Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

H ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΗΣ 15ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1997 ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

ΕΠΑΛΗΘΕΥETAI ΠΛΗΡΩΣ!

*******

"Για να μήν ξεχνιόμαστε....Ποδαρικό θα μας κάνουν οι Επίτροποι των αφεντικών μας. Θα είναιι όλοι τους στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και κάθε ελληνική τράπεζα θα έχει  πλέον τον.... γκαουλάϊτέρ της. Αυτός θα αποφασίζει για όλα: Από το ποιός θα πάρει δάνειο, μέχρι ποιό σπίτι θα κατασχεθεί. Τοκογλύφοι της χειρότερης μορφής είναι οι δανειστές μας, πιό αδίστακτοι και από τους κατακτητές". (Μάκης Κουρής, Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 16.12.2012)

"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ"
(Εφημερίδα Η ΑΞΙΑ,15.12.2012)
Σχόλιο δικό μας:  
Ξανάρχονται, 
αλλ' όχι ως Ευρωπαίοι Εταίροι και Συνεταίροι μας! 
Ξανάρχονται ως  κατακτητές!
******

_________Ήταν Αύγουστος του έτους 1997, δηλ. δέκα πέντε χρόνια πίσω, όταν από την ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, εκεί ψηλά στα Καλάβρυτα, αισθανθήκαμε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα Μήνυμα, μια Διακήρυξη, ένα Διάγγελμα πρός τον ευσεβή Λαό της Επαρχίας μας. Ήμασταν κυριευμένος από μεγάλη ανησυχία για τα όσα δεινά θά επέφεραν στην ταλαίπωρη Πατρίδα μας και στον ευγενή Ελληνικό Λαό  οι συνθήκες του Μάαστριχ και του Σένγκεν. Αφήσαμε τότε την καρδιά μας να ομιλήσει ελεύθερα, χωρίς υπονοούμενα και χωρίς περιστροφές
_______Τα χρόνια παρήλθαν και τα δεινά ήλθαν! Τα βιώνουμε σήμερα με τα Μνημόνια, με την υποδούλωση της Χώρας μας σε. ξένα αφεντικά, με τήν Τρόϊκα, με τους ξένους, που θα διαφεντεύουν τα διάφορα Υπουργεία της Χώρας! 
_______Το σκίτσο, που δημοσιεύουμε παρακάτω και είναι από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους είναι η πιο εύγλωττη απόδειξη, ότι οι προβλέψεις μας επαληθεύθησαν! Μελετήστε, λοιπόν, στοχαστικά την απεικόνιση των σφαγέων μας, παρατηρήστε την μανία με την οποία ο δήμιος κόβει το κεφάλι ενός ανθρώπου, προσέξτε την απόσταση στην οποία εκτοξεύεται η κεφαλή και τότε προχωρήστε στο παρακάτω κείμενο. 
________Στο τέλος σας παρουσιάζουμε είτε πρόσφτα κείμενα από εφημερίδες, είτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του τελευταίου καιρού. Όλοι και όλα περιγράφουν την τραγικότητα των καιρών μας. Μακάρι οι πρόσφατες αποφάσεις των Ευρωπαίων περί δανεισμού να αλλάξουν το σκηνικό στη Χώρα μας. Μακάρι αύριο τα πράγματα να είναι καλύτερα! Εμείς όμως προσωπικά, δεν το πιστεύουμε! Αντιθέτως, περιμένουμε επιδείνωση της καταστάσεως. Τα μεγάλα δεινά δεν ήλθαν ακόμη! 
________Μη ερωτήσετε την ερώτηση: "γιατί ένας Μητροπολίτης ασχολείται με τέτοια θέματα;". Η απάντηση είναι απλή. 

  1. Ο Μητροπολίτης είναι ένα κομμάτι του Λαού, συμπάσχει και συμμερίζεται τις τύχες των πιστών!  
  2. Ο Μητροπολίτης έχει χρέος να επισημαίνει καί να επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι η απομάκρυνση του ανθρώπου από το δρόμο του Θεού ισοδυναμούται με την κόλαση! Όπου δεν βασιλεύει ο Θεός, όπου δεν εφαρμόζεται ο Νόμος του Θεού εκεί όλα τα δεινά εισβάλλουν! Εκεί η κοινωνία των ανθρώπων μεταβάλλεται σε ζούγκλα! Εκεί ο άνθρωπος για τον συνάνθρωπο γίνεται λύκος, όπως χαρακτηριστικά τό είπαν οι Λατίνοι σοφοί! 
  3. Καιρός λοιπόν Άρχοντες και λαός να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Θεού! Καιρός να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και να αλλάξουμε πορείαν. ΜΕΤΑΝΟΙΑ σημαίνει αλλαγήν νοοτροπίας!                                                                                                                  
  4. Προχθές εκαμάρωσα τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Ούγκο Τσάβες, ο οποίος αναχωρώντας για την Κούβα, όπου θα υφίστατο μια ακόμη σοβαρή εγχείρηση, ασπάζεται με ευλάβεια τον Σταυρό! Είδετε, αγαπητοί μου, μια παρόμοια εικόνα από τούς εκπροσώπους του Πολιτικού κόσμου στην Πατρίδα μας; Σας παραθέτω την φωτογραφία. Σας προσκαλώ να στοχαστήτε, να συγκρίνετε, να κλάψετε για την ασέβεια Αρχόντων και αρχομένων μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας. Τα θέατρα παίζoυν έργα όπως το "Corpus Christi",  οι Άρχοντες πλουτίζουν, κλέβοντες, οι πολίτες φοροδιαφεύγουν, η αρετή χλευάζεται, η εντιμότητα προπηλακίζεται, η ηθική καθαρότης γελοιοποιείται, η σεξουαλικότητα βασιλεύει., οι ομοφυλόφιλοι πραγματοποιούν παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.  Ο Μεγάλος Εξόριστος από την καθημερινή ζωή μας είναι ο Χριστός!
  5. Ο Μητροπολίτης, λοιπόν, ο κάθε Μητροπολίτης κηρύττει, γράφει καί ευκαίρως-ακαίρως με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και με το διαδίκτυο, διακηρύσσει, ότι "ουκ έστι εν άλλω ουδενί η σωτηρία" (Πράξ. 4,12) παρά μόνον κοντά στο Χριστό! Ο Κύριός μας είπε: "Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή"  (Ιωάνν. 14,6). Έλληνες αδελφοί μου, επώνυμοι και ανώνυμοι, Άρχοντες και αρχόμενοι, το ακούσατε; Ο Χριστός θα μας λυτρώσει από όλα τα δεινά! Ας ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά Του! Τα ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ έρχονται! Ας δώσουμε ένα χώρο στην καρδιά μας, για να την κάμει Φάτνη Του! Καλά Χριστούγεννα! Με τον Χριστό, Χριστούγεννα!
Αίγιον, 17 Δεκεμβρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
   *******
ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΤΗΣ 15/8/1997
Αδελφοί μου συμπρεσβύτεροι και Συνδιάκονοι,
Οσιώτατοι Μοναχοί και Μοναχαί,
Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα,
Ελληνίδες και Έλληνες,

