Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ .....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ!

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΣ ΣΤΟ BLOG  ΑΠΟ 20-30.09.2010
12.149  κλικ
 _______Η σιωπή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΥΣΟΣ! Μιά υπόθεση, η οποία πληγώνει το σώμα της Εκκλησίας μας, επί ένα καί μισό χρόνο τώρα σέρνεται και σχολιάζεται τόσο στις τηλεοράσεις, όσο καί στις εφημερίδες. Η Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) κατηγορείται δημόσια πιά, ότι με μια αγοραπωλησία οικοπέδων, που ανήκαν στην  ιδιοκτησία της Εκκλησίας και βρίσκονταν  στην πολύ ακριβή περιοχή της Βουλιαγμένης, έγιναν κάποιες "καραμπινάτες"  παρανομίες, τις οποίες δυστυχώς, με επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, εκάλυψε πλήρως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το Ανακοινωθέν εξεδόθη στις 11 Μαρτίου 2009, όταν για πρώτη φορά καταγγέλθηκε το σκάνδαλο αυτό. Προηγήθηκε μια σιβυλλική πληροφορία της εφημερίδος "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" με τίτλο "πουλάνε τα ασημικά της Εκκλησίας", αλλά πρώτος εξ όλων με λεπτομερή περιγραφή, με αριθμούς συμβολαίων κλπ πλήρη στοιχεία ανέδειξε το ζήτημα  ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδος "FREE SUNDAY" στίς 26.07.2009 κ Νίκος Παπαδημητρίου. Πρόκειται για την πώληση τριών οικοπέδων μεγάλης αξίας (περισσότερο των 15.000.000 €) σε ένα υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου Βουλιαγμένης, δηλ. ενός ατόμου χαμηλού εισοδήματος.
________Μετά τόν θόρυβο της εποχής εκείνης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος διά της Ιεράς Συνόδου απένειμε εύσημα στον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο καί στον Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Αντ. Ζαμπέλη. Είναι πιθανόν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να έπεσε θύμα παραπληροφορήσεως εκ μέρους των υπευθύνων της ΕΚΥΟ. Τούτο καταγγέλλουν οι "Παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ". Έκτοτε το ζήτημα σέρνεται στις εφημερίδες, όπως ήδη εγράφη. Κυρίως η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στο ζήτημα αυτό. Αυτό όμως το οποίον ενοχλεί είναι ότι παρά την σχεδόν καθημερινή αναγραφή ειδήσεων και σχολίων κλπ. στον ημερήσιο ή τον εβδομαδιαίο τύπο, ουδείς συγκινείται εκ των παραγόντων της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως! Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος, που είναι προσωπικά εκτεθειμένος, δεν ενοχλείται από τα δημοσιεύματα! Δεν βγαίνει δηλ. είτε να επιβεβαιώσει είτε να διορθώσει τις αρχικές Δηλώσεις της ΔΙΣ, τοιουτοτρόπως δε να  υπερασπισθή προεχόντως το προσωπικό του κύρος, έπειτα δε και το κύρος των υψηλόβαθμων Συνεργατών του δηλ. τόσο του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, Προέδρου της ΕΚΥΟ,  όσο και του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη, τον οποίο προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος εξέλεξε και ετοποθέτησε στη θέση του Γενικού Διευθυντού της ΕΚΥΟ, σε διαδοχή του κ. Κωνστ. Πυλαρινού. 
________Η σιωπή είαι μια προσφιλής μέθοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Δεν παίρνει θέση στα καθημερινά ζωτικά προβλήματα της Κοινωνίας! Τηρεί σιγήν ιχθύος. Φαίνεται να αδιαφορεί κάθε φορά που πληγώνεται στο Σώμα της Εκκλησίας! Στη δημοσιότητα προβάλλει είτε οσάκις συναντάται με τον κ. Πρωθυπουργό, με τον οποίον, όπως λέγεται, συνάπτει μυστικές συμφωνίες, που εξυπηρετούν τό πρόσωπό του και συνεπώς το αρχιεπισκοπικό προσωπικό συμφέρον και όχι βέβαια το συμφέρον της Εκκλησίας, είτε οσάκις παρίσταται κάπου για να ανακοινώσει κάποιο κοινωνικού χαρακτήρος πρόγραμμα, όπως είναι τα εγκαίνια του "ξενοδοχείου των αστέγων", για το οποίο μάλιστα δεν είμεθα βέβαιοι ότι είναι δραστηριότης της Εκκλησίας! Πληροφορίες λέγουν ότι το ξενοδοχείο ανήκει στο Δήμο Αθηναίων!
________Όπως κι αν έχει το ζήτημα, γεγονός είναι ότι η σιωπή αποτελεί την γραμμή του Αρχιεπισκόπου μας. Αυτήν τη σιωπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, με την ονομασία "η σιωπή των Ποιμένων"  την έχουμε καταγγείλει εγκαίρως στην Ιερά Σύνοδο, δηλ. από τόν περασμένο μήνα Αύγουστο 2010, χωρίς να έχουμε κάποια αντίδραση. Η σιωπή λοιπόν δεν είναι πάντοτε χρυσός!  
_______Σαν απόδειξη των παραπάνω θέσεών μας είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω στους φίλους του προσωπικού μας ιστοτόπου αποδεικτικά στοιχεία. Στις 18 Ιουλίου 2010 η εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" στη σελίδα 15 έγραψε: "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Καταπέλτης η Γνωμοδότηση επιφανούς Καθηγητή. Ξέπλυμα χρήματος στην πώληση των δύο ακινήτων-φιλέτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη......"
________Παρά τα ανωτέρω συνταρακτικά στοιχεία, για τη διερεύνηση των οποίων επελήφθη ήδη η Δικαστική Αρχή, μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με το ζήτημα τόσο εκ λόγων σεβασμού πρός τόν Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ως θεσμικό ιερό πρόσωπο, όσο και εκ λόγων εμπιστοσύνης πρός τήν Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας. Σήμερα όμως έλαβα ένα κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή "Παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ", έχει δε αποσταλή από το Fax 210 512 5311 και με την ένδειξη "από P&A SIOKOY OE", του οποίου το περιεχόμενο με αναστάτωσε! Αν όλα αυτά, που γράφουν ανωνύμως  κάποιοι "παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ" είναι αλήθεια, τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να κρεμασθούν στην πλατεία Συντάγματος! Προσωπικά δεν τα αποδέχομαι. Δεν μπορώ νά δεχθώ τόσην αφέλεια είτε από τόν Σεβ. Ιωαννίνων, ούτε από τον κ Ζαμπέλην, ευυπόληπτα και αξιοσέβαστα πρόσωπα Αλλά παρά ταύτα κάποιος υπεύθυνος από την πλευρά της Εκκλησίας πρέπει να τα διαψεύσει. Στις ημέρες μας καθένας μας πρέπει να αποδεικνύει την εντιμότητά του κάθε μέρα!
________Καθ όλην την διάρκεια της Πέμπτης προσπάθησα τηελφωνικώς να επιβεβαιώσω το  περιεχόμενο της καταγγελίας των πάλαι ποτέ υπαλλήλων του ΟΔΕΠ. Παρά ταύτα δεν το κατώρθωσα. Αποφάσισα λοιπόν να παραθέσω το κείμενο, ώστε να προκαλέσω την θετική ή αρνητική αντίδραση της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως, δηλώνοντας συγχρόνως με κάθε αγαθή προαίρεση, ότι δεν αποδέχομαι μεν το κείμενο αυτό, αλλά συγχρόνως και δεν δύναμαι να το απορρίψω, εάν προηγουμένως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν μας είπει δημοσίως και φωναχτά τή δική του άποψη! Πρίν φθάσουμε στην Ιεραρχία πρέπει να γνωρίζουμε από επίσημα χείλη τι ακριβώς συμβαίνει.Επαναλαμβάνω και κλίνω: Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή  1η Οκτωβρίου 2010
Μετρητής: 380.621

