Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΨΕΜΜΑ!

ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!

__________OXI! Δεν είναι ψέμμα! Ο ΟΤΕ έκοψε το προσωπικό μας τηλέφωνο, επειδή κατά τήν 24 Οκτωβρίου, ημέρα λήξεως της προθεσμίας πληρωμής της οφειλής μας, στον τραπεζικό λογαριασμό μας δεν υπήρχε πιστωτικό υπόλοιπο, που ήταν 140,50 €. 
__________Το γεγονός τούτο είναι πολυσήμαντο! Να μερικές από τις παραμέτρους, που έχει η πράξη αυτή:
 1. ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!  Η τηλεφωνική σύνδεση, που διέκοψαν, ανήκε στο Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλ σε ένα θεσμικό όργανο, και μάλιστα ήταν το προσωπικό τηλέφωνο του Μητροπολίτου! Ασφαλώς ο ΟΤΕ δεν θα διέκοπτε την σύνδεση από μία Περιφέρεια ή ένα Δημαρχείο! Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Εκκλησία, που υπήρξε Σώτειρα του Γένους και Τροφός του, δεν έχει καμμιά σημασία πλέον για το Ελληνικό Δημόσιο! Χωρίς ενδοιασμούς, φαίνεται, ότι μας κατατάσσουν στο γενικό σύνολο των αφερέγγυων πελατών του ΟΤΕ! To σκεφθήκαμε, αλλά δυσκολευόμεθα να το αποδεχθούμε. Ο καιρός θα το δείξει! 
   
 2. ΩΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΠΝΕΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ!  Είναι ήδη γνωστό, ότι προκειμένου να μη διακόψουμε την λειτουργία την Ευαγών Ιδρυμάτων μας τόσο στα Καλάβρυτα όσο και στο Αίγιο, υπέστημεν μια εξαντλητική οικονομική αφαίμαξη! ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ! Υπό την προστασία της Μητροπόλεως ευρίσκονται ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ (120) περίπου γέροντες και γερόντισσες, πολλοί των οποίων είναι μη αυτοεξυπηρετούμενοι ή και κατάκοιτοι! Μέχρι τά μέσα Οκτωβρίου ο ΕΟΠΥΥ (συμπεριλαμβανομένων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ) χρεωστούσε τα νοσήλεια των ασφαλισμένων του από την 1ην Ιανουαρίου 2012, ήτοι περίπου ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ € (1.800.000 €)! Εμείς όμως με χίλιες θυσίες και άλλους χίλιους τρόπους είχαμε ανταποκριθή στις υποχρεώσεις μας τόσο προς τους εργαζομένους στα Ιδρύματά μας, όσο και πρός τους προμηθευτές των Ιδρυμάτων μας Έτσι λοιπόν ταμειακώς είχαμε εξαντληθή
 3. ΕΥΤΥΧΩΣ περί τα μέσα Οκτωβρίου ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην καταβολή των οφειλομένων ενός τετραμήνου (από Ιανουάριο έως και Απρίλιο) και έτσι τότε επήραμε μια ανάσα! Εξασφαλίσαμε την δυνατότητα της λειτουργίας των Γηροκομείων μας μέχρι τα Χριστούγεννα! Στο μεσοδιάστημα αυτό της οικονομικής αδυναμίας μας συνέπεσε η υποχρέωση του ΟΤΕ. Αλλά τότε τα ταμείο μας δεν είχε ούτε μια δεκάρα! Έτσι λοιπόν έκοψαν το τηλέφωνο!
 4. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ, στην οποία η Ιερά Μητρόπολις έχει περιέλθει, οφείλεται
 • στη δραματική μείωση των εσόδων των ενοριακών ιερών Ναών και των ιερών Μονών, απο τά οποία εμείς εισπράττουμε ένα ποσοστό 9%, 
 • στην εξαντλητική φορολόγηση της Εκκλησίας από το Ελληνικό Δημόσιο (χαράτσια κλπ),
 • στον δραματικό περιορισμό των δωρεών εκ μέρους των χριστιανών μας πρός τήν Ιερά Μητρόπολη,
 • στην μεγάλη μείωση των εσόδων από μισθώματα κλπ.
_____________ΩΣΤΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ!  Μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Αλλά ποιός θα επίστευε, ότι το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής εδώ στο Αίγιο κατά τον μήνα Νοέμβριο είχε ταμειακό έλλειμμα! Καί όμως αυτό συνέβη! Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία μας προσεκόμισε η Διοικούσα Επιτροπή κατά τον μήνα Νοέμβριο οι Εισπράξεις ήσαν 8.742,93 €, ενώ οι Πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 9.570,42 €, δηλ. σημειώθηκε έλλειμμα 827,49 €!!!! Θέλετε περαιτέρω λεπτομέ-ρειες; Ιδού λοιπόν. Τα έσοδα από το κεράκι, που ανάβουν οι πιστοί στη Χάρη της Παναγίας μας, ήσαν μόλις 1.962 €. Αυτή λοιπόν είναι η τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει κι εμείς ως Τοπική Εκκλησία! Όσοι μπορούν, ας το αποδεχθούν! Είναι όντως απίστευτο, πλήν όμως πέρα για πέρα αληθινό!         

