Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 ________________________________________________________________________________
   α/α: 36/2015                                                                                                              11η Μαΐου 2015

Ολοκλήρωση Πρωτοβουλιας Συμπαραστάσεως
στους μετανάστες

Ολοκληρώθηκε η προσφορά αγάπης και φιλανθρωπίας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συνεργασία του Δήμου και άλλων φορέων της πόλεώς μας.
Πρόκειται για την ανθρωπιστική βοήθεια από φαγητό, νερό, παιδικό ρουχισμό και διάφορα παιδικά ζαχαρώδη, πού συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές των σχολείων μας και πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και χρήματα πού συγκεντρώθηκαν από τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον κ. Δήμαρχο και τούς συνεργάτες του.
Όλα αυτά διανεμήθηκαν σε πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας των Αθηνών και σε μικρά παιδιά, πού στεγάζονται σε ξενοδοχείο των Αθηνών, τη Δευτέρα 27.4.2015, από Ιερείς και εθελοντές του Δήμου και της Εκκλησίας.
Ένα μέρος των χρημάτων πού περίσσευσε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου διατέθηκαν εις την Abralia Elizabeth πού ήλθε μαζί με άλλους πολλούς από την Ερυθραία της Αφρικής μέσω Τουρκίας στην Ρόδο, και η οποία διεσώθη από βέβαιο πνιγμό, όταν το υπερφορτωμένο πλοιάριο στο οποίο επέβαινε σχεδόν βούλιαξε. Τολμηρός ναυαγοσώστης την περιέσωσε και την οδήγησε στο Νοσοκομείο της Ρόδου σε αθλία σωματική καί ψυχολογική κατάσταση. Εκεί γέννησε ένα αγοράκι 4,5 κιλά στις 23.04.2015. Η περίπτωση της Elizabeth συγκίνησε και συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η Ιερά Μητρόπολις απέστειλε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο και Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου π. Χρήστο Τσάκαλο στη Ρόδο, να επισκεφθεί την λεχώ με το μικρό της, να της εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας και του Δήμου και να της παραδώσει το ποσόν των 2.000,00 € για την κάλυψη των αμέσων αναγκών της ιδίας και του βρέφους της, συμμετέχοντας έτσι στην μεγάλη περιπέτειά της.
O π. Χρήστος Τσάκαλος παραδίδει τα
χρήματα στην κα Abralia
Ο π. Χρήστος μετέβη αεροπορικώς στην Ρόδο τη Δευτέρα 4η τ.μ. και σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλον, την κυρία Δέσποινα Δελαπόρτα, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου και την Κοινωνική Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρόδου κυρία Μαίρη Χατζηαντωνίου, συνάντησε την κα Elizabeth Abralia και της παράδωσε το χρηματικό ποσό των 2.000,00 €.
Έτσι ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη ανθρωπιστική πρωτοβουλία και ενέργεια των τοπικών φορέων και παραγόντων.
Για μια ακόμη φορά η Ιερά Μητρόπολις εκφράζει, προς όλους τους συμπράξαντες σ’ αυτή την φιλανθρωπική πρωτοβουλία, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


O π. Χρήστος και η πρεσβυτέρα με την κα Abralia
και το νεογέννητο μωράκι της.

Ο π. Χρήστος με το νεογέννητο μωράκι
                                                       
Με την Κοινωνική Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του
 Νοσοκομείου Ρόδου κυρία Μαίρη Χατζηαντωνίου

Να ζήσει!