Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ



ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

 ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!




_______Ένα σύντομο ταξίδι μας στο Σικάγο των Η.Π.Α. με τον αξιότιμο κ. Γεώργιο Λαζουρά, Δήμαρχο Καλαβρύτων, από της 13ης έως και της 19ης Μαρτίου ε.έ., ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει τις ψυχές μας με εθνική υπερηφάνεια!  Το ταξίδι αυτό έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των εν Σικάγω Καλαβρυτινών "Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ", ο οποίος και μας εφιλοξένησε.
_______Εκεί, προερχόμενος από την Νέα Υόρκη, ήλθε και ο φίλτατός μας κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, μετά της Συζύγου του Ράνιας, Πρόεδρος του Fund "THE ORAMA", ώστε να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για την οικονομική επιβίωση των εκκλησιαστικών μας Γηροκομείων του Αιγίου και των Καλαβρύτων, τα οποία, δυστυχώς, κινδυνεύουν να κλείσουν ένακα της οίκονομικής δυσπραγείας.   
_______Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας:

  • στον Αιδεσιμώτατο π. Παναγιώτη Μαλαμή, καταγόμενο από το Σιγούνι των Καλαβρύτων, εφημέριο και στυλοβάτη της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου του του Elmhusrt Σικάγου,
  • στον κ. Φίλιππο Τούζιο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, 
  • στα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Σικάγω Καλαβρυτινών: 
    • Andy Tsamis, Vice President,
    • Georgia Routsi, Secretary,
    •  Elisabeth Berbas,
    • James N. Demeter και
    • Gust Panos
  • στον κ. Δημήτριο Μητρόπουλο, τέως Πρόεδρο του Δ.Σ.και επίσης στα κάτωθι πρόσωπα Tammy Paraschos, Voula Vardalos, George Siatos και George Touzios.
  • στον κ. Ιωάννη Μπίρμπα, ο οποίος εργάσθηκε με πολλή μεγάλη προθυμία, προκειμένου να διευκολύνει την εκεί παραμονή μας και την επικοινωνία μας,
  • στην Κυρία Μαρία Pappas, Υπουργό επι των Οικονομικών της τοπικής Κυβερνήσεως, λίαν δε δραστήριο Μέλος του Συλλόγου,
  • και σε ένα προς ένα όλα τα εκλεκτά Μέλη του Συλλόγου των Αδελφών μας Καλαβρυτινών για την εκφρασθείσα προς ημάς αγάπη τους!

_______Όλως ιδιαίτερη χαρά δοκιμάσαμε επίσης καθώς συναντηθήκαμε και με την Ερίτιμο Κυρία Έρικα Σπυροπούλου, Σύζυγο του αειμνήστου Θεοδώρου, Μεγάλου Ευεργέτου του Συλλόγου. 


_______Εκεί, λοιπόν, στο Σικάγο εζήσαμε πολύ έντονα τόσο την θρησκευτική καλλιέργεια των Ελλήνων Αποδήμων Αδελφών και το στενό σύνδεσμό τους με την Εκκλησία, όσο και το υπέροχο και πολύ υψηλό εθνικό φρόνημα των ξενητεμένων αυτών τέκνων της Ελλάδος.  Τόσον η αγία Ορθοδοξία μας, όσον και η ένδοξη Ελλάδα μας είναι ριζωμένες βαθειά μέσα στην καρδιά τους!  Και το σπουδαιότερον είναι, ότι η νέα γενηά, τα παιδιά τους, ζουν και αναπτύσσονται με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος βαθειά μέσα στην καρδιά τους!

