Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΟΧΙ! ΟΧΙ! «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» ΑΛΛΑ "ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ…"

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΧΘΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ!
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! 

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε το άρθρο του κ. Δημήτρη Παπαθανασίου στην εφημερίδα «ΕΛ. ΤΥΠΟΣ» της 10ης Μαΐου με τον τίτλο: «Ναζί τα φάγανε…»
            Με εύστοχες επισημάνσεις σε διάφορες πτυχές του περίφημου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, με το οποίο, δια του οποίου και από του οποίου ο ανεκδιήγητος τέως Υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδεσε χειροπόδαρα τους Έλληνες, έθεσε τη Χώρα μας υπό μόνιμη κατοχή και έφερε μια απαραμύθητη δυστυχία στο μέσο Έλληνα, ο κος Παπαθανασίου τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο, αντί να ζητήσει συγνώμην για τα μέτρα της περίφημης Τρόικας, εξακολουθεί να απειλεί, «συνεχίζει να κουνάει το δάκτυλο»: Όπως επί λέξει γράφει «ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ο κ. Μπαρόζο και τα εδώ φερέφωνά του, όπως ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος, να αφήσουν τους αφορισμούς και να εγκύψουν με τη δέουσα σοβαρότητα σε ένα ζήτημα που μόνο ανατριχίλα προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.  Κι αν δεν μπορούν, καλύτερα να σωπάσουν…» και καταλήγει : Ναι, ναζί τα φάγανε…».
            Με αφορμή αυτόν τον τίτλο θυμηθήκαμε το περίφημο εκείνο του «φτωχού» πολιτικού κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, αν και έχει υπέρογκα ετήσια έσοδα, δεν είχε ένα ποσό των 15.000€ περίπου, άν ενθυμούμεθα καλά, για να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις.  
            Οδηγώντας τη σκέψη μας παρά πέρα από την κατάπτυστη αυτή έκφραση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου "μαζί τά φάγαμε", και αξιοποιώντας την πρόταση του δημοσιογράφου κ. Παπαθανασίου, "Ναι, οι Ναζί τα φάγανε", θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, ότι οι Γερμανοί κατά την περίοδο της Κατοχής ήσαν και … κλεφτοκοτάδες!  Δηλαδή έκλεβαν τα πάντα, ακόμη και τις κότες του φτωχού αγρότη της Ελλάδας, λεηλατούσαν πόλεις και χωριά!
            Τόσο κακοί ήσαν τότε, αυτοί που σήμερα εμφανίζονατι ως «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι, δηλ οι Γερμανοί!  Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα κουνάνε το δάκτυλο και ευτελίζουν την Ελλάδα!
            Να λοιπόν η απόδειξις. Μας την προσέφερε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 5ης Μαΐου 2012.  Απολαύστε το.
            Κακόμοιρε Έλληνα!
            Που σε οδήγησαν οι εντός της Ευρώπης εχθροί του Ελληνισμού και η εντός της Ελλάδος πουλημένη Πολιτική Ηγεσία!
 Αίγιο, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΣΗΜ. Οι φωτογραφίες της κας Μέρκελ ελήφθησαν από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 8ης Μαΐου 2012

***************

Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 05/05/2012

Ναζί τα φάγανε…
Του Δημήτρη Παπαθανασίου

            «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Επιστροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους και το εννοώ, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε, αναφερόμενος στην είσοδο της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντί να ζητήσει συγνώμη που με τα Μνημόνιά τους οδήγησαν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στην ανεργία, στη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, που με τις πολιτικές τους έσπρωξαν περισσότερους από τετρακόσιες σαράντα χιλιάδες συμπολίτες μας στην πιο ακραία μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο.
            Ο ΙΔΙΟΣ, την επομένη των εκλογών, όπως και χθές, δήλωνε ότι οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή –εκτός από την άτακτη χρεοκοπία- παρά να εφαρμόσουν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.  Τώρα, θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Αμετανόητοι από τη μια, τρομαγμένοι από την άλλη, κάνουν πως δεν άκουσαν το μήνυμα των εκλογών. Εκβιάζουν, απειλούν αλλά εμφανίζονται και πάλι ως εγγυητές…
            ΑΝΤΙ ο κ. Μπαρόζο να απολογηθεί για την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από την Ευρώπη, που με το Δουβλίνο 2 και τις άλλες λανθασμένες επιλογές τους έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε χαβούζα ανθρώπινων ψυχών, θυμήθηκε τώρα το κοινοτικό δίκαιο και δηλώνει πως «δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση».  Σιγά, ο Μιχαλολιάκος ανησύχησε…
            ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ο κ. Μπαρόζο και τα εδώ φερέφωνά του, όπως ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος, να αφήσουν τους αφορισμούς και να εγκύψουν με τη δέουσα σοβαρότητα σε ένα ζήτημα που μόνο ανατριχίλα προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.  Κι αν δεν μπορούν, καλύτερα να σωπάσουν…
            ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ είτε όχι, ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του είναι δικό τους δημιούργημα.  Με τα καμώματά τους και τα καραγκιοζιλίκια τους για τα στρατόπεδα, τους φράχτες και τις σκούπες, παραμονή των εκλογών, έσπειραν τον τρόμο και δημιούργησαν το ιδανικό περιβάλλον για να αλωνίσει η Χρυσή Αυγή.  Και να μην ξεχνούν ότι όσο οι πολιτικές τους αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια, τόσο η Αυγή του φιδιού θα βρίσκει πεδίο δόξης λαμπρό.
Ναι, ναζί τα φάγανε…