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ασκήθηκαν διώξεις για ακίνητα της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη
Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ


Αγνοια, «δείχνοντας» όμως την οικονομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, επικαλούνται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας εκκλησιαστι-κών ακινήτων στη Βουλιαγμένη Αττικής, για την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, καθώς φέρεται ότι προκλήθηκε ζημία στην Εκκλησία της Ελλάδος.
.......
Δεν είχε γνώση της αγοραπωλησίας (φωτο-γραφία) ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λένε οι συνεργάτες του, καθώς το θέμα χειριζόταν η οικονομική υπηρεσία.
Πρόκειται για την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) την οποία άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και αφορά σοβαρότατα κακουργηματικά αδικήματα, που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (ν.1608/50). Και αυτό γιατί οι πράξεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Μεταξύ των αδικημάτων που «φιγουράρουν» στην ποινική δίωξη είναι αυτά της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε απιστία, άμεσης συνέργειας σε απιστία καθώς και αυτό της ψευδούς βεβαίωσης.Συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πάντως σχολίαζαν το γεγονός υποστηρίζοντας ότι «ο αρχιεπίσκοπος δεν είχε γνώση του θέματος της αγοραπωλησίας, καθώς το θέμα χειριζόταν η ΕΚΥΟ», η οποία αποτελεί την οικονομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου.