_______Το μικρό αυτό video που σας παραθέτουμε παραπάνω, θα σας πείσει!  Τα "παπαδάκια", δηλ. τα παιδιά, που υπηρετούν στο ιερό Βήμα, διακατέχονται από μια βαθύτατη ευλάβεια!  Δείτε πως γονατίζουν κατά την ώρα, που ο ιερεύς εκφωνεί την εκφώνηση "τα Σα εκ των Σων", προκειμένου να προβή στην καθαγίαση των Τιμίων Δώρων!  Δείτε επίσης πως όλα μαζί εκφωνούν το "Πιστεύω εις ένα Θεόν"! Ή πως εκφωνούν το "Άσπιλε, αμόλυντε..." και το "Και δος ημίν Δέσποτα...." κατά την ακολουθίαν των Χαιρετισμών! Παρατηρήστε επίσης πόσα -πενήντα περίπου- παιδάκια συμμετέχουν στη λιτανεία του τιμίου Σταυρού κατά την Κυριακήν της Υψώσεως, κρατώντας μάλιστα και ένα ανθάκι στα χεράκια τους!  Αλλά και το γεγονός, ότι όλοι οι εκκλησιαζόμενοι γονατίζουν κατά την ώρα της εκφοράς του Τιμίου Σταυρού!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ 

              ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

_______Γενικώς εκεί στην μακρυνή αυτή και πέραν του Ατλαντικού Χώρα των Η.Π.Α. η καρδιά μας εγέμισε όχι μόνο από εθνική υπερηφάνεια, αλλά και από την βεβαιότητα, ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μας, κι αν ακόμη εξαφανισθούν στον τόπο μας, θα επιβιώσουν στις περιοχές έξω από τα σύνορα της Ελλάδος από τον Απόδημο Ελληνισμό!
_______Γιατί το λέγω αυτό; Διότι Ορθοδοξία και Ελληνισμός εδώ, στη Χώρα που εγεννήθηκαν, ευρίσκονται υπό διωγμόν!
_______Υπερβολές, θα μου είπετε! Αλλά μη βιάζεσθε! Θα σας το αποδείξω αμέσως παρακάτω.
_______Όσον αφορά τα εθνικά ιδεώδη:
              Γιορτάσαμε σήμερα την επέτεθιο της εθνικής μας παλιγγενεσίας!  Αλλά παρά ταύτα
  1. Στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ούτε ένας Υπουργός, για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση των ανθρώπων "Πρώτη φορά Αριστερά"!  Ήλθε, βεβαίως ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά ΟΧΙ κάποιος ΥπουργόςΗ Κυβέρνηση Τσίπρα περιεφρόνησε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την Αγία Λαύρα, τα δύο αυτά σύμβολα του 1821 και την προσφορά τους!
  2. Τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. η νεολαία της, ζητούν με τον πιο επίσημο τρόπο να καταργηθούν οι παρελάσεις στις εθνικές εορτές και το μάθημα των θρησκευτικών από τη Δημόσια Εκπαίδευση! "Νεολαία χωρίς ιερό και όσιο!" γράφει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και προσθέτει: "Οι "μικροί" του ΣΎΡΙΖΑ διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχουν ....εξαφανισθεί ακόμη προσευχή και παρελάσεις" (βλ.φ. της 22ας.03.2017, σελ.12).
  3. Ας έλθουμε τώρα στη Θεσσαλονίκη. Ο ταλαίπωρος και κομπλεξικός αυτός άνθρωπος με το σκουλαρίκι στο αυτί, που ακούει στο όνομα Μπουτάρης, καλέ ο ανάξιος τιμής και σεβασμού Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σήμερα 25 Μαρτίου 2017 το βράδυ, με δηλώσεις του από την τηλεόραση, εζήτησε να καταργηθούν πλέον οι ....παρελάσεις και να αντικατασταθούν από λαϊκά γλέντια και χορούς στις παραλίες μας!
  4. Επι πλέον ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και άλλα Κυβερνητικά Στελέχη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων Πολιτικών Σχημάτων, δυστυχώς, στις σημερινές Δηλώσεις τους, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!  Όλα αυτά τα παρέκαμψαν, τα κουκούλωσαν!  Ακόμη και ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζαμε ότι εκφράζει την λεγόμενη "συντηρητική παράταξη" των Ελλήνων φηφοφόρων, ευρισκόμενος στην Κρήτη, λέξη δεν είπε ούτε για την Ελλάδα μας, ούτε για την Εκκλησία μας.  Και όμως ο αγώνας του 1821 έγινε "για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία" ! Ώστε οι περιθωριακοί αυτοί άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, οι χωρίς την Γραβάτα της αξιοπρέπειας άνθρωποι, τα ξέχασαν όλα αυτά!  Αυτό που τους ενδιαφέρει έιναι ένα και μόνον: η νομή της Εξουσίας!  Μοναδική, συγχρόνως δε και παρήγορη, εξαίρεση υπήρξαν οι Δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας!
