Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ «ΔΙΑΚΟΝΙΑ και ΜΑΡΤΥΡΙΑ 91.2FM» ΑΡΧΙΣΕ!


ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΚΥΡΙΟΥ!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ

______________Κατά τήν περίοδο της ταπεινής ποιμαντικής μας διακονίας ο Φιλάνθρωπος Κύριος μας έδωσε μια ακόμη μεγάλη ευλογία! Πρόκειται για το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μέ τίτλο: «Διακονία καί Μαρτυρία, 91,2 FM STEREO», ο οποίος συμπληρώνει είκοσι πέντε περίπου χρόνια λειτουργίας καί διά του οποίου κηρύσσεται το Ευαγγέλιο του Χριστού μας. 
_______Όλοι όσοι εργάζονται στο Σταθμό αυτό, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τις γνώσεις τους, τίς εμπειρίες  τους  και τον πολύτιμο χρόνο τους! 
________Καλλιτεχνικός Διευθυντής καί ψυχή του Σταθμού μας είναι ο Καθηγητής Μουσικής Μ.Ε. κ. Τάκης Σπηλιόπουλος, ο οποίος νυχθημερόν κοπιάζει, ώστε η μετάδοσις του Προγράμματος να είναι απρόσκοπτος! Συνεχώς πεζοπορών, οργώνει κυριολεκτικώς τα βουνά, όπου οι κεραίες αναμεταδόσεως, για να επιλύει επί τόπου τα ανακύπτοντα προβλήματα από κεραυνούς καί άλλες αιτίες. Τα πολλά καί πληθωρικά προσόντα, τα οποία του έχει χαρίσει ο Πανάγαθος Θεός, τά αντιπροσφέρει όλα αδιακόπως και αγογγύστως, κυρίως δε χωρίς έπαρσιν, αλλά με ταπείνωσιν προς δόξαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, συνεπικουρούμενος και από την ευγενεστάτην και ευσεβεστάτην Σύζυγόν του, την κυρίαν Μαρίαν Παπαγεωργίου, Καθηγήτριαν επίσης της Μουσικής της Μ.Ε.
__________Τό περιεχόμενον του ραδιοπρογράμματος του Σταθμού μας επεξεργάζονται και προσφέρουν αγογγύστως και αφιλοκερδώς επίσης αξιοσέβαστα και τετιμημένα πρόσωπα, εν κυριολεξία ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, της Κοινωνίας του Αιγίου, καθώς επίσης και τινες εκλεκτοί Κληρικοί μας. 
________Για την ιστορία  καί μόνον καταγράφουμε εδώ σήμερα τα ονόματά των, πρίν ή παραδώσουμε το πηδάλιον της νοητής νηός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εις τον εκλεκτόν Διάδοχόν μας, τόν Σεβ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, τον άρτι εκλεγέντα και χειροτονηθέντα Μητροπολίτην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.  
 ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Παναγιώτης  Αχιλλιάς, Καθηγητής ΜΕ
Σοφία  Κουτρίκη, Καθηγήτρια ΜΕ
Δημήτριος  Βελαώρας, Καθηγητής ΜΕ
Γεωργία  Καλύβα, Καθηγήτρια ΜΕ
Σταυρούλα  Διαλούπη, Φιλόλογος και Λαογράφος
Βασίλειος  Μπίκος, Καθηγητής ΜΕ
Ιωάννης  Σωτηρίου, Καθηγητής ΜΕ
Αικατερίνα  Σωτηρίου, Καθηγήτρια ΜΕ
Μαρία  Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια ΜΕ
και Τάκης  Σπηλιόπουλος, Καθηγητής ΜΕ

 Και εκ των κληρικών μας: 
Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος
 Πρωτοπρ. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχ. Επίτροπος Βοστίτσας
Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος  Μητρόπουλος
και Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Πετρόπουλος.

Καθώς, λοιπόν, εντός ολίγων ημερών παραδίδομεν το Πηδάλιον της νοητής νηός, τ.ε. της Μητροπόλεώς μας εις τόν εκλεκτόν Διάδοχόν μας, τον Σεβ. Μητροπολίτην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, προς άπαντας τους ανωτέρω μνημονευομένους εκφράζομεν δημοσίως την ευγνωμοσύνην της πατρικής ημών καρδίας διά την ανεκτίμητον προσφοράν των! 
   Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος, η «Κυρά του Αιγίου», Προστάτις και Πολιούχος της πόλεως μας, να τους προστατεύη, να τους φωτίζη, να τους αγιάζη και να τους καταστήση πολίτες και μετόχους της Βασιλείας των Ουρανών! 
Με πατρική αγάπη
+ ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 21 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ
            Την Δευτέρα14 Οκτωβρίου, την επομένη της Κυριακής του Σπορέως, και ώρα 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Studio του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας "Διακονία και Μαρτυρία 91,2 FM" ο Αγιασμός για την φετεινή ραδιοφωνική περίοδο. 
      Τον Αγιασμό τέλεσε ο εμπνευστής, ιδρυτής και πνευματικός πατέρας του Ραδιοσταθμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος πλαισιούμενους από τους π. Χρήστο Ρέλλα, π. Βασίλειο Γιαννακόπουλο, π. Λουκά Τσούλη και τους παραγωγούς των ραδιοφωνικών εκπομπών. 
       Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευλογημένη 23ετή πορεία του Ραδιοσταθμού και διότι ο καινούριος άξιος και ικανός Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, θα παραλάβει έτοιμο, άλλο ένα πολύ καλό πνευματικό έργο για να το συνεχίσει. Ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συνεργάτες - παραγωγούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια εποχή πολύ δύσκολη πνευματικά  και προέτρεψε όλους να στηριχτούμε στην πίστη μας, γαντζωμένοι από το φουστάνι της Παναγίας. 

Τάκης Σπηλιόπουλος