Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ "ΚΑΛΑ ΝΕΑ" του κ. Χατζηνικολάου......

ΤΑ «ΚΑΛΑ ΝΕΑ» ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 32 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!

________Για το «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ» δεν έχω ομιλήσει ακόμη. Τηρώ σιγήν, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΕΙΠΩ, αλλά διότι αυτό επιβάλλει η σύνεση. Ακολουθώ το παράδειγμα του Κυρίου μας. Όταν οι φανατισμένοι Δικαστές Του κατηγορούσαν τον Κύριον, ΕΚΕΙΝΟΣ εμενε σιγηλός και απαθής! «Ο δε Ιησούς εσιώπα» σημειώνει ο ιερός Ευαγγελιστής. Αυτή η σιωπή ΤΟΥ ήταν πιό ηχηρή απάντηση, πιό ηχηρή και από την πιό αποστομωτική απάντηση. Έτσι λοιπόν τώρα σιωπώ....
__________Άλλωστε στον «παθιασμένο» και αυτοδιορισμένο λαϊκό δικαστή μου κ. Χατζηνικολάου δημόσια έχω απευθύνει ένα ερώτημα, το οποίον παραμένει ακόμη αναπάντητο: Ηρώτησα άν «έχει ελέγξει το ποινικό Μητρώο του κατήγορου μας», δηλ. του ανθρώπου τον οποίο χρησιμοποίησε τόσο πολύ στην εκπομπή του; Ήταν αυτός με το σαρδόνιο χαμόγελο, τον οποίο ο κ. Κούγιας, με μιά και μόνη ερώτηση, τον αποστόμωσε, τον αχρήστευε, ο δε κ. Χατχηνικολάου αναγκάσθηκε να τον αποσύρει από το πάνελ. Η ερώτηση έχει τεθή. Αναμένουμε και θα αναμένουμε την απάντηση του κ. Χατζηνικολάου.
__________Στήν τρίτη κατά σειρά εκπομπή του, που ήταν αφιερωμένη στο ταπεινό πρόσωπό μας, ο κ. Χατζηνικολάου ανήγγειλε ως «καλά νέα» τήν είδηση, ότι «αύριο σφραγίζεται το ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ».
__________ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΣΘΗ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες! Το έγγραφο, που επεδείκνυε με τόση υπερηφάνεια και ικανοποίηση, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΦΡΑΓΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ. Για αυτό και δεν την ανέγνωσε! Πλήν όμως ο επιχειρηματίας κ. Ν.Κ., τρομοκρατηθείς, ἐσπευσεαν να ανστείλει τη λειτουργία της Μονάδος και απέλυσε το προσωπικό. Έκτοτε 32 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.
____________Μια Μάνα τότε διαμαρτυρήθηκε για την εξέλιξη αυτή. Όμως, προς δόξαν της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Χατζηνικολάου δεν ανέγνωσε την επιστολή της Μάνας, απλώς την ανήγγειλε.
____________Η Μάνα δεν κάμφθηκε. Εστειλε την ε[πιστολή της και σε άλλους παραλήπτες. Το Blog “troktiko” δημοσίευσε την επιστολή. Κι εμείς την μεταφέρουμε εδώ. Χωρίς σχόλια.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
3η Νοεμβρίου 2008

------------------------------
Γράφει το "troktiko":
"Το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ" έκλεισε μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις εκπομπές του Κυρίου Χατζηνικολάου.Τριάντα πέντε άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά.Δημοσιευω λοιπόν την επιστολή που έστειλα στον μεγαλοδημοσιογράφο (ο οποίος μου ζήτησε συγνώμη δημόσια) αλλά δεν την δημοσιοποίησε.Διαβάστε την κι η κρίση δική σας.


