δύο ὁλόγυμνων προσώπων καί μέ τόν τίτλον: «Σοκ! Πορνο-video πρώην συνεργάτη...».
____Μόλις χθες, λοιπόν, ελάβαμε την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ   ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Ιεράς Συνόδου, ότι: 
«Η Ιερά Σύνοδος ....λαβούσα γνώσιν του ως άνω εγγράφου, απεφάσισεν όπως θέση αυτό εις το Αρχείον και προτείνει εις την υμετέραν Σεβασμιότητα να πράξη κατά την έμφρονα αυτής κρίσιν» !!!!!!!!!!!!
  ________Επομένως «όπερ έδει δείξαι» αποδέιχθηκε πανηγυρικά!   Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ !!!!!  Η ΙΕΡΆ ΣΥΝΟΔΟΣ έχει προδώσει την αποστολήν Της. Δεν ενδιαφέρεται πλέον διά τήν προάσπισιν της χριστιανικής Ηθικής! Τώρα πιά  ασχολείται με το κλείσιμο των ιερών Ναών και την τυφλή εφαρμογή των Κυβερνητικών Αποφάσεων! 
_________Η ελαχιστότης μας αποδέχθηκε  το ως άνω έγγραφο ΩΣ ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ! Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την απόφασιν ημών, όπως «καταθέσω τα όπλα της δημοσιογραφίας, να αποσυρθώ  από το πεδίον της μάχης και να καταφύγω εις την έρημον της σιωπής, της περισυλλογής και της μετά δακρύων προσευχής».
 
 ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
 ******
 
Στη συνέχεια σας παραθέτω 
ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! 
 
 1ον: Το  επίμαχον απαντητικόν έγγραφον της Ιεράς Συνόδου
 

2ον: Η ημετέρα αναφορά

17η  Νοεμβρίου 2020

Πρός

Τήν Διαρκῆ  Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

ω. Γενναδου, 14

115 21 ΑΘΗΝΑΣ


Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι

Ἡ πρόσφατος μικρά περιπέτεια τῆς ὑγείας μου μοί παρέσχε τήν εὐκαιρίαν νά διαπιστώσω μίαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΙΝ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ εἰς  τήν καθημερινήν Ἐφημερίδα «On time» τῆς 16ης τρ. μηνός, ἀντίγραφον τῆς ὁποίας Σᾶς ἐπισυνάπτω.

Ἀφορμή διἀ νἀ περιέλθῃ εἰς χεῖρας μου ὑπῆρξε τό εἰς τήν ἐλαχιστότητά μου άναφερόμενον πρωτοσέλιδον δημοσίευμα, καθ’ ὅ  «νοσεί ο σκληρός Αμβρόσιος, που κόλλησε ....».

Ἀρχικῶς μέ πολλήν θλῖψιν διεπίστωσα μίαν παντελῶς ἀπαράδεκτον καί ὅλως χυδαίαν ἀπεικόνισιν εἰς τήν θέσιν ἄνω  δεξιά τῆς 1ης σελίδος μέ τίτλον:  «Ρόζ Βίντεο»!!!!!!!.

Ἡ ἔκπληξίς μου ἐκορυφώθη, ὅταν, φυλλομετρῶντας τήν ἐφημερίδα, εἰς τήν  3ην σελίδα ἀντιμετώπισα μίαν ὁλόγυμνον γυναικείαν μορφήν μέ τίτλον «Sexy Girl». Ἀλλά ἡ κορύφωσις τῆς ἀγανακτήσεώς μου συνέβη, ὅτε εὑρεθείς εἰς τήν σελίδα 13 ἀνεκάλυψα, ὅτι ἐκεῖ δημοσιεύεται μία ὠμή σκηνή σεξουαλικῆς ἐπαφῆς δύο ὁλόγυμνων προσώπων καί μέ τόν τίτλον: «Σοκ! Πορνο-video πρώην συνεργάτη...».

Διακατεχόμενος ὑπό μεγάλης ὀργῆς ἀπεφάσισα νά θέσω ὑπό τήν ἔμφρονα κρίσιν Ὑμῶν τήν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ καθημερινῆς ἐφημερίδος τῶν Ἀθηνῶν!  Διερωτῶμαι, ἐάν θά ἀφήσωμεν ἀνενόχλητον τήν καταπάτησιν τῆς σεμνότητος ἤ ἐάν πρέπει νά κατατεθῆ Μήνυσις ἐκ μέρους τῆς Ἱερᾶς Συνόδου πρός τόν ἁρμόδιον Εἰσαγγελέα διά τήν  ἐπιβολήν τῶν ἀναγκαίων κυρώσεων πρός περιφρούρησιν τῆς Ἠθικῆς τάξεως καί τῆς Χριστιανικῆς Ἠθικῆς!

Ὅθεν παρακαλοῦμεν διά τα καθ’ Ὑμᾶς

Ἐπί δέ τούτοις, διατελῶ

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

+ Ο πρ. Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος

******

3ον: Ένα από τα βραβεία των αγώνων μου!

 

 
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ!