Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ!


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΠΡΟΣ τόν  Πανοσιολογιώτατον
Αρχιμ. κ. ΔΑΜΙΑΝΟΝ,
Έξαρχον του Παναγίου Τάφου
ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
                          
Πανοσιολογιώτατε,
  
__________________Με την εν Χριστώ αγάπη μου σας προσκαλώ να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» με ανοικτά χαρτιά!
_________________Το ερώτημα, που τίθεται ενώπιόν μας είναι ένα και μοναδικό: «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος τι είναι; «Έγκλειστος» ή «Αυτοέγκλειστος»
_________________Δι’ εκείνους, οι οποίοι τυχόν δεν γνωρίζουν τους όρους, ας αναλύσουμε το ερώτημα. «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος
·        παραμένει με τη θέλησή του κλειδωμένος στο Διαμέρισμα – κελλί του και αρνείται να βγει προς τα έξω;
·    ή μήπως κάποιοι άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων Τον έχουν απομονώσει εκεί μέσα, όπου εδώ και δέκα τόσα χρόνια παραμένει απομονωμένος, δηλ. στο Διαμέρισμα-κελλί του; Εκεί, όπου μάλιστα έχουν προσθέσει σιδερένιες πόρτες τόσο στην κυρία (την μπροστινή) είσοδο, όσο και στη δευτερεύουσα (την πίσω πλευρά) του ασπαλακίου Του;
·        Μήπως επίσης οι ίδιοι αυτοί παράγοντες-διώκτες Του έχουν τοποθετήσει στο Διαμέρισμα-κελλί Του και  σε όλες τις πλευρές του χώρου, όπου Εκείνος διαμένει, μήπως, επαναλαμβάνω, εν αγνοία Του έχουν προσθέσει αυτόματες ειδικές φωτογραφικές μηχανές (τις γνωστές εις όλους κάμερες ασφαλείας), ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν κάθε κίνηση προς το χώρο της φυλακίσεώς Του;  
_____________Ελάτε, λοιπόν, να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», αλλά με ανοικτά χαρτιά, όπως είπαμε απ΄ αρχής.  Με ανοικτά χαρτιά και όχι με ψέμματα ή και μεθόδους παραπληροφορήσεως.

1.     ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ!  
__________Στις Συνεδρίες του Φεβρουαρίου 2015 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συμμετέχω ως Συνοδικός Σύνεδρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ανακοίνωσεν, ότι προ ολίγων ημερών τον είχε επισκεφθεί εκπρόσωπος της Εξαρχείας του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και του είπε κάποια πράγματα, απ' αυτά που συμβαίνουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα, για να καταλήξει:

                         «Μακαριώτατε, Σας διαβεβαιώ: ο Ειρηναίος «δεν είναι                                                                                ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ!»
                         Είναι και παραμένει «ΑΥΤΟ-ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ!»

2.     ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,
ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

____________Στην ιστοσελίδα «http://www.hellasforce.com» και σε ανάρτηση της 25ης Φεβρουαρίου ε.ε. δημοσιεύθηκαν τα εξής ανατριχιαστικά:

Πόλεμος Μητροπολίτη Καλαβρύτων-Δαμασκηνού

για τον εγκλεισμό του Πατριάρχη Ειρηναίου

                "Την δυσαρέσκειά του και την αντίδραση του εξέφρασε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Δαμασκηνός εκ μέρους του Πατριάρχη Θεόφιλου για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Hellasforce θέμα ήταν ο εγκλεισμός του Πατριάρχη Ειρηναίου που ζει ακόμη έγκλειστος στο κελί του με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Ενώ το πατριαρχείο διατείνεται ότι ο Ειρηναίος παραμένει κλεισμένος με δική του απόφαση , τα γεγονότα δείχνουν ότι τον κλειδώνουν καθημερινά για να μην τον επισκέπτεται κόσμος.
                "Το γεγονός παρά του ότι έχει αναδειχθεί στο παρελθόν με τον έγκλειστο Πατριάρχη, καμία αρχή ούτε ανθρωπιστική, δεν έχει ενδιαφερθεί. Από την άλλη πλευρά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είναι ο μόνος από τους μητροπολίτες που έχει ασχοληθεί με το θέμα και διαρκώς δημοσιεύει άρθρα του με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει την σημερινή διοίκηση του Πατριαρχείου.
    ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ……
      " Έκλεισε ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών λοιπόν ο Δαμασκηνός και τον επισκέφθηκε για να του παραπονεθεί για την δράση του Καλαβρύτων. Ο Αρχιεπίσκοπος που δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ γι αυτό το θέμα όπως και για πολλά άλλα κάλεσε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για απολογία.
       "Αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες στην Αθήνα για να απολογηθεί στον αρχιεπίσκοπο για το θέμα Ειρηναίου και για τις βολές του εναντίον της διοίκησης του Πατριαρχείου που αφήνουν τον Ειρηναίο να σβήνει κάθε μέρα στο κελί του".
ΣΗΜ. Το όνομα του εν Αθήναις Εξάρχου είναι ΔΑΜΙΑΝΟΣ και όχι ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ. Επομένως κι εμείς διά του παρόντος απευθυνόμεθα προς  τον Έξαρχον  Αρχιμ. κ. ΔΑΜΙΑΝΟΝ.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Πανοσιολογιώτατε Έξαρχε κ. Δαμιανέ, 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

_______________Σας απευθύνω δημοσίως τις ερωτήσεις:
·        Μήπως είσθε Σεις το εκκλησιαστικό εκείνο πρόσωπο, το οποίον επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για να τον ενημερώσει για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα;
·        Μήπως Σεις διαβεβαιώσατε τον κ. Ιερώνυμο, ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος «είναι έγκλειστος και όχι αυτο-έγκλειστος»;
·         Μήπως Σείς είσθε  εκείνος, ο οποίος στην ιστοσελίδα «www.hellasforce.com έδωσε την πληροφορία, όπως εκτίθεται στα εξής λόγια:

«Την δυσαρέσκειά του και την αντίδραση του εξέφρασε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Δαμασκηνός εκ μέρους του Πατριάρχη Θεόφιλου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο».

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΙΔΗΣΗ»
«Αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες στην Αθήνα για να απολογηθεί στον αρχιεπίσκοπο για το θέμα Ειρηναίου και για τις βολές του εναντίον της διοίκησης του Πατριαρχείου που αφήνουν τον Ειρηναίο να σβήνει κάθε μέρα στο κελί του».
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

