Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ..........ΚΩΜΩΔΙΑ (ή και ΤΡΑΓΩΔΙΑ;) ΚΙΜΟΥΛΗ

ΦΩΝΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ

_________Την σιωπή των αμνών, στην οποία εκουσίως υπέβαλε τον εαυτό του ο αξιότιμος και αγαπητός μας Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν τον ενδιαφέρει και τόσο πολύ όχι μόνον η αίγλη της Εκκλησίας, αλλά και το κύρος του Μητροπολίτου Αιγιαλείας, ήλθαν να διακόψουν δύο περισπούδαστα κείμενα-διαμαρτυρίες εκλεκτών ανθρώπων του πνεύματος, ήτοι 
  • του Κυρίου Ηλία Ασπρούκου με την από 29ης Ιουλίου ε.ε. επιστολή του προς την ταπεινότητά μας. 
  • καί της Κυρίας Μαρίας Προσελέντη-Ντότα μέ άρθρο της, το οποίο δημοσιεύθηκε στην τοπική  μας εφημερίδα ProtiOnline της 28ης Ιουλίου ε.ε.
__________Θέλουμε να εκφράσουμε δημοσίως την ευγνωμοσύνην μας προς αμφότερα τα ανωτέρω εκλεκτά Μέλη της Κοινωνίας του Αιγίου, την καν Προσελέντη-Ντότα και τον κ. Ασπρούκον, καθ' όσον διά της ενεργείας των εκάλυψαν το κενό, που έχει αφήσει στην όλη υπόθεση Κιμούλη η σιωπή του Δημάρχου μας κ. Παναγοπούλου, μια σιωπή ανερμήνευτη, ανεξήγητη και ακατάληπτη!  
__________Όλως ιδιαιτέρως ευγνωμονούμε τον κ. Ασπρούκον, διότι μας υπέμνησε μίαν όχι και πολύ φωτεινή πλευρά της ζωής του κ. Κιμούλη εξ επόψεως χριστιανικής ηθικής, όπως έχει δημοσιευθή από το Πρώτο Θέμα της 7.02.2013 και αφορά αμετάκλητη καταδίκη του Ηθοποιού (αλήθεια, τι ειρωνία! Ηθος ποιώ=Ηθοποιός)  κ. Κιμούλη σε φυλάκιση 15 μηνών για ακάλυπτες επιταγές. Έτσι η θλιβερή γι' αυτόν ιστορία με την κα Δαμανάκη  συμπληρώνεται τώρα και με άλλες πτυχές της ηθικής ζωής, την οποίαν οφείλει να έχει και να εφαρμόζει ο Ηθο-ποιός κ. Κιμούλης, όστις αρέσκεται να εμφανίζεται ως ΚΡΙΤΗΣ των άλλων!
__________Τα έως εδώ έγραψεν ο υβριζόμενος Επίσκοπος. 
__________Τα παρακάτω τα γράφει ο «Θανάσης», προς τον οποίον και απευθύνθηκε ο Ηθο-ποιός, δηλ. ο Εισηγητής του νέου Ήθους, κ. Κιμούλης. Θα πληρωθή, λοιπόν, όχι με το εκκλησιαστικό, αλλα με το δικό του Ήθος:   
__________Κύριε Κιμούλη,

Δυστυχώς δεν έχετε και δεν διαθέτετε τις προϋποθέσεις, δηλ.  τα φόντα κατά την λαϊκή έκφραση, για να ασχολείσθε με την ταπεινότητα μας! Λυπούμεθα, αλλά είμεθα υποχρεωμένοι να σας υπομνήσουμε τήν παροιμία «Είπεν ο γ....τον πετεινό κεφάλα»! Χα! Χα! Χα! Αυτό είναι το δικό σας Ήθος, το «κιμούλειο» Ήθος! Δηλ. ένα ήθος α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο!
Καλάβρυτα, 3 Αυγούστου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
 

