Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! 

ΑΣ  ΣΤΟΧΑΣΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ

 ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

_______Η μάσκα χωρίς αμφιβολία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο! Αιώνες τώρα έχει καθιερωθεί στην καθημερινή ζωή ως ένα επαγγελματικό προφυλακτικό εργαλείο! Επί παραδείγματι η μάσκα είναι καθιερωμένη  στο χειρουργείο! Οι ιατροί, καθώς και οι νοσηλευτές, φορούν απαραιτήτως τη γνωστή χειρουργική μάσκα!
_______Χρησιμοποιείται επίσης και σε διάφορα ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική. 
________Στις ημέρες μας όμως οι Κυβερνώντες την Ελλάδα κατόρθωσαν το ...ακατόρθωτο! Επέβαλαν τη χρήση της μάσκας ακόμη και μέσα στο σπίτι μας! Μας υποχρεώνουν να  φοράμε τη μάσκα ακόμη και μέσα στο σπίτι του Θεού! Άρα η επιμονή αυτή φανερώνει τον παραλογισμό των Κυβερνώντων, οι οποίοι ενεργούν με τότο πείσμα, διότι ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΉΣΕΩΣ!
________Έτσι, λοιπόν, επέβαλαν τη χρήση της μάσκας και μέσα στον Οίκο του Θεού! Πλήν όμως η χρήση της μάσκας στην κρυφή της διάσταση αποβλέπει στον κλονισμό της πίστεως προς τον αληθινό Θεό! Διότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα οπουδήποτε αλλού, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Διότι μέσα στο σπίτι του Θεού, όχι μόνον δεν κινδυνεύουμε να μολυνθούμε από τον οιονδήποτε ιό, αλλ΄ αντιθέτως πηγαίνουμε εκεί ικετεύουμε τον Θεό καί τους Αγίους μας ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ! 
_________Η ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι συνυφασμένη με την αδιάκοπη θεραπεία σωματικών ασθενειών! Σε κάποιο προσκύνημά μου στη Μυτιλήνη, στο Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Ειρήνης, ενθυμούμαι,  με πολλή μάλιστα έκπληξη, ότι σε κάποια γωνία ευρίσκοντο πενήντα (50) περίπου πατερίτσες και μπαστούνια! Τι είχε συμβή; Κάποιοι πιστοί αδελφοί μας, που ήσαν ανάπηροι κλπ., μετέβησαν εκεί ως προσκυνητές με τις πατερίτσες τους για να προσευχηθούν  και να παρακαλέσουν τον Άγιο Ραφαήλ για την υγεία τους! Θεραπευθέντες, λοιπόν, θαυματουργικώς, έφευγαν υγιέστατοι, γι΄ αυτό και άφησαν εκεί τις πατερίτσες των! 
___________Αυτή είναι η Εκκλησία μας!  Ιατρείον και Θεραπευτήριον των ψυχικών και των  σωματικών νοσημάτων! Πόσα θαύματα γίνονται συνεχώς από την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία μας εδώ στο Αίγιο, στην Τήνο και σε όλη την Ελλάδα; 
________Εμείς εδώ στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  έχουμε μεγάλα και ξακουστά προσκυνήματα της Παναγίας μας: 
στο Αίγιο:
  • τήν Παναγία την Τρυπητή, 
  • την Παναγία την Φανερωμένη 
και στα Καλάβρυτα:
  • την Παναγία του Μεγάλου Σπηλαίου,
  • την Παναγία της Μακελλαριάς,
  • την Παναγία την Πλατανιώτισσα.
_________Οι πιστοί τρέχουν συνεχώς για να εύρουν λύση στα προβλήματά τους! Τρέχουν στο σπίτι της Παναγίας μας με βαθειά πίστη και με δάκρυα, έπειτα από νηστεία και θερμή προσευχή, οπότε πολύ συχνά βιώνουν το θαύμα, δηλ. το ακατόρθωτο!  Η ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι συνυφασμένη με άπειρο αριθμό θαυμάτων! Γι' αυτό και την  Εκκλησία μας την αποκαλούμε ΜΗΤΕΡΑ! Η Μητέρα Εκκλησία, λέμε πολύ συχνά. 
________Ας έλθουμε τώρα στην μελέτη του προβλήματος: ποιά σχέση έχει η χρήση της μάσκας στην Εκκλησία με την πίστη μας στο Χριστό; 
__________Εμείς εδώ στο Αίγιο, στην Παναγία Τρυπητή, ψάλλουμε το Απολυτίκιο: 
« Ο Ναός Σου, Θεοτόκε, ανεδείχθη παράδεισος,

ως ποταμούς αειζώους αναβλύζων ιάματα,
ώ προσερχόμενοι πιστώς, ως Ζωοδόχου εκ Πηγής,
ρώσιν αντλούμεν και ζωήν  την αιώνιον,
πρεσβεύεις γαρ Συ τω εκ Σου Τεχθέντι, Σωτήρι Χριστώ,
σωθήναι τας ψυχάς ημών».
ΔΗΛΑΔΗ: 
«Παναγία Θεοτόκε, ο ναός σου αναδείχτηκε Παράδεισος, καθώς μέσα σε αυτόν αναβλύζουν παντοειδείς θεραπείες, σαν ποτάμια αιώνια. Εφόσον μάλιστα προσερχόμαστε στον ναό σου με πίστη ακράδαντη, από τη Ζωοδόχο Πηγή αντλούμε Δύναμη και Ζωή αιώνια. Διότι Εσύ, Θεοτόκε, πρεσβεύεις προς τον Σωτήρα μας Χριστό, που γεννήθηκε από Σένα, για τη σωτηρία των ψυχών μας».
________Με δεδομένο, λοιπόν, ότι Υπεραγία Θεοτόκος είναι μια αστείρευτη πηγή  θεραπείας και ότι στο Ναό της αναβλύζουν ποτάμια, τα οποία θεραπεύουν παντός είδους ασθένειες, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ:  Είναι δυνατόν να εισέλθω στο σπίτι της Παναγίας μας, φορώντας τη μάσκα κ.  Χαρδαλιά, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎΣ; 
 _________Επομένως για λόγους προφυλάξεως ΝΑΙ, φέρω και φορώ τη μάσκα ΠΑΝΤΟΥ καί ΠΑΝΤΟΤΕ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ! Διότι η χρήση της μάσκας μέσα στο ναό ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΑΣΘΕΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ! Ο πιστός χριστιανός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΗ ΜΑΣΚΑ! 
________Διότι, εάν  Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ του κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ! ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ! 
________Ναι, Αδελφοί μου, ίσως σας φαίνεται βαρύς ο λόγος αυτός! Αλλά αυτή είναι η αλήθεια!  ΣΤΟ ΝΑΟ, ΔΗΛ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΩΜΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ! ΔΙΟΤΊ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΣΤΗ!  ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΚΟΛΛΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΌ! ΔΗΛ. ΑΓΝΟΩ, ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ!  


___________Με λίγα λόγια, λοιπόν: Μέχρι χθες το σύνθημα Μητσοτάκη-Χαρδαλιά ήταν «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»! Σήμερα το νέο σύνθημα είναι: «ΦΟΡΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΜΑΣΚΑ!». 
________Με το πρώτο ΜΉΝΥΜΑ- ΕΝΤΟΛΗ έκλεισαν τις Εκκλησίες! Με το δεύτερο ΜΗΝΥΜΑ, δηλ. με το μήνυμα της Μάσκας, ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!  Χωρίς βεβαίως να το αντιλαμβανόμαστε, ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΩΣ, χρησιμοποιούντες τη μάσκα μέσα στο Ναό, αποδεικνύεται, ότι έχουμε  μια ασθενική πίστη προς τον Χριστό! Δεν Τον εμπιστευόμεθα! Μολύνεται το περιεχόμενο της πίστεώς μας, καθ' όσον στην πράξη αρνούμεθα την μεγάλη αλήθεια, ότι ο Ναός, ο Οίκος Κυρίου, είναι θεραπευτήριον των ψυχικών παθών και των σωματικών ασθενειών! Στον Οίκο του Θεού ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ, αλλ΄αντιθέτως ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΘΑ, Άρα εκεί μέσα ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΜΑΣΚΑ!   Θερμή πίστη μας χρειάζεται, καθώς ο Κύριός μας είπε τα εξής αθάνατα λόγια: «Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι»  (Μάρκ. θ΄, 17-31).

_________Η προδοτική αυτή συμπεριφορά των Κυβερνώντων συμπληρώνεται με την θεωρία, ότι ο ιός μεταδίδεται και με την Θεία Κοινωνία! Πρώτη εξ όλων η  κα Κεραμέως, Υπουργός της Παιδείς, ωμίλησε για το "σάλιο", ότι δηλ. πρέπει να αποφεύγουμε τη Θεία Μετάληψη, επειδή με το σάλιο μεταδίδεται ο Κορωνοϊός! Κατόπιν τούτου  μερικοί πλανώμενοι και ολιγόπιστοι Λειτουργοί του Υψίστου κατήργησαν την χρήση της αγίας Λαβίδας κατά τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και εισήγαγον τά «κουταλάκα μιάς χρήσεως»!!!! Έτσι, λοιπόν, ο Διάβολος στις ημέρες μας χορεύει πανηγυρικά!
  