            Εκ του ηγιασμένου βράχου της ιστορικής και σεβασμίας Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων, όπου η πάνσεπτος ιερά της Θεομήτορος Εικών από αιώνων έχει αποθησαυρισθή και μεγάλως σήμερον τιμάται, προβαίνομεν εις την παρούσαν Διακήρυξιν προς τους Ευλαβεστάτους Κληρικούς μας, προς το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, ου μην άλλα και προς πάντα τον ευσεβή Ελληνικόν Λαόν, προκειμένου να είπωμεν ολίγα τινά, αληθή και υπεύθυνα, περί της ιστορική καμπής εις την οποίαν ευρίσκεται σήμερον η Χώρα μας.  Δια της εντάξεώς μας εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν και δια των Συνθηκών, αι οποίαι διέπουν την Ένωσιν ταύτην, η περίοδος της εθνικής ανεξαρτησίας μας και της πνευματικής μας ελευθερίας πορεύεται εις την δύσιν της, μια δε περίοδος πνευματικής μας ελευθερίας πορεύεται εις την δύσιν της, μια δε περίοδος πνευματικής υποδουλώσεως και οινομομικής υποταγής μας ευρίσκεται εν εξελίξει!  Η αιχμαλωσία των Ελλήνων εις τους ισχυρούς της Ευρώπης προωθείται επιμελώς τόσον δια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όσον και δια της Συνθήκης του Σένγκεν!
            Δια της Συνθ΄πηκηες του Μάαστριχτ (Maastricht), ειδικώτερον, επιδιώκεται ή οικονομική υποταγή μας εις τους οικονομικούς κολοσσούς της Ευρώπης  και η μετά ταύτα εξαθλίωσις του Λαού μας!  Με αργά μεν, αλλά σταθερά, βήματα το χρήμα συσσωρεύεται εις χείρας των ολίγων, ενώ ο Λαός οδηγείται εις την πενίαν.  Μέχρι προ τινος είχομεν τους «νεόπλουτους».  Τώρα βλέπομεν και τους «νεόπτωχους» εις την Χώραν μας!  Η μεγάλη οικογένεια των Αγροτών επίσης τείνει να εξαλειφθή με το τέχνασμα των επιδοτήσεων.  Η Ευρωπαϊκή Ένωσις ορίζει πως οι Έλληνες Αγρότες, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν το 28% του Ελληνικού Λαού, πρέπει να συρρικνωθούν και να φθάσουν μόλις το 6% του πληθυσμού μας.  Διαισθανόμεθα και με οδύνην ψυχής προλέγομεν, ότι εντός της προσεχούς εικοσαετίας οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και κάποιοι ελάχιστοι Έλληνες θα έχουν συγκεντρώσει εις χείρας των όλον το χρήμα, ενώ ημείς οι υπόλοιποι, δηλ. η πλειονότης του Ελληνικού Λαού, θα έχωμεν καταντήσει οι ξενοδοχο-υπάλληλοι των Ευρωπαίων, οι υπηρέται των μεγιστάνων του πλούτου, τα θύματα των μονοπωλίων, οι «ζήτουλες» της Ευρώπης!