****************

Εφημερίδα " ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 05/05/2012

Ένα συγκλονιστικό πόρισμα του 1945 καταγράφει λεηλασίες στους Παξούς.
Λήστευαν τότε, ληστεύουν και σήμερα

Παλιά τους τέχνη κόσκινο η καταλήστευση των χωρών και των λαών, απ’ όπου πέρασαν οι Γερμανοί… Επειδή κάνουν πως ξεχνούν τα… ανδραγαθήματά τους και τις… αγαθοεργίες τους, με πρώτη την καγκελάριό τους, Άνγκελα Μέρκελ, και όλους εκείνους που σήμερα έχουν πάρει το μαστίγιο, τους αφιερώνουμε το πιο κάτω πόρισμα μιας προανάκρισης που ένας θαρραλέος ανθυπομοίραρχος, διοικητής το 1945 στους Παξούς, ο Πολυζώης Μπαμπάκος, είχε κάνει.

Για να έχετε, κυρία Μέρκελ, τις αποδείξεις και από επίσημα έγγραφα ότι οι… θαρραλέοι στρατιώτες σας μέχρι και κότες και αυγά έκλεβαν! Λήστευαν τα πάντα.

Στην ανάπαυλα των εκτελέσεων, των βασανιστηρίων και των χωρών που έκαιγαν οι ορδές του Χίτλερ σας.

Υπάρχουν λοιπόν οι αποδείξεις, τα ντοκουμέντα, κυρία Μέρκελ, για το τι μας χρωστάτε. Προσφέρουμε όμως το πόρισμα του διοικητή Χωροφυλακής των Παξών και στον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για να το βάλει στον άδειο φάκελο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αρνείται 65 χρόνια τώρα να καταβάλει η Γερμανία, μια και, όπως δήλωσε στη Βουλή, δεν υπάρχουν στοιχεία. Αποδεικνύεται, κύριε υπουργέ, ότι υπάρχουν. Θα τα βρείτε, αρκεί να τα αναζητήσετε…

Ο ανθυπομοίραρχος Μπαμπάκος λειτούργησε σωστά για την πατρίδα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του… Πράγμα που δεν έκαναν όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν, πρωθυπουργοί και υπουργοί, από τότε μέχρι και σήμερα. Προφανώς γιατί δεν είχαν και δεν έχουν τα κότσια που είχαν εκείνοι που κράτησαν το 1940 ζωντανή την Ελλάδα.

Το αποκαλυπτικό πόρισμα για τις λεηλασίες των γερμανών κατακτητών εντός Παξών γράφει:

«Πόρισμα ενεργηθείσης προανακρίσεως 

Εν Γαίψ-Παξών, σήμερον την 12ην του μηνός Μαΐου του χιλιοστού εννεακοσιοστού τεσσαρακοστού πέμπτου (1945) έτους, ημέραν της εβδομάδος Σάββατον και ώραν 14ην, ο υποφαινόμενος Ανθ/ρχος Μπαμπάκος Πολυζώης, Διοικητής της Υ.Χ. Παξών, ενεργήσας ένορκον προανάκρισιν δυνάμει της υπ’ αριθμ. 42234/56 από 27-2-45 διαταγής του υπουργείου των Στρατιωτικών “περί εξακριβώσεως εγκληματιών πολέμου”, συνήγαγον τα εξής:

Την 2αν Οκτωβρίου 1943 ο γερμανός λοχαγός της Φρουράς Πάργας-Ηπείρου Ριχάρδος Φελδ, αγνώστου τόπου καταγωγής, αφίκετο εις το χωρίον Λάκκα-Παξών, ένθα και παρέμεινε επί δίωρον, επικεφαλής δε 5-6 ανδρών προέβη εις λεηλασίας, δι’ ην αιτίαν και αποκλειστικώς μετέβη εις Λάκκαν.

Ούτω κρατών το πιστόλιόν του ανά χείρας μετέβη εις το οινοπωλείον του Ευαγγέλου Ιωάννου Μάστορα, κατοίκου Λάκκας, όπερ ήτο κλειστόν, και διαρρήξας την θύραν αφήρεσε τετρακοσίας (400) οκάδας οίνου, αξίας τεσσαράκοντα πέντε χιλιάδων (45.000) δραχμών.

Κατά τον αυτόν χρόνον και τρόπον αφήρεσεν εκ της λέμβου του Ανδρέου Χαρ. Διαμαντή τριακοσίας οκάδας ελαίου, αξίας δραχμών εβδομήκοντα πέντε χιλιάδων (75.000). Ομοίως αφήρεσεν διαφόρους όρνιθας, ωά και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, οι δε υπ’ αυτόν άνδρες είχον ετοιμάσει τα αυτόματα και οπλοπολυβόλα, απειλούντες τα πάντα.

Μετά δίωρον ούτος μετά των στρατιωτών του, κομίζων και τα λεηλατηθέντα, ανεχώρησε διά Πάργαν.

Επειδή αι πράξεις αύται του γερμανού τούτου αξιωματικού περιέχουσιν άπαντα τα στοιχεία αδικήματος, προβλεπομένου και τιμωρουμένου υπό του νόμου.

Διά ταύτα
αποφαίνομαι ότι ο γερμανός λοχαγός Ριχάρδος Φελδ, αγνώστου τόπου καταγωγής, κατέστη ένοχος αδικημάτων λεηλασίας.

Ο Ενεργήσας την προανάκρισιν»