Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

ΟΤΑΝΟ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΧΕΩΣΤΑΕΙ ΗΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ!!!!


ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΗ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

____________Από τόν καλό μας φίλο κ. Σταύρο Πολυμέρη συχνά-πυκνά λαμβάνουμε μηνύματά του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δηλ. το e-mail. Αυτή τη φορά όμως μας απέστειλε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο! Πρόκειται για ένα τραγικό πολλαπλό τροχαίο ατύχημα, από το οποίον όμως ο επιβαίνων σε μοτοποδήλατο καί "παρά τρίχα" θύμα, σηκώθηκε όχι μόνον σώος, αλλά και είχε τηνικανότητα να τρέξει για να βοηθήσει τον οδηγό ενός ανατραπέντος φορτηγού, από το οποίον για δεύτερη φορά διασώθηκε χάρις στη φιλότιμο προσπάθεια του οδηγού του! 
_______Σας παραθέτουμε, λοιπόν, το σχετικό video και σας προτρέπουμε νά τό παρακολουθήσετε προσεκτικά μέχρι τέλους. Ο φύλακας Άγγελος, που όλοι έχουμε δίπλα μας, έστω και αν δεν το σκεπτόμεθα, έσωσε το παλληκάρι αυτό! Το συμπέρασμα είναι πως "όταν ο Θεός σου χρωστάει ημέρες τίποτε δεν μπορεί να σέ βλάψει", καθώς έλεγαν οι παλαοί!  Δηλ. όταν ο Θεός μας προστατεύει και το πιό σκληρό ατύχημα δεν μπορεί να μας βλάψει!  Γι' αυτό, λοιπόν, κάθε φορά που βγαίνουμε από την πόρτα του σπιτιού μας ή κάθε φορά που καθόμαστε στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας κλπ. πρώτα πρώτα να κάνουμε συνειδητά -καί όχι μηχανικά- το σημείο του Σταυρού καί να λέμε τα λόγια: "Κύριε Ιησού Χριστέ συνόδευσέ με, προστάτευσέ με καί ελέησέ με τον αμαρτωλό". Όταν δε τελειώνει η ημερα μας νά διαβάζουμε από το Μικρό Απόδειπνο την ευχή πρός τόν "Φύλακα Άγγελο" οπωσδήποτε.
Με ευχές πατρικές
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014
****************************

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ VIDEO


(https://www.youtube.com/watch?v=fmnABODVFl0)

Η ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ
 
"Άγιε Άγγελε, ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής και ταλαιπώρου μου ζωής, μη εγκαταλίπης με τον αμαρτωλόν, μηδέ αποστής απ’εμού διά την ακρασίαν μου∙ μη δώης χώραν τω πονηρώ δαίμονι κατακυριεύσαι μου τη καταδυναστεία του θνητού τούτου σώματος∙ κράτησον της αθλίας και παρειμένης χειρός μου, και οδηγησόν με εις οδόν σωτηρίας. Ναι, άγιε Άγγελε του Θεού, ο φύλαξ και σκεπαστής της αθλίας μου ψυχής και του σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, όσα σοι έθλιψα πάσας τας ημέρας της ζωής μου, και εί τι ήμαρτον την σήμερον ημέραν∙  σκεπασόν με εν τη παρούση νυκτί και διαφύλαξόν με από πάσης επηρείας του αντικειμένου, ινα μη εν τινι αμαρτήματι παροργίσω τον Θεόν∙ και πρέσβευε υπέρ εμού προς τον Κύριον του επιστηρίξαι με εν τω φόβω αυτού και άξιον αναδείξαι με δούλον της αυτού αγαθότητος. Αμήν.
(Από το Μικρόν Απόδειπνον)KAI ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάντε το Σταυρό σας για να είστε υγιείς,

 λένε οι επιστήμονες!

Σοκαρισμένοι οι Άθεοι!

Posted: Οκτωβρίου 3, 2014 at 12:30 μμ, Last Updated: 

forouse-stavro
Οι  θαυματουργικές ιδιότητες του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού και της ορθόδοξης χριστιανικής προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν τις οπτικές ιδιότητες του νερού. Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.
Είναι διαπιστωμένο, το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές εδώ στο pentapostagma.gr ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό και αληθινό νόημα και αυτό δεν είναι άλλο από το μαρτύριο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Πάνω στο Σταυρό έχυσε το Πανάγιο αίμα Του και με το μαρτύριο του μας έσωσε από την αιώνια καταδίκη. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα με την οποία ασχολείται η επιστήμη.
Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μία στιγμή. Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα” δήλωσε η φυσικός Angelina Malakhvskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Жизнь.
Η Malakhovskaya έχει μελετήσει την δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα. Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευτεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στην δημοσιότητα.
Ειδικότερα, έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού, να μετασχηματίζει την δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.
Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής προσευχής (Πάτερ ημών) και του ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια. Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα. Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό, ακόμη και πάνω από χίλιες φορές.
Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.
Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους. Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν. Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.
Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάκτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα η τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κυκλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, η απουσίαζε εντελώς.
Έτσι γίνεται κατανοητό το αναλλοίωτο του αγιασμού, το ανέβασμα του ζυμαριού από τα σταυρολούλουδα. (λουλούδια του Επιταφίου), η διατήρηση φρέσκου του Πασχαλιάτικου αυγού μέχρι τον επόμενο χρόνο, όταν τοποθετείται στο εικονοστάσι. Η  έρευνα επιβεβαιώνει τις θέσεις της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
pentapostagma.gr-03.10.2014