  5. Μέσα στην γενική απογοήτευση, ευτυχώς, υπήρξε και μια ακόμη εξαίρεση! Κάπου εκεί στην λεβεντογέννα Κρήτη κάποιοι γιουχάϊσαν, δηλ. αποδοκίμασαν εντονώτατα, τον ταλαίπωρο Υφυπουργό της α-Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, ως γνωστόν, πηγαίνει στην Βουλή των Ελλήνων με ....σαγιονάρες!  Τον αποδοκίμασαν την ώρα, που κατέθεσε Στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων! Μπράβο τους!  Διότι αυτός ο αδιάντροπος άνθρωπος πολύ πρόσφατα είπε: "Τι θα μας επείραζε αν οι Τούρκοι πάρουν μερικά νησιά μας;".
 _______Αγαπητοί μοι Ελληνίδες και Έλληνες, 
               Παιδιά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος, 
               Αδέλφια μου,
_______Η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθή "από μέσα"!  Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών! Και μάχεται λυσσωδώς!  Να ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε ενοριακό Ναό της περιοχής ευθύνης μας εδώ στο Αίγιο οι παράγοντες του Δημοτικού Σχολείου προέτρεψαν τα παιδάκια του Σχολείου τους να προσέλθουν, για να εκκλησιασθούν εκεί και να παρευρεθούν και στη Δοξολογία για την 25η Μαρτίου. Η προσέλευση δεν ήταν υποχρεωτική! Αποτέλεσμα;  Από την τρίτη τάξη του Σχολείου προσήλθε ένα μόνο Ελληνόπουλο! Από την πρώτη τάξη προσήλθαν ένα Ελληνόπουλο και 5-6 Αλβανάκια!  Την πληροφορία μας έδωσε η κυρία ...ΧΨΩ!  Ποιός ευθύνεται; Οι Δάσκαλοι ή οι Γονείς; Εμείς θα απαντήσουμε με το γνωστό σλόγκαν: ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!
 _______Θα το επαναλάβουμε:  Η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθή "από μέσα"!  Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών!  Και μάχεται λυσσωδώς!  Θέλει να καταργήσει την εθνική μας συνείδηση, την χριστιανική μας ιδιότητα, την ιερότητα της οικογένειας, την χριστιανική ηθική! Προσπαθεί να ξερριζώσει ό,τι καθαρό, ό,τι άγιο, ό,τι ιερό, ό,τι πατριωτικό, ό,τι ευγενικό και παραδεδομένο! Προσπαθεί να επιβάλει την ξετσιπωσιά σε όλο της το φάσμα, την ομοφυλοφιλία, την ανηθικότητα, την αθεΐα, το "άπατρες" και όλα τα αισχρά παράγωγα των αθέων και απάτριδων παραδόσεων!
________Ακόμη και οι γελοιγράφοι το κατέγραψαν με το δικό τους βέβαια τρόπο! Δείτε την παρακάτω γελοιογραφία.  Στο στόμα του Πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει τσίπα επάνω του βάζουν τα εξής τρομερά λόγια: «25 Μαρτίου 1821-2017. Εκείνοι έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα! Εμείς δίνουμε την Πατρίδα για τη ζωή μας! Κατανοητό;»   <25 1821-2017.=""> (Η Καθημερινή, 26.03.2017, σελ. 24).

