Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΘΕΪΣΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ 

ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΜΑΣ!

_________Στο σημείωμά μας της περασμένης Δευτέρας (17.10.2016) αναπτύξαμε την άποψη, ότι στην επιθετική στάση των  αθέων της Κυβερνήσεως Τσίπρα -με πρωτοπόρο και πρωτεργάτη τον Υπουργό της α-Παιδείας Νικ. Φίλη- θα πρέπει να αντιτάξουμε μια σθεναρή αντίσταση. Πρώτοι από όλους εμείς οι Ιεράρχες, ως φρουροί της Ορθοδοξίας, οφείλουμε να προτάξουμε τα στήθη μας, να κατέβουμε στο πεζοδρόμιο. Στο πεζοδρόμιο όχι για το μεροκάματο, αλλά για την αμώμητη πίστη μας.
_______Προς ενίσχυση του ισχυρισμού μας παραθέσαμε και μια παράγραφο με τίτλο: «ΑΔΕΛΦΟΙ μου Ιεράρχες, ας σπεύσουμε, διότι άλλοι μας πρόλαβαν!». Εκεί αναφερθήκαμε σε πολλούς Συλλόγους Θεολόγων Καθηγητών, οι οποίοι με Απόφαση του Συλλογικού των Οργάνου αποφάσισαν να μη διδάξουν το νέο Πρόγραμμα Φίλη. 
_________Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια ακόμη περίπτωση ΗΡΩΪΚΗΣ στάσεως και αντιστάσεως! Μια Νοσηλεύτρια νοσηλευτηρίου της Βορείου Ελλάδος, όταν μια Μουσουλμάνα ασθενής της το ζήτησε, αρνήθηκε να «ξεφορέσει» τον τίμιο Σταυρό, που είχε στο στήθος της, προκειμένου να την περιποιηθή! Στο πλευρό της ηρωΐδος Ελληνίδος νοσηλεύτριας στάθηκε το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου!  Τους αξίζει κάθε έπαινος! 
_________Αγωνιώ, πότε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα αποφασίσει μία «Λαοσύναξη», σαν εκείνες του αειμνήστου Χριστοδούλου ή κάποια άλλη δυναμική αναμέτρηση πρός υπεράσπιση της Ορθοδοξίας μας. Δυστυχώς μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρεξηγήσεις, όπως με αγαθή πρόθεση είπεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Μανία και πάθος, μίσος και κακία, εχθρική διάθεση υπάρχει στην παράταξη «Πρώτη φορά Αριστερά»! Ό,τι αφορά την Ελλάδα και τήν Θρησκεία θέλουν να το ξεθεμελιώσουν! Ο Νικ. Φίλης είναι απλώς το εκτελεστικό όργανο! Οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν είναι και ΕΛΛΗΝΟμάχοι καί ΧΡΙΣΤΟμάχοι! 

