Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ! Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ......ΣΩΘΗΚΕ!

ΟΥΤΕ ΑΓΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ,
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΖΙΠ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΑΝ!
_____Ποιός μπορεί να αρνηθη, ότι η οικονομία της Χώρας μας διέρχεται κρίση! Ποιός μπορεί επίσης να αμφισβητήσει την ανάγκη, ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στις δαπάνες βιτρίνας, ώστε να σωθή η οικονομία μας!
_____Αλλά και ποιός μπορούσε να φαντασθή, ότι η αποστολή ενός στρατιωτικοῦ τζίπ από την Πάτρα στο Αίγιο, για να τοποθετηθή πάνω του η ιερά εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής και να λιτανευθή ανά την πόλη σε μια διαδρομη 3-4 χιλιομέτρων, θα εντάσσετο στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών για την ανόρθωση της οικονομίας; Είναι ένα έθιμο, θα τολμούσα να είπω ότι συγχρόνως είναι και ένα κεκτημένο δικαίωμα, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και τριάντα χρόνια. Και όμως οι υπέυθυνοι το ετόλμησαν! Παρά τήν γραπτή διαβεβαίωση, την τελευταία στιγμή ἀρνήθηκαν να μας αποστείλουν και το στρατιωτικό όχημα και το στρατιωτικό ἀγημα! Τα περισσότερα θα τα διβάσετε σήμερα στην τοπική εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ" από την οποία αναδημισιεύουμε το σχετικό δημοσίευμα.
______Απορούμε για το σκεπτικό των αρμοδίων παραγόντων και εκφράζουμε την αγανάκτηση της ψυχής μας! Δεν είχαν κάν την ευγένεια να μας ενημερώσουν εγκαίρως! Μας περιεφρόνησαν! Ας είναι καλά ο Αξιότιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στεφανίδης, ο οποίος μας ἐδωσε ΑΜΕΣΩΣ ΛΥΣΗ! Διέθεσε τζίπ και έτσι η Παναγία μας απέφυγε την καταφρόνηση! Ἀλλά τώρα πιά εμείς, από τη σκοπιάτου θρησκευτικού Ηγέτη μπορούμε να διερωτηθούμε: πόσο φιλόχριστος είναι τώρα πια ο ελληνικός Στρατός καί μέ πιό δικαίωμα μπορούμε πιά να προσευχώμεθα "υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου ημών Στρατού". Το ερώτημα απευθύνουμε δημοσίως πρός τόν Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικῆς Αμύνης κ Ευάγγελο Βενιζέλο.
______ Η απορία μας είναι μήπως αυτά είναι προμηνύματα του επ΄εσχάτων συζητουμένου χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας. Όσο κι αν πτωχεύσει η Χώρα μας εμείς εδώ στο Αίγιο θα βρίσκουμε πάντοτε ένα ανοικτό τζίπ, πάνω στο οποίο θα τοποθετούμε την εικόνα της Παναγίας μας για να την περιφέρουμε ανά την πόλη και να αγιάζωνται οι κάτοικοί της.
______Παρακαλούμε τον Αρχηγό κ. Στεφανίδη να δεχθή και από τη θέση αυτή τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας. Του ευχόμεθα ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς καταστροφές από τη φωτιά. Η Παναγια μας να προστετεύει και την Πατρίδα μας και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010
*********************
Οι….περικοπές στον εορτασμό της Παναγίας
ενόχλησαν το Αίγιο