_______Από εμάς όμως εξαρτάται, εάν θα συνεχίσουν τον ξερριζωμό όλων των στοιχείων, που συνθέτουν τον Ελληνοχριστιανικό μας Πολιτισμό! Θα τους το επιτρέψουμε; Ασφαλώς ΟΧΙ!
______Τότε ξεσηκωθείτε! Αφήστε την ραστώνη! Αφήστε την τηλεόραση και τον καναπέ! Ελάτε να αντισταθούμε στους πουλημένους υπηρέτες και εκφραστές της παγκοσμιοποιήσεως! Ελάτε να γίνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ! Ο καθένας στον κύκλο του! Ο καθένας μας στην σφαίρα επιρροής του!

_______Όσον αφορά τα εκκλησιαστικά μας:

_______Θα σας εξομολογηθώ τον πόνο μου! Αυτό, δηλ. την αντίσταση και την εξέγερση, το εζήτησα από την σεπτή Ιεραρχία μας μόλις προσφάτως, την 9ην Μαρτίου, στη Γενική μας Σύναξη, αλλά οι σεπτοί Πατέρες Ιεράρχες Αδελφοί μου, με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη ΄Υδρας, το απέρριψαν! Ναι, το απέρριψαν!
_______ Και όμως! Κάποτε η Εκκλησία ήταν ο μπροστάρης σε όλους τους ηρωϊκούς αγώνες του Έθνους! Σήμερα, δυστυχώς, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο!  Εμείς, οι υπηρέτες της Εκκλησίας και εκφραστές της σιγά-σιγά εγκαταλείπουμε τα όπλα! Κλίνουμε προς τα αριστερά! Ακολουθούμε το.... ρεύμα της εποχής!  Συμβιβαζόμεθα ασυναισθήτως με τους ...ισχυρούς της ημέρας!
_______Δεν είναι δικά μας τα λόγια αυτα! Τα γράφουν οι εφημερίδες, τόσον οι πολιτικές, όσον και οι θρησκευτικές! Να μερικά δείγματα: 
  • "Βγάλτε τα ράσα ρε Παπάδες προδότες.  Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ...πουλάει τα Όσια και τα Ιερά της Πατρίδος και "σκίζουν" το μάθημα των Θρησκευτικών", γράφει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ! (βλ. 10.03.2017 σελ.1) Και περαιτέρω σημειώνει:  
 "Αντί να δηλώσουν κάθετα την άρνησή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στο θέμα των Θρησκευτικών, ψήφισαν χθες να συνεχιστει ο διάλογος για τα Θρησκευτικά χωρίς δικλείδες ασφαλείας, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς τίποτα.  Έτσι και το θέμα αυτό, που αποτελεί την αρχή του τέλους της Ορθοδοξίας, για την οποία μίλησαν οι γέροντες προφήτες γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των πολιτικάντηδων" (σελ.16)
  • "Σείεται η Ελλάδα και οι Ιεράρχαι κωφεύουν;" ερωτά η θρησκευτική Εφημερίδα "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" στην σελ. 1 της (βλ. φ. της 17ης.03.2017)
  • "Κόψτε 30 Δεσποτάδες" έτσι για να καταλαβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος τι τους ετοιμάζουν" γράφει στην 1η σελίδα της η Εφημερίδα "ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" (βλ. φ. της 24ης.03.2017).
  • "Το Πάντειον Πανεπιστήμιον προβάλλει την «ΕΝΩΣΙΝ ΑΘΕΩΝ» διαβάζουμε επίσης στην Εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος" (ενθ.ανωτ. σελ. 8). Και τέλος
  • Ο βετεράνος δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος ερωτά με πολλήν απορίαν "Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου: 
                                                  ΄Ενας Έλληνας, ρε.....
                                                      'Ενας χριστιανός..... 
                                                          Ένας πατριώτης!"
 για να καταλήξει: " ....Ψάχνω να βρω έναν Έλληνα... να μου μιλήσει για Ελλάδα"
_______Προτάσσει δε στο άρθρο του τα εξής: 

"Και ελευθερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης"....Στρατηγός Μακρυγιάννης.  (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 24.03.2017, σελ. 12).
_______Τέλος μερικοί από τους επικριτές μας, δυστυχώς, δεν άφησαν εκτός του πεδίου τόσο της κατακρίσεως, όσο και της καταδίκης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τον οποίον έγραψαν και είπαν τα παρακάτω ανατριχιαστικά: 
Ξεβράκωτοι; 



Ο Βαρθολομαίος κατέστη ενάντιος και του πνεύματος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, το οποίον σήμερον τιμούμε και εορτάζουμε.