Έχουμε Πρωθυπουργό όχι μόνο ΛΕΒΕΝΤΗ, αλλά καί πολύ  ΜΑΓΚΑ!
_______Αμφιβάλλετε; Ιδού, λοιπόν, μια ακόμη πράξη των αθέων: «Συριζαία διευθύντρια σχολείου κόβει τη σχολική προσευχή ετσιθελικά», διαβάζουμε στην  εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» της 18ης Οκτωβρίου ε.έ. Το θέμα ανέδειξε με αναφορά του μαθητής της Γ΄ Λυκείου: «Θέλω να αναφερθώ σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε. Με λένε Γιώργο και είμαι από την Επαρχία. Πάω τρίτη Λυκείου. Στο σχολείο μας έχουμε για διευθύντρια μια Συριζαία άθεη, που με το έτσι θέλω αποφάσισε να κόψει τις προσευχές......Κάνει ό,τι μπορεί για να μας απομακρύνει από την παράδοσή μας και από την θρησκεία μας. Γενικότερα προσπαθεί να παραλέιψει εθνικές γιορτές  και μάλιστα ασκεί σοβαρή επιρροή και στους συμμαθητές μου, απομακρύνοντάς τους από την θρησκεία  μας και τις παραδόσεις μας». (σελ. 2)  
_______ Ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ντρέπομαι! Ο μαθητής του Λυκείου μας έβαλε τα γυαλιά! Εμείς, διάδοχοι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' και τόσων άλλων Ιεραρχών έως και του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στη συντριπτική πλειοψηφία κωφεύουμε, αδρανούμε ή και σιωπηρώς ....συνυπογράφουμε τις αποφάσεις ενός αδίστακτου Υπουργού Παιδείας!  Χίλιες φορές μπράβο στο Γιώργο!
_________Ο Αρχιεπίσκοπός μας κ. Ιερώνυμος προχθές από την Λιβαδειά πολύ σωστά ετόνισε: «Την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μας δεν σας την παραδίδουμε»!  Πλήν όμως τό πρόβλημα είναι, ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ή ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ! Τα παίρνουν με το σπαθί τους! Οπότε πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε σε έργα! Υπάρχει ένας απαράβατος Νόμος: «Πάσσαλος πασσάλω εκρούεται»! Φθάνουν πια οι λογομαχίες! Φθάνουν πια οι συζητήσεις, οι εξηγήσεις και οι συνεξηγήσεις! Καιρός να κατέβουμε από το θρόνο μας για να αναλάβουμε  τα πνευματικά μας όπλα! «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»! Ως ταπεινός και ανάξιος Ιεράρχης είπα και ελάλησα! Εάν εμείς οι Ιεράρχες δεν αντιδράσουμε δυναμικά, τότε θα μας αποδοκιμάσουν οι πιστοί μας! Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά! Η ιστορία θα μας ταξινομήσει μεταξύ των δειλών! Θα καταγράψει το συμβιβασμό μας με τους εχθρούς και της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Ιδεώδους. Ας ξαναθυμηθούμε τον Στρατηγό Μακρυγιάννη: «Τη μάννα μου ας την υβρίζουν! Όχι όμως τη θρησκεία μου και το Χριστό μου»!    
  
Αίγιον, 24 Οκτωβρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***********************

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΪΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ!

«Η Χριστιανική ομολογία και η στάση των προσφύγων.
 Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


            Σε επαρχιακό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας κατέφυγε γυναίκα πρόσφυγας για να νοσηλευτεί, η οποία αρνήθηκε να δεχθεί νοσηλεία από νοσηλεύτρια επειδή η τελευταία φορούσε τον σταυρό της. 
            Θεώρησε δικαίωμά της η πρόσφυγας να επιλέγει το θρησκευτικό πιστεύω και την προσωπική ελευθερία της νοσηλεύτριας της χώρας, που αναγκαστικά αλλά φιλάνθρωπα τη φιλοξενεί και της προσφέρει δωρεάν όλα τα απαραίτητα για την εδώ διαμονή και την καλή υγεία της.
            Η αυθόρμητη γενική αντίδραση όλων των νοσηλευτριών, που υπηρετουν στο Νοσοκομείο που ακολούθησε, μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητη, αλλά δεν παύει να είναι αξιοθαύμαστη.
            Αποφάσισαν να φορούν καθημερινά στη δουλειά τον σταυρό τους, να προσφέρουν με κάθε επιμέλεια τις φροντίδες τους στους πρόσφυγες, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή την χώρα ό,τι  καλύτερο και αληθινό μπορούν να βρουν είναι αυτό, που γίνεται στο όνομα του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».



Πηγή: Εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» 20/10/2016
  

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ! 

ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΣΠΟΡΟ

             

   Τώρα πια ο ΣΠΟΡΟΣ της θρησκείας σας φυτεύτηκε νόμιμα στην Στέγη του Βοτανικού… Τι; Πού το ξέρει ένα άσχετο σποράκι; Μα βούιξε ο τόπος σας απ' το εγχείρημα των καταδρομέων… (και δεν είμαι καθόλου άσχετο!) πως έκτιζαν κρυφά μια Εκκλησία… και το έκρυβαν τόσο καλά, που ούτε ένα σποράκι που φυτρώνει και ξεφυτρώνει… δεν το "έπιασε" με τις παγκόσμιες κεραίες του. Μεγάλο κατόρθωμα και μπράβο στους λεβέντες Έλληνες! Το λέει η ψυχή τους και το ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!
  Τώρα που έγινε η αρχή για ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΗ στον Βοτανικό, καλό είναι να συμμετέχουν κι όσοι παραπληροφορούνται και δεν "ακούνε" τις ΔΡΑΣΕΙΣ κι ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΕΙΣ! Μυρίζομαι πως αρχίζετε να το σκέφτεστε κι ίσως να είστε σε φάση για ΑΠΟ-ΦΑΣΗ επιτέλους. Και καλά κάνετε, μα μη βιάζεστε… ακούστε και το σποράκι, που "ταξίδεψε" για σας σε χώρες ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ! 
  Ναι φίλοι μου, δεδομένης της σχεδιασμένης εφόδου παράνομων "προσφύγων", "πέταξα" ως τις πατρίδες τους, για να καταλάβω, για ποιο λόγο λιποτακτούν κι έρχονται κατά δω με τόσες ταλαιπωρίες. Μα και τι ακριβώς πρεσβεύει η θρησκεία τους, που τους υποκινεί σ' αυτή την τραγωδία. Και ιδού τα στοιχεία που συνέλεξα για σας… (μπράβο μου;) που κακώς νομίζετε, πως το ΙΣΛΑΜ είναι απλώς μόνο μια ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
 Κατ' αρχάς ξέρετε γιατί επιδιώκουν να σας σαλαμοποιήσουν σαν λαό; Γιατί γίνονται τόσες επιθέσεις στην πατρίδα σας και στην φυλή σας; ΄Η μήπως νομίζετε πως υπάρχει σκληρό και μαλακό Ισλάμ κι ότι η Ελλάδα σας δεν κινδυνεύει, επειδή δεν τους έβλαψε; Αν αυτό νομίζετε κι έχετε αφεθεί στο έλεος των "καημένων" μεταναστών (κι αυτό το έχω ακούσει…) πλανάστε πλάνην οικτράν, όπως έλεγαν και οι σοφοί ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ!
    Έχετε μεσάνυχτα κι αντί να συνεχίσετε τον ύπνο σας, μια ενημέρωση απ' το φιλικό σας σποράκι δεν θα σας βλάψει! Είναι μεγάλος ο κίνδυνος που διατρέχετε, απ' τα δήθεν κατατρεγμένα μα πολύ φανατισμένα μουσουλμανικά στίφη. Μακάρι να με άκουγαν και οι συγκαταβατικοί βουλευτάδες σας, που έχουν πλήρη άγνοια… Το Ισλάμ είναι φανατισμός, επίθεση, επέκταση, άλωση, βία… Άλλοτε φέρεται σαν θρησκεία κι άλλοτε σαν επελαύνουσα ένοπλη δύναμη ενός ανύπαρκτου ΚΡΑΤΟΥΣ!
