Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΥΠΟΛΗΨΕΩΝ !!!!!


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΚΟΣΜΟΣ της ενημέρωσης»


ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ





 Αγαπητοί μου εν δυνάμει Δολοφόνοι της τιμής μου,
 
 ________Με μεγάλη έκπληξη και πολύ μεγαλύτερη θλίψη ανέγνωσα τό σημείωμά σας με τίτλο «Το τρένο καθυστέρησε 5 χρόνια....λόγω του Αμβρόσιου!», το οποίον αναγράφεται στο φ. της Παρασκευής 29ης Ιουλίου 2016 της εφημερίδος σας. 
_________Απαντών,  σας ευχαριστώ θερμότατα, διότι δεν σεβασθήκατε ούτε την ιδιότητά μου ως Επισκόπου, ούτε την ηλικία μου (έκλεισα ήδη τα 78 χρόνια), ούτε τα 40 έτη της Αρχιερατικής μου Διακονίας! Χωρίς ίχνος σεβασμού προέβητε σε ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, διά του οποίου επιχειρείτε να με σπιλώσετε! Δεν έπρεπε άραγε πρό της δημοσιεύσεως να μέ ερωτήσετε, να ακούσετε και την ιδικήν μου  άποψη; 
_________Ώστε κατάπτυστο δεν είναι μόνο το αυτό τούτο το δημοσίευμα! Κατάπτυστοι είσθε εσείς, που το γράψατε! Είσθε ανάξιοι να υπηρετείτε την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης! Εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΥΠΟΛΗΨΕΩΝ!  Ντροπή σας! 
__________'Επειτα  από τις παραπάνω καταγγελτικές θέσεις μου, ας έλθουμε τώρα στην ουσία του θέματος. 
_________Η Κοινότης καί περιοχή του Ελαιώνος της Αιγιαλείας κάποτε θα ανακηρύξη την αναξιότητά μου ως ΣΩΤΗΡΑ της! Διότι τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ προέβλεπαν την διέλευση της γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέσα από την καρδιά της Κοινότητος! Τούτο θα εσήμαινε την καταστροφή πολλών κατοικιών αθώων ανθρώπων και επομένως την καταβύθιση μιάς ικανής μερίδος ανθρώπων της περιοχής σε μια απαραμύθητη δυστυχία
__________Συγχρόνως η εν λόγω χάραξη θα εμπόδιζε την αξιοποίηση μιάς μοναστηριακής εκτάσεως 550 περίπου στρεμμάτων γης, στην οποία προσπαθούμε να εγκαταστήσουμε ένα γήπεδο Golf, διά του οποίου θα αξιοποιηθή η όλη περιοχή επ' ωφελεία των κατοίκων της.  
___________Έτσι, λοιπόν, χωρίς να μας παρακαλέσουν, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των κατοίκων,  με δική μας πρωτοβουλία, ετέθημεν επί κεφαλής της προσπαθείας για την αποτροπή του οικιστικού τούτου εγκλήματος! ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΤΥΧΑΜΕ! 
___________Οι παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισαν να αλλάξουν την χάραξη! Και το μεν αίτημα των κατοίκων του Ελαιώνος ικανοποιήθηκε! Τα προβλήματα όμως ως πρός τό Golf εξακολουθούν να μας απασχολούν, καθ' όσον η συμφωνία μας ήταν η χάραξη στο Golf  να γίνη με το σύστημα CUT and COVER. Παρά ταύτα σήμερα η διένεξή μας με την ΕΡΓΟΣΕ συνεχίζεται, καθ' 'οσον οι Παράγοντες της Εταιρείας αρνούνται να καλύψουν τά ορύγματα από την χάραξη της γραμμής! Έτσι όμως κινδυνεύει να ματαιωθή το μεγαλόπνοο έργο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, δηλ. το Golf!
__________Αντί. λοιπόν, οι παράγοντες της Εφημερίδος «ΚΟΣΜΟΣ» να εκτιμήσουν ορθώς τα πράγματα και να μας υποστηρίξουν,  με τα ασύστολα ψεύδη τους και τα συκοφαντικά τους για την ελάχιστότητα μας λόγια τους, προσπαθούν να διεγείρουν εναντίον μας την Κοινή Γνώμη, αναγράφοντας ως συμπέρασμα της δήθεν δημοσιογραφικής ερεύνης των τα εξής απαράδεκτα λόγια: «ΠΕΤΥΧΕ "ΡΟΥΣΦΕΤΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΤΟΥ». 
 __________'Ωστε αυτοί οι κύριοι τροφοδοτούν την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ με «κατασκευασμένες» ειδήσεις!  Δεν τους αξίζει, λοιπόν,  η περιφρόνηση; 
Καλάβρυτα, 30 Ιουλίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
  