Αγόρασε ο καταπατητής
Η υπόθεση αφορά την πώληση τεσσάρων στρεμμάτων γης στη θέση «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη», στη Βουλιαγμένη, τα οποία ανήκαν μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά πωλήθηκαν χωρίς προηγουμένως να προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός.........


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 

_____Εάν δεν υπήρχε το παρακάτω Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου τα πράγματα ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ! Τώρα όμως τίθεται ένα ηθικό ζήτημα: Εάν η καταγγελία αποδειχθή βάσιμος, τότε ποιός και γιατί παρεπλάνησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο;  Η σιωπή των αρμοδίων παραγόντων, ου μην αλλά και αυτού του Αρχιεπισκόπου, τροφο- δοτεί  μόνον κακές σκέψεις.

Αθήνα 11 Μαρτίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Προέδρου, την σύσταση Εποπτεύουσας Επιτροπής που θα αποτελείται από πέντε πλέον διακεκριμένα και ευϋπόληπτα μέλη και θα εποπτεύει για την νόμιμη και έντιμη διαχείριση των χρημάτων, με τα οποία επιδοτείται η Εκκλησία για το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό Της έργο (Ε.Σ.Π.Α.). Η Επιτροπή θα υποβάλλει κάθε εξάμηνο αναφορά στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τα πεπραγμένα της.

.......................
Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, για τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 έως Μαρτίου 2009.Μετά την σχετική ενημέρωση την οποία έκανε ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, έθεσαν διάφορα ερωτήματα και έλαβαν διευκρινιστικές απαντήσεις για την όλη πορεία του Οργανισμού. Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την ευαρέσκειά Της για το επιτελούμενο έργο και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου :

......................................Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για το θέμα της πωλήσεως των οικοπεδικών εκτάσεων στην Βουλιαγμένη, το οποίο είχε εγκριθεί σε δύο Συνεδριάσεις της προηγουμένης συνθέσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, την διαδικασία της οποίας εμπιστεύεται και θέτει στην διάθεσή της όλα τα υπάρχοντα στοιχεία. Παράλληλα, εξουσιοδοτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο, Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.), να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, εφ όσον θίγεται το κύρος της Εκκλησίας, η όταν συκοφαντούνται τα πρόσωπα που χειρίζονται τις υποθέσεις Της.
.............
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.


ΤΙ  ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ  "ΠΑΛΑΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΔΕΠ"
Σεβασμιώτατε,
Μερικά καίρια ερώτηματα, που πρέπει να απαντηθούν αμέσως είναι τα εξής:
Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα τρία οικόπεδα της Βουλιαγμένης 3950 τ.μ. που ανήκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1976 με το υπ' αριθμόν 25960/1960 δωρητηρίου συμβολαίου του συμβολαιογράφου Αθηνών Χρήστου Παπαχρήστου που βρίσκεται στη θέση Λιμανάκι Μαλτσηνιώτη Καβουρίου Βουλιαγμένης.

Η εν λόγω έκταση μέχρι το 1930 ανήκε στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και κατόπιν περιήλθε στο οργανισμό διοικήσεως και διαχειρίσεως εκκλησιαστικής περιουσίας μέχρι το 1976, οπότε η έκταση αυτή παραχωρήθηκε ως δωρεά στη Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών συνέχισε να την νέμεται και να την φιλά αλλά τον Αύγουστο του 1988 κατέλαβε ένα τμήμα αυτής της εκτάσεως σύμφωνα με τον τότε φύλακα που μπορείτε να βρείτε το όνομα του από τα αρχεία του ΟΔΕΠ ο Νικόλαος Πολιτόπουλος και έφτιαξε ένα ξύλινο οικίσκο που πωλούσε αναψυκτικά. Στη συνέχεια μεγάλωσε πρόχειρα αυτόν τον οικίσκο όπου καθόταν εκεί μαζί με την οικογένεια του.