Αγαπητέ κύριε Χατζηνικολάου

Συγχαρητήρια για την δημοσιογραφική σας επιτυχία, που αφορά τις «Ιερές business» του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, σχετικά με το ξενοδοχείο «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ». Κατορθώσατε με το διεισδυτικό σας ρεπορτάζ να «σφραγίσετε» το «παράνομο ξενοδοχείο» και να οδηγήσετε στο δρόμο της ανεργίας 35 εργαζόμενους, ανάμεσα σε αυτούς και τον 20χρονο γιό μου, που μέσα από αυτή την δουλειά προσπάθησε να ανοίξει τα φτερά του στη ζωή, να κάνει όνειρα για το μέλλον και να βοηθήσει την οικογένειά του.
Συγχαρητήρια!!! Θεωρήστε πλέον στην περιοχή μας θεμελιώδης ταγός για την μείωση της ανεργίας, για την εξάλειψη της φτώχειας, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε ως κορυφαίος δημοσιογράφος, πλήττει όσο κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας και...
της Ευρώπης την περιοχή μας.
Η μεγάλη σας δημοσιογραφική οξυδέρκεια σας βοήθησε να αποκαλύψετε ένα ΜΕΓΑ σκάνδαλο. Και ΜΠΡΑΒΟ σας!!!
Απορώ όμως ποιο μέρος του εγκεφάλου σας ήταν σε πλήρες σκότος και δεν σκέφτηκε πως σφραγίζοντας το «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ», σφραγίσατε αυτόματα και τις ζωές 35 οικογενειών εργαζομένων σε αυτό και τουλάχιστον 100 άλλων επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής.
Ήδη σκέφτομαι πολύ σοβαρά να σας επισκεφτώ προσωπικά, με το γιό μου, γιατί θέλω να πιστεύω πως μετά την ανάγνωση της παρούσας επιστολής ,θα βρω από εσάς την λύση και σύντομα ο γιος μου θα «αντικαταστήσει» την δουλειά που εσείς του στερήσατε. Και ύστερα από αυτόν, θα στείλω να σας συναντήσουν προσωπικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, γιατί θεωρώ βέβαιο πως ο αριθμός 35 είναι πολύ μικρός για την ισχυρή εξουσία που κατέχετε και θα τους «βολέψετε»όλους.
Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω -παρ’όλη την πικρία που νιώθω για την απόλυση του γιου μου και των υπολοίπων εργαζομένων- γιατί θα βλέπω το παιδί μου από το πρωί ως το βράδυ και οι συζητήσεις μας πλέον δεν θα αφορούν το αν κουράστηκε στην δουλειά, αλλά θα είναι οικονομικής φύσης «Μάνα δώσε μου 5 ευρώ να πιω καφέ» (από εκείνα που δεν έχω).Έτσι η σχέση μας θα «ζυμωθεί» μέσα από αντιδράσεις. Μου δώσατε την ευκαιρία να γνωρίσω το παιδί μου, μέσα από τις δύσκολες στιγμές που θα βιώνει ως άνεργος και άφραγκος και να ανακαλύψω αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μελλοντικές δυσκολίες, που κάποιος τρίτος «ελαφρά τη καρδία» θα φέρει μπροστά του. Απαντήστε μου όμως σε ποιον θα στείλουμε τα παιδιά των υπόλοιπων απολυμένων του ξενοδοχείου να ζητήσουν χαρτζιλίκι. Μήπως σε εσάς με τον παχουλό μισθό και το φουσκωμένο πορτοφόλι;
Σας εύχομαι δε, τα παιδιά σας να μην έχουν να αντιμετωπίσουν ένα Χατζηνικολάου, που θα χτυπήσει το σαμάρι αλλά τελικά θα πονέσει το γαϊδούρι.

Φιλικά (μετά μεγάλης δυσκολίας)

Όσον αφορά τον Μητροπολίτη, έκανε έργο έστω και με κάποιες παρατυπίες. Ένα έργο που θα δίνει εργασία σε αρκετές γενιές και «φιλί ζωής» σε μια πολύπαθη περιοχή για κάμποσα χρόνια.Ισως ακόμα κι όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε πια.

Με σεβασμό
Ελένη Καριοφύλλη



ΥΓ1 Θα θεωρήσω δημοσιογραφικό ατόπημα από μέρους σας, το ηλεκτρονικό μου μήνυμα να μην δημοσιοποιηθεί, στην εκπομπή σας της Δευτέρας 20-10-08.Πράγμα που θα σημαίνει ότι ένας ακέραιος και αμερόληπτος δημοσιογράφος, τελικά φιμώνει την αντίθετη άποψη, την «άλλη φωνή» και αρκείται ως άλλος Γκαουλάιτερ, μικροεγωϊστής, κοντόφθαλμος κιτρινιστής, μόνο στις απόψεις του.


ΥΓ2 Θα ήθελα επίσης να σα ενημερώσω, πως στην περίπτωση που δεν δημοσιοποιηθεί, θα στραφώ προς όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, προωθώντας την επιστολή μου και περιμένοντας ανταπόκριση αντιπάλων καναλιών και συναδέρφων σας, που σίγουρα θα προστρέξουν στην ενίσχυσή μου, αναδεικνύοντας το ατόπημά σας.


