Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....

 ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΣ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!


 ___________Φαίνεται, πως κάτι δεν πάει καλά εκεί ψηλά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Σε μια εποχή, όπου η δυστυχία επεκτείνει τα πλοκάμια της στη Χώρα μας σε μια περίοδο, όπου κάθε μέρα μερικοί ταλαίπωροι αδελφοί μας χάνουν τo θάρρος τους για τη ζωή και οδηγούνται στην αυτοκτονία σε μια Χώρα, όπου τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κατεβάζουν τα ρολά τους και δημιουργούν στρατιές ανέργων σε καθημερινή βάση και τέλος σε μια εποχή οικονομικής καταρρεύσεως της Ελλάδος εκεί ψηλά στη Βουλή των Ελλήνων οι εκπρόσωποι του Λαού φαίνεται πως δεν παίρνουν χαμπάρι! Είναι άπονοι! Είναι ανάλγητοι!

___________Δεν φθάνει, που κάθε λίγο και λιγάκι επιβάλλουν νέους φόρους! Τώρα τελευταία διασπα-θίζουν το χρήμα, το λιγοστό χρήμα, σε δαπάνες πολυτελείας! Τρία είναι τα κραυγαλέα περιστατικά: α) Η απόσβεση του χρέους που είχε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και  β) Η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ας τα προσεγγίσουμε λοιπόν.
γ) Η επιδότηση των Κομμάτων από τόν Κρατικό Προϋπολογισμό 

1.     Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δηλ. ένα ιδιωτικό Ίδρυμα είχε χρέη 230.000.000 €. Το Μέγαρο Μουσικής είαι αυτοδιοικούμενο Ν.Π. και διοικείται από το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Οικονομικά είναι αυτόνομο και οφείλει να εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για την λειτουργία του και την εκπλήρωση των σκοπών του. Από δάνεια, λοιπόν, το Μέγαρο Μουσικής παρουσίαζε ένα χρέος του ύψους των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (230.000.000)!!!!!  Το Δάνειο τούτο, με μία ξαφνική και όλως διόλου ακατανόητη πρόσφατη Απόφαση της Βουλής, καθώς έγραψεν ο ημερήσιος Τύπος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Ελληνικό Δημόσιο!!!!!! Το γεγονός τούτο μας εξοργίζει  αφάνταστα! Εξ ονόματος των πενομένων Ελλήνων, των ανέργων, των πολυτέκνων, των πτωχών και πασχόντων και όλων εκείνων οι οποίοι καταφεύγουν στους κάδους των σκουπιδιών για να εύρουν κάτι φαγώσιμο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΕΘΑ!  Εάν οι Βουλευτές μας θέλουν να συνδράμουν το Μέγαρο Μουσικής στην αντιμετώπιση των οικονομικών του προβλημάτων, ας δώσουν από τον παχυλό  μισθό τους, όχι όμως από το αίμα του Έλληνος φορολογούμενου! Αίσχος! Μια Αθηναϊκή Εφημερίδα έγραψε  το Σάββατο πολύ εύστοχα:  «Είναι εξαιρετικά μεγάλη προσβολή στους πενομένους συνταξιούχους, στα παιδιά που κρυώνουν σε σπίτια όπου έχει κοπεί η παροχή της ΔΕΗ και στους ασθενείς των ρημαγμένων νοσοκομείων ακόμη και να συζητείται αυτή η παράνοια»   (Δημοκρατία, 15.02.2014) Η "Κυριακάτικη Δημοκρατία" στο χθεσινό της φύλλο αποκάλυψε το όνομα φίλης πρώην Υπουργού, που μετείχε στο μεγάλο πάρτυ. Η φιλενάδα, λοιπόν, της γυναίκας του πρ. Υπουργού κ. Γεωργ. Παπακωνσταντίνου, όπως ισχυρίζεται η παραπάνω εφημερίδα, Διευθύντρια Συνεδρίων του Μεγάρου Μουσικής, έλαβεν ως αποδοχές  σε διάστημα τεσσάρων ετών "περισσότερα από 400.000 ευρώ"!!!! Και στη σελίδα 4 γράφει: " Κονσέρτο διαπλοκής μέ "πρώτο βιολί" τον Παπακωνσταντίνου"!   Η αναισχυντία του πρώην Υπουργού, ενός από εκείνους που μας κατέστρεψαν μνημονιακά, είχε φθάσει σέ έσχατο όριο, όταν κατά το έτος 2011 είχε δηλώσει στη Βουλή τα εξής: "Το Δημόσιο έτσι κι αλλοιώς θα τα πληρώσει. Η διαφορά είναι: ή τα πληρώνει με ανοικτό το Μέγαρο ή τα πληρώνει με κλειστό το Μέγαρο"  (Κυριακάτικη Δημοκρατία, 16.02.2014, σελ. 4)