Ο πλούτος του Αριστοφάνη κατέληξε φτωχός και φθηνός

 Της Μαρίας  Προσελέντη – Ντότα

Όταν ο Αριστοφάνης έγραψε την τελευταία του κωμωδία «Πλούτος» δεν έθιξε πρόσωπα όπως στις «Εκκλησιάζουσες». Προσπάθησε να αναδείξει το θρίαμβο του δικαίου απέναντι στο άδικο. Έδωσε έμφαση στην επικράτηση του καλού και στην τιμωρία του κακού.
Μέσα στους αιώνες είναι παράδειγμα ηθικής και προστασίας των αδικημένων. Επεμβάσεις και διασκευές των έργων των αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων έχουν υπάρξει πολλές. Άλλες φορές διατηρώντας το πνεύμα και το νήμα του αρχαίου κειμένου με σεβασμό και άλλες δυστυχώς πιο μοντέρνες τα αλλάζουν όλα. Αλλάζουν την εμφάνιση και στο κείμενο ασελγώντας προσθέτουν άσχετους διαλόγους. Προσπαθούν να μετατρέψουν ένα διαχρονικό κείμενο σε σύγχρονο. Μέσα στα πλαίσια της κουλτούρας και του δικού τους πολιτισμού, κακοποιούν έννοιες και λέξεις, προσπαθώντας να είναι προοδευτικοί.
Ένα τέτοιο φαινόμενο έλαβε χώρα και στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη που περιοδεύει με ηθοποιούς γλωσσοπλάστες και διανοούμενους. Μέσα στο ωραίο κείμενο του συγγραφέα προσέθεσαν διαλόγους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα δέσιμο με το έργο του Αριστοφάνη. Θέλησαν να διακωμωδήσουν τον Μητροπολίτη της περιοχής μας Σεβασμίωτατο κ.κ. Αμβρόσιο. Πάντα η κριτική είναι ευπρόσδεκτη όταν δεν είναι κακόβουλη. Βάλλεται ένας Ιεράρχης από ανθρώπους που ποιούν ήθος, παρουσιαζόμενος με τα ιερά άμφιά του στη σκηνή για δηλώσεις που άπτονται του αξιώματός του. Έχουν όλοι το δικαίωμα να συμφωνούν ή να διαφωνούν με αυτές.
Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να λοιδορούν έναν Μητροπολίτη, που εκπροσωπεί την θρησκευτική συνείδηση χιλιάδων πιστών. Ο βαλλόμενος δεν είναι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Είναι ο θεσμός που εκπροσωπεί.
Σαν πολίτης έχω πολλές φορές διαφωνήσει δημόσια για πράξεις ή παραλείψεις εκπροσώπων της τοπικής Μητροπόλεως. Υπάρχουν βέβαια και κακώς κείμενα. Λάθη και υπερβολές που απορρέουν από την ανθρώπινη φύση των ιερωμένων. Άλλωστε ο «αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Στο έργο όμως αυτό δεν έχει καμία θέση το κείμενο, που αναφέρεται σε απόψεις ενός Δεσπότη που προσπαθεί να προστατέψει την θρησκεία, τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας και κυρίως τα παιδιά μας.
Κύριοι, εσείς οι οποίοι παρουσιάζεστε ως προοδευτικοί ρίχνοντας τα όσια και ιερά μας τοις κυσί, είστε πραγματικοί θεατρίνοι και όχι ηθοποιοί. Στο όνομα της ελευθερίας της τέχνης, γίνονται ανοσιουργήματα. Η πραγματική τέχνη ποτέ δεν προσβάλλει. Ποτέ δεν υποτιμά. Ποτέ δεν ξεθεμελιώνει αξίες. Είναι συνοδοιπόρος του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού. Όταν πριν χρόνια παρακολούθησα στην Επίδαυρο τον Οιδίποδα Τύραννο με τον Αλέξη Μινωτή ρίγησα από θαυμασμό και συγκίνηση. Εάν θα έβλεπα εσάς σίγουρα θα αναρωτιόμουν: Έλληνες είναι αυτοί που δεν σέβονται εσένα Αριστοφάνη και χυδαιολογούν για έναν Ιεράρχη θέλοντας να δείξουν την αμετροέπειά τους;
Η πίστη και η Ορθοδοξία για εμάς τους Έλληνες είναι θεμέλιο τόσο γερό που πάντα στέκονται όρθιες. Είναι ασπίδα που εκτρέπει τα βέλη όσων νομίζουν ότι προσπαθώντας να γελοιοποιήσουν έναν θεσμό και έναν ταγό θα αποκομίσουν οφέλη. Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι ο δρόμος της ψυχής μας που μας οδηγεί στον Ουρανό.
Τραβήξτε εσείς οι προοδευτικοί τον δρόμο τον δικό σας που πάντα οδηγεί σε αδιέξοδο. Για να σας βοηθήσω να βρείτε τον σωστό δρόμο σας αφιερώνω ένα θαυμάσιο κείμενο του Ισοκράτη, ο οποίος έζησε από το 436 π.Χ. έως το 338 π.Χ. που είναι πάντα σύγχρονο και διδακτικό:
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

 Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2016  από Author ProtiOnline

********************

                       Ποιος είσαι κ. Κιμούλη;
                                                       Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο

                             Για δείτε ποιος μιλάει και τι λέει ;

Μιλάει ο Κιμούλης εναντίον του Ποιμενάρχη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Αλήθεια ο κος Κιμούλης πριν μερικά χρόνια καλούσε τα μέσα για δική του υπόθεση την οποία παραθέτω παρακάτω να τον σεβαστούν . . . Σήμερα ο ίδιος γιατί δεν σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων ανθρώπων.
Ναι είδαν την παράστασή του 1200, έλα όμως που υπάρχουν κάμποσες χιλιάδες ακόμα εκεί έξω που ατάκες σαν του κου Κιμούλη προσβάλουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
Ο Μητροπολίτης  κ.κ. Αμβρόσιος δεν είναι ο φίλος του ο Θανάσης για να παίζει πρέφα στο καφενείο και να του μιλάει όπως γουστάρει. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος Λενής είναι Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ έχει υπηρετήσει το ποίμνιό του για 40 χρόνια περίπου και έχει προσφέρει τα μέγιστα σε τούτο εδώ τον τόπο . Δίνει νύχτα μέρα τη ψυχή του για το καλό όλων μας .
Με αντάλλαγμα τι; Να εισπράξει τη χλεύη ενός κρατικοδίαιτου τύπου ο οποίος ξέρει καλά να γλύφει την εκάστοτε εξουσία πολύ δε περισσότερο τώρα που είναι επάνω τα συντρόφια του και να εκμεταλλεύεται καταστάσεις μόνο προς όφελος του. Ας μας πει τι έχει κάνει ο κος Κιμούλης τι έχει προσφέρει σε τούτο εδώ το τόπο; Προσφέρει τέχνη με το αζημίωτο . O Δεσπότης μας από την άλλη προσφέρει τη ψυχή του και τη ζωή του για όλους μας . Αφού λοιπόν δηλώνει προοδευτικός ο Κιμούλης όφειλε να σεβαστεί το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι δεν γεμίζουν ένα θεατράκι 1200 έως 1500 θέσεων αλλά πόλεις και χωριά. Να σεβαστεί τον χώρο και τον τόπο που τον φιλοξενούσε . Η Σάτιρα έχει όρια . . . Τα όρια της σάτιρας σταματούν από τη στιγμή που θίγονται προσωπικότητες από ανθυπροσωπικότητες που για να κάνουν νούμερα θυσιάζουν ήθη και αρχές .

                Πηγή πρώτο θέμα 7/2/2013
Συνελήφθη χθες το βράδυ ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης για παράβαση του νόμου περί επιταγών. O ηθοποιός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος στην οδό Βουκουρεστίου, αμέσως μετά την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί.
O Γιώργος Κιμούλης είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 15 μηνών, απόφαση η οποία επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο, για ακάλυπτες επιταγές.
Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός το βράδυ της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κιμούλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών και αφού προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Κιμούλης προέβη σε ρύθμιση της υπόθεσης που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη του προς το δημόσιο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του την προηγούμενη εβδομάδα.
Με αυτό το δεδομένο, αφού ρύθμισε και την παλαιότερη υπόθεση της καταδίκης του για ακάλυπτες επιταγές, ο κ. Κιμούλης αφέθηκε ελεύθερος.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο ηθοποιός κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου την προηγούμενη Παρασκευή, ενημέρωσαν τον κόσμο που είχε πάρει εισιτήρια πως η παράσταση ματαιώνεται λόγω αδιαθεσίας της πρωταγωνίστριας, της Δήμητρας Ματσούκα, αν και η ακύρωση της παράστασης θεωρήθηκε από κάποιους πρόφαση για να μην εμφανιστεί ο ηθοποιός στο θέατρο ώστε να αποφύγει ενδεχόμενη σύλληψή του.
                                      Δημοσιευμένο στο site www.neoikairoi.gr