Στις 12 Ιανουαρίου του 1990 έκανε αίτηση στον ΟΔΕΠ και ζήτησε διακανονισμό για να αγοράσει ένα μικρό τμήμα της εκτάσεως και έλαβε αρνητική απάντηση από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία εκκλησία της Ελλάδος τους έλεγε εντός 15 ημερών να φύγουν από το ακίνητο που ανήκει πλέον στην ιδιοκτησία της εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2002 δικάστηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών και βγήκε η υπ' αριθμόν 1816/2003 απόφαση που διατάσσει να παραδώσουν την έκταση στην εκκλησία της Ελλάδος.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2004 κατέθεσαν έφεση η οικογένεια Πολιτοπούλου και στις 10 Σεπτεμβρίου βγήκε γη απόφαση από το όγδοο τμήμα του εφετείου Αθηνών η υπ' αριθμόν 6199/2004 τελεσίδικα δικαιώνει την εκκλησία της Ελλάδος.

Στις 14 Μαΐου του 2004 έγινε έξωση και, συντάχθηκε η 451 έκθεση βιαίας αποβολής και απόδοσης ακινήτου από την δικαστική επιμελήτρια του πρωτοδικείου της Αθήνας κας Ελένης Αγγελοπούλου με διεύθυνση Κ. Παλαμά και το τηλέφωνο της: 210-9737834.

Στις 23 Μαΐου του 2005 ο Πολιτόπουλος και η μητέρα του έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν καινούργια κατάληψη του ακινήτου. Έγινε ποινική δίωξη και ο ΙΙολιτόπουλος καταδικάστηκε σε ένα -χρόνο φυλάκιση.

Σεβασμιότατε, περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό αυτού του ακινήτου μπορείτε να τα ζητήσετε από τις οικονομικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σεβασμιότατε, όλοι εμείς οι παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ απορήσαμε πώς σε ημέρα αργίας και μάλιστα στη γιορτή του Μακαριότατου Aρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου ο γενικός διευθυντής κ. Ζαμπέλης Αντώνιος πούλησε αυτό το ακίνητο παράνομα χωρίς να κάνει δημοπρασία προς 14 εκατ. ευρώ, και μάλιστα στον Πολιτόπουλο. Ο δε Πολιτόπουλος, μέσα στο γραφείο του κ. Ζαμπέλη πούλησε το οικόπεδο που αγόρασε από την εκκλησία με τις ίδιες επιταγές και πιο ακριβά προς 15,5 εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή Προκοπίου.

Σεβασμιότατε, εμείς οι παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ που αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία με όποια προβλήματα, δεν διανοήθηκε κανένας να κάνει τέτοιες παράνομες πράξεις. Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα αποφασίσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για αυτό το θέμα. Θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος περιεπαίχθει από ψευδή εισήγηση με ψεύτικο ιστορικό της υπόθεσης. Είναι ένα σκάνδαλο μπορούμε να που μεγαλύτερο και από το Βατοπέδι διότι εδώ υπάρχουν χρήματα. Θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε αν η Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να πουλάει οικόπεδα χωρίς Δημοπρασία.

Ασπαζόμαστε τη δεξιά σας

Παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ
  1. Ο αγοραστής κ. Πολιτόπουλος ήτο καταπατητής της εκτάσεως;

  2. Είχε ζητήσει διακανονισμό από την Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας το δε αίτημά του απερρίφθη; 

  3. Πράγματι εξεδόθη η υπ΄αριθμ. 6199/ 2004 τελεσίδικη Απόφαση του Αρείου Πάγου, διά της οποίας δικαιώθηκε η Εκκλησία της Ελλάδος ως ιδιοκτήτρια της επίμαχης οικοπεδικής εκτάσεως; 

  4. Αληθεύει η πληροφορία, ότι ο κ. Πολιτόπουλος και η Μητέρα του στις 23 Μαΐου 2005 "έσπασαν τα λουκέτα (τηες περιφράξεως) και έκαναν καινούργια κατάληψη;

  5. Ηκολούθησε ποινική δίωξη και ο κ. Πολιτόπουλος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους;

  6. 'Επειτα από όλα αυτά η ΕΚΥΟ πούλησε την επίμαχη αυτή έκταση στον καταπατητή της και καταδικασμένο υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου;  
     
_________ΣΧΟΛΙΟ: Ταπεινά φρονούμε, ότι η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της 25ης Αυγούστου 2010 ΔΕΝ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της Εκκλησιαστικής Αρχής. Η εξουσιοδότηση πρός τον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο "να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, εφ όσον θίγεται το κύρος της Εκκλησίας" είναι απλώς μια υπεκφυγή! Ο ευσεβής Λαός αναμένει να λάβει άπάντηση από επίσημα χείλη για το αν αληθεύουν ή όχι όσα καταγγέλλονται από διάφορες κατευθύνσεις, τα οποία και εκθέτουν την Εκκλησία. Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν είδαμε και κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΚΥΟ περί υποβολής μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των καταγγελλόντων! Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010