Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!  ΦΩΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

_______________Αγαπητοί μου, Πατέρες, Αδελφοί, Συνεργάτες και Φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως σήμερα δεχθείτε, παρακαλώ, την κραυγή αγωνίας της επισκοπικής μου καρδίας! 'Επειτα από τριάντα και έξη χρόνων μιάς δημιουργικής πορείας στον κοινωνικό τομέα της τοπικής εκκλησιαστικής μας Κοινότητος ήλθε και σε μας η οικονομική κρίση! Αδυνατούμε πλέον να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς την προσπάθειά μας! Αρχίζουμε να περιορίζουμε δραστηριότητες! Ποναέι η ψυχή μας, αλλά τώρα πιά δεν μπορούμε! Στο Παγκάρι των Ναών τα χρήματα που ρίπτονται είναι τα χάλκινα νομίσματα, τα "μπακίρικα", δηλ. τα 10, 20, 50 λεπτά! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πειστικά παραδείγματα, ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν τό βάθος της οικονομικής κρίσεως, που πλήττει την Ιερά Μητρόπολη μας. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Προσευχηθήτε, ώστε ο Φιλάνθρωπος Κύριος να μας  δώση και πάλι την δυνατότητα να ξαναγυρίσουμε γρήγορα στούς παληούς καλούς ρυθμούς!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Με πόνο ψυχής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 29 Απριλίου 2014
*************
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


29/2014                                                                                    7η Απριλίου 2014
  

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ. . .

            Σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα θέλαμε να ομολογήσουμε αυτή την τραγική κατάληξη. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα θέλαμε να πούμε αυτή την φράση! Αγωνισθήκαμε τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια, ώστε οι πόρτες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να είναι ανοιχτές δι’ όσους από ανάγκη τις κτυπούσαν. Μαρτυρούσης της συνειδήσεώς μας, ομολογούμε πως όλα αυτά τα χρόνια, με την ευλογία του Κυρίου μας και την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου,  κατορθώσαμε να προσφέρουμε ένα αξιολογώτατο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

            Μάρτυρες αδιάψευστοι είναι τα φιλανθρωπικά Ιδρύματά μας και τα Φιλανθρωπικά ταμεία μας. Γηροκομείο σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Μονάδα Κατακοίτων σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Βρεφονηπιακός σταθμός «Τα Αγγελουδάκια» στο Αίγιο. Εστιατόριο «Το Στέκι της Αγάπης» στο Αίγιο. Παντοπωλείο «Το Κελάρι της Αγάπης» στο Αίγιο. Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας. Ταμείο Αρωγής Κληρικών κ.λ.π.

            Οι φορείς που τροφοδοτούσαν αυτές τις δραστηριότητές μας ήσαν οι Ιερές Μονές, τα Ιερά Προσκυνήματα, οι Ιεροί Ναοί και οι πιστοί μας.

            Όμως, τώρα πλέον, όλοι αυτοί οι μέχρι τώρα τροφοδότες μας αγωνίζονται σκληρά, μόλις δε και μετά βίας  κατορθώνουν να εξασφαλίσουν τα απολύτωσ αναγκαία για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.

            Για να μην φθάσουμε σ’ αυτή την στιγμή κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Απευθυνθήκαμε στους πιστούς μας με κουπόνια δανεισμού.  Δημιουργήσαμε το Non Profit Fund Raising "THE ORAMA" στις Η.Π.Α. δηλαδή ένα μηχανισμό για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας από τους εκεί ευρισκομένους αποδήμους Αδελφούς μας, τους Αιγιαλείς και τους Καλαβρυτινούς. Δυστυχώς όμως καμμία προσπάθεια δεν απέδωσε το ποθούμενο.
            Καθημερινώς δεχόμεθα αιτήσεις από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών μας για την απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ιεράς Μητροπόλεως, λόγω αδυναμίας αντιμετωπίσεως των άμεσων ιδίων αναγκών τους.
            Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, πού έως χθές αποτελούσε τον βασικό αιμοδότη στο φιλανθρωπικό έργο μας, σήμερα διατρέχει τον κίνδυνο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα έξοδά του.
            Σήμαρα το διαθέσιμο ποσό στο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι μόλις 11.342,46 ευρώ.
            Μετά από όλα αυτά αναγκαζόμεθα να πάρουμε μέτρα, πού μας προξενούν θλίψη και πόνο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.
    Γνωστοποιούμε, λοιπόν, στο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, ότι από εδώ και πέρα παύουμε να χορηγούμε χρηματικά ή άλλα βοηθήματα από το Κεντρικό Ταμείο Φιλανθρωπίαε και Ευποιϊας της Ιεράς Μητροπόλεως. Θα αγωνισθούμε όμως για να διατηρήσουμε τα Ιδρύματά μας και μόνον. Το Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πού μέχρι τώρα παρείχε χρηματικά βοηθήματα, τώρα πλέον δεν λειτουργεί. Οι μέχρι τώρα βοηθούμενοι, θα πρέπει να απευθύνωνται πλέον στην  Ενορία τους, η οποία θα τους πρέπει να τους παρέχει τη βοήθειάα της, εάν και εφ΄όσον θα έχει την δυνατότητα. Ας ευχηθούμε όλοι, να ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, ώστε να βρεθούμε στην πολύ ευχάριστη θέση να επανέλθουμε στην ααρχική μας δραστηριότητα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

***********************
ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!




******************************

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΔΕΙΚΝΥΕΙ

Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΔΗΛΑΔΗ:  ΕΣΟΔΑ:                                                                           30.868,58 €    
                    ΕΞΟΔΑ:                                                  55.741,65 €   
  ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ:                                -24.873,07     

ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΑΙΓΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗΝ!
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ;

 

ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΛΕΙΜΜΑ!


ΔΗΛΑΔΗ:  ΕΣΟΔΑ:                                                                            8.978,55 €    
                    ΕΞΟΔΑ:                                                  12.349,09 €   
  ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ:                                  -4.370,54     

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


 
ΔΗΛΑΔΗ:  ΣΤΙΣ 29.03.2014 ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ_________________11.342,46 €
ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ_____________________691,07 € !!!!! 
   
        ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ  !!!!!!