____________ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Μητροπόλεώς μας περί της διακοπής του τηλεφώνου του Μητροπολίτου δεν ήταν ενα τρύκ, όπως μερικοί ισχυρίσθησαν, ή ακόμη και ένα ψέμμα! Σκοπόν είχε να δημοσιοποιηθή μια πραγματικότης, ότι δηλ. η κοινωνική μας προσφορά κινδυνεύει να διακοπή! Για τους καλοθελητές και μόνο υπενθυμίζουμε την ταπεινή μας προσφορά και απο τη θέση αυτή.
 1. Οίκος Ευγηρίας "Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ" στο Αίγιο.
 2. Μονάδα μή αυτοεξυπηρετουμένων προσώπων στο Αίγιο.
 3. ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ Διακονικόν Εκκλησιαστικόν Κέντρον στα Καλάβρυτα.
 4. Μονάδα μη αυτοεξυπηρετουμένων προσώπων στα Καλάβρυτα
 5. Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αγωγής και Αρωγής στα Καλάβρυτα
 6. Κατασκηνώσεις  "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" στα Καλάβρυτα.
 7. Βρεφονηπιακός Σταθμός "ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ" στο Αίγιο.
 8. Εστιατόριο "ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" στο Αίγιο.
 9. Κοινωνικό παντοπωλείο "ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", σε Συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, στο Αίγιο.
 10. Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο Αίγιο.
 11. Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα  Καλάβρυτα.
 12. Σχολή Αγιογραφίας στο Αίγιο.
 13. Σχολή Αγιογραφίας στα Καλάβρυτα.
 14. Ταμείο παροχής Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως.
 15. Υποτροφίες από το Ίδρυμα Αγωγής και Αρωγής Καλαβρύτων.
 16. "INTERNET Καφέ" στο Αίγιο  για τους σπουδαστές του ΤΕΙ.
 17. Κέντρο Νεότητος "ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" στο Αίγιο. 
 18. ΤΑΜΕΙΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και ΕΥΠΟΙΪΑΣ                        με παραρτήματα σε πολλές Ενορίες.
 19. Κοινωνικό Φροντιστήριο, σε Συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, στο Αίγιο.
 20. Κοινωνική Ιματιοθήκη, σε Συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, στο Αίγιο. 
__________Μπορεί να μη φαίνεται, διότι δεν διαφημίζεται! Πλήν όμως η Ιερά Μητρόπολις αποτελεί ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ στην Κοινωνία μας. Είμαστε κατά τούτο συνεπείς με την εξαγγελία μας κατα τήν ενθρόνισή μας στα Καλάβρυτα στις 25.11.1978.
"Αν στο Ταμείο κάποιας Μονής υπάρξη περίσσευμα, αυτό βεβαίως θα γίνη τροφή και ένδυμα, για αυτούς που δέν θά έχουν!" 
________Σήμερα, δυστυχώς, με την επιβολή της Τρόϊκα και τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα της Κυβερνήσεως, και τα ταμεία των ιερών Μονών υποφέρουν! Η οικονομική κρίση έχει τις συνέπειές της για όλους μας! Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα μας!
________Στίς 16 και 17 Δεκεμβρίου τά Συνεργεία του Εράνου της Αγάπης θα κτυπήσουν και πάλι την πόρτα σας. Όσοι μπορείτε, βοηθήστε μας
  
Αίγιον, 10 Δεκεμβρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