Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ!

ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.....

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.....

____________Κάθε χρόνο στο Κοιμητήριο του Αιγίου γίνεται ένα πρωτότυπο πανηγύρι! Αιγώτες και Αιγιώτισσες συναντώνται εκεί και διαχέονται ανάμεσα στα μνήματα των προσφιλών τους. Στο προαύλιο του Ναού του Κοιμητηρίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη των Αγίων Πάντων, στήνεται μια εξέδρα, και εκεί επάνω, υπαίθρια, τελείται η αναίμακτος Θυσία, η θεία λειτουργία. Εκεί κάθε χρόνο προσευχόμεθα για τίς ψυχές μας και για τις ψυχές των κεκοιμημένων προσφιλών μας. 
_________Είναι κάτι όχι μόνο πρωτότυπο, αλλά και συγχρόνως πολύ ωραίο θέαμα! Όλοι μαζί, το παληό και το σύγχρονο Αίγιο! Αυτοί που έζησαν και αυτοί που τώρα είναι στη ζωή! Οι γονείς και τά παιδιά! Οι διδάσκαλοι και οι μαθητές. Οι ανάδοχοι και τα βαπτιστήρια τους! Οι γιαγιάδες και τά εγγόνια τους! Ο σύζυγος, που έφυγε πρόωρα καί η εν χηρεία σύζυγος, που συνεχίζει τον αγώνα της ζωής! Οι παλαιότεροι Αρχιερείς, που εποίμαναν τό Λαό του Θεού καί αυτός, που συνεχίζει το έργο τους! Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρός Γεώργιος, που ήταν έως χθές, και ο Αμβρόσιος, που κρατάει σήμερα άσβεστη την λαμπάδα της Ορθοδοξίας στον τόπο αυτό! Όλοι μαζί, νέοι καί γέροι, δίκαιοι καί αμαρτωλοί, όλοι μαζί κάθε χρόνο μια τέτοια ημέρα προσφέρουμε στον πανοικτίρμονα και Σωτήρα Χριστό, την θεία λειτουργία "υπέρ των ιδίων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων"! Όλοι μαζί βιώνουμε εδώ το Μυστήριο της Εκκλησίας! Όλοι μαζί συγκροτούμε και πραγματώνουμε ό,τι γίνεται στην αγία Πρόθεση! Ζώντες και τεθνεώτες σκύβουμε στα ματωμένα πόδια του Αναστημένου Χριστού μας και δεόμεθα για την σωτηρία της ψυχής μας! Στο Κοιμητήριο του Αιγίου κάθε χρόνο, κατά την εορτή των Αγίων Πάντων, στήνεται μια ολοζώντανη Προσκομιδή! 
_________Ήταν και αυτό μια καινοτομία, την οποία μας ενέπνευσε το Πνεύμα το Άγιον στην αρχή της ποιμαντικής μας διακονίας, και την οποία αποδέχθηκε με ενθουσιασμό η Κοινωνία του Αιγίου! Από τό έτος 1979 βγήκαμε όλοι έξω από το μικρό εκκλησάκι και έκτοτε όλα γίνονται κάτω από το ειδικό στέγαστρο, που αείμνηστος Δήμαρχος Λέλος Σιαβελής κατασκεύασε! Ας είναι η μνήμη του αιωνία!
_______Στην ταινία, που ακολουθεί, μπορείτε, άν έχετε χρόνο και διάθεση να παρακολουθήσετε, να ακούσετε μερικά πτωχά λόγια, που ακούσθηκαν στο κήρυγμά μας: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ! ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ! ΣΗΚΩΘΕΊΥΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ ΣΑΣ! ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.....ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ
___________Η συνέχεια στο video, που ακολουθεί. Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε θερμά τόν εκλεκτό Συνεργάτη μας Καθηγητή Μ.Ε. κ. Τάκη Σπηλιόπουλο για την καλωσύνη του να καταγράψει στο video στα πτωχά λόγια της ομιλίας μας.
Αίγιον, 15 Ιουνίου 2014, Κυριακή των Αγίων Πάντων
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