            Δια της Συνθήκης του Σένγκεν (Schengen) επιχειρείται η πνευματική υποδούλωσις και η αιχμαλωσία των Ελλήνων ως Ορθοδόξων.  Η Συνθήκη του Σένγκεν είναι η Λεωφόρος του Αντιχρίστου.  Δια της Συνθήκης του Μάαστριχτ προλειαίνεται το έδαφος, δια της Συνθήκης του Σένγκεν θα δοθή η χαριστική βολή.  Η εθνική μας κυριαρχία και η πνευματική μας ελευθερία οδηγούνται εις την δύσιν των!  Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται εις μιαν νέου τύπου Βαβυλώνειον αιχμαλωσίαν!  Εις την αιχμαλωσίαν των Ευρωπαίων!  Ακούσατε, παρακαλώ, την αγωνιώδη κραυγή μας.
            Δια της Συνθήκης του Σένγκεν, καθώς είπομεν ήδη, προωθείται η πνευματική υποδούλωσις και η αιχμαλωσία μας ως Ορθοδόξων!  Η περιώνυμος αυτή Συνθήκη αποτελεί την αρχήν ωδίων εις την πνευματική πορείαν του Λαού μας.  Είναι η αφετηρία της Νέας Εποχής, δηλαδή της εποχής από-ορθοδοξοποιήσεως των Ελλήνων! Ήτοι της απομακρύνσεώς μας από την ζείδωρον πηγήν της Ορθοδοξίας μας, την οποίαν τόσον πολύ ποθούν οι προαιώνιοι εχθροί μας.  Η πολυπόθητος εις αυτούς στιγμή επέστη!  Επιχειρούν να μας οδηγήσουν εις μιαν πνευματικήν κατάστασιν, ώστε να λησμονήσωμεν την προέλευσίν μας, να απεμπολήσωμεν τας ιεράς και εθνικάς παραδόσεις μας, να αποσυνδεθώμεν από την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας.  Ας μη απατώμεθα.  Οι Ευρωπαίοι Έταίροι μας επιθυμούν να μας χωνεύσουν μέσα εις το χωνευτήριον της αχανούς Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε να μη διακρινώμεθα ούτε δια τα ήθη και τα έθιμά μας, ούτε πολύ περισσότερον δια την Θρησκείαν μας και δια την Γλώσσαν μας!  Εντός των κόλπων της Δύσεως είμεθα μια παραφωνία.  Πρέπει λοιπόν πάση θυσία να εκλείψη αυτή η ανομοιογένεια! Είμεθα το κάρφος εις τους οφθαλμούς των!  Εις τους οφθαλμούς του Πάπα και των αντιχρίστων Σιωνιστών!  Το μικρόν λήμμα των 10.000.000 Ορθοδόξων Ελλήνων πρέπει να χωνευθή μέσα εις την χοάνην των 350.000.000 Ευρωπαίων!  Τούτο θα επιτευχθή μόνον εάν σβύση η Ορθοδοξία! Σκεφθείτε, παρακαλώ, ότι όπου ανα τα πέρατα του κ΄σομου οι απόδημοι Έλληνες διετήρησαν την Ορθοδοξίαν των, εκεί αυτομάτως διεσώθη και εθνική συνείδησις και η Ελληνική γλώσσα!  Εάν λοιπόν η Ορθοδοξία αφανισθή, τότε αυτομάτως χάνεται και σβύνει και ο Ελληνισμός!  Τούτο το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Ευρώπης και μάλιστα οι κινούντες τα νήματα Τέκτονες, οι Άθεοι και οι Αντίχριστοι του κόσμου τούτου.  Επίσης και όσοι «χριστιανοί αδελφοί μας» ή και όποιοι άλλοι πλημμυρίζουν την Ορθόδοξον Ανατολήν με τα στίφη των αιρετικών και των πάσης φύσεως προπαγανδιστών εις βάρος της Ορθοδοξίας!
            Η Συνθήκη Σένγκεν με άλλα λόγια είναι ο κριός, δια του οποίου θα επιχειρήσουν να ρίψουν τα τείχη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.  Η μάχη έχει επαρκώς προετοιμασθή.  Η ρήξις, δια της οποίας και θα επικρατήση η Νέα Εποχή, «the New Age», όπως την ονομάζουν, έρχεται! Η σύγκρουσις είναι επί θύραις!
Ø      « Η Συνθήκη Σένγκεν θα αποτελέση το σημείον αναμετρήσεως Ανατολής και Δύσεως.  Εάν ανθέξωμεν, θα κατατροπωθούν!  Εάν καμφθώμεν, τότε όλα χάνονται.  Και η Οθροδοξία και ο Ελληνισμός!»

            Αυτό είναι των Μήνυμα των Καλαβρύτων!  Αυτή είναι η Διακήρυξις του Μητροπολίτου σας, τέκνα εν Κυρίω αγαπητά.  Δια της Συνθήκης Σένγκεν κρίνεται το μέλλον της Φυλής μας.  Ας μη αναμένετε κατανόησιν από τους Πολιτικούς Ηγέτας μας.  Αυτοί την Εξουσίαν θέλουν!  Οι πλείστοι εξ αυτών, αν χρειασθή, και με τον Διάβολον συστρατεύονται, αρκεί να μη χάσουν την νομήν της Εξουσίας! Μας επιβάλλουν, λοιπόν, χωρίς καμμίαν προειδοποίησιν την Συνθήκην Σένγκεν!  Την εισάγουν εν κρυπτώ και παραβύστω εις την Βουλήν προς ψήφισιν, και τελικώς ψηφίζεται από μιαν σχετικήν πλειοψηφίαν!  Προκαλούν κρίσιν συνειδήσεως εις μιαν μεγάλην και επαινετήν μερίδα Βουλευτών, εκείνων οι οποίοι ηρνήθησαν να επικυρώσουν την Συνθήκην δια της ψήφου των, και όμως ουδεμίαν σημασίαν δίδουν! Αντί να ερωτήσουν, ημάς τον κυρίαρχον Λαόν, μας ειρωνεύονται με θράσος!
            Δια της Συνθήκης Σένγκεν τίθενται εν κινδύνω τα ύψιστα και τα μέγιστα της ζωής και της υπάρξεώς μας. Με την εφαρμογήν του Ενιαίου Κωδικοποιημένου Αριθμού Μητρώου (ΕΚΑΜ) και την καθιέρωσιν νέου τύπου ταυτότητος πολλά αξιοθρήνητα θα λάβουν χώραν: δια του γενικού φακελλώματος παραβιάζεται η ελευθερία μας· δια της απαλείψεως του θρησκεύματος θίγεται η θρησκευτική μας συνείδησις· δια της καθιερώσεως του δυσωνύμου αριθμού 666 εισάγεται η κυριαρχία του Αντιχρίστου εις την ζωήν μας.
            Όθεν καλούμεν και παρακαλούμεν πάντας υμάς να αντιτάξετε σθεναράν άρνησιν εις την παραχάραξιν των πεπρωμένων του Έθνους μας.  Καλούμεν και προσκαλούμεν υμάς, τα ευσεβή τέκνα της Εκκλησίας, να προτάξετε τα στήθη σας εις την προσπάθειαν αλώσεως της αγίας Ορθοδοξίας μας εκ μέρους των ευρωπαίων!  Καλούμεν και προσκαλούμεν υμάς, τα πνευματικά τέκνα μας, να μη παραλάβετε την νέαν ταυτότητα, οποίον και εάν είναι το τίμημα της αρνήσεώς σας.  Από τον Θεόν ελάβομεν το δώρον της Ελευθερίας!  Θεωρούμεν το αγαθόν τούτο ως θείον δώρον, ως αγαθόν αδιαπραγμάτευτον, και θα διατηρήσωμεν.
            Απορρίπτομεν την Συνθήκην Σένγκεν, διότι αρνούμεθα:
  •    Να μας φακελλώσουν ηλεκτρονικώς,
  • Να παραδοθώμεν εις την εξουσίαν Ξένων Κέντρων Αποφάσεων, τα οποία δρούν έξω και πέρα από τα Σύνορα της Πατρίδος μας,
  • Να καταστώμεν υπήκοοι της Κυβερνήσεως του Στρασβουργου,
  • Να παρακολουθούν την προσωπικήν μας ζωήν και να παραβιάζουν το οικογενειακόν άσυλον,
  • Να μας υποψιάζωνται ως υπόπτους ενοχής και να μας καταγράφουν.
            Απορρίπτομεν την Συνθήκην Σένγκεν, διότι αρνούμεθα να υποταγώμεν εις το Θηρίον των Βρυξελλών.
            Απορρίπτομεν την Συνθήκην Σένγκεν, διότι αρνούμεθα την ένταξίν μας εις το κράτος και την τυραννίαν του Αντιχρίστου.
            Απορρίπτομεν την Συνθήκην Σένγκεν, διότι αρνούμεθα κάθε σχέσιν με τον αριθμόν 666 εις οιανδήποτε παραλλαγήν του.  Αδυνατούμεν να παραλάβωμεν και να χρησιμοποιήσωμεν την νέαν ταυτότητα, εάν και εφ’ όσον θα εφαρμόζεται εις αυτήν ο γραμμωτός κώδιξ και ο Ε.Κ.Α.Μ.
            Καταγγέλλομεν Urbi et Orbi, ότι η Συνθήκη του Σένγκεν, εν ονόματι της ελευθέρας διακινήσεως προσώπων και αγαθών, επεισάγει και καθιερώνει μιαν τυραννικήν ολιγαρχίαν, της οποίας η έδρα θα είναι εις Βρυξέλλας.  Δια των διατάξεων της συνθήκης Σένγκεν: α) Αίρεται η Συνταγματική προστασία της προσωπικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών. β) Εισάγεται ένας απροκάλυπτος ρατσισμός. Γ) και περιθωριοποιείται η Ελληνική γλώσσα.  Το όραμα μιας ηνωμένης και δυνατής Ευρώπης τελικώς καθίσταται ένα ολιγαρχικόν «διακυβερνητικόν σύστημα διοικήσεως, χωρίς έλεγχον της εκτελεστικής εξουσίας και χωρίς κοινοβουλευτικόν ή δικαστικόν έλεγχον», όπου κάποιοι θα επιβάλλωνται αυταρχικώς εις το πλήθος, καθώς οι ίδιοι οι εταίροι ομολογούν!
            Αρνούμεθα, αδελφοί μου, την Συνθήκην Σένγκεν, διότι δι’ αυτής προετοιμάζεται η Λεωφόρος του Αντιχρίστου  προς εγκαθίδρυσιν της Νέας Εποχής.  Και διότι ημείς θέλομεν να παραμείνωμεν αδούλωτοι και ελεύθεροι, Ορθόδοξοι και Έλληνες!  Η Υπεραγία Θεοτόκος ας λυτρώση και ας σκεπάση το Γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων! Γένοιτο! Αμήν.
Διάπυρος ευχέτης υμών προς τον Κύριον

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*******************************


(Εφ. «ΤΑ ΝΕΑ» Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012)
Ο νόμος του ισχυρού
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Ντέιβιντ Κάμερον ήλθε σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο βρετανός Πρωθυπουργός θύμισε ότι η κυβέρνησή του είχε παγώσει τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και έχει περικόψει συντάξεις. Και ζήτησε να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα και για τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Πρότεινε λοιπόν τρία πράγματα:
Πρώτον, μείωση των αποδοχών τους κατά 10%.
Δεύτερον, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους κάτω των 58 ετών από τα 63 στα 68 έτη - εξήγησε συγκεκριμένα ότι «δεν μπορείτε να ζητάτε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα δικά σας να παραμένουν ίδια!».
Τρίτον, μείωση των συντάξεων από το 70% στο 60% του τελευταίου μισθού.
Ο Μπαρόζο έγινε έξαλλος και υπό το κατευναστικό βλέμμα του Βαν Ρόμπαϊ αντέτεινε στον Κάμερον ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται διότι «οι μονομερείς αλλαγές στις συνθήκες εργασίας και συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι παράνομες»!
Δεν θα πω αν ο Κάμερον έχει δίκιο και ούτε με ενδιαφέρει.
Αλλά να με συγχωρεί η χάρη του Μπαρόζο: τρία χρόνια τώρα αυτά ακριβώς δεν κάνουν οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα; Δεν κόβουν μισθούς; Δεν αυξάνουν όρια συνταξιοδότησης; Δεν περικόπτουν συντάξεις;
Αλλά αν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι παράνομο να συμβεί στους ίδιους γιατί είναι νόμιμο να το επιβάλλουν στους άλλους;
Με άλλα λόγια, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχεται επισήμως ότι η Ελλάδα έχει τεθεί εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας και ότι στην Ελλάδα οι απεσταλμένοι του κάνουν ανεμπόδιστα ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι!..
Δεν ξέρω τι αντέτεινε ο Σαμαράς στον Μπαρόζο. Δεν ξέρω αν πήρε καν τον λόγο. Αλλωστε, αν καταλαβαίνω σωστά, η νέα ευρωπαϊκή πολιτική της Ελλάδας είναι «τοίχο, τοίχο, μη μας πετύχει καμιά αδέσποτη».
Αλλά θα ήθελα πολύ να τον έχει ρωτήσει πώς θεωρεί νόμιμο να επιβάλλουν σε μια χώρα κάτι που θεωρούν παράνομο για έναν οργανισμό.
Αν και φοβούμαι ότι απάντηση δεν θα έπαιρνε.
Προ ημερών, σε μια συνεδρίαση των επιτρόπων, η Δαμανάκη ρώτησε τον Ολι Ρεν με ποια νομιμοποίηση ένας τμηματάρχης της Κομισιόν διαπραγματεύεται στην Ελλάδα το ωράριο ή τις εργασιακές σχέσεις της χώρας.
Απάντηση επί της ουσίας δεν πήρε. Ούτε από τον Ρεν ούτε από τον Μπαρόζο.
Ο λόγος είναι απλός. Η επιβολή τους είναι μια απόλυτη αυθαιρεσία που στηρίζεται απλώς στον νόμο του ισχυρού.
Και (προς το παρόν τουλάχιστον...) ντρέπονται ακόμη και οι ίδιοι να το ομολογήσουν!..

********************(Εφ. «ΤΑ ΝΕΑ» Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012)

Α λα καρτ!
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Έχω την εντύπωση ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κυκλοφορούν με το ζωνάρι λυμένο για καβγά. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι κοντεύουν να πιαστούν μαλλί με μαλλί για μια απόφαση του... Συμβουλίου της Επικρατείας!
Η είδηση είναι ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές κάποιες από τις ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. Σιγά τον πολυέλαιο.
Κανείς βεβαίως δεν υποχρεούται να χειροκροτήσει το ΣτΕ και προσωπικά περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω πώς αιτιολογούν την κρίση τους. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται.
Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον νόμο ή με το ΣτΕ. Μπορεί να πει τις απόψεις του και να αναπτύξει τα επιχειρήματά του. Μπορούμε να οργανώσουμε ακόμη και επιστημονική εσπερίδα για να κουβεντιάσουμε το θέμα.
Αλλά, καλώς  Ή κακώς, την συνταγματικότητα ενός νόμου στα μέρη μας την κρίνει η Δικαιοσύνη. Ούτε εμείς ούτε οι άλλοι.
Πράγμα που σημαίνει ότι ο νόμος πρέπει να αναμορφωθεί στην κατεύθυνση των παρατηρήσεων του ΣτΕ.
Λυπάμαι, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη διαδικασία.
Να δεχτώ ότι ο Σαμαράς βιάστηκε; Να το δεχτώ.
Να δεχτώ ότι έπρεπε πρώτα να περιμένει την επίσημη δημοσιοποίηση της απόφασης; Να το δεχτώ και αυτό.
Να δεχτώ ότι η αναμόρφωση πρέπει να γίνει με τη συνεργασία και των τριών κυβερνητικών εταίρων; Το θεωρώ αυτονόητο.
Αλλά από πού προκύπτει ότι η κυβέρνηση «έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους που ορίζει η Χρυσή Αυγή», όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Διότι η κυβέρνηση δεν αποφάσισε τίποτα. Το ΣτΕ αποφάσισε. Συνεπώς, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τι συνέβη είτε θεωρεί ότι το ΣτΕ έχει υιοθετήσει «την ατζέντα μίσους» της Χρυσής Αυγής.
Η χθεσινή «Αυγή», όμως, θυμήθηκε να καταγγείλει το ΣτΕ όχι μόνο για την ιθαγένεια αλλά κι επειδή παλαιότερα έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο.
Πράγμα που σημαίνει ότι (κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ) αποκλείεται το ΣτΕ να είναι Χρυσή Αυγή διότι, αν δεν απατώμαι, η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί στο αντιμνημονιακό πανηγύρι.
Σημειώνω την ασυναρτησία των ισχυρισμών για να δείξω ότι όσο θεμιτό είναι να κρίνονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων, άλλο τόσο γελοίο είναι να μετατρέπονται σε επιχειρήματα μιας ακατάσχετης κομματικής αντιδικίας.
Είτε μεταξύ κυβερνητικών εταίρων είτε μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Ακόμη περισσότερο που τα ίδια ακριβώς κόμματα συνηθίζουν να χειροκροτούν την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» όταν βγάζει αποφάσεις που τους αρέσουν αλλά τρέχουν να της κουνήσουν το δάχτυλο μόλις η ίδια «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» τολμήσει να κάνει το αντίθετο.
Α λα καρτ!

***************

Πηγή: Περιοδικόν «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» αρ. 86

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ κυνικώς εδήλωσε:
Ή εντάσσεσθε στη Νέα Εποχή ή μένετε στο περιθώριο.

            «Όλες οι χώρες αλλάζουν, διότι άλλαξε ο κόσμος.  Κανείς δεν έχει επιλογή.  Είτε θα περάσει στη νέα εποχή ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος.  Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν  τις οικονομίες του…  Αντί για εθνική οικονομία, έχουμε παγκόσμια οικονομία.  Καμία χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας.  Και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία.  Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους.  Εάν θέλετε να συμμετέχετε, πρέπει να ακολουθήσετε τους καινούργιους κανόνες οι οποίοι είναι παγκοσμιοποιημένοι, βασίζονται στην επιστήμη, είναι δημιουργικοί και δεκτικοί στις προσδοκίες της νέας γενιάς».

(Από την συνέντευξη του Προέδρου του Ισραήλ (μιας χώρας «κλειδί» στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας) Σιμόν Πέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Φουρλη (3 Αυγούστου 2012).


ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
- Θα πρέπει να βάλουν 2,5 δισ.ευρώ για να κρατήσουν τις τράπεζές τους 
- Σενάρια για χωρισμό στο καλό και στο κακό κομμάτι
-Σοβαρό το ενδεχόμενο να περάσουν στο κράτος.
(Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" 18/11/2012)9 στις 10 επιχειρήσεις απειλούνται με πτώχευση
Σε αφελληνισμό οδηγεί η τρόικα την οικονομία με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης - Επίτροποι με αποικιοκρατικού τύπου εξουσίες στις τράπεζες
(Εφημεριδα "Το Βήμα" 18/11/2012)


Στόχος η φτωχοποίηση του λαού

ΤΟΥ MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ                                                                                                                          

Το 20% θα πεινάει, ένα 20% θα είναι πάνω από τη φτώχεια, ένα 40% θα ζει κάπως καλύτερα και ο παράδεισος θα είναι για τους προύχοντες. Αυτός είναι ο σχεδιασμός των αφεντικών
Όπως όλα δείχνουν, τα 31,5 δισ. ευρώ, που μπορεί να είναι και 45 δισ., φαίνεται να τα εξασφαλίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που πέρασε τις εξετάσεις προς λύπη του Αλέξη Τσίπρα και αποδείχθηκε καλός μαθητής και έτσι παίρνουμε παράταση ζωής.

Αγκομαχώντας πάντως ακόμη και για τον επιούσιο, γιατί φως ότι τελειώνει το μαρτύριο δεν φαίνεται από πουθενά. Αντίθετα, τα μαύρα σύννεφα παραμένουν, με το τσουνάμι των αμείλικτων μέτρων, που ψηφίστηκαν με καρδιοχτύπια πολλά, να χτυπάει την πόρτα όλων. Με πρώτους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των δήμων, που ήδη τους ήρθε το μπουγιουρντί ότι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και πλέον θα παίρνουν τρεις κι εξήντα. Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τους ρωτήσει πώς θα ζήσουν, πώς θα θρέψουν τα παιδιά τους, όταν μάλιστα ήδη ο ένας σύζυγος είναι άνεργος και κάποιο από τα παιδιά δεν δουλεύει. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν… 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για να βρει λύσεις και διεξόδους, να μετριάσει τον πόνο και την απόγνωση που έχει μπει σε κάθε σπίτι. Όμως άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς… Κρατάνε τη στρόφιγγα και την ανοιγοκλείνουν μέχρι να υποταχθείς πλήρως και να πεις «έλεος». Στόχος αυτών που σήμερα έχουν στα χέρια τους τις τύχες της Ευρώπης είναι να κατέβει πολλά σκαλιά κάτω το βιοτικό επίπεδο. Δεν μπορεί να καλοπερνάτε εσείς οι Έλληνες, όταν σε άλλες χώρες κοιμούνται τη νύχτα στα παγκάκια, πεινασμένοι…

Η κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των σχεδιασμών, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Κι αυτό φαίνεται από τα μέτρα αφαίμαξης 19,5 δισ. ευρώ και τους ανελέητους φόρους που έρχονται με το φορολογικό νομοσχέδιο. Αντιλαμβάνεσθε τι μποναμά θα μας στέλνει η «τρόικα», μέσω της τρικομματικής μας κυβέρνησης. Τα χαράτσια στα ακίνητα έχουν τον λόγο τους. Να απαξιώσουν την ιδιωτική περιουσία και το εισόδημα που προέρχεται από αυτήν, ώστε να μην υπάρχει διαφορά με την οικονομική κατάσταση του πολίτη που έχει μόνο έναν μισθό ή μια σύνταξη. Όλα δηλαδή προς τα κάτω. Κλέψιμο, και με τον νόμο, της ζωής σου, που κτίζεις με κόπο και ιδρώτα χρόνια.

Πού θέλουν να μας πάνε; Στη φτώχεια. Ένα 20% να πεινάει, περίπου ίδιο ποσοστό να «ζει» πάνω από τον πήχη, μια μεσαία τάξη αποδεκατισμένη, που την υπολογίζουν στο 40%, και το υπόλοιπο, όπως συμβαίνει σ’ όλες τις εποχές, να διάγει ζωή χαρισάμενη, με όλα τα καλά του Θεού να υπάρχουν μόνο για τους εκλεκτούς!

Μια τέτοια κοινωνία χτίζουν. Που δεν θα απειλεί τα συμφέροντά τους, στα οποία συνυπολογίζουν ως ιδιοκτησία τους τον πλούτο της κάθε χώρας. Δεν σημαίνει ότι αυτό που σχεδιάζουν, μια νέα σκλαβιά, θα τους βγει κιόλας. Γιατί υπάρχει και ο απρόβλεπτος παράγοντας. Ο λαός. Αν θα σκύψει το κεφάλι. Αν θα παραδοθεί ή θα ξεσηκωθεί και θα τους πάρει όλους αμπάριζα…

Πάντα, ιστορικά, έχει αποδειχθεί ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός, ο πολίτης. Ξέρει πού τον πάνε. Δεν θα μπορεί, όταν όλα θα έχουν ρημαχθεί, να λέει ότι δεν ήξερε… 

(Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" 18/11/2012)Yπό καθεστώς ασφυκτικά περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας (για να μην πούμε ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία και θεωρηθούμε... λαϊκιστές) βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, μετά και την υπογραφή και ψήφιση του νέου Μνημονίου, που περιέχει ρυθμίσεις οι οποίες θέτουν υπό πλήρη επιτήρηση ακόμα και όποιον τομέα δράσης του κράτους δεν είχε μπει με τα προηγούμενα Μνημόνια!Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αποκαλύπτει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», μέσα στα νέα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από τώρα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΔΝΤ, και το δικαίωμα βέτο των ξένων «επιτρόπων» που θα εγκατασταθούν στις τράπεζες τόσο για την έγκριση επιχειρηματικών δανείων όσο και για την έγκριση δανείων των μελών των ΔΣ, των άλλων στελεχών τους, καθώς και των συγγενών τους!Οι περιβόητοι «μπάστακες» (όπως τους είχε αποκαλέσει επί διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ο Κ. Σκανδαλίδης) βρίσκονται πλέον παντού, ελέγχουν τα πάντα, δεν γίνεται απολύτως τίποτα δίχως την έγκρισή τους. Είναι ουσιαστικά οι υπουργοί, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι περιφερειάρχες, οι διοικητές, τα πάντα όλα!Προφανώς και υπό το άγχος της επόμενης δόσης η ελληνική κυβέρνηση, με τη συμφωνία και των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, εκχώρησε τον έλεγχο, και μάλιστα με αποφασιστικές αρμοδιότητες και των τομέων που είχαν «ξεφύγει» από ανάλογες συμφωνίες που είχαν γίνει επί των κυβερνήσεων του Γιώργου.Στην πραγματικότητα τίποτα δεν θα γίνεται, τίποτα δεν θα εκταμιεύεται, τίποτα δεν θα υπογράφεται αν δεν υπάρχει προηγουμένως το... «τυπωθήτω» των διαφόρων επιτρόπων, ελεγκτών, επικυριάρχων...Ένα απ' τα τελευταία «οχυρά» που δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς ελέγχου, οι τράπεζες, θα μπουν σύντομα (απ' το νέο έτος), ως αποτέλεσμα του μηχανισμού της ανακεφαλαιοποίησής τους και κατόπιν απαίτησης του ΔΝΤ και της Κομισιόν, που θα κυρωθεί με νόμο ή (το πιθανότερο...) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις αμέσως επόμενες μέρες.


Σύμφωνα με τα όσα απαιτήθηκαν, έγιναν αποδεκτά και θα θεσμοθετηθούν συντομότατα, θα τοποθετηθούν παντοδύναμοι επίτροποι στις τράπεζες, οι οποίοι θα ελέγχουν και θα εγκρίνουν τα πάντα.

Μάλιστα, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», θα έχουν δικαίωμα βέτο σε σημαντικές δραστηριότητες της κάθε τράπεζας και συγκεκριμένα:

• Χωρίς τη δική τους σύμφωνη γνώμη δεν θα μπορεί να εγκρίνεται κανένα επιχειρηματικό δάνειο από 10 εκατομμύρια ευρώ και πάνω.

• Επίσης δεν θα είναι δυνατόν να εγκρίνεται οποιοδήποτε δάνειο σε μέλος του ΔΣ της τράπεζας, στέλεχός της ή συγγενή τους πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Και εδώ θα έχουν δικαίωμα βέτο.

• Μάλιστα αυτές οι «επιτροπείες» θα δίνουν λόγο και αναφορά αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

• Ακόμα θα έχουν δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε ανάθεση θα θεωρούν σπατάλη. Ακόμα και τα έξοδα για διαφημιστικές καμπάνιες θα εγκρίνονται απ' τους επιτρόπους!

Τα πάντα στο μικροσκόπιο!

Σύμφωνα εξάλλου με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο έλεγχος και στην καθημερινή λειτουργία της κάθε τράπεζας θα είναι καθολικός, αφού η τράπεζα θα πρέπει να θέσει στη διάθεση της εποπτείας πλήρη πρόσβαση στα βιβλία και τα στοιχεία, τα έγγραφα και κάθε τεχνική πληροφορία αναγκαία για να εκτελέσει τα καθήκοντά της!

Φυσικά θα ελέγχονται ακόμα οι επιτοκιακές κινήσεις της τράπεζας, αλλά και των θυγατρικών της, οι κάθε είδους αμοιβές, γενικά οι δραστηριότητες σε όλα σχεδόν τα επίπεδα!

Και φυσικά τα όσα έγιναν αποδεκτά και θα θεσμοθετηθούν τις επόμενες μέρες και θα αφορούν τις τράπεζες είναι το –νέο– «κερασάκι στην τούρτα» του πλήρους ελέγχου του ελληνικού κράτους.

Διότι αυτοί οι «μπάστακες» είναι τώρα παρόντες παντού.

Στα υπουργεία ήδη από την εποχή του Γιώργου.

Τώρα μάλιστα στα υπουργεία –όπου επίσης ασκούν ασφυκτικότατο έλεγχο– έχουν προστεθεί και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί. Τίποτα δεν θα απομείνει δίχως έλεγχο!

Και... φορολογικά μαθήματα!

Στις εφορίες επίσης εγκαθίστανται επίτροποι, και μάλιστα –και εκεί– με αποφασιστικές αρμοδιότητες ελέγχου.

Μάλιστα σε αυτόν τον τομέα, της φοροείσπραξης, έχουν ήδη αρχίσει εντατικά μαθήματα τόσο σε εφοριακούς (κυρίως) όσο και σε κάθε άλλη υπηρεσία που ασχολείται με το κυνηγητό της φοροδιαφυγής (ΕΛΑΣ, Λιμενικό, υπηρεσίες αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΣΔΟΕ κ.λπ.).

Σε αυτά τα πλαίσια, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, την Πέμπτη στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων όλων αυτών των εμπλεκόμενων φορέων με ειδικούς απ' την Ολλανδία, οι οποίοι ασχολήθηκαν με νέες μεθόδους πάταξης της φοροδιαφυγής, αν και σε εκείνη την πρώτη συνάντηση (διότι θα ακολουθήσουν κι άλλες) περισσότερο άκουγαν.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε κάποια στιγμή της σύσκεψης προέκυψε και σχετική ένταση, όταν έλληνας «αθυρόστομος» επεσήμανε στους Ολλανδούς ότι... ναι μεν καλές οι συμβουλές και οι υποδείξεις, αλλά και η δική τους χώρα συμβάλλει στη φοροδιαφυγή, όταν περιοχές σαν τις Ολλανδικές Αντίλλες τις έχει αναγάγει σε φορολογικούς παραδείσους!

Να σημειώσουμε ότι, σχετικά με τις εφορίες, οι ελεγκτές θα έχουν αποφασιστικό λόγο για ζητήματα κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλές στο Δημόσιο, αλλά δεν θα έχουν για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια...

Κράτος... Ράιχενμπαχ και Φούχτελ!

Φυσικά «μπάστακες» είναι τοποθετημένοι ή πρόκειται να τοποθετηθούν και σε άλλους τομείς, όπως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργεί ήδη υπό τον αποφασιστικό έλεγχο του επιτρόπου απ' τη Eurostat!

Τα πάντα κατευθύνονται απ' τη γνωστή «Ομάδα Δράσης Ράιχενμπαχ», η οποία λειτουργεί με στελέχη τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Ενώ τους ΟΤΑ (για να μη μείνει τίποτα που να μην ελέγχεται) τους διαφεντεύει άλλη ομάδα, υπό τον γερμανό υφυπουργό Χανς Γιόακιμ Φούχτελ...

