Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ!

________Χθές είχαμε τα ονομαστήριά μας, αλλά για μια ακόμη χρονιά δεν δεχθήκαμε επισκέψεις! Γιατί άραγε; 
______Όχι βέβαια από ακαταδεξίαν! Αλλά από συμμόρφωση πρός το γενικώτερο πνεύμα της εποχής μας! Ζούμε σε μια εποχή έσχατης ένδειας! Τα γνωστά Μνημόνια ΔΕΝ έθιξαν τους «έχοντες»! 
  • Δείτε τον Πρωθυπουργό μας, ο οποίος άνοιξε πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση του Διευθυντού τοποθετήθηκε ένα πρόσωπο με μισθό κάπου .....3.500 € το μήνα. Διέθεσε 16 Αστυνομικούς για προστασία! Απροσδιόριστα θα είναι τα λειτουργικά έξοδα του Γραφείου αυτού! 
 ________Τα γνωστά Μνημόνια ΔΕΝ έθιξαν τους «έχοντες»! Έθιξαν όμως τους «μή έχοντες»! Εβύθισαν σε μεγάλη φτώχεια ένα μεγάλο πλήθος αδελφών μας! Καθημερινώς μερικοί ταλαίπωροι αδελφοί μας από τη απελπισία τους  θέτουν βίαιο τέρμα στη ζωή τους. Τα εκκλησιατικά Συσσίτια όλο καί αυξάνουν την πελατεία τους! Από την άλλη πλευρά και τό Δημόσιο πάσχει! Φορολογεί, φορολογεί, φορολογεί χωρίς παύση! Τα Νοσοκομεία μας δεν έχουν τα αναγκαία φάρμακα καί υλικά! Ο κόσμος υποφέρει! Η Χώρα μας διέρχεται περίοδο εσχάτης ένδειας! 

________Κάτω από τέτοιες -τραγικές αλήθεια- συνθήκες πως θα μπορούσε ένας Επίσκοπος να εορτάζη τα ονομαστήριά του; Η δυστυχία των πολλών μας αποστερεί τό δικαίωμα να χαρούμε προσωπικά γεγονότα, επετείους κλπ.   Ονομαστήρια ενός Ιεράρχου σημαίνουν πολυδάπανες εκδηλώσεις για τον ίδιο -εορταστικά τραπέζια, φιλοξενίες, ξενοδοχεία για τους Αδελφούς Αρχιερείς, που έρχονται απο μακρυά- αλλά και δαπάνες γι' αυτούς που θα τον επισκέπονταν! Άλλοι από αγάπη, άλλοι από κάποια υποχρέωση, άλλοι από μια ευγενική-κοινωνική συμπερι- φορά, θα έφερναν τα δώρα τους! 
________Καί έπειτα μιά θεία λειτουργία με την συμμετοχή δέκα (10) π.χ. επισκεπτών Αρχιερέων-συλλειτουργών αντέχει στα μάτια του κόσμου σήμερα; Η πολλή «γκλαμουριά» στις ημέρες μας πλέον είναι πρόκληση! Ο κόσμος δεν την αντέχει! 
_______Αυτές και άλλες παρόμοιες σκέψεις μας υποχρέωσαν κατά τα τελευταία τούτα χρόνια μας ωδήγησαν στην απόφαση να μη εορτάζουμε κατά την ημέρα των ονομαστηρίων μας. Τιμούμε τον προστάτη μας Άγιο Αμβρόσιο με την θεία λειτουργία και τίποτε περισσότερο.

_________Έπειτα από όλες αυτές τις διευκρινιστικές σημειώσεις από τη  θέση αυτή σήμερα θέλουμε να εκφράσουμε την βαθειά ευγνωμοσύνη μας σε όσους είχαν την καλωσύνη να μας ευχηθούν είτε με επιστολή τους, είτε με ευχετήριο κάρτα τους, είτε με ένα τηλεφώνημα, είτε με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), είτε με ένα sms, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μας έδειξαν την αγάπη τους.
_________Στο Γραφείο μας καταγράφησαν 300 περίπου ευχετήρια τηλεφωνήματα! Στο κινητό μας βρήκαμε 120 περίπου αναπάντητες κλήσεις! Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μας μόνο χθες εισήλθαν πενήντα περίπου ηλεκτρονικά μηνύματα με ευχές! Επίσης και τριάντα εννέα (39) sms! 
________Πως λοιπόν να απαντήσουμε σε όλα αυτά; Πως να ανταποκριθούμε με μια προσωπική απάντηση ή και τηλεφωνική επικοινωνία; Το βάρος των ευθυνών μας, δυστυχώς, δεν μας το επιτρέπει! Κατόπιν τούτου από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας πρός όλους εκείνους τους αγαπητούς μας Αδελφούς εν Χριστώ, τους ευλαβεστάτους Εφημερίους, τους εν Κυρίω Συνεργάτες μας στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως καί τα παμφίλτατα πνευματικά μας τέκνα, οι οποίοι είχαν την καλωσύνην να μας τηλεφωνήσουν και να μας ευχηθούν με όποιο τρόπο επ΄ευκαιρία των ονομαστηρίων μας. 
_________Αντευχόμεθα πρός όλους την χαράν του Κυρίου μας καθώς επίσης και πάσαν παρά Κυρίου ευλογίαν στη ζωή τους!

Σας ευχαριστώ και Σας ευγνωμονώ! 
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 8 Δεκεμβρίου 2016