Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ

ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

______Τις ημέρες αυτές ανεκοινώθησαν οι αλλαγές στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου. Στα νέα αυτά πρόσωπα ευχόμεθα, και προσευχόμεθα, νά έχουν τήν ευλογία του Θεού στην ιερή αποστολή τους. Να ξαναφέρουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στο ύψος, που ήταν προτού οι  άθεοι και άξεστοι, οι και παρανόμως συμβιούντες, δηλ. οι χωρίς θρησκευτικό, ή και πολιτικό έστω γάμο διάγοντες,  προτού, επαναλαμβάνω,  οι  άθεοι και άξεστοι Ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας! Διότι, αφ΄ότου η Κυβέρνησις του κ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την Εξουσία, η Χώρα μας άρχισε να κατηφορίζη στο γκρεμό της ανυποληψίας και της αυτοκαταστροφής! 
_______Το άρθρο, που σας προσφέρουμε παρακάτω, θίγει αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ"  στις 16.06.2019. Γράφει φοβερά πράγματα! Ιδού π.χ. ένα απόσπασμα: 
«Οι κυβερνητικές παρεµβάσεις έκτοτε ήταν σχεδόν καθηµερινές στους κύκλους της Θέµιδος. Και οι µεθοδεύσεις επίσης. Η προσπάθεια ελέγχου, επηρεασµού και πολιτικής καθοδήγησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης ήταν εµφανής διά γυµνού οφθαλµού. Τοποθετήθηκαν τότε δικαστές πρόθυµοι να υπηρετήσουν το σχέδιο, απείθαρχοι εκπαραθυρώθηκαν, ορισµένοι αντιµετώπισαν πειθαρχικές διώξεις και κάποιοι παροπλίστηκαν ή ετέθησαν απλώς στο περιθώριο».
______Επειδή εμείς έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες, καθ' όσον δεν έχει εισέτι κατατεθή στη Γραμματεία του Δικαστηρίου η από 28ης Ιανουαρίου τρ.έ. ληφθείσα καταδικαστική (επτά μήνες φυλάκιση μέ αναστολή) εναντίον μας Απόφασις του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου (!!!!), απεφύγαμε νά ασχοληθούμε με την κατάσταση των Δικαστηρίων της Χώρας! 
_______Σήμερα όμως, που τα πρόσωπα στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου αλλάζουν, οπότε καί η ελπίδα μας για μια καλύτερη και δικαιότερη Δικαιοσύνη ανατέλλει στον ορίζοντα, μπορούμε να σχολιάσουμε τα της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Το ερέθισμα αντλούμε από την περιπέτεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου (της Κύπρου),  ο οποίος διώχθηκε επίσης από τούς Ομοφυλοφίλους για κάποιες «ρατσιστικές» δήθεν Δηλώσεις του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ! Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο, βλέπετε, ακόμη είναι τυφλή και κουφή! Στέκεται στό ύψος της! Δεν επηρεάζεται από τις εντολές του όποιου κ. Κοντονή!!!! Ναί, στέκεται στο ύψος της!  «Αθώος ο Μητροπολίτης Μόρφου», γράφουν σήμερα οι Εφημερίδες! 
________Το γεγονός αυτό, λοιπόν, μάς δίδει τήν ευκαιρία να ανοίξουμε την καρδιά μας και να διατυπώσουμε το παράπονο της Κοινωνίας για την κυριαρχούσα κατάσταση στην Ελληνική Δικαοσύνη, δημοσιεύοντας το προαναφερθέν άρθρο από τό «ΒΗΜΑ»  και συμπληρώνοντας ένα περιστατικό από κάποιο φιλικό μας πρόσωπο, κληρικός και αυτός, ο οποίος δικάστηκε τον Μάρτιο του 2017, αν θυμάμαι καλά, και καταδικάστηκε για ρατσιστική συμπεριφορά σε φυλάκιση οκτώ (8) μηνών με αναστολή, από Δικαστήριο της Βορείου Ελλάδος, όπως περίπου και η ημετέρα ελαχιστότης. 
______Το περίεργο στην ιστορία αυτή είναι, ότι καθ' ον χρόνον η ακροαματική διαδικασία ήταν ακόμη σε εξέλιξη, σε ένα από τα διαλείμματα πλησίασε τον κατηγορούμενο κληρικό κάποιος φίλος του και όλως εμπιστευτικώς του εξεμυστηριεύθη τα εξής: «Πάτερ μου, μόλις προ ολίγου ωμίλησα τηλεφωνικώς με ένα ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού είπαμε τα δικά μας στο τέλος, όλως εμπιστευτικώς, μου είπε τα εξής: νά πης στον φίλο σου τον παπά, ότι το Δικαστήριο θα τον δικάση σε οκτώ (8)  μήνες φυλακή! Να μη στενοχωρηθή. Δυστυχώς αυτό είναι Κυβερνητική Απόφαση. Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης  εθόθη εντολή στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου! Πρέπει να πατάξουμε τον ρατσισμό», μου είπε επί λέξει
________'Επειτα,. λοιπόν, από δύο-τρείς ώρες ακροαματικής επί πλέον διαδικασίας καί, επίσης, έπειτα από δύο ώρες συσκέψεως των Δικαστών, ο κ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου εκεί ψηλά στη Βόρειο Ελλάδα.....εξετέλεσε την εντολήν! Ανεκοίνωσε δηλ. την καταδικαστική Απόφαση, σύμφωνα με την οποίαν ο κατηγορηθείς για «ρατσισμό» παπάς καταδικάσθηκε όντως σε οκτώ μήνες φυλακή!!!! Ούτε σε έξ, ούτε σε εννέα, αλλά σε οκτω μήνες φυλακή, όπως ακριβώς του είχε προαναγγείλει ο φίλος του διαρκούσης της ακροαματικής διαδικασίας!  
_______   'Ολα αυτά, λοιπόν, καταδεικνύουν τήν πτώση της Δικαιοσύνης επί της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται δε στο παρακάτω άρθρο του Βήματος με τίτλο:  «Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη»! Απολαύστε το! Και ας ευχηθούμε, ώστε η Ελληνική Δικαιοσύνη να επανέλθη στο βάθρο της αξιοπρεπείας! 

Αίγιον, 5 Σεπτεμβρίου 2019 
Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος 

   ****************


Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη


« Από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Τσίπρα, ιδιαιτέρως μετά τις δεύτερες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και καταστρώθηκε το στρατήγημα της εξουθένωσης των αντιπολιτευόμενων πολιτικών και μιντιακών δυνάμεων, είχε καταγγελθεί η προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Οι κυβερνητικές παρεµβάσεις έκτοτε ήταν σχεδόν καθηµερινές στους κύκλους της Θέµιδος. Και οι µεθοδεύσεις επίσης. Η προσπάθεια ελέγχου, επηρεασµού και πολιτικής καθοδήγησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης ήταν εµφανής διά γυµνού οφθαλµού.

Τοποθετήθηκαν τότε δικαστές πρόθυµοι να υπηρετήσουν το σχέδιο, απείθαρχοι εκπαραθυρώθηκαν, ορισµένοι αντιµετώπισαν πειθαρχικές διώξεις και κάποιοι παροπλίστηκαν ή ετέθησαν απλώς στο περιθώριο.

Με τον καιρό διαµορφώθηκε ένα περιβάλλον εχθροπάθειας και καταδίωξης των υποτιθέµενων εχθρών του λαού στο όνοµα δήθεν της υπηρέτησης του Δικαίου.

Πρόσωπα διεσύρθησαν, υποθέσεις τελειωµένες ανεδείχθησαν εκ νέου στο προσκήνιο και µαζί ασκήθηκαν διώξεις χωρίς επαρκή στοιχεία, παρά µόνο στηριγµένα σε κατευθυνόµενα και υποβολιµαία δηµοσιεύµατα, σε κατασκευές της κακιάς ώρας, για την υπηρέτηση πολιτικών στόχων και επιδιώξεων.

Και όταν κατέρρεαν οι κατηγορίες και αποκαλυπτόταν το κενό, ο µηχανισµός επέµενε και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειµένου να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι εντυπώσεις ώστε να επέλθει η καταδίκη τουλάχιστον στην κοινή γνώµη και να οικοδοµηθούν πολιτικά επιχειρήµατα κατακραυγής των αντιπάλων της κυβέρνησης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έφθασαν να παροµοιάζουν τα τεκταινόµενα στην Αθήνα µε εκείνα των εκκαθαριστικών σταλινικών δικών της Μόσχας του 1936. Και είναι αληθές ότι άπειρες υποθέσεις στην τετραετία που διέρρευσε ήλθαν και επανήλθαν στο προσκήνιο κατά παράβαση βασικών αρχών και κανόνων του Δικαίου.

Αποκορύφωµα αυτής της πρακτικής εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και κατασκευής ενόχων αποτέλεσε η υπόθεση Novartis, στη βάση της οποίας διεσύρθησαν µαζικά δέκα διακεκριµένοι αντιπολιτευόµενοι πολιτικοί χωρίς επαρκή στοιχεία, παρά µόνο βάσει γενικόλογων αναφορών και φηµών που διακινούσαν αναξιόπιστοι και εκβιαζόµενοι µάρτυρες.

Τα αποκαλυπτόµενα τις τελευταίες ηµέρες, όλα όσα προκύπτουν από τις επιστολές και τις αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν µεταξύ τους συγκεκριµένοι εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση, φανέρωσαν τις πρωτοφανείς µεθοδεύσεις και επιβεβαίωσαν ακριβώς τις υποψίες που είχαν εγκαίρως περιγραφεί από τον Τύπο ως προσπάθεια ελέγχου και εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Ακόµη και οι τελευταίες πράξεις της κυβέρνησης, ιδιαιτέρως η σπουδή που επέδειξε να ορίσει την υστάτη ώρα, εν µέσω προεκλογικής περιόδου, δικαστές της επιλογής της στα ανώτερα κλιµάκια της Δικαιοσύνης, υπονόµευσαν την αξιοπιστία της και στο µέλλον. Οι επιλεγέντες δικαστές φέρουν έτσι κι αλλιώς το στίγµα µιας προβληµατικής και αµφισβητούµενης διαδικασίας, το οποίο θα τους ακολουθεί ανεξαρτήτως τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας.

Η κυβέρνηση αποδεδειγµένα πια έπαιξε µε τον θεσµό, θέλησε να γείρει τον ζυγό της Θέµιδος προς µία κατεύθυνση και κατέστησε την τυφλή Δικαιοσύνη µονόφθαλµη. Δίχασε και ξεχώρισε τους δικαστές, ευνόησε προκλητικά τους δικούς της, αποµόνωσε τους θεωρούµενους ως αντιπάλους της και διαµόρφωσε συνθήκες απόλυτης µεροληψίας υπέρ συγκεκριµένων σκοπών και δυνάµεων.

Κοινώς, υπονόµευσε και κλόνισε την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι λίγοι δυστυχώς εκείνοι που πιστεύουν ότι στη χώρα µας δεν αποδίδεται δίκαιο, παρά στήνονται υποθέσεις και ξεκαθαρίζονται λογαριασµοί.

Και όλα αυτά, την ώρα που όλοι οι διεθνείς οργανισµοί θεωρούν τη µεταρρύθµιση της Δικαιοσύνης κεφαλαιώδες ζήτηµα, βασικό για την οικονοµική και κοινωνική πρόοδό µας».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 16.06.2019

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!