Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΑΤΕ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ


ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!

Ελάτε τώρα καλοί μου φίλοι να ξεκουρασθούμε λιγάκι από τις μεγάλες έννοιες και φροντίδες της καθημερινότητος. Ελάτε να θαυμάσετε μαζί μου την εξυπνάδα μερικών ανθρώπων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον χρόνο τους δημιουργικά καί όχι σε πράξεις βλακώδεις, πρός τις οποίες προέτρεπαν δύο συγκεκκριμένοι κ.κ. τηλεπαρουσιαστές. Ελάτε επίσης να θαυμάσετε τα δώρα της ηλεκτρονικής. Με ωραίες η και συνταρακτικές ενίοτε εικόνες από την ζωή και τη φύση καί με λόγια απλά, μας θέτουν ενώπιον των ευθυνών μας και μπροστά σε σοβαρά προβλήματα του περιβάλλοντος. Μας θυμίζουν, ότι έχουμε ιερό χρέος να συντηρήσουμε τον πλανήτη, που μας χάρισεν ο Πανάγαθος Θεός για προσωρινή κατοικία μας, νά τον συντηρήσουμε και να τον διατηρήσουμε. Η εντολή του Δημιουργού Θεού καί Πατρός πρός τους πρωτοπλάστους και δι αυτών πρός όλους μας ήταν ¨τηρείν καί φυλάττειν¨, δηλ. να τον συντηρούμε και να τον διαφυλάττουμε, να τον προστατεύουμε!

Ως πάροικος σ' αυτή τη γή αισθάνομαι τύψεις, ότι μερικές φορές ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Μπορεί να μήν υπήρξα ποτέ εμπρηστής καί άρα υπαίτιος καταστροφής ενός δάσους, αλλά δεν ημπορώ να καυχηθώ ότι ουδέποτε επέταξα στη θάλασσα ένα χαρτί, μια φλούδα από πορτοκάλι, μια πλαστική σακούλα....

Μήπως και σείς είσθε κάτω από τό αυτό κρίμα; Καιρός να συνέλθουμε. Καιρός να διορθωθούμε. Σας προσκαλώ λοιπόν σε μια ιερή σταυροφορία, που στόχο της θα έχει να περιορίσουμε τη χρήση του πλαστικού και μάλιστα στη μορφή της πλαστικής σακούλας.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΙΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ
Το ζήτημα της ευρείας χρήσεως του πλαστικού στην καθημερινή ζωή μας πέρα από την
χρηστικότητα έχει και μια πολύ βαθύτερη σημασία. Στο βάθος του χρόνου καταστρέφει τη ζωή μας.
Σας παρουσιάζω ένα πολύ ευχάριστο κείμενο με ωραίες εικόνες.
http://www.im-ka.gr/blog/plastiko.pps
ή και στη διεύθυνση: http://www.vpalmas.com/enviro/slide_show_1/plastic-bags.htm
(Για να αλλάζετε εικόνα να πατάτε το ENTER)
Παρακαλώ απολαύστε το και ......αν μπορείτε
α) ας ελαττώσουμε τη χρήση του πλαστικού
β) ας προσέξουμε που πετάμε κάθε τι πλαστικό, μάλιστα δε τις σακούλες.
Με αγάπη
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΣΗΜ. Απευθύνω από τη θέση αυτή θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους, οι οποίοι παρακολουθούν το BLOG. O μετρητής μας δίδει τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία: Από τήν Κυριακή 7/02 έως την Κυριακή 15/02, δηλ. σήμερα, επεσκέφθησαν το Blog 2.993 επισκέπτες, δηλ. κατά μ.ο 374 επισκέπτες ημερησίως. Εξ αυτών οι 1.483 άνοιξαν το Blog για πρώτη φορά, είναι δηλ. καινούργιοι επισκέπτες.
Ημέρα αιχμής για την εβδομάδα (ογδομάδα θα την έλεγα) που μας πέρασε ήταν η Τετάρτη 11/02 με σύνολο 643 επισκεπτών, ημέρα δε με τους λιγώτερους επισκέπτες ήταν χθές Σάββατο 14/02 με 275 επισκέπτες.
Μας επισκέπτονται και μας παρακαλουθούν από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία και Αφρική! Αυτά ως απάντηση σε μερικούς μικρόψυχους επισκέπτες μας. Αυτή την ώρα ο Μετρητής δείχνει 114.322 επισκέψεις. Κυριακή 15/02/09 Ώρα 11.10' μ.μ.