__________Ας επανέλθουμε, λοιπόν,  στη μάσκα. Δυστυχώς η προδοτική και αιρετική αυτή νοοτροπία έχει διαδοθή πολύ στις ημέρες μας! Την έχουν αποδεχθεί και την εφαρμόζουν (δηλ. φορούν τη μάσκα μέσα στο Ναό) πολλοί Αρχιερείς, πολλοί Κληρικοί, και πάμπολλοι πιστοί! Προσφάτως μεταξύ αυτών Κορυφαίος, δυστυχώς, συγκαταλέγεται ο Παναγ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος ενεφανίσθη φορώντας μάσκα μέσα στο Ναό! ! Ο Παναγιώτατος, ο Οποίος παρά ταύτα με δηλώσεις Του εδήλωσε, ότι με την Θεία Κοινωνία ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ο ιός!   Δυστυχώς η κατάσταση είναι  πολύ σοβαρή! Η ΣΥΓΧΥΣΗ, ή ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ! ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!


__________Συνεπώς, μεταξύ των άλλων, σιγά-σιγά εισερχόμεθα σε στάδιο αντιδράσεων, αντιπαλότητος, εσωτερικής φαγωμάρας, εμφυλίου εκκλησιαστικού πολέμου  και....... ΔΙΩΓΜΩΝ! Μαύρα χρόνια έρχονται και για την Εκκλησία! 
__________Όσοι χριστιανοί θέλουν να τηρήσουν ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ την πίστη μας στον ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ οφείλουν να φορούν την μάσκα Χαρδαλιά παντού, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ! Διότι, θα το επαναλάβω,  η χρήση της μάσκας μέσα στο ναό αποδεικνύει μια αναιμική πίστη, για να μην είπω, ότι σημαίνει ΑΡΝΗΣΙΝ της Ορθοδόξου Πίστεως!  

 ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ

 1. Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

______Ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Τράγκας  στο Crashonline γράφει τα εξής:         
 «Ο κορωνοϊός υπάρχει, όπως υπάρχουν και αυτοί που έβγαλαν μέχρι τώρα δισεκατομμύρια από τον τρόμο, τον πανικό και την αγωνία της ανθρωπότητας. Ο covid-19 δεν είναι παραμύθι, όπως δεν είναι και η συνήθης γρίπη, το κρυολόγημα ή οποιαδήποτε λοίμωξη του άνω και κάτω αναπνευστικού. Προφανώς οι κορωνοϊοί υπάρχουν και μας βασανίζουν από την εποχή που σχηματίστηκε η πρώτη ζωή στον πλανήτη ή τουλάχιστον από την εποχή που πέταξε η πρώτη νυχτερίδα. Όπως η ανθρώπινη βουλιμία, η αρπακτικότητα, η κερδοσκοπία και η νοσηρότητα, υπάρχουν από τη στιγμή που ο Κάιν άρπαξε την πέτρα και την κατάφερε στο κεφάλι του αδελφού του, του Άβελ.........

          Το πλέον βέβαιο, είναι ότι αυτή η «γρίπη» αξιοποιήθηκε από διάφορα πολιτικά και οικονομικά κέντρα. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν οι αποκαλύψεις και οι πληροφορίες που βγαίνουν στον αέρα και συναρμολο-γούνται από τον διεθνή τύπο....
           Η γερμανόφιλη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθεί πολιτικά και διπλωματικά μπλεγμένη, για τις εμφανείς και στενές σχέσεις της με τον Μπιλ Γκέιτς, τον υπάλληλό του, Αιθίοπα Πρόεδρο του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους και τις καθοδηγούμενες από το Βερολίνο υπόγειες επαφές της με το Πεκίνο.
          Είναι θέμα χρόνου να ασκηθούν διώξεις εναντίον του Αιθίοπα, που απέκρυψε επιμελώς τη διασπορά του ιού και του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος εδώ και χρόνια προετοίμαζε αυτή την χαοτική κατάσταση, επιδιώκοντας περισσότερα λεφτά (ήδη διπλασίασε την περιουσία του με τις επενδύσεις σε φαρμακοβιομηχανίες), εξουσία και έλεγχο σε κράτη και πληθυσμούς.
         Πρώτος τον κατηγόρησε με αποκαλυπτικό άρθρο του ο Ρόμπερτ Κέννεντυ Τζούνιορ, ο οποίος κατήγγειλε τις δραστηριότητες του ιδρύματος Γκέιτς και τα μαζικά εγκλήματα που προκάλεσαν τα εμβόλιά του σε χιλιάδες ανθρώπους στην Αφρική και στην Ινδία. Αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. Στη Μαύρη Ήπειρο τα εμβόλια του ζεύγους Γκέιτς, άφησαν άγονες (στείρωσαν) χιλιάδες Αφρικανές, ενώ στη μεγάλη Χώρα του Μαχάτμα Γκάντι,τα εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας, που διένειμε, έφεραν παραλυσία σε χιλιάδες Ινδούς......» 
_______Αυτά, λοιπόν, μας λέγει ο έγκριτος καί πολύπειρος δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Τράγκας στο Crashonline. Παραακαλώ, να τα σκεφθήτε με στοχαστικό τρόπο! Ο Κορωνοϊός υπάρχει βέβαια, αλλά την μετάδοσή του ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ..... ΕΞΥΠΝΟΙ ή ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ της παγκόσμιας Κοινωνίας!