Σημ. Αδιάψεστος μάρτυς για τα όσα γράφονται παραπάνω είναι τό υπ' αριθμ. 72/30 Αυγούστου 2012 πληροφοριακό μας Δελτίο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», το οποίο και σας παραθέτουμε.
****************************
ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

α.α. 72/2012                     Πέμπτη 30 Αύγούστου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ  ΕΡΓΟΣΕ

Απάντηση στους συκοφάντες μας

              
          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:
     «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» είπε η λαϊκή μούσα! . Για μια ακόμη φορά εφρύαξαν εναν-τίον μας οι ανεύθυνοι πληροφοριοδότες, όπως επίσης   και ο κ. Σπύρος Καρατζαφέρης από το τηλεοπτικό  Κανάλι του. Εκεί και ο κ Βαρδάλος έρριξε τα βέλη του εναντίον μας!
        Θέλουν να μας φορτώσουν την αναστάτωση, που δημιουργείται αυτές τις ημέρες στο Διακοπτό εξ αιτίας της χαράξεως της σιδηροδρομικής γραμμής από την ΕΡΓΟΣΕ. Ωμίλησαν κάποιοι εναντίον μας, αλλά κανείς εξ αυτών δεν εζήτησε και την δική μας άποψη!  Επομένως το κίνητρό τους είναι να δημιουργήσουν εξιλαστήριο θύμα, στο οποίο και να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες!!!!
           Να όμως, που υπάρχουν οι αποδείξεις της δικής μας αθωότητος και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Εμείς ἤμασταν από τούς πρώτους που, μαζί και με άλλους φορείς,  υπογράψαμε ένα διάβημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αίτημα να μη θιγούν τα σπίτια στο Διακοπτό και όχι μόνον.
        Ήδη από το έτος 2009, στο φ. της 12ης Ιουλίου της τοπικής μας εφημερίδος  «ΤΟ ΒΗΜΑ», έχει δημοσιευθεί μια επιστολή της «Επιτροπής Αγώνων Δ. Δ. Ροδιάς» την οποίαν υπογράφουν οι κ. κ. Αλέξιος Κωστόπουλος, Κωνστ. Σκούφης και Ιωάννης Θεοφανόπουλος , η οποία δίδει αποστομωτική απάντηση σε όλες αυτές τις βλακείες, που ανεύθυνα αναμασούν και σήμερα  κάποιοι συκοφάντες μας.
      Απαντώντας σε αιτιάσεις του κ. Μανέτα οι προαναφερθέντες γράφουν επί λέξει και τα εξής για το πρόσωπό μας:
«Κύριε Μανέτα, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος,  που είναι στο στόχαστρο μόνιμα κακόβουλων ανθρώπων, είναι αυτός που δημοσία δήλωσε, ότι συμπαρίσταται στους αγώνες των Δημάρχων  Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού-Αιγίου-Συμπολιτείας-Ερινεού  για την χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής με επιστολή, που συνυπέγραψε προς τον κ. Μπαρνιέ, Επίτροπο της Ε.Ε. τότε. Το γνωρίζετε κ. Μανέτα;......» είπαν τότε οι κ.κ. Κωστόπουλος Σκούφης και Θεοφανόπουλος!

         Άρα  η αληθινή αλήθεια, με σταράτα και καθαρά λόγια, ακούσθηκε από τα χείλη τρίτων ανθρώπων καί μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο! Εμείς λοιπόν στην όλη υπόθεση δεν έχουμε κάποια ευθύνη! Αντίθετα μάλιστα, αγωνισθήκαμε για να αποτραπούν δυσάρεστες καταστάσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