 Οι μουσουλμάνοι χωρίζονται σε δυο αντίπαλες και εχθρικές κατηγορίες, τους Σουνίτες και Σιίτες. Και ρωτώ: το τέμενος που θέλουν να χτίσουν στον Βοτανικό με τα δικά σας χρήματα… για ποιους προορίζεται; Αν το δώσουν στους μεν, θα αντιδράσουν οι δε κι οι δυο μαζί θα ξεσπάσουν στον ελληνικό λαό, που δεν τους φταίει… Κάθε τόσο θα κάνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με πράσινες σημαίες, με σαρίκια, με μαντήλες, με κελεμπίες και θ' αλλαλάζουν «Αλλάχου ακμπάρ». Κι αν η κυβέρνησή σας υποχωρήσει, θα ζητάνε κι άλλο τζαμί κι άλλο κι άλλο κι αυτοί θα γλεντάνε με σας κι εσείς θα ΚΛΑΙΤΕ!
Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ιερή κάθε σπιθαμή τους κι αν τους παραδώσετε τον Βοτανικό, θα γίνουν ανεξέλεγκτοι. Θα βγαίνουν έξω και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ εσείς δεν θα πλησιάζετε εκεί. Εσείς θα είστε υποχρεωμένοι να ακούτε τους ιμάμηδες και τις προσευχές τους, ενώ αυτοί θα ζητούν να μην χτυπάνε οι καμπάνες σας. Εσείς θα είστε οι άπιστοι και οι βέβηλοι κι αυτοί θα είναι "νοικοκυραίοι" στην ιδιοκτησία τους. Εσείς θα είστε οι μετανάστες στην πατρίδα σας κι αυτοί θα ισχυρίζονται πως η επικράτειά τους είναι ένα απέραντο ΤΖΑΜΙ!
Εσείς φίλοι μου Έλληνες γιατί αδιαφορείτε κι ανέχεστε τόσους αλλόθρησκους ανάμεσά σας; Λυπάστε μήπως αυτούς που ήρθαν, για να σας κάνουν μετανάστες στον τόπο σας; Μα αυτοί επιλέγονται για μαχητές του προφήτη και για να μεταφέρουν το μήνυμά του στην Ευρώπη. Μα αυτοί είναι οι πιο μορφωμένοι κι ευκατάστατοι, που τους φέρνουν εδώ, για να μην ξεσηκωθούν εναντίον των κυβερνήσεών τους. Μα αυτοί είναι στρατολογημένοι για να διώξουν εσάς απ' τον τόπο σας και να τον ισλαμοποιήσουν. Μα κι εσείς είστε τόσο ΑΦΕΛΕΙΣ;
       Μα εσείς με την Θρησκεία της Αγάπης, τι κοινό έχετε με τους  φανατικούς εισβολείς σας, που μισούν κάθε "άπιστο" και θέλουν να επιβάλλουν το Νόμο της Σαρία; Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να τους ξεφορτωθείτε είναι, να αγωνιστείτε για να απαλλαγείτε απ' τους "εταίρους σας", που σας παγίδεψαν με τα ψεύτικα δάνειά τους. Τότε μόνο έχετε ελπίδα να ξαναγίνετε Κυρίαρχο Κράτος και να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην Χώρα που την γέννησε. Αυτό είναι το  πατριωτικό καθήκον σας και το μόνο σας ΧΡΕΟΣ! Αν όμως χτίσετε το τζαμί και τους δώσετε τα κλειδιά… ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ! 
Πηγή: http://koukfamily.blogspot.gr/2016/10/blog-post_636.html 