__________Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, λοιπόν, σήμερα όχι μόνον πάσχουν από "χριστιανοφοβία", όπως τους κατηγορεί κάποιο πολιτικό Πρόσωπο, αλλ'  επί πλέον ως τυφλά όργανα εκτελούν τις εντολές των σκοτεινών δυνάμεων της Παγκοσμιοποιήσεως, οι οποίες στόχο τους έχουν να διαλύσουν τα Έθνη και να δημιουργήσουν μια Παγκόσμια Αυτοκρατορία υπό την Διοίκηση μιάς Κυβερνήσεως Εβραιομασσόνων! Σας υπενθυμίζω: «Η Γερμανόφιλη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθεί πολιτικά και διπλωματικά μπλεγμένη, για τις εμφανείς και στενές σχέσεις της με τον Μπιλ Γκέιτς, ...» μας είπεν ο κ. Τράγκας! Ώστε, λοιπόν, οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, το επαναλαμβάνω, εκτελούν τις εντολές Ξένων Παραγόντων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν στην Κοινωνία μας τα μέτρα της μάσκας κλπ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ!   Ελάτε, σας παρακαλώ, να ερευνήσουμε τώρα και αυτή την πτυχή.
 
2. Οδηγίες κ. Μητσοτάκη για μάσκα, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις. Να τι μας είπε: 

«Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς»!(βλ.https://www.fortunegreece.com/article/odigies-mitsotaki-gia-maska-plisimo-cherion-ke-apostasis/ 
3. Σας ερωτώ: Αυτά, που μας λέγουν, τα τηρούν άραγε και οι ίδιοι; 
_______ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ!  Επειδή οι Κυβερνώντες γνωρίζουν το μυστικό, ότι δηλ. η μάσκα είναι ένα τέχνασμα, ένα κόλπο, για τον εκφοβισμό της Κοινωνίας, οι άνθρωποι αυτοί συνήθως ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ! Θέλετε αποδείξεις; 
              α) Ο κ. Πρωθυπουργός: 
 😀 Εξέρχεται του Πολιτικού Γραφείου του στην οδό Ηρώδου του Αττικού για να χειροκροτήσει την κα Πρωτοψάλτη και δεν φοράει τη μάσκα! 
 
     



😀 Επισκέπτεται ένα Δημόσιο Σχολείο, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας κα  Κεραμέως, αλλά  και πάλι ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ! 

           



   β) Η κα Κεραμέως:
 😀 Το βράδυ της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα μεταβαίνει στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για να εκκλησιασθή και πολύ επιδεικτικά φοράει τη μάσκα στο πρόσωπό της! 
😀 Την άλλη μέρα το πρωΐ, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, μεταβαίνει σε κάποιο Δημόσιο Σχολείο. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ  ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ!  


   γ) Ο κ. Χαρδαλιάς: 
     Ο Υπουργός κ. Χαρδαλιάς μεταβαίνει σε κέντρο διασκεδάσεως, το οποίον σημειωτέον είναι πλημμυρισμένο από κόσμο, καθ΄όσον  ο ένας κάθεται  κολλητά δίπλα στον άλλο!  ΕΚΕΙ, λοιπόν, ΟΥΔΕΙΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ, δηλ. ΟΥΤΕ Ο κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΟΥΤΕ Η ΣΥΖΥΓΌΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ! Καμαρώστε τον!

********************

 ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: Στο πρόβλημα της μάσκας ποιός κοροϊδεύει ποιόν; 

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες μας κοροϊδεύουν όλους, κι' εσάς και εμέ, δηλ. τον Ελληνικό Λαό! 

 ________Για  να ικανοποιήσω, λοιπόν, την περιέργειά μου άνοιξα το διαδίκτυο και διερεύνησα το ζήτημα: Υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία αποδεικνύουν, ότι οι Κυβερνητικοί Παράγοντες ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ, ότι δηλ. οι ίδιοι  δεν τηρούν αυτά, για τα οποία  πιέζουν ασφυκτικά τον Ελληνικό Λαό; Ιδού, λοιπόν, το αποτέλεσμα! Ιδού οι αναρτήσεις στο Δαδίκτυο, που καταγγέλλουν τον Πρωθυπουργό και τα άλλα Κυβερνητικά Πρόσωπα, ότι ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΆΣΚΑ: 