ΥΓ3 Αν τελικά η επιστολή δεν δημοσιοποιηθεί (που το θεωρώ πιθανότερο και σχεδόν βέβαιο) μια δημόσια συγνώμη, προς τους απολυμένους εργαζόμενους, θα ήταν το ελάχιστο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ από μέρους σας.


ΥΓ4 Καλό θα ήταν να μην συγχέετε το Βατοπέδι με το «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ».Γιατί στο μεν Βατοπέδι το χρήμα ήταν για ολίγους και εκλεκτούς στο δε «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ» για απλούς καθημερινούς εργαζόμενους.


troktiko:

Έτσι είναι αυτά κ.Μάνα. Έγιναν παρατυπίες στο σήμαντρον; Θα πληρώσει. Τι φταίει ο Νίκος Χ; Στην βίλα του Νίκου Χ. δεν έγινε κάτι παράνομο. Λένε ότι έχει μέχρι και τελεφερίκ για να ανεβάζει την πόρσε του αλλά ο ίδιος το διέψευσε. Σημασία έχει ότι είναι όλα ΝΟΜΙΜΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα 4 υστερόγραφα δεν δημοσιεύθηκαν από τό blog "troktiko". Η κα Καριοφύλλη μας παρεκάλεσε να συμπληρώσουμε το κείμενό της. Το πράττουμε ευχαρίστως.
+Ο Κ & Αι. Α

________________________

KAI ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Καλησπέρα και πάλι Σεβασμιώτατε!Σκεπτόμουν εχθές αφού έκλεισα τον υπολογιστή,ότι στη γεμάτη λαικισμό εποχή μας,ένας Ιεράρχης,ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας δίδαξε δύο λέξεις,περίπου απουσιάζουσες σήμερα από τη δημόσια ζωή :Προσωπική ευθύνη.Εχουμε ευθύνη για τα πάντα,για όσα κάνουμε από το πρωι ως το βράδυ,και κυρίως για το πώς ασκούμε το επάγγελμά μας.Κανένας από εμάς δεν έχει το δικαίωμα να κερδίζει το ψωμί του διακωμωδώντας τα προβλήματα του άλλου όπως κάνουν οι μεσημεριανές εκπομπές της τηλεοράσεως,ή με το να θέτει κόσμο στην ανεργία όπως συνέβει με το Σήμαντρον...Η επιστολή της μάνας αυτής μου θύμισε κάτι που είχα διαβάσει στην Ιστορία της Αγγλίας.Είχε ένα σοφό βασιλιά,ονόματι Αλφρέδο.Ανάπηρος στο σώμα,αλλά μορφωμένος και δίκαιος άνθρωπος.Κάποτε πήγε ένας ευγενής και του παραπονέθηκε ότι ένας σιδεράς του μίλησε άσχημα...Λέει ο Αλφρέδος,τι ποινή θέλεις να του βάλω ?Θάνατο απαντάει ο ευγενής...Του λεει και ο βασιλιάς,εντάξει,αν το κάνω όμως αυτό θα αναλάβεις εσύ το σιδεράδικό του και θα φροντίσεις την οικογένειά του ?Λέει ο ευγενής,α αυτο δε γίνεται...Του λέει και ο βασιλιάς,και επειδή σου μίλησε εσένα άσχημα θα στερηθεί η χώρα έναν καλό επαγγελματία ?Εκανε και ανακρίσεις και επειδή έφταιγε ο ευγενής,τιμώρησε τον ευγενή τελικα....Τι θέλω να πώ...Ο κύριος Χατζηνικολάου δεν έχει τη δυνατότητα ,την επιθυμία όπως θέλετε πέστε το να υπηρετήσει το συνάνθρωπο όπως τον υπηρετείτε Εσείς...Δεν έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να ασχοληθεί με τέτοια διακονία.Πάει σπίτι του με τα λεφτά του στην τσέπη και δε σκέπτεται παρά μόνο τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες...Δεν έχω τίποτε άλλο να πώ,τον λυπάμαι γιατί είναι ένας άνθρωπος χωρίς καμία προοπτική αιωνιότητος στη ζωή του...Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε γι αυτόν μήπως και καταλάβει τι έκανε...Εντωμεταξύ προσεύχομαι για Εσάς για καλή επιτυχία στη δυναμική διακονία Σας !Συνεχίστε το έργο Σας και ανοίξτε το μπλογκ Σας ώστε να τα ξαναπούμε όλοι μας έξω από τα δόντια όπως το νιώθουμε...
Με σεβασμό και εκτίμηση,
Ντίνα
_________________________________________
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΣ

Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον
Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες
αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν
πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία
είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός
ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και
15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε.
Ευχαριστώ