Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΣΤΕΓΟΣ ή ΑΜΥΑΛΟΣ;



π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ!

          
Από το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου ε.έ. ο φερόμενος ως Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Διαμαντόπουλος  έχει εγκαταστα- θεί σε ένα παγκάκι της τρίγωνης πλατείας, που βρίσκεται έξω από το Επισκοπείο μας εδώ στο Αίγιο, όπου και σταθερά παραμένει σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Εκεί περνάει τις ημέρες και τις νύκτες του! 
          Ποια άραγε να είναι η αιτία της διαμαρτυρίας του;
          Προσήλθε στο Γραφείο μας, ζητώντας να τον διορίσουμε σε κάποια ενοριακή θέση και συγχρόνως  να τον στεγάσουμε!
          Η απάντησή μας ήταν αρνητική για πολλούς λόγους:

ΠΡΩΤΟΝ:  Προ τριών περίπου ετών ήλθε σαν προσκυνητής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, της Τρυπητής, και με την πρόφαση, ότι ήθελε να προσευχηθεί, ζήτησε να παραμείνει μόνος.  Εκείνος, δυστυχώς, με πέτρες, που τις είχε κρύψει στις τσέπες του, λιθοβόλησε την ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου! Το αποτέλεσμα ήταν φρικιαστικό! Έσπασε το τζάμι της Εικόνος και έπειτα αναχώρησε από το Ιερό Προσκύνημα με περισσή ικανοποίηση!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Εμφανίζεται ως Αρχιμανδρίτης, αλλά η χειροτονία του ως κληρικού ΔΕΝ φαίνεται να είναι έγκυρος! Ερωτηθείς ο ίδιος από δημοσιογράφο της εφημερίδος ΠΕΛΟ-ΠΟΝΝΗΣΟΣ (βλ. φ. 20.06.2017, σελ. 9) δήλωσε τα εξής:
Η χειροτονία του «έχει γίνει από Έλληνα Μητροπολίτη εξ Αμερικής με δικαίωμα χειροτονίας από την παληά Τσεχοσλοβακία». Δηλ. δεν πρέπει να έχει μια έγκυρη χειροτονία! Άρα μήπως είναι «ψευδοπαπάς»!

   ΤΡΙΤΟΝ:   Κατάγεται από τα Σταφιδάλωνα Αιγίου. Έχει εδώ αδελφούς και στενούς συγγενείς! Το ερώτημα, που αυτομάτως αναδεικνύεται είναι:  Γιατί δεν πηγαίνει να μείνει στο πατρικό του σπίτι, με τους συγγενείς του;  Γιατί οι συγγενείς του αδιαφορούν, βλέποντάς τον να κοιμάται σε ένα παγκάκι; Είναι, λοιπόν, άστεγος ή μήπως είναι άμυαλος;  Μήπως δηλ. ΔΕΝ μπορεί να ζήσει με τους άλλους;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Κάποιες αδέσποτες φήμες λέγουν, ότι υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ΄ όπου όμως τον έδιωξαν «πυξ - λαξ»!

ΠΕΜΠΤΟΝ:  Από το Αίγιο έφυγε και μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου και έγινε Μοναχός. Εκεί, λοιπόν, έζησε μερικά χρόνια, αλλά κατά το έτος 2010 τον απομάκρυναν διά της βίας από το Άγιο Όρος, θα λέγαμε, ότι  «τον έδιωξαν με τις κλωτσιές». ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξαναγυρίσει εκεί! Έκτοτε, λοιπόν, έγινε τυχοδιώκτης! Το ερώτημα είναι: Γιατί τον απέβαλαν από το Αγιώνυμο  Όρος;

ΕΚΤΟΝ:  Όταν μας επισκέφθηκε τον φιλοξενήσαμε για δύο ημέρες στο Γηροκομείο μας «ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ». Στη συνέχεια μας υποσχέθηκε, ότι θα φύγει για την Αθήνα. Εκείνος όμως, αντί να αναχωρήσει από το Αίγιο, όπως είχαμε συμφωνήσει, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να μας ερωτήσει, ανέβηκε κάπου στο χωριό Κρήνη της Αιγιαλείας και όλως αυθαιρέτως εγκαταστάθηκε σε ένα ιδιωτικό Παρεκκλήσιο, το οποίον ανήκει σε κάποιο ευσεβή ηλικιωμένο χριστιανό, στον οποίο μάλιστα και υποσχέθηκε, ότι θα μένει κοντά του για να τον …γηροκομήσει!  Όταν μας ερώτησε ο άνθρωπος αυτός περί του φερομένου ως Κληρικού, δηλώσαμε απεριφράστως, ότι ο π. Χριστόδουλος δεν έχει κανονική χειροτονία, και άρα δεν μπορεί να παραμείνει και να τελεί την θεία λειτουργία στο παρεκ- κλήσιό του. Γενικώτερα, τονίσαμε, ότι εδώ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! Δεν αναγνωρίζουμε την ιερωσύνη του! Δεν γνωρίζουμε εάν είναι «παπάς» ή «ψευδοπαπάς»; Έξ άλλου το γεγονός, ότι λιθοβόλησε την Εικόνα της Παναγίας μας είναι ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ! ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ!

ΕΒΔΟΜΟΝ και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ:  Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ τελειώνουν με τα εξής λόγια:

Ο Μητροπολίτης «μάχαιρα έδωσε, μάχαιρα θα λάβει. Μέχρι να φύγει από Δεσπότης θα μείνω εδώ»!!!

Δηλ. με άλλα λόγια μας απειλεί! Το είπε πολύ καθαρά: ‘Η εκείνος ή εμείς! Συνεπώς ετοίμασε την κρεμάλα του και τώρα πλέον είναι έτοιμος για να κρεμασθεί!  Είναι αξιολύπητος!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Ο π. Χριστόδουλος δεν σκέπτεται λογικά! Άρα ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ κοντά μας! Η επιλογή είναι δική του! Μας φοβερίζει και μας απειλεί! Ας είναι καλά! Ο Θεός ας του δώσει μυαλό!  Όλοι οι αμαρτωλοί, αλλά συγχρόνως και λογικοί άνθρωποι, χωράνε στην πατρική αγκαλιά μας! ‘Όχι όμως και οι «μαχαιροβγάλτες»!

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
Αίγιον, 23 'Ιουνίου 2017 

*******************
ΚΑΙ τώρα Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

 Σε ένα δένδρο, που βρίσκεται δίπλα στο παγκάκι-κρεββάτι του εδώ στην τρίγωνη πλατεία, έχει αναρτήσει τις εξής επιγραφές:
1η
ΑΣΤΕΓΟΣ
ΚΛΗΡΙΚΟΣ
π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
+ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

2η

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ
ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ
ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ,
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ!

      π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
      + ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ


3η

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ

Να είναι, όποιος τολμήσει να απλώσει χέρια
επάνω μου για να μου χορηγήσει ιατρική βοήθεια καθ’ όλην την διάρκεια της απεργίας πείνας!

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
ΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!!!

π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
+ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