          Πανοσιολογιώτατε,

_____________Με θλίψη ψυχής είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω, ότι όποιος καταφεύγει στο ψέμα, εξ ορισμού προσπαθεί να καλύψει μια αμαρτωλή πράξη, μια αμαρτία, που μπορεί να κυμαίνεται από ένα μικρό ανθρώπινο σφάλμα έως και το πιο αποτρόπαιο έγκλημα!
_____________Συνεπώς, παρακαλώ να ανακρίνετε τον εαυτόν σας. ‘Ελπίζω και εύχομαι να μη είναι αληθή τα ανωτέρω. Μια ανακοίνωση εκ μέρους σας θα έλυνε την απορία μου. Θα αναμένω, λοιπόν, μετά μεγίστου μάλιστα ενδιαφέροντος, μια απάντηση εκ μέρους σας.
_____________Οπωσδήποτε όμως κάποιος ευρίσκεται πίσω από όλη αυτήν την πλεκτάνη εις βάρος μου.  Σ’ αυτόν τον «γνωστό-άγνωστον» εις εμέ εργάτη του ψεύδους, όποιος κι αν είναι, μικρός ή μεγάλος, μικρόσχημος ή και μεγαλόσχημος,  θα ήθελα να υπομνήσω τους παρακάτω λόγους της Αγίας Γραφής.
1. Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε:
·        «Ήθος ανθρώπου ψευδούς ατιμία και η αισχύνη αυτού μετ΄αυτού ενδελεχώς» (Σ. Σειράχ 20,26)
·        «Ος ερείδεται επί ψεύδεσιν, ούτος ποιμαίνει ανέμους» (Παροιμ. 9,12).
2.  Στην Καινή Διαθήκη επίσης διαβάζουμε:
·         «Τι ότι έθου εν τη καρδία σου το πράγμα τούτο, ουκ εψεύσω ανθρώποις, αλλά τω Θεώ» (Πράξ. 5, 4)
·        «Τοις …δειλοίς …….και πάσι τοις ψευδέσι το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη πυρί και θείω, ό εστίν ο θάνατος ο δεύτερος» (Αποκ. 21,8)
____________Περιττόν να σημειωθή, ότι το αμάρτημα τούτο δεν βαρύνει μόνον τον απεσταλμένον στην υπηρεσία του ψεύδους, αλλά ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΝΤΑ!
___________ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πληροφορούμαι δυστυχώς, ότι εκεί στα Ιεροσόλυμα, εάν κάποιος προσκυνητής ζητήσει να επισκεφθή τον αθλοφόρο Μάρτυρα Πατριάρχη κ. Ειρηναίον, οι παράγοντες του Πατριαρχείου σε άλλους δίδουν την απάντηση "Δεν είναι εδώ" και σε άλλους " "Τώρα; Έχει πεθάνει" !!!!!!................. ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Η δική μας απάντηση στα παραπάνω είναι καθαρή! Είναι κρυστάλλινη! Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ! Δυστυχώς για την Ορθόδοξο Εκκλησία μας ευρίσκεται -παρά τη θέλησή Του- φυλακισμένος στο Διαμέρισμα-Κελλί Του! Ζεί κάτω από άθλιες συνθήκες! Εκτείει ποινήν ισοβίων δεσμών, χωρίς όμως Απόφαση κάποιου κοσμικού ή εκκλησιαστικού Δικαστηρίου! Το Διαμέρισμα-Κελλί Του είναι σιδερόφρακτο! Τα κλειδιά κρατούν  παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Την κατάσταση αυτή, δυστυχώς, και γνωρίζει και ανέχεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος! Ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος δέκα (10) τόσα χρόνια τώρα έχει να επισκεφθή ένα γιατρό! Δέκα τόσα χρόνια τρέφεται, όπως οι  ασκητές του Αγίου Όρους εκεί κάπου στα Καρούλια, δηλ. του βάζουν την τροφή του σε ένα καλάθι, το οποίον κρεμάει ο ίδιος από το παράθυρό Του! Φωνάζει, αλλά ουδείς Τον ακούει! Ο εγκλεισμός Του σε ένα κελλί, ακόμη και χρυσοστόλιστο αν ήταν, παρά τη θέλησή Του συνιστά ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, πρωτόγνωρο και αποκρουστικό!
Η φυλάκιση, λοιπόν, του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου δε είναι απλώς Στίγμα για την όλη Ορθοδοξία, αλλά προεχόντως και προ παντός είναι ΑΙΣΧΥΝΗ για τους διώκτες Του!
Πώς θα μπορούσα να αποδείξω όλα τα παραπάνω;  θα με ρωτήσετε. Ιδού λοιπόν η απάντησή μου: Ένα μικρό video, το οποίο τραβήχτηκε μόλις την 11ην Φεβρουαρίου 2015 εκεί κάτω στον τόπο του εγκλήματος. Πίσω από τα σίδερα της φυλακής Του ομιλεί ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ! Ομιλεί μεν με μια ισχνή από την εξάντληση φωνή, αλλά και με μια πρωτοφανή ηρεμία! Μια ηρεμία, που φανερώνει, ότι είναι δοχείο του Παναγίου Πνεύματος! Μια ηρεμία, που αποδεικνύει, ότι πράγματι είναι ένας ειρηναίος, όνομα και πράγμα, άνθρωπος του Θεού! Παραπονείται, αλλά δεν υβρίζει! Θλίβεται, αλλά δεν απειλεί! Αυτό είναι το Μεγαλείο Του! Μήπως, λοιπόν, οι εκεί κάτω παράγοντες είναι θεομάχοι; Να ένα ερώτημα, που προκύπτει αβίαστα στη σκέψη μας. Ένα ερώτημα, που πρέπει νά απαντηθή.
Σας προσφέρω,  λοιπόν ένα πρόσφατα τραβηγμένο video, το οποίο δεν επιδέχεται καμμιά αμφισβήτηση! Καταδεικνύει και αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μου! Τώρα είναι η σειρά σας. Σας περιμένω λοιπόν!
Με περισσή εν Χριστώ αγάπη και ειλικρίνεια
+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Ένα σκουπίδι της Ορθοδοξίας,
αλλά σκουπίδι μέσα στον Οίκο του Θεού!    

