Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

O ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ;

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΑΓΙΩΤΑΤΕ!

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας, διότι ο Πάπας της Ρὠμης συστηματικά κατα τα τελευταία χρόνια υπερβαίνει τα όρια της ανοχής μας και προκαλεί την Εθνική μας αυτοσυνειδησία. Προκαλεί την Ελλάδα, καθ ὀσον εξεφώνησε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμἀ του καί στην ανύπαρκτη ....."Μακεδονική" γλώσσα.
Ποιός θα τον πληροφορήσει, ότι ΔΕΝ υπάρχει Μακεδονικό Κράτος, Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική γλῶσσα;
Εφ' ὀσον το Υπουργείον Εξωτερικών σιωπά, μήπως θάπρεπε να το πράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, για να υποστηρίξει έστω και για μια και μόνη φορά τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος ;Για να υποστηρίξει έστω και εμμέσως την πληγωμένη Ελλάδα; Μήπως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Λέμε, μήπως;

Επιβραβεύοντας την ευαισθησία κοσμικὠν παραγόντων, παραθέτουμε στη συνέχεια τη διαμαρτυρία επωνύμων και απλών ανθρώπων. Όταν οι αρμόδιοι σιωπούν, "οι λίθοι κεκράξονται" !

+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, 26 Δεκεμβρίου 2009





Ο ΠΑΠΑΣ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ». ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΝΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ.


ΚΟΝΤΑΡΙ: Παρακαλούμε ή μάλλον απαιτούμε άμεση απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών ή πείτε μας τουλάχιστον ότι η "Μακεδονία" (ξε)πουλήθηκε; Να το ξέρουμε, ώστε να μην αγωνιζόμαστε τσάμπα για κάτι που δεν μας ανήκει πλέον. Η κατάσταση είναι τραγική. Το μήνυμα αυτό του Πάπα ακούγεται σε όλον τον κόσμο σε εκατομμύρια ανθρώπους.
Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 10:00:00 μ.μ.
KAI O τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ (Από το site: Romfea.gr)
«Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, πρόσωπο ευρείας γνώσεως υψηλής κλασσικής παιδείας, δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τω ρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2). Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος. Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π. Η γλώσσα είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα.
Η ψευδώνυμη των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ.αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα.
Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα».