Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Μ….  Α…….ΚΗ

__________Η Πατρίδα μας  έφθασε πια στο έσχατο σημείο της φτώχειας! Το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού υποφέρει αβάσταχτα! Νοικοκυραίοι οικογενειάρχες  υποφέρουν, καθώς δεν διαθέτουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη!
__________Πολλές ήσαν οι αιτίες, που μας έφεραν στο κατάντημα αυτό. Η βασική όμως αιτία υπήρξε το γεγονός, ότι ο καθένας μας ξεχωριστά αδιαφορούσε για τον συνανθρωπό του. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά επιχειρήσαμε να «φτιάξουμε» τον εαυτό μας και έτσι ……λησμονήσαμε τον διπλανό μας! Έτσι λοιπόν μία ιδιότυπη «εγωϊστική» αντίληψη για τη ζωή μας οδηγούσε στην νοοτροπία πώς να φτιάξουμε τα δικά μας οικονομικά! Κάποτε μάλιστα να τα φτιάξουμε ακόμη και με το χρηματισμό, με το λεγόμενο «μαύρο χρήμα», δηλ. καταραμένο από τον Θεό το χρήμα, που δεν κερδίζαμε με τον τίμιο ιδρώτα μας! Εφύγαμε λοιπόν μακρυά από την διδασκαλία του Ευαγγελίου, λησμονήσαμε την χριστιανική μας ιδιότητα, καταπατήσαμε τις Αρχές, πολλές φορές πουλήσαμε ειτε την ψυχή μας, είτε το σώμα μας, είτε ακόμη και τα δύο μαζί! Και τώρα  ……να το αποτέλεσμα! Ο καθένας έπαιρνε,  έτρωγε κάτι από τον διπλανό του! Κάποτε όμως τα ψέματα τελειώνουν! Τα εύκολα και παραπλανητικά δάνεια σταμάτησαν! Οι επιδοτήσεις τελείωσαν κι αυτές. Τα διάφορα “bonus” χάθηκαν κι αυτά! Η φτώχεια και η στέρηση προέβαλαν το μοχθηρό τους πρόσωπο!  Και τότε η Τρόϊκα ήλθε για να μας επαναφέρει στην οδό της εντιμότητος, στους κανόνες της χριστιανικής ηθικής.
________Ένα απλό παράδειγμα μας έδωσε μια ευγενής κυρία (lefana@shaw.ca), από αυτές που παρακολουθούν τον ιστότοπό μας. Μας έστειλε το κείμενο, που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Προβαίνει σε μια αντιπαράθεση δύο διαφορετικών τρόπων σκέψεως και συμπεριφοράς. Από τη μία πλευρά, μας παρουσιάζει τον Νικηταρά και στο πρόσωπό του την υπερηφάνεια του αληθινού Έλληνα! Από την άλλη επιλέγει ένα πολύ γνωστό πρόσωπο από τον πολιτικό χώρο, το οποίον έλαβε σύνταξη από τα σαράντα πέντε (45) της χρόνια, από την καταρρεύσασα Ολυμπιακή Εταιρεία, χωρίς ποτέ να δουλέψει σ’ αυτήν, όπως ισχυρίζεται! Είναι μια Κυρία από τους πολλούς «εθνοσωτήρες», όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει!
________Συμπέρασμα: Αν θέλουμε να υπερβούμε την οικονομική κρίση, τότε όλοι μας –και πρώτος εγώ- πρέπει να συμφιλιωθούμε με τις χριστιανικές Αρχές, να βιώσουμε την χριστιανική Ηθική σε όλη της την διάσταση, να αγαπήσουμε την εργασία, να αναζητήσουμε την έντιμη απασχόληση και κατ’ ακολουθίαν το έντιμο και νόμιμο κέρδος! Το Νόμιμο δεν είναι πάντοτε και Ηθικό, όπως θέλησαν να μας διδάξουν οι παράγοντες του σάπιου πολιτικού Συστήματος όλων των χρωμάτων και σχημάτων με διαφορετικό μερίδιο ενοχής ο καθένας τους! Αν θέλουμε λοιπόν να  ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να ξαναμπούμε στο Ναό, να εκκλησιαζόμαστε τακτικά,  δηλ. κάθε Κυριακή, να εξομολογούμαστε, να μεταλαμβάνουμε τακτικά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας, να αναγνωρίσουμε τον Κύριό μας ως Αφέντη της ψυχής μας και της ζωής μας, να αισθανθούμε τον διπλανό μας ως αδελφό μας και  έτσι να πορευθούμε απ’ εδώ κι εμπρός, δηλ. να ξαναγίνουμε χριστιανοί και να ζήσουμε χριστια νικά! 

Αίγιον, 5 Νοεμβρίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  
Υ.Γ. Την παραπάνω φωτογραφία μας προσέφερε η κα Ελένη Δημ...ως δείγμα τιμής και σεβασμού.
Ευχαριστούμε θερμά.


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ κάποτε :
 Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας». 
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του. 
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης   ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο
μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.

"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.

"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.


Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.

Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη!









ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ. :
Η κα Μ...... Α……ΚΗ σήμερα (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45):

     Η Μ….  Απ…….κη είναι 65 χρόνων?? Όχι! 
Απλά ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μ… Α……κη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην  «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα από τη Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....
Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Α........κη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.

Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ (που προσεχώς θα μειωθούν στα 300 ευρώ), κι αυτά στα 65 ή στα 70 μας.....

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.
Αλλά βέβαια, όπως ένα άλλο μεγάλο λαμόγιο είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.
































































  

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!


Πηγή: lefana@shaw.ca


ΑΠΟ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" - 27.11.2011
*********************

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ, ΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ

__________Με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε εδώ από άλλο ιστότοπο τα παρακάτω. Χθές Κυριακή 4.11/12 στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ διαβάσαμε την είδηση ότι ο κ. Νικ. Παπανδρέου, αδελφ΄ςο του τέως Πρωθυπουργού, την περασμένη δευτέρα κλήθηκε στο ΣΔΟΕ για να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Αυτό αναγκαστικά δεν σημαίνει κάτι! Αλλά καί αντιθέτως: μπορεί όμως και να σημαίνει κάτι!  Ο καιρός θα τό δείξει.Και τώρα το δημοσίευμα.
*****************


Ο κύριος Παπανδρέου συναντήθηκε με το αφεντικό της Goldman Sachs και μετά από λίγες ημέρες πουλήθηκε το CDS. Σε ποιόν νομίζετε;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 3, 2012

Δεν ήλθαμε από τον κρατικοδίαιτο πλανήτη χάπυ του σοσιαλισμού ώστε να δαιμονοποιούμε τις επαφές πρωθυπουργών με ηγέτες οικονομικών κολοσσών. Αντίθετα, οι πατριώτες ηγέτες οφείλουν να διυλίζουν κάθε ευεργετική πρόταση για την πατρίδα αυτοπροσώπως και να αρπαζουν τις ευκαιρίες για να υπηρετήσουν καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.
Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η συνάντηση του τέως πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα της Goldman Sachs τον Νοέμβρη του 2009, όχι μόνον δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την χώρα, αντίθετα τα αποτελέσματα δείχνουν μόνον καταστροφικές συνέπειες.
Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι αναγνώστες, το “Ολυμπία” ήταν το μόνο που παρακολουθούσε στενά τον ρόλο της GS εκείνη την εποχή, αποκαλύπτοντας την κάθε κίνηση, επαφή και τον βρώμικο ρόλο της εταιρείας την περιοδο των Swaps.
Αυτη η συνάντηση λοιπόν που έγινε στο ξενοδοχείο “Πεντελικόν” κάτω από απόλυτη μυστικότητα με διάρκεια τριών (3) ωρών, μπορεί να συνδυαστεί μόνο με ένα συγκεκριμένο γεγονός που ήταν από τις κύριες αιτίες (αν όχι η κυριότερη) της καταστροφής της Ελλάδας.
Ένας πρόεδρος κολοσσού για να έλθει “τράνζιτ” μόνο και μόνο για έναν “καφέ”, σημαίνει ότι η συζήτηση έχει τεράστια προοπτική για την εταιρεία του. Απλά πράγματα.
Τι συνέβει λοιπόν; Ποιό ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;
Το αποτέλεσμα για την χώρα, ήταν το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Δεν έγινε οποιαδήποτε συμφωνία σε επίπεδο εθνικής οικονομίας ώστε να δικαιολογεί αυτή την συνάντηση. Θα αναρωτηθείτε “μα καλά και άν δεν συμφώνησαν στο τέλος;” Δεκτό. Ας δούμε όμως τι ακολούθησε αυτή την συνάντηση.
Λίγες ημέρες μετά το πέρας του ραντεβού, σε απόλυτη μυστικότητα, έγινε ένα εθνικό έγκλημα. Η πώληση του περιβόητου “γυμνού” CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Υπόθεση που βγήκε στο φως μετά την έρευνα του δρ. Κυριάκου Τόμπρα και του δικηγόρου Γιώργου Νούλα και έφερε στο κοινοβούλιο ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” ήταν η αφορμή να έλθει στο φως το τεράστιο σκάνδαλο συνεργασίας του αδελφού του πρωθυπουργού με εταιρεία που μεταξύ άλλων “επένδυε” σε CDS. (Έτσι αποκαλύφθηκε και η θηριώδης διαπλοκή της “πράσινης ανάπτυξης”).

Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, η πώληση αυτή υπερέβαινε κατά πολύ τις αρμοδιότητες της διοίκησης του ΤΤ και δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την έγκριση του κυρίου Παπακωνσταντίνου και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ποιός νομίζετε ότι αγόρασε (για λογαριασμό τρίτων) το CDS;

Μα φυσικά η Goldman Sachs! Η Goldman Sachs σε λιγότερο από έναν μήνα μετά την συνάντηση αυτή, βάζει στο χέρι το σημαντικότερο “ασημικό” της δημόσιας περιουσίας! Ένα προϊόν το οποίο απέφερε στην Goldman Sachs και τους “αόρατους αγοραστές”, πάνω από 26 δις Ευρώ!! 10 φορές όσο όλες οι αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες γίνεται σήμερα κουβέντα!
Όλα αυτά με μία κίνηση. Που συνοδεύτηκε από τις χειρουργικές δηλώσεις περί Τιτανικού αμέσως μετά την πώληση. Το Τ3 – Τ10, το φούσκωμα του ελλείματος, όλες αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες που διέλυσαν την χώρα για να πλουτίσουν οι τοκογλύφοι.
Αμέσως μετά την συνάντηση του ισχυρού άνδρα της Goldman Sachs με τον τότε πρωθυπουργό.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση; Πιθανώς κάποιες παράμετροι της αγοραπωλησίας που προφανώς ενδιέφεραν προσωπικά τον κύριο Παπανδρέου, αφού ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν προκύπτει από τα γεγονότα, ενώ δεν έχει βγει ΟΥΤΕ ΜΙΑ διάψευση ή επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της κουβέντας.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των οικονομικών εισαγγελέων αφού πλέον εμπλέκεται ο ίδιος ο τ. πρωθυπουργός.
Εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς για να πούμε εάν ο κύριος Παπανδρέου είναι Broker ή ντήλερ (κατά Τσίπρα) διεθνών τοκογλύφων.
Εμείς θα πούμε όμως ότι λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε ένας από αυτούς. Πιθανώς εν αγνοία του. Ίσως να του είπαν ότι το Πεντελικόν έχει καλό σούσι και να του έφεραν τον Αμερικανό ντυμένο ως Ιάπωνα σεφ. Σε τρεις ώρες πάντως θα είχε φάει τον μισό ατλαντικό τυλιγμένο σε φύκι και με ρύζι ξυδάτο.
Όλα είναι πιθανά.

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ: pameaigio@gmail.com με τίτλο "εσχάτη προδοσία" 

 
 ΟΙ ......ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!
ΑΠΟΨΕΙΣ:
 ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ



Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι αποτέλεσμα μιάς φαύλης πολιτικής διατηρήσεως της εξουσίας και συγχρόνως ελλείψεως φόβου της Θείας νεμέσεως.

Ο  Ανδρέας Παπανδρέου συνήψε δάνεια  και με επιτόκιο 25% ετησίως τά οποία διέθεσε για αυξήσεις αποδοχών κομματικών στελεχών του και προσλήψεις άλλων ως ειδικών συμβούλων και ως υπαλλήλων ΔΕΚΟ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επανεκλογή του. 

Βάσκανος μοίρα της πατρίδος μας έφερε στην εξουσία τον υιό του Γεώργιο σε περίοδο κρίσης την οποία διαχειρίσθηκε εγκληματικώς με αποτέλεσμα να ευρεθούν οι Έλληνες δέσμιοι δύο μνημονίων της τρόικα και του ΔΝΤ. Αλλά και να απολέσει η χώρα σημαντικό μέρος της κυριαρχίας της, αφού η κυβέρνηση είναι όργανο των εκπροσώπων των δανειστών της και όχι του ελληνικού έθνους. Το δε αξιοσημείιωτο είναι, ότι ο πρώτος Υπουργός των οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σπεύσας να μειώσει μισθούς και συντάξεις προεκάλεσε επιταχυνόμενη ύφεση, για να αποφύγει να μειώσει δημόσιες δαπάνες, με περιστολή τής σπατάλης του δημοσίου. Την ίδια μάλιστα στιγμή, Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί ταξίδευαν με ειδικό αεροσκάφος, διέμενα σε πολυτελή ξενοδοχεία και κοστο-λογούσαν ταξίδια έστω και 24ώρου διαρκείας 50.000 ευρώ. Αλλά  ό  Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε, «Αν και ηγέτης της Ινδίας ταξιδεύω πάντα στην 3η θέση τού τραίνου, διότι δεν υπάρχει τέταρτη».     




                                        ΕΣΤΙΑ 27.04.2012

                                                                                                   Β.Α. Κόκκινος

                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~