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

(Διαμαρτυρία από Πολιτικό 

καί όχι από Εκκλησιαστικό Πρόσωπο!!!!)  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   
      Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Απάντηση  Νίκου Νικολόπουλου μέσω του «star channel»
στα όσα είπε ο Ν. Φίλης για τον χωρισμό Κράτους και  Εκκλησίας
στην εφημερίδα « ΑΓΟΡΑ»

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος απάντησε στις προκλήσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» επιμένει στο θέμα διαχωρισμού Κράτους–Εκκλησίας. παρά την  προσωρινή «εκτόνωση» της κρίσης μετά την πρόσφατη συνάντηση, που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  στο Μέγαρο Μαξίμου.

        Τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά, μια αρνητική πραγματικότητα. Μια μικρή μειονότητα -μέσα στην οποία κινείται και ο Νίκος Φίλης- αυτοαποκαλούμενων "διανοούμενων" και "προοδευτικών", έχει επιτύχει, κατά τρόπο ακατανόητο και ύποπτο την εγγραφή ζητημάτων στην "ατζέντα" του δημόσιου διαλόγου, που δεν αφορούν και δεν αγγίζουν την κοινωνία. Νεοκουμμουνιστές και νεοφιλελεύθεροι απαρτίζουν ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα δογματικών παλαιομαρξιστών, όψιμων νεοσοσιαλιστών και φονταμενταλιστών νεοφιλελεύθερων.
                  Απαιτούν δε, οι παραδοξότητες μιας μειοψηφίας να γίνονται αποδεκτές χωρίς αντίλογο, χωρίς αντίρρηση και για τούτο είναι ενοχλητικό και δημοκρατικά ανορθόδοξο και μάλιστα παραμονές ανασχηματισμού πολύ.... "ύποπτο".
Πιθανόν ο Ν. Φίλης να βλέπει την  έξοδο του από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και να επιθυμεί να αποκτήσει το "άλλοθι Τρίτση".
                  Οι περισσότεροι ομοϊδεάτες του αντικληρικιστές, έχουν θητεία στην μεγάλη, κατά την προσφιλή έκφραση του Ινιάτσιο Σιλόνε, "Σχολή των Δικτατόρων" της ποικιλώνυμης σοσιαλμαρξιστικής ολοκληρωτικής καθώς και εκείνης της νεοταξικής, νεοφιλελεύθερης σκέψης.
             Οι υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι είναι οι γνωστοί τρόφιμοι των σουπερμάρκετ τυποποιημένων ιδεολογημάτων της παγκοσμιοποίησης, που υιοθετούν άκριτα επείσακτες ιδεολογίες.

Απόσπασμα από την παρέμβαση του Ν. Νικολόπουλου στο κεντρικό δελτίο του star channel (22.10.2016) https://www.youtube.com/watch?v=1IjjYcFj3cM&feature=youtu.be

                 Μαϊμουδίζουν αναφομοίωτες δήθεν κοσμοπολίτικες αντιλήψεις. Βάλουν ανιστόρητα απέναντι σε καθετί παραδοσιακό, διαχρονικά καταξιωμένο και αυθεντικά ελληνικό. Κατ' όνομα φιλολαϊκοί και κατά ρητορεία δημοκράτες, όμως απεχθάνονται κατά βάθος καθετί γνήσια λαϊκό.
               Το θέμα του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, τίθεται δεκαετίες και επαναφέρεται με κάθε πραγματική ή νομίζουμε  ευνοϊκή συγκυρία ή όπως τώρα από τον Ν. Φίλη για να σκεπάσει τα πραγματικά και μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.
Το ζήτημα, όμως, των σχέσεων κράτους και εκκλησίας είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να τημ προσεγγίσει ο Ν. Φίλης είτε με όρους τρέχουσας επικαιρότητας είτε με όρους εφήμερης σκοπιμότητας. Ενέχει σύνθετες ιστορικές,  πνευματικές πολιτιστικές θεσμικές αλλά και πολιτικές παραμέτρους.
            Είναι πεποίθησή μου, η οποία νομίζω απηχεί τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού,  πως ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας,  όσο κι αν ισχυρίζονται οι θιασώτες του το αντίθετο, ούτε την Εκκλησία θα εξυγιάνει, ούτε το κράτος. Θα ήταν εφόσον θεσπιζόταν, ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και εγκλεισμός του Έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία.
                 Ας κατανοήσουν επιτέλους  ότι η Εκκλησία σε όλο τον κόσμο είναι οργανικά δεμένη με την κοινωνία αλλού στενότερα και αλλού χαλαρότερα, ανάλογα με τις ιστορικές και εθνικές  συνθήκες της κάθε χώρας. Ιδιαίτερα, λοιπόν, στη δική μας την χώρα, αν δεν θέλουν οι ίδιοι να αποδεχθούν το ρόλο της, οφείλουν τουλάχιστον να τον σεβαστούν.
             Οι οπαδοί του χωρισμού Κράτους και  Εκκλησίας θέλουν τον αποχρωματισμό της κοινωνίας.

AKOMH KAI O κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ 

ΤΟΥΣ (πολιτικούς) ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ! 

Μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στην «Καθημερινή» της Κυριακής, στο οποίο γράφει:
«Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της ‘αστικής’ δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης». Και καλεί «όσους έχουν την τόλμη και την βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη...

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Ν. Υόρκης, 23.10.2016