Αίγιον, 2 Μαρτίου 2015



Ημερομηνία λήψεως: 11 Φεβρουαρίου 2015

******************
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΑΛΗΟ VIDEO


Ημερομηνία λήψεως: 4 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2013


*****************

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ 

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ"! 

ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ (ΦΥΛΑΚΗ) 

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ...

Του κ.Γεώργιου Στρουμπή

Ή σκέψη όλων μας ταξιδεύει στούς ΄Αγίους Τόπους , έκεί πού: Σταυρώθηκε άλλά καί ΄Αναστήθηκε ή ΄Αγάπη. ΄Εκεί πού ό Κύριός μας έχυσε τό Πανάχραντο Αίμα Του γιά νά μάς ξεπλύνει άπό τήν δυσωδία τής άμαρτίας. Καί θά περίμενε κανείς έκεί άκριβώς, στούς... Άγιασμένους αυτούς Τόπους νά βασιλεύουν σήμερα ή Είρήνη, ή Δικαιοσύνη καί ή ΄Αγάπη... Δυστυχώς όμως ή πραγματικότητα είναι σκληρή καί διαφορετική . Στήν ΄Ιερουσαλήμ θά ύπάρχουν πάντα ένας "Χριστός" καί ένας "΄Ιούδας". Δέν θά κάνουμε άναφορά στήν ρευστή πολιτική κατάσταση πού άνά πάσα στιγμή μπορεί νά άνάψει μιά νέα φωτιά πολέμου στήν περιοχή .. Γιά μιά άκόμα φορά,θά άναφερθούμε στό γνωστό πλέον θέμα τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Είρηναίου πού άπό τό 2008 μέχρι σήμερα παραμένει έγκλειστος μέ άνωθεν έντολή καί πλήρη άλλά καί ένοχη κάλυψη τών έκάστοτε ΄Ελληνικών κυβερνήσεων, μέσα στό άπέριττο κελί του στους χώρους τού Πατριαρχείου, στερούμενος κάθε έλευθερία στίς κινήσεις του καί στίς έπισκέψεις συγγενών καί φίλων... ΄Η κράτηση τού Πατριάρχη είναι άδίκημα καί μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα καί έπειδή άφορά Έλληνα πολίτη θά είχε ενδιαφέρον άν μαθαίναμε τήν άποψη τής εύαίσθησίας όταν: ό ΄Ύφυπουργός ΄Εξωτερικών κ. Γεροντόπουλος άπαντώντας σέ έρώτηση τών Βουλευτών κ.κ. Δημαρά καί ΄Αβραμίδη ίσχυρίστηκε ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ότι ό Πατριάρχης παραμένει "έκούσια" στούς χώρους τού Πατριαρχείου!!!!!

Ούτε τίς μέρες αύτές τού Πάσχα πού οί άνθρωποι συγχωρούν καί γίνονται κοινωνοί τής Άγάπης δέν ύπήρξε λύση γιά τό χάσμα άνάμεσα στούς δύο Πατριάρχες... ΄Ο Πατριάρχης Είρηναίος, κλειδωμένος μέσα στό κελί του (φυλακή) τού Πατριαρχείου, δίπλα στόν Πανάγιο τάφο, δέν μπορεί κάν νά πλησιάσει, ένώ ό Πατριάρχης Θεόφιλος μέσα στό Ίερό κουβούκλιο λέει τήν Πατριαρχική προσευχή γιά τήν άφή τού ΄Αγίου Φωτός.

Ό κλειδωμένος στό κελί (φυλακή) Πατριάρχης είπε, «Δίπλα μου είναι ό Πανάγιος Τάφος καί γιά 5 χρόνια δέν μού έπιτρέπεται ούτε νά τόν προσκυνήσω... Πιστεύω ή Άνάσταση τού Κυρίου μας νά δώσει ένα τέλος στό Γολγοθά μου»....

Πηγή: ksipnistere.blogspot.gr,  Κυριακή, 11 Μαΐου 2014