Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!

________ Η Υπεραγία Θεοτόκος έκαμεν και πάλι το θαύμα Της! Ανέδειξε διάδοχόν μας στον Μητροπολιτικό Θρόνο τον σεμνό, ικανό καί αγιασμένο Κληρικό μας, τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και πνευματικό μας τέκνο, τον π. Ιερώνυμο Κάρμα! Από τα βάθη της πατρικής μας  ψυχής φωνάζουμε τ « ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!».
_______Η Υπεραγία Θεοτόκος προέβη στην εκλογή αυτή! Η «Κυρά του Αιγίου» ανέδιξε τον Ποιμενάρχη του Αιγίου! 
______Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης εκλέγεται παμψηφεί! Όλοι οι Ιεράρχες εψήφισαν τον π. Ιερώνυμο! Επί 78 ψηφισάντων Αρχιερέων έλαβε 74 ψήφους!    
______Από τη θέση αυτή:  
1ον: 'Εκφράζουμε την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μας πρωτίστως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, διότι Εκείνος προέτεινε ως υποφήφιο τον π. Ιερώνυμο!
 2ον: Ακολούθως εκφράζουμε επίσης την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μας και προς όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, τούς συγκροτούντας την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την τιμίαν ψήφον τους, ήτις αποτελεί  πολύτιμον προς δώρον της αγάπης των!   
 3ον:  Εκφράζουμε επίσης τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Επαρχίας μας δια τον νέον Ιεράρχην των! Άλλωστε η τιμητική παρουσία των Τοπικών Αρχών, καθώς επίσης και η μεγάλη συμμετοχή πλήθους πιστών εις Αθήνας κατά την ημέραν της εις Επίσκοπον χειροτονίας του π. Ιερωνύμου κατέδειξε περιτράνως την θετικήν αποδοχήν του ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Επαρχίας!

4ον: Συγχαίρουμε ολοψύχως τον διάδοχόν μας και τώρα πιά παμφίλτατον εν Χριστώ Αδελφόν μας, τον Σεβ. Μητροπολίτην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμον διά την εκλογήν Του και ευχόμεθα καλλίκαρπον καί πολυχρόνιον ποιμαντορίαν προς δόξαν Χριστού και την εν Χριστώ καλλιέργειαν του εμπεπιστευμένου εις Αυτόν Ποιμνίου, ώστε οι Χριστιανοί μας να καταστούν Χριστοφόροι πολίτες και Κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών! Εις πολλά έτη, αγαπητό μου Παιδί έως χθές, τώρα δε παμφίλτατε εν Χριστώ Αδελφέ κ. κ. Ιερώνυμε!
 Αίγιον, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μητρόπολη | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Σπάρτης Ευστάθιος, Σάμου Ευσέβιος, Βεροίας Παντελεήμων, Πειραιώς Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σύρου Δωρόθεος, Σερρών Θεολόγος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κοζάνης Παύλος, Ζιχνών Ιερόθεος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μεσογαίας Νικόλαος, Κορίνθου Διονύσιος, Πατρών Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Ιλίου Αθηναγόρας, Γλυφάδος Αντώνιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Ιερισσού Θεόκλητος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Περιστερίου Κλήμης, Τρίκκης Χρυσόστομος, Σταγών Θεόκλητος, Καβάλας Στέφανος, Μάνης Χρυσόστομος, Φθιώτιδος Συμεών, Λαρίσης Ιερώνυμος και Σιατίστης Αθανάσιος.
Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο και να του ευχηθούν μία καλλίκαρπη Αρχιερατεία.
Την μεγάλη πλειοψηφία που συγκέντρωσε η εκλογή του νέου Μητροπολίτου υπογράμμισε στον λόγο του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
«Εξελέγης με τη δύναμη της ψυχής όλων των Ιεραρχών της Εκκλησίας μας. Είναι σπάνιο νέοι Ιεράρχες να συγκεντρώνουν την συντριπτική επιλογή των Αρχιερέων. Η εκλογή σου έχει ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία, όχι για σένα προσωπικά, αλλά ούτε και για τους Επισκόπους. Εξελέγης παμψηφεί, κάτι που δείχνει ότι η εκλογή σου ένωσε την Ιεραρχία. Γι’ αυτό και θέλω να θυμάσαι πάντα ότι η εκλογή σου συμβολίζει την ενότητα της Εκκλησί-ας μας», ανέφερε ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά παραδείγματα, λυπηρά αρκετές φορές, ότι οι διενέξεις και οι διαιρέσεις βοηθούν στο να διασχίζεται η Πολιτεία, η κοινωνία και να ταλαιπωρείται η πορεία μας. Από την ιστορία, όμως, γνωρίζουμε πως, όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη, η πορεία της είναι πιο άνετη».
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μιλώντας για άξιους προκατόχους του νέου Μητροπολίτου και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Αμβρόσιο, το έργο του οποίου εξήρε.
«Είναι βαρύ το φορτίο που φέρεις ήδη στους ώμους σου, διότι πρέπει να συνεχίσεις το μεγάλο έργο του προκατόχου σου κ. Αμβροσίου», συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.
Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη η πορεία του να είναι «πορεία Ιησού Χριστού, Αυτού που είπε να αγαπάμε τα πρόβατά Του και να θυσιαζόμαστε για αυτά».




































ΠΗΓΗ: www.romfea.gr