Ιδού τι είπε: "Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές".

Η είδηση κατεγράφη από τις εφημερίδες "Αυριανή" της 26/10/1991 και "Ελεύθερη Ώρα" της 30/10/1991.

Με απλά λόγια διακήρυξε ότι οι ξεβράκωτοι ήρωες και απελευθερωτές πρόγονοί μας, χάλασαν την "ΩΡΑΙΑ ΣΧΕΣΗ" που είχαμε με τους Τούρκους.

(Βλέπε: https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_280.html της 7ης Μαρτίου 2017)


Αίγιον, 25 Μαρτίου 2017
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 *******************

 Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ "ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ"
 ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

          
_______Αντιδράσεις προκαλεί η «προς μαθητή και μαθήτρια» επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ οι οποίοι δίνουν τη δική τους εκδοχή  για γεγονότα που έχουν να κάνουν  με την Επανάσταση του  του 1821. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους, οτι  είναι  ψευδές το χρονικό ορόσημο της 25ης Μαρτίου και αμφισβητούν τον ρόλο του Επισκόπου Παλαιών Πατρών, Γερμανού.
Η επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ είναι  μεταξύ άλλων  αναφέρει:
“Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,
Αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα ακούσεις για τους εθνικούς στόχους, ότι η Ελλάδα περνά δυσκολίες, για την ανάπτυξη, που ουσιαστικά είναι ανάπτυξη για τους λίγους,  ότι χρειάζεται σταθερότητα, ότι οι αγώνες και οι απεργίες βλάπτουν τον τόπο. Θεωρούν δηλαδή εθνικό καθήκον οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, της διαρκούς ανασφάλειας να κάτσει στα αυγά της, για να αυξηθούν τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων που καρπώνονται το πλούτο, που παράγουν με το μόχθο τους εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σου πούμε γι’ αυτά που δεν σου λένε τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση, για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.
Θα ρωτήσεις λοιπόν: Μα δεν ήμασταν όλοι μαζί εναντίον των Τούρκων; Σου απαντάμε: ΌΧΙ.
   Για παράδειγμα, είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει, ότι είναι απατεώνας. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας........."
           https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_490.html


_______Λοιπόν κι εμείς απαντάμε στους Εκπαιδευτικούς της ΠΑΜΕ: 
         
 Μωρέ καθάρματα, 
              *γιατί αλλοιώνετε τα ιστορικά δεδομένα;
              *γιατί διαστρεβλώνετε την ιστορία;
              *γιατί τυφλώνετε τα παιδιά μας;
           "Μωροί και τυφλοί!", (Ματθ, 23, 17)
              *ανοίξτε την ιστορία!
              *τρέξτε στη Γαλία!
              *αναδιφήστε στον τύπο της εποχής εκείνης!
              *εκεί θα βρήτε μια εφημερίδα, που έχει τίτλο: 
                           "LE CONSTITUTIONNEL"
                      Jurnal du Commerce Politique et Litteraire"
              Αναζητείστε, λοιπόν, το φύλλο της 6ης Ιουνίου 1821, όπου υπάρχει ένα ρεπορτάζ από το Εξωτερικό, την Πελοπόννησο με τίτλο: EXTERIEUR, PELOPONNESE, και γράφει τα εξής σημαντικά εν μεταφράσει: 
    "Διακήρυξις του Γερμανού, Εξάρχου της πρώτης κατά την τάξιν Αχαΐας, Αρχιεπισκόπου Πατρών, προς τον Κλήρον και τους πιστούς της Πελοποννήσου, η οποία εξεφωνήθη εντός της Μονής των Αδελφών της Λαύρας του όρους Βελιά την 8ην (20ην) Μαρτίου 1821"
_______Διαβάστε την για να... ξεστραβωθήτε αγράμματοι και αστοιχείωτοι! Και αν δεν μπορείτε να πάτε στο Παρίσι, τότε ζητείστε να εύρετε την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως μας "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Γη Μνημείων, Ηρώων και Αγίων" (Β' Έκδοση 2012), όπου στις σελίδς 52 και 53 δημοσιεύεται το σχετικό άρθρο στο πρωτότυπο κείμενο και σε μετάφραση.
              Αγράμματοι και αστοιχείωτοι του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και όλων των απάτριδων και αριστερόστροφων πολιτικών παρατάξεων 
                * πάψτε να διαστρεβλώνετε την ιστορία μας!
                * πάψτε να είσθε όργανα του ψεύδους και της απάτης!
                *πάψτε να είσθε καθάρματα, από τα οποία μολύνεται η Ελληνική Κοινωνία!
Αγαπητοί μου αναγνώστες,
               η μετριότης μου άρχισε την αντίσταση!
                                 Ξεσηκωθείτε!
                                          Τι περιμένετε;
                  Τόσον η Ορθοδοξία μας, όσον καί η Ελλάδα μας κινδυνεύουν;
                                    Νυν υπέρ πάντων ο αγών! 