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.newsone.gr › ellada › se-scholio-choris-maska-apostasis-o-kyria...
👿Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς μάσκα, στο 7ο Γυμνάσιο ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.altsantiri.gr › parapolitika › sto-7o-gymnasio-athinon-sto-pagkr...
 ... επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στα σχολεία. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς μάσκα ...
 👿O Μητσοτάκης χωρίς μάσκα ενώ προχθές έκανε... παρατήρηση ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.topontiki.gr › article › o-mitsotakis-horis-maska-eno-prohthes-e...
Πριν από 3 ημέρες - O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράγματι φιλότιμες προσπάθειες για να αναδείξει το πόσο σπουδαίο ρόλο μπορεί να ...
👿Υπεράνω νόμων ο Μητσοτάκης: Κουβεντούλα με Λιάγκα χωρίς ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.fimes.gr › 2020/07 › mitsotakis-liagkas-xoris-maska
Χωρίς μάσκα και ο Λιάγκας και οι περισσότεροι που κάθονται τριγύρω. Κατά τα άλλα η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο, ακόμη ...
👿Χωρίς μάσκα σήμερα ο Μητσοτάκης... προχθές όμως ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.koutipandoras.gr › article › horis-maska-simera-o-mitsotakis-pr...
Πριν από 3 ημέρες - Όλα αυτά τα βαρυσήμαντα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας τα είπε χωρίς μάσκα... Παρόλο που οι δημοσιογράφοι στις ερωτήσεις τους ...
👿«Αυτοψία» στα καταστήματα για Μητσοτάκη-Τσίπρα χωρίς ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.newsbreak.gr › ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έκαναν τη βόλτα τους σήμερα στο ... χωρίς να φορούν όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, προστατευτικές μάσκες, ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.makeleio.gr › LIFESTYLE
5 Ιουλ 2020 - ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ! Τετ α τετ με τον Λιάγκα στο πλοίο για την Τήνο όπου και οι δυο έχουν εξοχικά. Με την μάσκα ο Μητσοτάκης κάτω απ' το ...
👿Koρονοϊός: Σοκ! Δεν ξέρει τα βασικά για την μάσκα ο Μητσοτάκης
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.sportime.gr › extratime › koinonia › koronoios-sok-den-xeri-ta-...
7 Μαΐ 2020 - Μητσοτάκη. Μετά τον συγχρωτισμό χωρίς μάσκα στο πεζοδρόμιο του Μαξίμου για να χαιρετίσει την κα Πρωτοψάλτη, τώρα φαίνεται πως δεν ξέρει ...
👿Επίσκεψη Μητσοτάκη σε γυμνάσιο χωρίς μάσκα (ΦΩΤΟ ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.eviazoom.gr › 2020/05 › episkepsi-mitsotaki
18 Μαΐ 2020 - Επίσκεψη Μητσοτάκη σε γυμνάσιο χωρίς μάσκα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ...

 👿Ο Μητσοτάκης πήγε… σχολείο! Στο 7ο γυμνάσιο Παγκρατίου ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887spoilers.gr › o-mitsotakis-pige-sxoleio-sto-7o-gumnasio-pagkratiou-x...
18 Μαΐ 2020 - Το 7ο γυμνάσιο Παγκρατίου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τη ... Στο 7ο γυμνάσιο Παγκρατίου, χωρίς μάσκα ο πρωθυπουργός.
👿Γιατί ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να (ξανα)φορέσει μάσκα
12 Ιουλ 2020 - Γιατί ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να (ξανα)φορέσει μάσκα | Photos ... Οι τελευταίες εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς προφυλάξεις ...
👿Και ο Μητσοτάκης στην Ερμού χωρίς μάσκα - 15 minutes
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=217237481749626188715minutes.gr › και-ο-μητσοτάκης-στην-ερμού-χωρίς-μάσκ
14 Μαΐ 2020 - Την οδό Ερμού επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες ...
👿Υποκρισία Μητσοτάκη: Έκανε τη μάσκα σκουλαρίκι ΦΩΤΟ
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887www.armyvoice.gr › 2020/07 › μητσοτάκη-μάσκα-σκουλαρίκι
5 Ιουλ 2020 - Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τη μάσκα σκουλαρίκι... τι λέει άραγε το δίδυμο Χαρδαλιά - Τσιόδρα; Θα υπάρξει πρόστιμο για τον κ. Μητσοτάκη;
Δεν υπάρχουν: χωρισ ‎| Πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο: χωρισ
👿Στο Μαξίμου χωρίς μάσκα γίνεται;; Γίνεται αν είσαι Μητσοτάκης ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887anemosantistasis.blogspot.com › 2020/08 › blog-post_27
Πριν από 5 ημέρες - Στο Μαξίμου χωρίς μάσκα γίνεται;; Γίνεται αν είσαι Μητσοτάκης και έχεις να κάνεις με την εκκλησία. Η φωτογραφία είναι σημερινή , από την ...
👿Χωρίς μάσκα το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη σε σχολείο ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887thefaq.gr › choris-maska-to-epikoinoniako-sooy-mitsotaki-se-scholeio...
18 Μαΐ 2020 - Χωρίς μάσκα το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη σε σχολείο (vid)-ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ιδιοτελής η απόφαση για το άνοιγμα- Μικρή προσέλευση ...
👿Κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχετε φιλότιμο; -Χωρίς μάσκα ο ...
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2172374817496261887rosa.gr › ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πριν από 3 ημέρες - Τον ανυπάκουο δρόμο... των ιερέων αποφάσισε να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός σήμερα κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, αφού όπως ..
 
