Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ......

...... ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!

______Η περίπτωση του δημοσιογράφου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου είναι πολύ περίεργη. Συνελήφθη μέ τα γεγονότα διαμαρτυρίας στο σταθμό του Μετρό και προφυλακίσθηκε ως ταραχοποιός! Και αν ακόμη ήταν ταραχοποιός έπρεπε να ακολουθήσει την τύχη όλων των άλλων "κουκουλοφόρων", οι οποίοι ως συνήθως συλλαμβάνονται, προσάγονται στην Εισαγγελική Αρχή και......απολύονται! Έτσι και η Αστυνομία είναι "εν τάξει" καί οι κουκουλοφόροι επίσης! Καί "η πίττα ακέραιη καί ο σκύλος χορτάτος!"
______Στην περίπτωση όμως του κ. Παπαγεωργίου τα πράγματα δέν έγιναν έτσι. Ο συλληφθείς ανήκει στη δεξιά παράταξη. Μια παράταξη, η οποία πρέπει να εξαφανισθή και γι αυτό πρέπει πρώτα από όλα να συντριβή καί να καταπτοηθή! Έτσι στόν κ. Παπαγεωργίου η Εισαγγελική Αρχή εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα! Και βεβαίως στίς περιπτώσεις αυτές η Εισαγγελικη Αρχή εφαρμόζει τις επιταγές της εκάστοτε Κυβερνήσεως. Δεν είναι δά καί τόσο τυφλή, όσο νομίζουμε. Το διαπιστώσαμε τόσες και τόσες φορές, οσάκις δηλ. ενέχονται πολιτικά πρόσωπα, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί κλπ.
_____Το σημείωμα αυτό παίρνει την μορφή μιάς αιτήσεως. Παρακαλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποφυλακίσουν αμέσως τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ και να τον παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για τα παραπέρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δα και τόσο επικίνδυνος για την διατήρηση της δημόσιας τάξης! Δεν είναι ταραχοποιός! Δέν είναι κουκουλοφόρος! Δημοσιογράφος είναι! Τίποτε περισσότερο. Πρέπει λοιπόν "εδώ και τώρα" να αποφυλακισθή.
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Σάββατον, 30 Ιανουαρίου 2010

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ από την προφυλάκιση του αγωνιστή - δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου. Έτσι πρέπει να είναι: Πηγαίνεις δημοσιογραφική αποστολή, κάνεις τη δουλειά σου, σου ρίχνονται & σου σπάνε το κεφάλι, σε ματώνουν & στο τέλος σε ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ! Όσο για τους λοιπούς αποχωρούν με το ...κεφάλι ψηλά από το γραφείο του Ανακριτή. Επειδή γνωρίσαμε πολλές διώξεις Επειδή γνωρίσαμε πολλές προφυλακίσεις Επειδή γνωρίσαμε πολλές & ποικίλες Αδικίες Επειδή καταλάβαμε τα ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ & ΕΠΕΙΔΗ δεν έχουμε καταγωγή από το Κοροϊδοχώρι & δεν ήλθαμε τώρα στην Ελλαδίτσα, γιατί σήμερα - ΝΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ μια & γνωρίζει να έρχεται & να επανέρχεται - λέει: ΔΕΝ ΗΤΑΝ & ΤΟΣΗ... ΑΝΑΓΚΗ γι' αυτή την Προφυλάκιση. Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε τη δουλειά του. Με 1 μεγάλο αμάρτημα που τον ακολουθεί & θα τον ακολουθεί για πάντα. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να μείνουν στην άκρη από όλη την ιστορία του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου. Κάποιοι που βέβαια έπρεπε να ήταν ΕΚΕΙ από τους Πρώτους. Αλλά...& ο Απόστολος Μάρκος έγραψε γι' αυτούς: "& ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΕΦΥΓΟΝ ΠΑΝΤΕΣ" Καλά τα μεγάλα λόγια αλλά άνευ πράξεων είναι για να τραβάς καζανάκι για δαύτους!Γιατί προορισμό έχουν τους σκ(ο)τατζίδικους υπονόμους.http://elora.gr/portal/images/stories/pdfs/daily/2010/01/853.pdf

*********
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Η φωνή του αδικο-προφυλακισμένου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου.
(Από το blog: http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/01/44_30.html)