Αίγιον, 27 Μαρτίου 2017
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΣΗΜ. Η σκληρή και ασύμβατη για ένα Επίσκοπο γλώσσα κατέστη αναγκαία! Σε ένα λιπόθυμο άνθρωπο, για να συνέλθη,  δεν δίδεις χάδια, αλλά χαστούκια! Ζητώτην κατανόησή σας.
 *************************

 ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ 

ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

*****
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 
ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ!


ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ LE CONSTITUTIONNEL



JOURNAL DU COMMERCE, POLITIQUE ET LITTERAIRE



ΠΑΡΙΣΙ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 1821



«ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Διακήρυξις του Γερμανού, Εξάρχου της πρώτης κατά την τάξιν Αχαΐας, Αρχιεπισκόπου Πατρών, προς τον Κλήρον και τους πιστούς της Πελοποννήσου, η οποία εξεφωνήθη εντός της Μονής των Αδελφών της Λαύρας του όρους Βελιά την 8ην (20ην) Μαρτίου 1821

«Πολυαγαπημένοι μας αδελφοί, ο Κύριος, ο οποίος ετιμώρησε (ενν. διά της υποδουλώσεως εις τον κατακτητήν) τους πατέρας μας και τα τέκνα των, σας αναγγέλλει διά του στόματός μου το τέλος των ημερών των δακρύων και των δοκιμασιών. Η φωνή Του είπε ότι θα είσθε ο στέφανος του κάλλους Του και το διάδημα της Βασιλείας Του. Η αγία Σιών δεν θα παραδοθή πλέον εις την ερήμωσιν (Ησαΐα, 62,3). Ο ναός του Κυρίου, ο οποίος εβεβηλώθη, ωσάν ένας άθλιος χώρος, τα σκεύη της δόξης, τα οποία εσύρθηκαν εις τον βούρκον (Α Μακαβ. 2, 8-9), θα γίνουν καταιγίς! Η άβυσσος την άβυσσον επικαλείται (Ψαλμ. 41,8) η παλαιόθεν (δηλ. η εγνωσμένη) ευσπλαγχνία του Κυρίου (Θρήνοι Ιερεμίου 5,1) θα επισκιάση τον Λαόν Του.
Η φυλή των Τούρκων υπερέβη το μέτρον των ανομιών, η ώρα του καθαρμού έφθασε, συμφώνως προς τον λόγον του Αιωνίου: «να πετάξης έξω, να διώξης, τον σκλάβον και τον υιόν του» (Γενεσ. 21,10). Να είσθε, λοιπόν, αγαπημένοι, ω γένος των Ελλήνων, φυλή Ελληνική, (ενν, καθώς είσθε) δύο φορές δοξασμένοι από του Πατέρες σας, οπλισθήτε με τον ζήλον του Θεού, έκαστος εξ υμών ας ζωσθή την ρομφαίαν του, διότι είναι προτιμώτερον να αποθάνη τις με τα όπλα ανά χείρας, παρά να καταισχύνη τα ιερά της Πίστεώς του και την Πατρίδα του (Ψαλμ. 44,4). Εμπρός λοιπόν «ας συντρίψωμεν τα δεσμά, τον ζυγόν ο οποίος επικάθηται επί την κεφαλήν μας» (Ψαλμ. 2,3), διότι είμεθα οι κληρονόμοι του Θεού και οι συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού (Ψαλμ. 8,17).
Οι άλλοι, και όχι εμείς οι Ιερωμένοι (κατά λέξιν: εκτός του Ιερατείου σας), θα σας ομιλήσουν διά την δόξαν των προγόνων σας. Εγώ όμως θα σας επαναλάβω το όνομα του Θεού, προς τον Οποίον οφείλομεν αγάπην ισχυροτέραν και από τον θάνατον (Άσμα Ασμάτων 8,6).
Αύριον, ακολουθούντες τον Σταυρόν, θα βαδίσωμεν προς αυτήν την πόλιν των Πατρών, της οποίας η γη είναι ηγιασμένη από το αίμα του ενδόξου Μάρτυρος Αποστόλου Αγίου Ανδρέου. Ο Κύριος θα εκατονταπλασιάση το θάρρος σας. Ίνα δε προστεθούν εις υμάς αι αναγκαίαι δια να αναζωογονηθήτε δυνάμεις, σας απαλλάσσω από την νηστείαν της Τεσσαρακοστής, την οποίαν τηρούμεν.