Σε σχολείο χωρίς μάσκα - αποστάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών.
19 Ιουλ 2020 - Μεταφορτώθηκε από faysbook gr
... χωρίς μάσκα και απόσταση ασφαλείας ανάμεσα στο στοιβαγμένο πλήθος. Κατά την έξοδό τους μάλιστα από το θέατρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ...

👿«Δάσκαλε που δίδασκες» χωρίς μέτρα προστασίας ο ...
21 Απρ 2020 - Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα πρόσωπα που επέλεξε ... Μάλιστα σχεδόν κανείς από αυτούς δεν φορούσε μάσκα, ενώ ...
👿MAXHTHΣ: Στον δήμο Μύκης ο Χαρδαλιάς, τρομερός ...
29 Μαρ 2020 - Χωρίς μάσκα στη σύσκεψη δίπλα στον Τσέπελη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος! Αλλά και ο...Χαρδαλιάς ...
👿Απίστευτο ……Ο Χαρδαλιάς χωρίς μάσκα σε σύσκεψη στη ...
29 Μαρ 2020 - Χαρδαλιάς που μας δίνει κάθε μέρα συμβουλές , έκανε σύσκεψη στη Μύκη στο δήμο της οποίας ανήκει ο Εχίνος που είναι σε καραντίνα , χωρίς ...

Απίστευτο ……Ο Χαρδαλιάς χωρίς μάσκα σε σύσκεψη στη Μύκη σε κατάμεστη αίθουσα!!!!!!

«Δάσκαλε που δίδασκες» χωρίς μέτρα προστασίας ο Χαρδαλιάς στο Κρανίδι

27 Μαΐ 2020 - Κεραμέως με μάσκα στην ανάσταση του Ιερώνυμου και χωρίς μάσκα στα σχολεία. Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως παραβρέθηκε χθες στην ...
👿Με μάσκα στην ανάσταση του Ιερώνυμου και χωρίς ...
27 Μαΐ 2020 - Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως παραβρέθηκε χθες στην ανάσταση του Ιερώνυμου με μάσκα. Λίγες ημέρες πριν σε συνάντηση που δεν ...

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ: Ο κόσμος πως αντιδρά; 

________Στο σημείο αυτό δεν θα ασχοληθούμε με αυτά που γράφουν από σκοπιμότητα τα ΜΜΕ, διότι αυτά, που γράφουν ή προβάλλουν, ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Απλως υπηρετούν τα Κυβερνητικά Σχέδια! Δεν θα λησμονήσουμε ποτέ το γεγονός, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ διέθεσε το ποσόν των ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (20.000.000 €) σε εφημερίδες και τηλεπτικούς Σταθμούς, προκειμένου να υποστηρίξουν το Πρόγραμα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", κάνοντας πλύση εγκεφάλου στο αναγνωστικό Κοινό! Και όντως κατώρθωσαν να εμφυτεύσουν τον φόβο στις ψυχές των Ελλήνων! 
    Ως εν παρόδω όμως επιθυμπώ να αναφερθώ, χωρίς και να σχολιάσω, σε ένα πολύ πρόσφατο  δημοσίευμα της ιστορικής Εφημερίδος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ των ΠΑΤΡΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΌΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ!
_______Στο φ. της Τρίτης 11ης Αυγούστου ε.έ. και στην τελευταία σελίδα υπάρχει ένα σχόλιο με τίτλο: Tο παράδειγμα.   
«.....Αρχές και επίσημοι έδωσαν το παράδειγμα για τη χρήση μάσκας κατά την τέλεση των θρησκευτικών τελετουργιών, έστω κι αν οι πιστοί δεν ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες. Ή, χειρότερα, ακολουθούν γραμμή Αμβροσίου "η μάσκα στο ναό είναι ασέβεια" κλπ.  Τους αποδίδουμε τα εύσημα λοιπόν και για την πράξη, αλλά και τον .....κίνδυνο να επικριθούν ως ασεβείς! Π.ΣΑΚ» !!!!! 
         Τι να απαντήσουμε στο ειρωνικό αυτό σχόλιο; Με την Χάρη του Θεού εδαπανήσαμε ολόκληρη  τη ζωή μας στο έργο της Εκκλησίας!  Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Διευθυντή και Εκδότη της ιστορικης αυτής Εφημερίδος, τον αγαπητό μας κύριο Θεόδωρο Λουλούδη, για τον ευτελισμό του προσώπου μας και την συντελούμενη ηθική δολοφονία μας από την Εφημερίδα του! «Η σιωπή φρονίμων πρός απάντησιν....» των κατηγόρων μας!
  •  __________Δεν θα ασχοληθούμε, λοιπόν, με αυτά που γράφουν τα εξαρτημένα και καθοδηγούμενα ΜΜΕ! Πλήν όμως ανατρέχοντας στο Διαδίκτυο θα αναζητήσουμε σχόλια, τα οποία εκφράζουν την αντίδραση της Κοινωνίας στα σατανικής εμπνεύσεως σχέδια υποταγής του κόσμου στις επιθυμίες των παραγόντων της Παγκοσμοποιήσεως. Ιδού μια μικρή συλλογή: 
  •  