Α, να μη λησμονήσουμε και τη μόνιμη επιτροπή του ΔΝΤ υπό τον γνωστό Μπομπ Τράα...

Δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να τοποθετηθεί και ειδικός Επίτροπος για την Ελλάδα απ' την «τρόικα», αν και με τα όσα συμβαίνουν, τι παραπάνω να κάνει;

Αλλά ακόμα κι αυτό το έχει προτείνει η Μέρκελ, σε κάποια φάση διαβουλεύσεων, –προσώρας– δεν έχει γίνει αποδεκτό!

Όχι τίποτ' άλλο, μα για να κρατά όλη την αρμαθιά με τα κλειδιά...


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012                  ΤΟ ΒΗΜΑ

Περικοπές με «αυτόματο πιλότο» και κατάργηση του ΠΔΕ

Στο καθεστώς της πιο σκληρής επιτροπείας στη σύγχρονη ιστορία της θέτει η τρόικα την οικονομική πολιτική της χώρας
Ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αναλάβει ρόλο επιτρόπου για τη διάθεση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

   


Και τώρα ο Επίλογος…

Στη φόρα το σχέδιο-σοκ των Γερμανών για την Ελλάδα

«Τώρα ξέρουμε τις αιτίες του Ελληνικού προβλήματος». Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον κ. Ράιχενμπαχ και επιβεβαιώνεται από αναλύσεις που γίνονται στο Βερολίνο και περιλαμβάνουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για την Ελλάδα.

Ο κ.Ράιχενμπαχ και η ομάδα του, όπως γράφει το newsbomb.gr, μελέτησαν την ανεπιτυχή πορεία των δύο μνημονίων και κατέληξαν σε ορισμένα συμπεράσματα .

1ον) Η Ελληνική πολιτική τάξη ευθύνεται για το πελατειακό κράτος, την καθοδηγεί ακόμα και τώρα η έννοια του πολιτικού κόστους. Δεν είχε και δεν έχει το θάρρος να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ψήφιζε μέτρα αλλά δίσταζε να τα εφαρμόσει.


2ον) Οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν γιατί δεν έχουν εκπαιδευθεί στην τήρηση κανόνων. Το πολιτικό τους σύστημα, για δεκαετίες, τους εκπαίδευσε να αντιδρούν,να διεκδικούν και να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

3ον) Οι Ελληνικές ελίτ, από το επιχειρηματικό κεφάλαιο έως τις τράπεζες λειτουργούσαν με τις ίδιες πρακτικές που λειτουργούσε και το πολιτικό σύστημα. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες στηρίχθηκαν σε έργα και προμήθειες του δημοσίου ενώ οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν τη διαπλοκή και ήταν στενά συνδεδεμένες με το πολιτικό σύστημα.

Τα τρία αυτά, βασικά συμπεράσματα των Γερμανών, καθορίζουν και τις κινήσεις τους από εδώ και πέρα σε σχέση με το Ελληνικό πρόβλημα. Οι Γερμανοί είναι ανένδοτοι ως προς τη χαλάρωση της λιτότητας, πιστεύουν ότι οποιαδήποτε παραχώρηση θα αποτελεί ένα λάθος μήνυμα προς τους Έλληνες που θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα μπορεί να έχουν πάρει τα κλειδιά της χώρας , γνωρίζουν όμως ότι στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης οι πολιτικές που έχουν επιβάλλει και κινδυνεύουν να ανατραπούν από μία γενικευμένη κοινωνική εξέγερση.

Οι Γερμανοί δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, παρά το γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση κατάφερε, έστω και με απώλειες και δυσκολίες, να περάσει τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, εκτιμούν ότι ο Α. Σαμαράς και 6-7 υπουργοί της κυβέρνησής του, πληρούν τις απαιτήσεις και τα standards που θέτουν.

Στους σχεδιασμούς τους εντάσσεται ο εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαιότητα εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων, για αυτό και έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Εκτιμούν ότι αν αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί με την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η παραμονή της στο ευρώ, οι κοινωνικές εντάσεις θα εκτονωθούν και θα αμβλυνθούν.

Επόμενος στόχος των Γερμανών είναι τα ΜΜΕ, που παρά τη στήριξη που παρείχαν αρχικά στις μνημονιακές πολιτικές, έχουν αντιληφθεί το μείζονα ρόλο που έπαιζαν ατά το παρελθόν αλλά και το ότι δεν αποτελούν σταθερό παράγοντα για τα γερμανικά συμφέροντα. Οι Γερμανοί, έχοντας πάρει πλέον και τον έλεγχο των τραπεζών, θα αναγκάσουν την εγχώρια διαπλοκή των ΜΜΕ να παραδοθεί ή να βάλει λουκέτο σε κανάλια και εφημερίδες που στηρίζονταν μέχρι σήμερα στον τραπεζικό δανεισμό. Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται επίσης την ελληνική επιχειρηματική ελίτ. Την θεωρούν παρασιτική και κρατικοδίαιτη.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι Γερμανοί λειτουργούν μεθοδικά, με κυνικότητα και με σιδερένια αποφασιστικότητα.

Αποκτούν τον πλήρη έλεγχο του Κράτους στο δημοσιονομικό πεδίο,στοχεύουν στη δημόσια και στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, θέλουν τον ορυκτό πλούτο και δεν θέλουν κανένα Ρωσικό ή Κινεζικό fund στα πόδια τους. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε δορυφόρο τους, εξαθλιώνουν τους Έλληνες χωρίς να υπάρχει αντίσταση από την Ελληνική πολιτική τάξηκαι τις πνευματικές ή επιστημονικές ελίτ της χώρας, που μοιάζει παραδομένη.

Το 2014 η ανεργία θα φτάσει το 35% και πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θα έχει συντελεστεί ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων και η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ.
 Πηγη: newsbomb.gr