Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ»

kalabriton.metanastes-2
Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου και την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας υπό τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο, καθώς και όλων των τοπικών φορέων της Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα 27η Απριλίου 2015 ανθρωπιστική δραστηριότητα προς τους μετανάστες, ως μία προσπάθεια συναντίληψης, συμπαράστασης και εκδήλωσης αγάπης προς αδελφούς μας, πού έφυγαν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από την ανέχεια, τη φτώχεια, και τους αιματηρούς πολέμους.
Για μία περίπου εβδομάδα οι Αιγιαλείς, ενστερνιζόμενοι την πρόσκληση των φορέων της περιοχής, ευαισθητοποιήθηκαν και με προθυμία συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα και χρήματα με σκοπό να δώσουν ένα χάδι αγάπης στους μετανάστες. Μία ομάδα, αποτελούμενη από 20 κληρικούς και 30 λαϊκούς εθελοντές, κατευθύνθηκε την Δευτέρα 27η του μηνός στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας και στο ξενοδοχείο «STALIS» στην περιοχή του Μεταξουργείου, όπου μοιράστηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στους εκεί παρευρισκόμενους μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι 5 Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως διέθεσαν τα αγροτικά τους οχήματα για την μεταφορά των αγαθών 350 σακούλες με αναλώσιμα είδη διατροφής, όπως κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, ξηροί καρποί, γλυκίσματα για μικρά παιδιά, χυμοί κ.ά. 20 σακούλες με ενδύματα κυρίως για μικρά παιδιά, 3 σακούλες με παιχνίδια, 2 παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, 100 μερίδες ζεστό φαγητό.
Επίσης συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 6.000 €, εκ του οποίου τα 3.500 € διανεμήθηκαν σε οικογένειες με παιδιά, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στην πρόσφυγα μητέρα, η οποία γέννησε το παιδάκι της στη Ρόδο.
Η Ιερά Μητρόπολή Καλαβρύτων εγκαρδίως ευχαριστεί για την άψογη οργάνωση και επιτυχή πραγματοποίηση της ως άνω δραστηριότητας:
Τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο,
Την Αντιδήμαρχο και υπεύθυνη Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας κα Βασιλική Ψυχράμη, η οποία εκπροσώπησε τον κ. Δήμαρχο στην Αθήνα,
Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Σπυρίδωνα Σπυρόπουλο και όλους τους εμπόρους που προσέφεραν το ρουχισμό,
Την ΔΟΥ Αιγίου,
Τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου κ. Νούση, οι οποίοι με τις ενέργειές τους διευκόλυναν την δραστηριότητα,
Το εργοστάσιο 3Ε για την προσφορά του νερού,
Την Αρτοποιία Τηλιγάδη, που προσέφερε το ψωμί,
Την Αρτοποιία Αδελφών Κουτροπούλου, που φρόντισε για την παρασκευή των μερίδων ζεστού φαγητού,
Ιδιαιτέρως δε τα σχολεία της Επαρχίας Αιγιαλείας και συγκεκριμένα τους μαθητές, τους γονείς τους και τους διδασκάλους, που συγκέντρωσαν και προσέφεραν το μεγαλύτερο μέρος των αναλωσίμων ειδών.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, που θυσιάζοντας το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους, συμμετείχαν πρόθυμα στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, και γενικότερα στον λαό της Αιγιάλειας, ο οποίος για μια φορά ακόμα, με την ετοιμότητά του, έδωσε παντού το μήνυμα της γνήσιας αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

kalabriton.metanastes-1
kalabriton.metanastes-3
kalabriton.metanastes-4
kalabriton.metanastes-5
kalabriton.metanastes-6