Στρατιώται του Σταυρού, ό,τι καλείσθε να υπερασπισθήτε, είναι αυτό τούτο το θέλημα του Ουρανού! Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος να είσθε ευλογημένοι και συγκεχωρημένοι από πάσας τας αμαρτίας σας».


  *************************

  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

_______Ελάβαμε και ευχαρίστως αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του κ. Γεωργίου Μάρκου, Δικηγόρου Πατρών.

27-03-2017
Επιστολή προς το Π.Α.Μ.Ε Εκπαιδευτικών.

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι Καλαβρυτινός και στις 25 Μαρτίου του 2010 ήμουν ομιλητής της επετείου στην Αγία Λαύρα μετά από πρόσκληση του Δήμου Καλαβρύτων.
Το κείμενό μου ξεκινούσε με την παρακάτω παράγραφο:
«Κυρίες και κύριοι
Πριν χρόνια τρείς Καλαβρυτινοί, ο πατέρας μου Βασίλης Μάρκου, Δικηγόρος Καλαβρύτων και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δημοσιογράφος, Θάνος Τσαπάρας, ιδρυτής και εκδότης της «Φωνής των Καλαβρύτων» μιας εξαιρετικής ποιότητας τοπικής εφημερίδας και ο επί χρόνια Δήμαρχος των Καλαβρύτων Πάνος Πόλκας, που άφησε σημάδι δημιουργικής προσφοράς στην πόλη, ζήτησαν από το φίλο των Καλαβρύτων  Κώστα Σμυρνή, που σπούδαζε τότε στο Παρίσι, να τους επιβεβαιώσει την πληροφορία που είχαν: Γαλλική εφημερίδα του έτους 1821 δημοσίευσε ρεπορτάζ – ναι ρεπορτάζ – σχετικό με τον Π. Π. Γερμανό και την Αγία Λαύρα. Και οι 4 αείμνηστοι τώρα, ήσαν λάτρεις της Καλαβρυτινής γης, την οποία υπηρέτησαν ο καθένας από το δικό του πόστο.
Αυτή τους η αγάπη προσέφερε στα Καλάβρυτα και στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, που μας φιλοξενεί σήμερα ,ένα αδιαμφισβήτητης αξίας ιστορικό ντοκουμέντο.
Ο Κώστας Σμυρνής χαρακτήρας επίμονος, μεθοδικός και ακούραστος στην προσφορά του στους άλλους ξεψάχνισε για μήνες τα Γαλλικά Αρχεία και τις βιβλιοθήκες, ώσπου το βρήκε. Το Ιούλιο του 1988 η «Φωνή των Καλαβρύτων» δημοσίευσε και εγώ έχω τη χαρά και την τιμή να το παρουσιάσω σε σας σήμερα,  κείμενο από άλλο φύλλο της 4ης Ιουνίου του 1821 της παρισινής εφημερίδας “LE CONSTITUTIONNEL”, που σημαίνει «Ο Συνταγματικός».
Κάτω από τον τίτλο: Ειδήσεις του εξωτερικού – Πελοπόννησος, το κείμενο έχει ως εξής:
Διακήρυξη του Γερμανού, Εξάρχου της Αχαΐας, Αρχιεπισκόπου Πατρών, στον κλήρο και τους πιστούς της Πελοποννήσου, που εκφωνήθηκε μέσα στο Μοναστήρι της Λαύρας του βουνού Veloui (Σ.Σ. Βελιάς), την 8η (20) Μαρτίου 1821.
«….. Η φυλή των Τούρκων υπερέβη το μέτρο των ανομιών, η ώρα δια τον καθαρμόν έφθασε, σύμφωνα με το λόγο του Αιωνίου Καταδίωξε τον δούλο και τον υιόν του (Γεν. 21,10).
Να είστε αγαπημένοι λοιπόν φυλή Ελληνική, δύο φορές δοξασμένοι από του πατέρες σας. Οπλισθήτε με το ζήλον του Θεού. Είθε ο καθείς σας να ζωσθεί την ρομφαίαν του, διότι είναι προτιμότερον  να αποθάνει τις με τα όπλα ανά χείρας, παρά να αισχύνη το ιερά της Πίστεώς του ή την Πατρίδα του (Ψ.44.4). Ας συντρίψωμεν τον ζυγόν που βαρύνει τας κεφαλάς μας (Ψ.2.3) διότι είμεθα οι κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού (Ψ8.17). Άλλοι από του Αρχιερείς σας, θα μας ομιλήσουν δια την δόξαν των προγόνων σας και εγώ σας επαναλαμβάνω, το όνομα του Θεού προς τον οποίον οφείλομεν αγάπην ισχυροτέραν και από τον θάνατον. Αύριον, έχοντες προ ημών ως οδηγόν τον Σταυρόν, θα βαδίσωμεν προς αυτήν την πόλιν των Πατρών, της οποίας η περιοχή είναι αγιασμένη από το αίμα του ενδόξου μάρτυρος Αγίου Ανδρέου. Ο Κύριος θα εκατονταπλασιάσει το θάρρος σας και δια να αποκτήσετε τις δυνάμεις που πρέπει να σας ζωογονούν, σας απαλλάσσω από τη νηστεία της Σαρακοστής, που τηρούμε. Στρατιώται του Σταυρού, καλείσθε να υπερασπίσετε τις ίδιες τις Ουράνιες αρχές. Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, να είσθε ευλογημένοι  και συγχωρεμένοι από όλας τας αμαρτίας σας.».
Σήμερα λοιπόν που θέτω υπ’ όψιν σας το κείμενο αυτό σας διαβεβαιώνω ότι θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμά σας να διατυπώνετε τις απόψεις σας για το ρόλο των κοινωνικών τάξεων και της Εκκλησίας στην επανάσταση του 1821. Το ίδιο ακριβώς ισχύει φυσικά και για τους έχοντες αντίθετες από εσάς απόψεις
Σας παρακαλώ θερμά όμως μην αμφισβητήσετε στο μέλλον ΓΕΓΟΝΟΤΑ που είχαν την τύχη, όπως είδατε να επιβεβαιωθούν από ‘ρεπορτάζ’ γαλλικής εφημερίδας του 1821.
Με αυτό το δεδομένο θα σας έλεγα σήμερα ούτε ο ίδιος ο Γιάννης Κορδάτος δεν θα αρνιόταν την παρουσία και το ρόλο του Γερμανού στην Αγία Λαύρα το Μάρτιο του 1821.
Με εκτίμηση
Γεώργιος Μάρκου
Δικηγόρος Πάτρα.