Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

_______________Μια επιστολή, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα των Αθηνών " Η ΕΣΤΙΑ" μας ενεποίησε ιδιαίτερη εντύπωση. Την δημοσιεύουμε, λοιπόν, στη συνέχεια και παρακαλούμε να την αναγνώσετε στοχαστικά. Ο κ. Ερντογκάν έπαυσε πιά να είναι ένα λαμπερό άστρο στο στερέωμα της Τουρκίας! Η θητεία του έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Άλλα αναφέρονται στην ηθική του υπόσταση καί άλλα σε οικονομικές ατασθαλίες. Ο κ. Ερντογκάν, λοιπόν, είναι ένα πρόβλημα για την Τουρκία! Η Τουρκία είναι ένα πρόβλημα για τη Χώρα μας! Το Κουρδικό είναι ένα ζήτημα για την Τουρκία! Ο ορίζονας σκοτεινιάζει! Ο Πανάγαθος Θεός ας λυπηθή τη Χώρα μας. ¨Ενας νέος παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιθανόν να αρχίσει από τήν γειτονιά μας! Οι Προφητείες αγίων εκκλησιαστικών ανδρών το έχουν προαναγγείλει! Ο Θεός σώζοι όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά και τούς Έλληνες! ΑΜΗΝ!
_____________Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε εδώ την Προφητεία του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπεδινού, ο Οποίος λέγει πολλά καί πολύ βαρυσήμαντα! Να σημειωθή, ότι ο Γέροντας όταν εκοιμήθη καί αφούτον ετοίμασαν και τον ετοποθέτησαν στο φέρετρο, νεκρός ών, χαμογέλασε το πρόσωπό του και με αυτό το χαμόγελο ενταφιάσθηκε!  "Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε"! Γέροντα Ιωσήφ, δώσε μας την ευχή Σου.     Ομιλεί ο ίδιος ο άγιος Γέροντας για τραγικά γεγονότα, τα οποία θα λάβουν χώραν στο μέλλον και θα μας οδηγήσουν στην συντέλεια του κόσμου. Ακούστε τα στοχαστικά. 
Αίγιον, 7η Απριλίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
****************
 
Γράμματα  προς στην «ΕΣΤΙΑ» 18/2/2014


Ύβρις και Νέμεσις

Κύριε Διευθυντά,

Πρόσφατα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν με υπεροπτικό σουλτανικό ύφος είπε και τούτο: «Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος»!  Πέραν αυτής της αλλαζονικής και ιταμής εκφράσεώς του ταυτοχρόνως, ελησμόνησε εύκολα ότι η Τουρκία την 20-7-1974 ενήργησε –κατά παράβασιν υφισταμένων συνθηκών των συμμαχικών υποχρεώσεων και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου –απόβασιν στρατιωτικών δυνάμεων εις την νήσον Κύπρον ως και παράβασιν της καταπαύσεως του πυρός της Τριμερούς Διασκέψεως της Γενεύης με χερσαίες επιθέσεις και αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένους χώρους.
            Αυτή η ύβρις εις την (αρχαίαν τραγωδίαν) είναι η αλαζονική συμπεριφορά που επιφέρει την Νέμεσιν, θεότητα με την οποίαν, προσωποποιούσαν την Δικαιοσύνην ως τιμωρόν της υπεροψίας.  Αυτή η ασέβεια προ παντός τιμωρείται και από την δικαιοσύνην του Θεού όπως καταγράφεται από τον προφητάνακτα Δαβίδ εις τον Ψαλμόν θ’ 5-6: «… εκάθισας επί θρόνου (δικαστικού) ο κρίνων δικαιοσύνην· επετίμησας έθνεσι, και απώλετο ο ασεβής· το όνομα αυτού εξήλειψας εις τον αιώνα και εις τον αιώνα του αιώνος».
            Ήδη, τα πρώτα τιμωρητικά δείγματα εμφανίζονται.  Βλέπομεν τον πρωθυπουργόν της Τουρκίας να γυρίζει από τας Βρυξέλλας με κομμένα τα φτερά.  Ευρέθη απολογούμενος εις τας συναντήσειις του με τους αξιωματούσους της ΕΕ.  Οι πρόεδροι Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ της ΕΕ και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο της Κομμισσιόν δια την «σοβαρή κρατική παρέμβαση εις την Δικαισύνην».
            Αι κινήσεις Ερντογάν δεν προκαλούν μόνον εκνευρισμόν σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά επηρεάζουν και το μέγεθος της Τουρκίας ως κράτος τον 21ον αιώνα.  Σχετικά ο Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν, πρώην υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την καταπολέμησιν της δράσεως των Κούρδων, έγραφε: «Η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μετατρέπεται σε διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας».
            Τα επικίνδυνα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία και προκαλούν σοβαρά προβλήματα εις την Άγκυραν. Πρώτον ο κίνδυνος να «κολλήσει» η Τουρκία εις τον βάλτον της Συρίας και να αναζωπυρούται το εσωτερικό Κουρδικό μέτωπο και δεύτερον οι Κούρδοι να προχωρούν ακάθεκτοι εις την υλοποίησιν των σχεδίων, που φέρουν πιο κοντά την ίδρυσιν καντονίων εις την ίδια την Τουρκίαν!
            Και όλοι γνωρίζουν ότι τα καντόνια αυτά δεν θα είναι μόνον Κουρδικά, αφού υπάρχουν και οι Αλεβίτες, οι Τσερκέζοι, οι Λάζοι, και πόσοι άλλοι που περιμένουν εις την σειράν!
Μετά τιμής,

Μιλτιάδης Ι. Εμμανουηλίδης

Ο Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, οντας νεκρός χαμογελάει! 

***************
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΌΓΟΣ ΤΟΥ