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας από τα αποτελέσματα των περικοπών σε…. περιττές σπατάλες που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας τρυπητής. Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση εξόδων αποφασίστηκε να μην αποδώσει τιμές στρατιωτικό άγημα στην Παναγία μας ούτε να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο και βέβαια να μην διαθέσει το στρατιωτικό τζίπ για την περιφορά και μεταφορά της Αγίας Εικόνας. Το γεγονός, αρχικά, και ελλείψει ενημέρωσης των πιστών, εξέθεσε την Ιερά Μητρόπολη και το δήμο Αιγίου, πού όμως, ουδεμία ευθύνη φέρουν γι’ αυτό…..
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο πλαίσιο της γενικότερης αδιαφορίας που προφανώς πηγάζει από τις….. περικοπές, κανείς από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (Κ.Ε.Τχ.) δεν μπήκε στην διαδικασία να ενημερώσει τους διοργανωτές των θρησκευτικών εκδηλώσεων ότι δεν θα υπάρξει διαθέσιμο στρατιωτικό όχημα για τη μεταφορά της Θαυματουργού Εικόνας . Μάλιστα, οι άνθρωποι του Ιερού Προσκυνήματος αντιλήφθηκαν την έλλειψη του μέσου, μόλις μία ώρα πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία το πρωί της ομωνύμου ημέρας της εορτής. Άμεση ήταν η δράση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου που απευθύνθηκε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στ. Στεφανίδη, πού ήταν παρών, ο οποίος με χαρά ανταποκρίθηκε και έδωσε εντολή να έρθει από την Πάτρα όχημα της Υπηρεσίας του, να στολιστεί και να αναλάβει το (δαπανηρό για κάποιους) έργο της μεταφοράς.
Πραγματικά στην προκειμένη περίπτωση, τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και ο Αιγιώτης Αρχηγός του Π.Σ. λειτούργησαν σαν από μηχανής θεοί, αφού θα ήταν κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της πόλης, σε μία ηλιόλουστη ημέρα να αναβληθεί η περιφορά και να απωλέσει έτσι η πόλη την ευλογία της Παναγίας μας.
Ἀλλα έλεγε έγγραφο του Κ.Ε.Τχ.
Κι όλα αυτά , ενῶ από τις 25 Μαρτίου είχε αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη έγραφο από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Πατρών, Ταξίαρχο Ιωάννη Σπανάκη, στο οποίο αναφορικά με τον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, τονίζει:
Τιμές θα αποδώσει μία Διμοιρία των 18 οπλιτών, με επικεφαλής τον Ανθλγό (ΤΜ) Μιλάτο Ευάγγελο. Στη συνέχεια η υπόψη Δρία θα πλαισιώσει την πομπή της λιτανείας μαζί με τις αντίστοιχες Δρίες του Π.Ν. (ΝΔΙ) και της Π.Α. (116ΠΜ)…Σε άλλο σημείο επισημαίνει: Η ΔΔΜ θα μεριμνήσει για τη διάθεση οχημάτων για τη μεταφορά της Δρίας και της αντιπροσωπείας από το Κ.Ε.Τχ. στο Αίγιο και αντίστροφα, καθώς επίσης και Μ/S 240 άνευ καλύμματος με οδηγό τον Επχία (ΤΧ) Καρδαμίτση Πασχάλη για τη μεταφορά της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής. Πέρα αφίξεως υπόψη οχήματος έμπροσθεν του Ι. ναού της Παναγίας της Τρυπητής την 08:00 ώρα της 9ης Απριλίου 2010.
Κατόπιν αυτού είναι να ερωτά κανείς για το κατά πόσο ωφέλησε τον κρατικό προϋπολογισμό η εν λόγω περικοπή. Αγανακτισμένοι, άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για σειρά ετών στο Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αναφέρουν ότι ακόμη επί γερμανικής κατοχής υπήρξε στην διάθεση της Μητροπόλεως όχημα για τη μεταφορά της Θαυματουργής Εικόνας. Ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν την Παναγία μας και το όλο τελετουργικό, κάτι πού η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεώρησε…. Περιττό έξοδο, αναφέρουν.
Της Αθηνάς Μπόκολα, ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
*********ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ********

Οι υποψήφιοι Ευέλπιδες δεν χρειάζεται να έχουν πλέον την ελληνική ιθαγένεια, ούτε και το ελληνικό γένος !!!
Από Factorx Τετ. 14 Απρ 2010, 15:59 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων.
Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση
Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά ούτε και το ελληνικό γένος!
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Η παραχώρηση της ιθαγένειας στους ξένους αυτό σημαίνει: Να μπορούν να διορίζονται στο δημόσιο και φυσικά και στο στρατό. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι ο νόμος δε σου εξασφαλίζει ότι είναι ελληνικής συνείδησης όσοι έχουν πολιτογραφηθεί. Είναι συνεπείς με την πολιτική τους και την αντικατάσταση των Ελλήνων από ξένους. Θα έχεις Πακιστανό μπάτσο Αλβανό αξιωματικό (σας θυμίζω το Λάλα που την έφερε στους Αμερικάνους) και πάει λέγοντας.Για τους ομογενείς δεν έχω πρόβλημα γιατί είναι ελληνικής συνείδησης.
Τελικά έχουμε μπλέξει.
14/04/2010 at 16:23
Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της …Ελλάδας ΜΑΣ.
Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.
Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.