Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ! ΧΑΝΕΤΑΙ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΧΑΝΕΤΑΙ!Η Εορτή του Αγίου Βασιλείου


και η πρώτη του νέου έτους 2019 στην Ιερά Μητρόπολή μας.


_____Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε προχθές, 1η Ιανουαρίου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στην Ιερά Μητρόπολη.
______Αρχικά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθως επίσημη Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος.
_______Λίγο πριν την Απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους τοπικούς άρχοντες (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας) και στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει το νέο έτος, ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και ειρηνικό.
_______«Εύχομαι το 2019 να είναι έτος ειρηνικό, έτος αγιαστικό για τις καρδιές μας, έτος προόδου, έτος ανακουφίσεως. Δυστυχώς όμως, δίχως να προφητεύω, θέλω να σας πω αυτό που έχω στην καρδιά μου. Φοβάμαι ότι τελειώνει η χριστιανική Ελλάδα… Ένας νέος κόσμος έρχεται… Μία νέα ιστορία γράφεται… Αυτοί που μας κυβερνούν είναι άθεοι και θέλουν να κάνουν ουδετερόθρησκο το Κράτος μας. Δεν είναι δικά μου τα λόγια αυτά. Για του λόγου το αληθές έχω κοντά μου χθεσινές εφημερίδες. Η μία γράφει «Βίαιη θρησκευτική μετάλλαξη της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 400 τζαμιά λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα» (βλ. εφημερίδα ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 31.12.2018, σελ. 16)
_____«Θά έχουμε μείνει οι μισοί μέχρι το 2068», γράφουν οι εφημερίδες! «Τρομακτικές συνέπειες για τη Χώρα  προκύπτουν από το δημογραφικό  πρόβλημα. Η Ελλάδα γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς. Μέσα σε μια επταετία ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 360.000. Μέσα στην επόμενη 12ετία θα μειωθεί κατά 770.000. Και αν οι γεννήσεις κυμανθούν στα σημερινά άκρως χαμηλά επίπεδα, σε 35-50 χρόνια θα έχει μείνει ακριβώς ο μισός» πληθυσμός! (βλ. εφημερίδα ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, σελ.8).  Η Ελλάδα, λοιπόν, τελειώνει! 
______Αλλά και η Ορθοδοξία μας τελειώνει! Η Ορθόδοξη Ελλάδα σε μερικά χρόνια θα ανήκει πλέον ......στην ιστορία!
_______Θέλετε αποδείξεις;  Θα προσθέσω, λοιπόν, ότι το κράτος των αθέων και μάγων, που μας κυβερνάει, άρχισε ήδη να γκρεμίζει ναούς των Ορθοδόξων για να χτίσει ναούς των Μουσουλμάνων, δηλ. Τζαμιά και Μουσουλμανικά Τεμένη. Η αρχή έγινε από το Βοτανικό! Εκεί, χτίζεται ολοταχώς ένα Μουσουλμανικό Τέμενος με δικά σας χρήματα! Γενικώτερα, λοιπόν, για να μη παρεμποδίζεται η θέα του Τεμένους κατεδάφισαν ήδη τον υφιστάμενο Ορθόδοξο Ναό! Και, δυστυχώς, ουδείς διαμαρτυ-ρήθηκε!  
_______Συγχρόνως οι μουφτήδες της Θράκης, δηλ οι θρησκευτικοί λειτουργοί του Ισλάμ,  μισθοδοτούνται κανονικά από το Υπουργείο των Εξωτερικών, ήτοι με χρήματα του Ελληνικού Κράτους!  Τήν ίδια ώρα η Ελληνική Πολιτεία θέλει να στερήσει το μισθό από τον Έλληνα Εφημέριο, ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς για να μή σβύσουν τα καντήλια της πίστεώς μας! 
_______Θέλετε και εδώ αποδείξεις; Να ανατρέξετε στη Συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η οποία ανακοινώθηκε δημοσίως από την TV στις 6 Νοεμβρίου!!!!

______Ένα άλλο σημείο, το οποίο σηματοδοτεί την καταστροφή δηλ. τον εξαφανισμό της Ελλάδος, μιάς ένδοξης Χώρας, η οποία έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στον κόσμο, είναι το εξής: Σε μία διεθνή συμφωνία, που συνυπέγραψε ο Πρωθυπουργός μας στο Μαρακέ, εκεί κάτω στο Μαρόκο, σε μια Διεθνή Σύνοδο Αρχηγών Κρατών, αποδέχθηκε, ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι ελεύθερα σε κάθε μετανάστη απ' οπουδήποτε προερχόμενο,  ο οποίος θα επιθυμούσε να εγκατασταθεί στη Χώρα μας! Αυτός, δηλ. ο μετανάστης,  θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους αυτόχθονες, με τους γηγενείς, δηλ. με εμάς!  Και για να επαληθεύεται ο λόγος μου, μια Αθηναϊκή εφημερίδα στο χθεσινό της φύλλο έγραψε: «Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.... Όλα τα έξοδα για τους λαθρομετανάστες τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αλλοδαποί θα περνούν εδώ «ζωή και κότα», από τους υπέρογκους φόρους, που εισπράττει το Κράτος ληστρικά από το υστέρημά μας».  Με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2018 υπεγράφη μία απόφαση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με την οποία «οι ανωτέρω δαπάνες θα αντιμετωπίζονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (άρθρο 96 παράγρ. 2 του Ν. 4368/2016) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ- Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΡΗΓΑΣ» (βλ. εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 30.12.2018)
_______Επομένως, τα γεγονότα μας λέγουν ότι οι Έλληνες οδηγούνται σε θάνατο, για να ζήσουν κάποιοι άλλοι σε αυτόν τον τόπο. Δεν πειράζει… Ας γίνει το θέλημα του Θεού, αφού εμείς Τον εγκαταλείψαμε…
______Σας υπενθυμίζω δε ότι το Ελληνικό Κράτος δίνει 300 και πλέον ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας μεταναστών. Μόλις πρό δύο μηνών κάποιος μετανάστης, αφού έκαμε μεγάλη φασαρία στην Τράπεζα, ευσέπραξε το ποσόν των 1.800 €  ως μηνιαίον επίδομα της οικογενείας του = χρηματοδότηση της Ελληνικής Πολιτείας σε μετανάστες! Όλα αυτά, δυχτυχώς,  μας τα κρύβουν τεχνηέντως όχι μόνον εκείνοι, που μας κυβερνούν, αλλά και τα Μέσα Ενημερώσεως, που είναι πουλημένα … ». 
_______Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος και κατέληξε με τα εξής λόγια: « Όλα αυτά γίνονται διότι έχουμε εγκαταλείψει τον Θεό! Φαίνεται πώς τελειώνει το λαδάκι, που καίει στο καντηλάκι είκοσι τόσους αιώνες στην Ελλάδα και ονομάζεται «Ορθοδοξία»! Δυστυχώς, ναι τελειώνει!  Οι άθεοι, που μας κυβερνούν σήμερα, έχουν βάλει στόχο τους νά το σβύσουν! Αυτό σημαίνει το «ουδετερόθρησμο» Κράτος, που προσπαθούν να νομοθετήσουν!  
_______Αδελφοί μου καί Τέκνα μου εν Κυρίω,
             Εύχομαι και προσεύχομαι ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι ακόμη υπάρχει ελπίδα! Ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει!  Όσοι πιστεύουν στον Θεό, θα σωθούν! Όσοι, λοιπόν, θέλετε να σωθείτε, «κρατηθείτε από το… φουστάνι τής Παναγίας μας», όπως επί λέξει είπε ένας άγιος Αγιορείτης μόλις πρόσφατα,  στις 29 Νοεμβρίου! Εύχομαι η Προστάτιδα του Αιγίου, η Παναγία μας, η Κυρά του Αιγίου, η Τρυπητή, να μας ελεεί και να μας προστατεύει. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει όχι μόνον να είμαστε, αλλά και να παραμένουμε μέσα στην αγκαλιά Της!».

________Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ Κλήρου και Λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την περιοχή και τη Χώρα μας.
            Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εκεί όπου αντήλλαξε ευχές όχι μόνο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και με δεκάδες Αιγιωτών που προσήλθαν στο «στολίδι» της πόλης, το ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟ, το οποίο άνοιξε χθες τις πύλες του ειδικά για τον σκοπό αυτό.
  
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως
Αίγιον, 3 Ιανουαρίου 2019

**********************

Ένα «ανθρώπινο» πολιτικό τέρας
Ακόμη και η σκηνή με το κοριτσάκι που «αναζήτησε» τον κ. Τσίπρα και… χόρεψε για λίγο μαζί του ήταν μέρος αυτής της σκηνοθεσίας, για να «σαγηνέψει» τους αφελείς ψηφοφόρους.  Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, εν όψει των προεκλογικών εμφανίσεών του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωθυπουργάρα το έχει ρίξει ακόμη και στα μαθήματα χορού, που απομένει να φανεί εάν το αποτέλεσμά τους θα είναι αντίστοιχο και με τα μαθήματα που έκανε για να μάθει… αγγλικά.  Μαθήματα χορού για να μπορεί να κάνει διάφορες φιγούρες σε τέτοια σχεδιασμένα –που θα εμφανίζονται όμως δήθεν «αυθόρμητα» σκηνικά, για να φαίνεται «ανθρώπινος» και «προσιτός» ή και.. «γλυκός», όπως έβαλαν το κοριτσάκι να του πάει μπροστά την τηλεοπτική κάμερα.  Αυτή τη φορά. Επειδή όλα ήταν προκάτ, δεν υπήρξε και κανένας αιφνιδιασμός, σε αντίθεση με πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο κ. Τσίπρας είχε πάει με τους υπουργούς του στο Μάτι και είχε ακουστεί –σε «κρυφό» βίντεο που τα κατέγραφε- να ρωτάει «αυτή είναι δική μας;», όταν πήρε τον λόγο μια νεαρή κοπέλα για να κάνει κάποιες ερωτήσεις.  Τώρα οι «δικοί τους» χρησιμοποιούνται σε διάφορους τέτοιους ρόλους μπας και μπορέσει να γίνει πιο συμπαθές το πρωθυπουργικό ζευγάρι.  Το ίδιο «πρότζεκτ» περιλαμβάνει φυσικά εξίσου και την Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία θέλησε να εμφανιστεί κι αυτή προχθές «κοινωνική» αλλά και πιο «κομψή», αφού μόλις δυο εικοσιτετράωρα νωρίτερα όλοι οι προβολείς είχαν πέσει στη Θεσσαλονίκη πάνω στην μεγάλη αντίζηλό της, τη νεαρά υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου…
Πηγή: Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» 2/1/2019 σελ.5

**********************
Πηγή: Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" 2/1/2019 σελ.10

**********************

Πηγή: Εφημερίδα "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" 31/12/2018 σελ.16

**********************
Πηγή: Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" 30/12/2018 σελ.9

**********************

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" 30/12/2018 σελ.8