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έχουμε πόλεμο! Κράτος και παρακράτος κήρυξαν τον πόλεμο στις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας με την προφυλάκιση του αρχισυντάκτη μας. Πρωτοφανής η συσπείρωση γύρω από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Απαίτηση όλων η άμεση αποφυλάκισή του.
Χωρίς κορδόνια, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου μέσα από την φυλακή στέλνει το μήνυμά του στους συσπειρωμένους πατριώτες.
Το συγχαρητήριο κείμενο του Μητροπολίτη Κονίτσης προς τον αρχισυντάκτη του «ΕΚ». Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα γεγονότα της Πανόρμου, τα αίσχη στην ΓΑΔΑ και το χρονικό μίας πολιτικής προφυλάκισης.
Τι δήλωσαν προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου. Τι είπε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην Εθνική Συνδιάσκεψη για το κατάπτυστο νομοσχέδιο εκχωρήσεως ιθαγενείας σε αλλοδαπούς. Ο Κώστας Πλεύρης εξηγεί την έννοια της ιθαγένειας σε ένα ιδεολογικό κείμενο που πρέπει να διαβαστεί απ' όλους. Στα μπλόκα οι αγρότες μιλούν στον «ΕΚ» και εξηγούν, γιατί είναι οι φύλακες της ελληνικής γης. Το Δεξί Εξτρέμ μιλά για τους τίτλους της Θάλειας Δραγώνα, για το μπαλ-μασκέ στη Σχολή Ευελπίδων και για το TVXSEX.

Χωρίς κορδόνια! Θα μπορούσα στις πρώτες αυτές γραμμές που καταφέρνω να γράψω να αναφερθώ σε πολλά από όσα έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές που πέρασαν. Στις «αδικίες», τις ξεκάθαρα πολιτικές αποφάσεις και την προσωπική μου στοχοποίηση. Γι’ αυτά όμως έχουμε χρόνο. Ούτε και θα αναφερθώ στα όσα συνέβησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πλατεία της οδού Πανόρμου ούτε και στην στάση των διαφόρων μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρήλαυναν από την ΓΑ.Δ.Α., διευθύνοντας κατ’ ουσίαν τις κινήσεις των αστυνομικών. Θα πω απλά ότι έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ακόμη δεν έχω πάει σε ιατροδικαστή για το δολοφονικό κτύπημα που δέχτηκα στο κεφάλι. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται για να προστατευθούν οι «αντιρατσιστές». Η Ελευθερία δε χαρίζεται Αντί όλων αυτών θα αναφερθώ στην έννοια της Ελευθερίας, όπως τη βιώνω την τελευταία εβδομάδα. Έγκλειστος αυτήν την στιγμή στο Κορυδαλλό και αφού πέρασα τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α., η ελευθερία είναι το κύριο θέμα που κλωθογυρίζει στο μυαλό μου. Και αρχίζω σιγά σιγά να συνειδητοποιώ ότι χρειάστηκε να πληρώσω αυτό το τίμημα για να επιβεβαιώσω την πραγματική έννοια της ελευθερίας. Βρίσκομαι εδώ μέσα περιτριγυρισμένος από τοίχους, λουκέτα, κάμερες και ανθρώπους, οι οποίοι ως σκοπό έχουν το να περιορίζουν την κίνησή μου. Παρ’ όλα αυτά όμως, αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Γιατί ελευθερία δεν είναι το «Laissez faire - laissez passer» του οικονομικού φιλελευθερισμού. Ελευθερία είναι το να μένεις σταθερός στις δικές σου αρχές, στα δικά σου πιστεύω, στα δικά σου ιδανικά, ακόμη κι' αν κάποιες φορές πρέπει να το πληρώσεις. Η ελευθερία δεν μπορεί να σου χαρισθεί μακροπρόθεσμα. Πρέπει να την κατακτήσεις. Δεν γνωρίζω πόσο θα κρατήσει αυτή η δοκιμασία. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα συνεχίσω να στερούμαι την παρουσία προσφιλών μου ατόμων και της οικογένειάς μου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απέτυχαν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν στο να με μετατρέψουν σε ένα ανελεύθερο άτομο. Πιστεύω όσα πίστευα και όπως πριν θα συνεχίσω να τα λέω δυνατά. *Μία μικρή επεξήγηση: Το χωρίς κορδόνια που είναι ο τίτλος τόσο αυτού του κειμένου όσο και του μπλογκ http://xwris-kordonia.blogspot.com που θα προσπαθήσω να ενημερώνω, προέρχεται από την στιγμή στην οποία όταν εισέρχεσαι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εκτός από όλα τα υπόλοιπα προσωπικά σου αντικείμενα, σου αφαιρούν και τα κορδόνια των παπουτσιών σου, δήθεν για να μην μπορείς να αυτοκτονήσεις. Αποτυγχάνουν όμως να σου στερήσουν το πνεύμα σου.
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την προφυλάκιση του Δημήτρη