Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2008 ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Κατά την διάρκειά της, κοινός άξονας των δράσεων των παιδιών υπήρξε η ενημέρωσή τους και η υλοποίηση ποικίλων πρωτοβουλιών τους σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος.
Έτσι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην εξάσκηση για την εξοικονόμηση του νερού και ελήφθη μέριμνα για την ανακύκλωση των μπαταριών και του χαρτιού.
Στα πλαίσια των οικολογικών τους ανησυχιών τα παιδιά πρόθυμα υλοποίησαν και το πρόγραμμα που προέβλεπε τη φύτευση εκατό νέων φυτών εντός του κατασκηνωτικού τους χώρου.
Επί πλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της κατασκηνωτικής περιόδου πραγματο- ποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στην Αθήνα. Εκεί οι κατασκηνώτριές μας έλαβαν μέρος στην τελετή λήξης του κατασκηνωτικού του προγράμματος, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, και καταχειροκροτήθησα από το πολυπληθές κοινό.
Την ευθύνη της υλοποιήσεως του ΟΡΑΜΑΤΟΣ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για σύγχρονες κατασκηνώσεις με επίκαιρους προβληματισμούς ανέλαβαν:
Αρχηγός: η Φιλόλογος Πρεσβυτέρα Παναγιώτα Μιχαλίτση-Πετροπούλου, Καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Ομαδάρχισσες οι δεσποινίδες: Χαρά Μαμάκη, Ζαμπία Μπραουδάκη και Ουρανία Πανούτσου. Υπεύθυνοι πνευματικοί πατέρες-κληρικοί ήσαν και φέτος:
ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης και
ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Σάββατον, 2 Αυγούστου 2008