Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

  ΠΡΟΛΟΓΟΣ

______Η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Αλλά δεν είναι καιρός για πανηγύρια! Πρέπει με κάθε τρόπο και  μέσο να αναστήσουμε την Ελλάδα μας!Συγχρόνως όμως και να αποδώσουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στην Κιβωτό του Έθνους, την αγία Ορθοδοξία μας, και στην πονεμένη Εκκλησία της Ελλάδος.

ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!

 __________Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά κ.κ. Δαμιανός έγραψε μια σπουδαία ανοικτή επιστολή, την οποία και απευθύνει προς τον Ελληνικό Λαό. Εκφράζει την αγωνία της ψυχής του για το κατάντημα της Ελλάδος, για την προδοσία της Μακεδονίας μας κλπ. 
________Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση, ότι η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Για να εκφράσουμε όμως τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουμε το συντομώτερον και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ, περιμένουμε, επαναλαμβάνω μια δήλωσή Του, ότι θα σπεύσει να διορθώσει  το έγκλημα Τσίπρα! Δηλ. να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!    
_____Η Δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββάτου της 6ης 'Ιουλίου τρ.έ. ότι «δεν μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία, (βλ. σελ. 04» αλλά θα προσπαθήσει να διορθώσει τις αρνητικές συνέπειες» μας πληγώνει βαθύτατα! Τον νέο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παραπέμπουμε στον γνωστό Ελληνο- Αμερικανό κ. Christ Spyrou, για να τον πληροφορήσει το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ!  (βλ. Ελεύθερη Ώρα, φ. της 3ης Ιουλίου, ένθετο).
  _______Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, καί πάλιν, ότι για να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουμε το συντομώτερο και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ μια δήλωσή Του, ότι θα σπεύσει να διορθώσει  το έγκλημα Τσίπρα! Δηλ. να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!   
______Άς έλθουμε, λοιπόν, τώρα στην επιστολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, την οποία  και δημοσιεύουμε παρακάτω, Φέρει ημερομηνίαν 20 Ιανουαρίου 2019, απευθύνεται δέ πρός τον τότε Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, του οποίου όμως τα αυτιά ήσαν κλειστά! 
______Εμείς σήμερα επαναλαμβάνουμε αυτήν την επιστολή, βάζοντας όμως τώρα και την ιδική μας υπογραφή, και την απευθύνουμε πρός τον νέο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη!
_______Εξοχώτατε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος κ. κ. Μητσοτάκη, Σας ικετεύουμε: ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΗ Ο ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 8 Ιουλίου 2019

*******
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΡΧIEΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΙΝΑ Δ Α Μ Ι Α Ν Ο Υ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί Συνέλληνες,
Άρχοντες και Λαέ ευλογημένε της Πατρίδας μας !

        Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Γιατί καθεύδομεν επαναπαυόμενοι, σαν άλλοι να είναι οι αρμόδιοι; Πολλά μπορούμε να πράξουμε όλοι μαζί και καθένας χωριστά με τις δυνάμεις του. Οι νέοι, οι υγιείς, τα παιδιά, όλοι στην ειρηνική διαδήλωση. Οι γέροντες, οι ασθενείς, οι μη δυνάμενοι να κινηθούν, να χρησιμοποιήσουν την φωνή τους, την νουθεσία, την προσευχή, την συγγραφή, ιδίως τώρα που υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Πολλά μπορούν να γίνουν για την πληροφόρηση για το μεγάλο θέμα της Μακεδονίας, ώστε να αποφευχθή, έστω την τελευταία στιγμή, το «έγκλημα» της επικύρωσης της «συμφωνίας των Πρεσπών, που από τώρα ήδη παραβιάζονται σημαντικά της άρθρα, από την γείτονα χώρα.
        Να αναλάβουμε όλοι επικοινωνιακά με δημοσιεύσεις, με e-mail, με συνθήματα, με ιστορικά και άλλα τόσα λογικά επιχειρήματα, με σύνεση και ευπρέπεια, με ενθουσιασμό και προσευχή. Πολλά μπορούν να γίνουν για την αφύπνιση και ο Ουρανός να μιλήσει. Πολλά ισχύει δέησις λαού «εν πίστει ενεργουμένη».
        Τα συλλαλητήρια αναμφιβόλως, ευπρεπώς και νομίμως ενεργούμενα, έχουν την δική τους δυναμική, «Φωνή λαού, οργή Θεού». Το άδικον ουκ ευλογείται. Και τι ποιό άδικο απ’ αυτό που συντελείται, με τον αφελληνισμό της Μακεδονίας μας;
         Μακεδονία, Ελλάς εστί! (Στράβων) Και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο γίγαντας της Αρχαίας Ελλάδος και πνευματικός πρόδρομος του Χριστού, «Μακεδών εστί και Βασιλεύς Ελλήνων», αναφέρεται προφητικώς στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο Βασιλειών κατά τον 4ον π.Χ. αι. Μήπως και τούτος είναι Σκοπιανός και μιλούσε την σλαβοβουλγαρική διάλεκτο των Σκοπιανών πριν ακόμη εμφανιστούν ιστορικά; Δεν χρειάζονται πολλά για το αυτονόητο και για την ταύτιση της Ελλάδος με την Μακεδονία. Και ποίοι άραγε σοβαροί λόγοι επιβάλλουν τη λεόντια υπέρ των Σκοπίων «συμφωνία των Πρεσπών»; Κατ’ ουσίαν καμμα ανάγκη. Απλή μόνο υποχώρηση στην εύκολη πίεση των ενδιαφε-ρομένων για τα συμφέροντά τους, μικρών η μεγάλων «φίλων της Ελλάδος», με το μύθευμα να κρατάει τάχα η Ελλάδα τα σκήπτρα της ισορροπίας (η μήπως της ανισορροπίας;) στα Βαλκάνια και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπερ ερμηνεύεται «να κάνουν την δουλειά τους» εις βάρος της Ελλάδος που έχει άλλωστε την δυνατότητα εύκολα να πη ένα απλό ΟΧΙ για το όνομα που είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε νουνεχές έθνος. Έχει η Ελλάδα μόνη της την δυνατότητα να καταστή ηγέτιδα δύναμις, ελπίδα και φάρος για την περιοχή, με ομοψυχία αρχόντων και λαού, αλλά και με τον αμύθητο φυσικό, πολιτιστικό, πνευματικό και ενεργειακό της πλούτο.
       Πιστεύω να αντιλαμβάνεσθε ότι το γράμμα τούτο δεν είναι προϊόν εμπάθειας, ούτε σωβινισμού, αφού διακονώ ταπεινά στο Σινά της Αιγύπτου στο μεγάλο μετερίζι της Ελληνικής Ορθοδοξίας στο μάτι του αραβικού κόσμου, αδιάλειπτα από το 1961, γι' αυτό αδυνατώ να διακατέχομαι από κοντόθωρο βλέμμα και στενόκαρδο πνεύμα....... Γι’ αυτό δεν εκφράζω λόγους πικρίας και εμπάθεια. Επί πλέον πάντοτε και τώρα προσευχόμεθα εκεί ........ να φωτίζει ο Θεός όλους τους πολιτικούς μας ηγέτες για το καλύτερο, για το μέλλον της Ελλάδος μέσα σ’  ένα διεθνώς τόσο ευμετάβολο και δύσκολο κλίμα.
      ..........
       Κύριε Πρωθυπουργέ,
      Δεν είμαστε οι 10.000.000 Έλληνες κι άλλοι τόσοι η ανά την υφήλιο ομογένειά μας μόνο. Ταπεινά να σας υπενθυμίσω ότι εκτός της μετρήσιμης λαοθάλασσας του συλλαλητηρίου της Κυριακής ο Ουρανός είναι γεμάτος από μυριάδες μυριάδων αφανών ηρώων και απλών ανθρώπων που κατοίκησαν τα αιματοβαμμένα χώματα της πάντοτε ελληνικής Μακεδονικής γης από την προϊστορία μέχρι σήμερα από αμέτρητους ταπεινούς ήρωες και αγίους της Μακεδονίας μας που δεν παραμένουν άπρακτοι αλλά κρίνουν τα έργα μας και μαρτυρούν την αλήθεια. Αποτελούν υπερκόσμιο Βουλή στην οποία αοράτως προστίθενται και οι επιγενόμενοι τους οποίους συχνά περιφρονούμε. Μη λησμονούμε ότι ο Θεός υπογράφει τις τύχες του καθενός μας και της Ελλάδος μας, για να θυμηθούμε τον μεγάλο ήρωα Κολοκοτρώνη.
      Όλων τούτων τα βλέμματα μας ακολουθούν, μας παρακολουθούν και μας κρίνουν με ένα μοναδικό ερώτημα: Θα είμαστε άξιοι τέτοιων προγόνων;
Με ταπεινές ευχές και αληθινή αγάπη


Εν Αθήναις τη 20η Ιανουαρίου 2019

ΧΘΕΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕΝ:  

† ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός
και οι Πατέρες της Ι. Μονής

*******
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη, 
ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΕΙ:

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, τη 8η Ιουλίου 2019

                                                   ************

ΠΗΓΗ: ΕΝΘΕΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ 03.07.2019

**************
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 07.07.2019