2.     Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.  Εδώ επίσης έχουμε ένα άλλο σκάνδαλο. Σε καιρούς χαλεπούς η Βουλή των Ελλήνων εψήφισε δαπάνη 1.250.000 ευρώ για την λειτουργία ενός Ιδρύματος, το οποίο χρησιμεύει για να βολεύωνται «τα δικά τους παιδιά», δηλ. οι παρατρεχάμενοι των κ.κ. Υπουργών και  Βουλευτών! Η Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗΝ από Ιδρύματα και Οργανισμούς για να παραμένει αλώβητη! Έχει ανάγκη από  ανθρώπους με χαρακτήρα και εντιμότητα! Δυστυχώς όμως τα αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται παράγοντες του πολιτικού βίου, πιστοποιούν το αντίθετο. Επομένως κάθε δαπάνη για την λειτουργία του Ιδρύματος αυτού της Βουλής είναι σπατάλη και μόνον σπατάλη του δημόσιου χρήματος,  που τώρα πια δεν προέρχεται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά από τον αίμα του!  

3.     Η επιχορήγηση των Κομμάτων. 
___________Στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της 16.02.2014 διαβάζουμε την είδηση: "700 εκατ.ευρώ κρατικά λεφτά πήραν ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ!"  Διαβάζουμε τα εξής επί λέξει: "Όμως από τις αρχές του 2000 τα δύο Κόμματα έχουν πάρει επιχορηγήσεις από το Κράτος, που υπερβαίνουν τα 700.000.000 ευρώ, αφού οι Κρατικές επιχορηγήσεις κατά κεφαλήν ήταν από τις πλουσιώτερες στην Ευρώπη". 
 ______________Δεν βαριέσθε! Ας αυτοκτονούν κάθε μέρα μερικές δεκάδες Ελλήνων πολιτών εξ αιτίας της απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει. Εκεί ψηλά στο Κοινοβούλιο οι εκπρόσωποι του Λαού δεν παίρνουν είδηση. Τους πληρώνουμε από τό αίμα μας για να ζούν σαν μεγιστάνες οι ίδιοι και για να διαχειρίζωνται τα εκατομμύρια σαν να ήσαν τραπουλόχαρτα!  



                            Αγαπητοί μου φίλοι,  ήλθε η ώρα για να σας ειπώ την παροιμία: «ο χορτάτος  τον πεινασμένο δεν τον πιστεύει» !!!! Εκεί ψηλά στη Βουλή, όπως φαίνεται, σχεδόν όλοι είναι χορτάτοι!  Χαρίζουν λοιπόν τα εκατομμύρια, που βγαίνουν από το αίμα του σημερινού Έλληνα, όπως εμείς θα κερνούσαμε κάποιον ένα καφέ!

Αίγιον, 17 Φεβρουαρίου 2014

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 15/2/2014
***************
Απίστευτο: Θα δαπανήσουμε 1,2 εκατ. ευρώ για το ίδρυμα της Βουλής!

Απίστευτο: Θα δαπανήσουμε 1,2 εκατ. ευρώ για το ίδρυμα της Βουλής!

Εγκρίθηκε σήμερα στην ετήσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ο απολογισμός του 2013 και ο προγραμματισμός για το 2014.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φορολογούμενοι δαπανούν περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το Ίδρυμα.

Για το 2014 συμφωνήθηκε ο προϋπολογισμός να φτάνει το 1.698.000 εκατ. έναντι 1.856.000 που ήταν το 2013, έτος κατά το οποίο εξοικονομήθηκαν περίπου 600.000 ευρώ, μιας και τα χρήματα που τελικά δαπανήθηκαν ήταν 1.245.243 ευρώ.

Οι δαπάνες για τους μισθούς των υπαλλήλων παραμένουν σταθερές (480.000 ευρώ) όμως «αίνιγμα» αποτελεί ο αριθμός αυτών που δουλεύουν στο ίδρυμα, αλλά και το ακριβές ποσό της μισθοδοσίας των στελεχών του.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα:
















ΠΗΓΗ:http://www.briefingnews.gr -14.02.2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 3/12/2011