  •  


  •  




  •  

 ____________Τη χαριστική βολή στην Κυβέρνηση κάποιων Αθέων καί Μάγων, οι οποίοι σήμερα μας κυβερνούν, δίδει ο ιατρός κ. Απόστολος Χατζητόλιος, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θεσσαλονίκης, με ένα περισπού-δαστο άρθρο του, το οποίον δημοσιεύεται στην Εφημερίδα "ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ", (βλ. φ. Αυγούστου-Σεπτεμβρίου2020, σελ. 26-27),με τίτλο: «Να αντιδράσει η Εκκλησίαα, άν....». 

«Δεν μπορεί να κλείνουν οι Εκκλησίες και να λειτουργούν οι λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ.....Διότι όπως βλέπουμε και από τη διαχείριση αυτής της κατάστασης  από επισήμους φορείς, υπάρχουν αστοχίες, οι οποίες θίγουν την Ορθοδοξία μας, την Εκκλησία, και δυστυχώς, θα έλεγα, χωρίς να υπάρχει η αντίδραση, που έπρεπε να υπάρχει και από την ίδια την επίσημη Εκκλησία...» Καί παρακάτω: «....φθάσαμε στο αντίθετο! Όχι μόνο να κλείσουν οι Εκκλησίες, αλλά να απαγορεύεται  να στέκεσαι  έξω από την Εκκλησία! Αυτά ειναι τρομακτικά πράγματα και ιατρικώς δεν έχουν καμμία βάση!.....»  
____________Αυτά, λοιπόν, μας λέγει ο Καθηγητής κ. Χατζητόλιος! Ας έλθουμε τώρα και σε ένα περιστατικό με ένα Γέροντα Αγιορείτη, ο οποίος, ευρεθείς εκτός Αγίου Όρους, επήγε σε κάποιο Ενοριακό Ναό για να εκκλησιασθεί, χωρίς βέβαια να φοράει τη μάσκα Χαρδαλιά. 

Ο Επίτροπος, λοιπόν, τον ερώτησε: 
-Πάτερ γιατί δεν  φοράτε μάσκα στην Εκκλησία; Εμείς στην Εκκλησία μας τον βγάζουμε έξω, όποιος δεν την φορά.
-Και γιατί να φορέσω; Εκκλησία είναι εδώ και όχι κάποιος  υπόνομος! Γιατί δεν συλλογίζεσαι τι λέγει ο Αρχιερεύς στον Εγκαινιασμό των ιερών Ναών:

"Κατάστησον αυτόν λιμένα χειμα-ζομένων, ιατρείον παθών, καταφυ-γήν ασθενών, δαιμόνων φυγαδευ-τήριον"  Γιατί, λοιπόν, να φορέσω τη μάσκα;» (βλ. Ακολουθία των Εγκαινίων, Έκδοσιν Αποστολικής Διακονίας, σελ.49 Και: https://aktines.blogspot.com/2020/08/blog-spot_23.html).
____________Αγαπητοί μου Αδελφοί, 
                             Δεν γνωρίζω,  εάν σας έπεισα ή όχι. Προβλέπω όμως, ότι η επιμονή των Κυβερνητικών Παραγόντων για την πιστή εφαρμογή της μάσκας ακόμη και μέσα στο Ναό θα διχάσει τον Ελληνικό Λαό. Θα επιφέρει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των χριστιανών, που θα πειθαρχήσουν τυφλά στις κυβερνητικές επιταγές,  και εκείνων, οι οποίοι, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ MEΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ!
__________Προς τον Πρωθυπουργό και τους λοιπούς Παράγοντες της Κυβερνήσεως θα μπορούσαμε να απευθύνουμε τα λόγια του Μεγ. Βασιλείου,ότι «ου βασιλέων εστι  νομοθετείν τη Εκκλησία»! Οι Βασιλείς, συνεπώς δε και οι Πρωθυπουργοί, δεν έχουν το δικαίωμα να εισέρχωνται στα εσωτερικά της Εκκλησίας και να νομοθετούν για όσα αναφέρονται στη λατρευτική ζωή των πιστών της Εκκλησίας τέκνων.  'Αλλωστε τούτο προβλέπει και το υπ΄αριθμ. 48 άρθρο του Συντάγματος εν συνδυασμώ με τό αρθρο 13! Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτόνομος και αυτοδιοίκητος! Ώστε, λοιπόν, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας στα της Εκκλησίας, ήτοι περί εφαρμογής της μάσκας εντός του Ναού, είναι αντισυνταγματικές και παράνομοι!   Η Κυβέρνηση δύναται να εκφράζει τις επιθυμίες της πρός την Ιερά Σύνοδο και η Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει σχετικώς. Η Διοίκησι της Εκκλησίας έχει το δικαίωμα είτε να αποδεχθεί, είτε και να απορρίψει τις Κυβερνητικές παραγγελίς και εντολές, όσον αφορά στην εσωτερική δομή Της!
+ Ο πρ.  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Καλάβρυτα, 13 Αυγούστου 2020
Επί τη επετείω της εις Επίσκοπον εκλογής μου (13.08.1976)
***************

 ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

“Η πίστη σώζει” 
– Η προσωπική μαρτυρία ενός αναγνώστη μας για το θαύμα που έζησε μέσα στην Εκκλησία.


Την προσωπική του μαρτυρία, μοιράστηκε μαζί μας έναν αναγνώστης μας από τη Χίο, ο οποίος χθες βρέθηκε στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Χίο.
Διαβάστε τι ακριβώς του συνέβη:

“Χθες 9η Αυγούστου 2020 προβληματιζόμουν λόγω της κακής κατάστασης της υγείας μου εξ’ αιτίας ισχυρών πόνων του δεξιού ισχίου μου και του σκέλους μου, αν θα μπορούσα ή αν θα έπρεπε λόγω αδυναμίας μου στην βάδιση, να μεταβώ για να παρακολουθήσω τον Κανόνα της Ιεράς Παρακλήσεως στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου.
Υπέφερα από τα τέλη Ιουνίου, χωρίς να βλέπω σημαντική βελτίωση, παρά την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνω όλο αυτό το διάστημα, πλέον του μηνός, ευρισκόμενος μάλιστα επί 10ήμερον σε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία εις την οποία εργάζομαι.
Εν τέλει απεφάσισα να μεταβώ στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας, που τακτικά συνηθίζω να πηγαίνω, επειδή με τέρπουν και με αγαλλιάζουν οι τελούμενες εκεί Ιερές Ακολουθίες οι οποίες πραγματοποιούνται με άκρα τάξη, είτε οι πιστοί είναι πολλοί είτε ελάχιστοι.
Σ’ αυτόν τον Ιερό Ναό, να μη διαφεύγει της προσοχής μας ότι εφημέριος είναι ο ποινικά διωχθείς λόγω κορονοϊού όπως θα ενθυμείσθε, αιδεσιμολογιώτατος π. Χριστοφόρος Γουρλής.
Η Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία, βρισκόταν προς το τέλος της, και εγώ ευρισκόμουν καθήμενος καθ’ όλη την διάρκεια, ένεκα της σωματικής μου αδυναμίας, αν και θα έπρεπε να στέκω ορθός. Παρακολουθούσα ατενίζοντας προς τα εμπρός,  στο Ιερό. Ο π. Χριστοφόρος είχε θυμιατίσει πολύ ώρα πριν. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος καπνού, μήτε οσμής θυμιάματος. Τα δε κεριά ανάβονται από τους πιστούς στον πρόναο και ο καπνός τους αναρροφάται. Η εσωτερική μεσόπορτα του ναού ήταν κλειστή. Ο ήλιος είχε δύσει και δεν υπήρχαν ακτίνες του που να διαπερνούν τον χώρο της εκκλησίας.
Αίφνης, καθήμενος ακόμη, βλέπω εμπρός μου στιγμιαία, σε απόσταση 30-40 πόντων ένα απαλό συννεφάκι, μία ελαφριά Νεφέλη και χωρίς να έχω προφθάσει να συνειδητοποιήσω και να σκεφθώ το τι βλέπουν τα μάτια μου, πετάγομαι πάνω από το στασίδι, χωρίς να βάλω δύναμη στα μπράτσα μου για να εγερθώ. Όταν αρχίζω να καταλαβαίνω αυτό που συνέβη, την Νεφέλη, τους πόνους μου που έχουν περάσει, την άνετη βάδισή μου, συγκλονίζομαι! Να σημειώσω ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα οφθαλμολογικά προβλήματα, ούτε οφθαλμικές απάτες.
Η δεήσεις μου προς την Υπεραγίαν Θεοτόκο, πλουσιοπάροχα μου ανταποδόθησαν. Ναι, η Πίστις σώζει, ο Μεταμορφωθής Χριστός εν τω όρη Θαβώρ είναι ζωντανός, η Παναγία όντως παραμένει ως «προστάτις», «ασφαλεστάτη φρουρά», «ασθενούντων επίσκεψις» και γι’ αυτό ποτέ δεν πρέπει να απελπιζόμαστε «Μη καταπιστεύσεις με, ανθρωπίνη προστασία, Παναγία Δέσποινα…»
Σήμερα, μία ημέρα μετά το Θαυμαστό γεγονός που μου συνέβη, αισθάνομαι Ευλογημένος, χαρούμενος, ευτυχής, αλλά και Ευγνώμων προς την Κυρίαν Θεοτόκο”.

 Ας είναι ευλογημένον το όνομα του Κυρίου. Αμήν