Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΙΡΟΜΕΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕΝ!

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΚΥΡΙΟΥ! 

Σήμερα το πρωϊ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος, επισκέφτηκε τον προκάτοχό του στο νοσοκομείο στα Ιερόσολυμα.

________Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε αφ' ενός μεν τον Μακαριώτατο πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ στο κρεββάτι του Νοσοκομείου και του πόνου, έπειτα από μιά χειρουργική επέμβαση, την οποία ξαφνικά υπέστη, αφ' ετέρου δε ως επισκέπτη του ασθενούς τον Μακαριώτατο σημερινό Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. ΘΕΟΦΙΛΟ! 
________Το γεγονός αυτό μας συγκινεί βαθύτατα, διότι έπειτα από μία πολυετή άκαρδη και ανάδελφη απομόνωση του Πατριάρχου κ. Ειρηναίου στο κελλί του, σήμερα αποκαθίσταται η αδελφική επικοινωνία μεταξύ των δύο Προκαθημένων, του πρώην και του νύν! 
__________Ώστε,  λοιπόν, ενίκησεν ή ΑΓΑΠΗ! Δόξα τω Θεώ! Ελπίζουμε αυτό να είναι μια νέα  αρχή! Περιμένουμε να αποκατασταθη η αδελφική σχέσις μεταξύ δύο εκκλησιατικών Προσωπικοτήτων. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ! Έπί επτά και περισσότερα χρόνια έμεινε κατακλειδωμένος στο κελλί του, όπου η νέα Διοίκησις του Πατριαρχείου Τον είχε καταδικάσει νά ζή ως ζωντανός - νεκρός! 
 _________Δοξάζουμε τό όνομα της Αγίας Τριάδος για την υπέρβαση αμφοτλερων των δύο εκκλησιαστικών Ηγετικών Μορφών.  Ο Μακαριώτατος  Πατριάρχης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ προέβη σε έμπρακτη διόρθωση μιάς λανθασμένης -ανάδελφης- πορείας! Ο Μακαριώτατος Πατράρχης πρ. Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ αποδέχθηκε την επίσκεψη του τιμωρού του! Δόξα τω Θεώ! 
_________Εκφράζουμε τον βαθύτατο σεβασμό μας πρός αμφοτέρους τους εκκλησιαστικούς άνδρες, τους Μακαριωτάτους κ.κ. Θεόφιλον καί Ειρηναίον! 
_________Ευχόμεθα ταχείαν ανάρρωσιν πρός τόν Μάρτυρα Πατριάρχην κ. Ειρηναίον! 

_________Βαθυσεβάστως υποκλινόμεθα ενώπιον των!
_________Πιστεύουμε, ότι ετελείωσε πλέον το μαρτύριο του Μακαριωτάτου κ. Ειρηναίου. Το δώρο της ελευθερίας είναι Θεόσδοτο! 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 07.11.2015 

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ 

ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΛΙ "ΦΥΛΑΚΗ";




Στο Κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιεροσολύμων Hadassah Medical Centel νοσηλεύεται από τις 3 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος,ύστερα από κρίση και περίσφιξη κήλης που υπέστη  μέσα στο κελί όπου ζούσε απομονωμένος και αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο την τελευταία δεκαετία. Ο Μακαριώτατος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία εξελίχθηκε ομαλά αλλά λόγω της κρισιμότητας της καταστάσεως κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς και η διασωλήνωση του, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να αφαιρεθεί σήμερα. Ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του Μακαριωτάτου επέδειξαν παράγοντες της Ορθόδοξης Αραβικής Κοινότητας ενώ εκπρόσωπος του Πατριάρχη κ.Θεόφιλου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την εξέλιξη της χειρουργικής και μετα-χειρουργικής καταστάσεως. Οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι και τονίζουν ότι η κατάσταση είναι μεν κρίσιμη, αλλά αντιμετωπίσιμη. 
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση  στον Μακαριώτατο με την Χάρη του  Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και ελπίζουμε η δοκιμασία αυτή να σταθεί αφορμή για να τελειώσει ο δεκαετής εγκλεισμός του μέσα στο κελί του και όλες οι άλλες δοκιμασίες που περνάει.Πρέπει εδώ να πούμε ότι συνεχώς κοντά στον Πατριάρχη βρίσκονται ο Αραβορθόδοξος αρχιμανδρίτης Μελέτιος και η οικογένεια Αράβων από την παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ που τον πρόσεχε ανιδιοτελώς όλα τα χρόνια του εγκλεισμού του. Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη κ.Ειρηναίου και η υγεία του βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά. Ο  Μακαριώτατος βγήκε από την ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε μονόκλινο δωμάτιο του Νοσοκομείου,ενώ δέχθηκε και τους πρώτους επισκέπτες μεταξύ των οποίων τον Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας κ.Θεοδόσιο, τον Ηγούμενο του αγίου Γερασίμου π.Χρυσόστομο, τον Ηγούμενο των Ποιμένων π.Ιερόθεο κ.α. Οι παραπάνω ήταν από αυτούς που κατά το παρελθόν είχαν πολεμήσει τον Μακαριώτατο και η παρουσία τους κοντά του αυτές τις δύσκολες ώρες δίνει ελπίδες για μια καλή "μετανοσοκομειακή" λύση στο χρονίζον πρόβλημα της διαβιώσεώς του μέσα στο Πατριαρχείο, γιατί είναι αδιανόητο μετά την έξοδο του από το Νοσοκομείο να συνεχίσει τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο ζωής κλειδωμένος και απομονωμένος μέσα στο κελί του, ένας απάνθρωπος  τρόπος ζωής που ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε το παράδειγμα των ανωτέρω και όσων άλλων ακολουθήσουν,να μιμηθεί ο κατ εξοχήν αρμόδιος ο κ.Θεόφιλος και να πάει να φιλήσει το χέρι του ασθενούντος ευεργέτη του, προχωρώντας στη συνέχεια στην αποκατάσταση της τιμής και υπολήψεώς του καθώς και των συνθηκών  διαβιώσεώς του μέσα στο Πατριαρχείο. Τέλος ελπίζουμε ότι ανάλογο ενδιαφέρων θα επιδείξει και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης  





( Σημ. Οι φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας Θεοδοσίου προέρχονται από το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea,gr http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-ierosolimon/4167-fotografies-tou-proin-patriarxi-meta-tin-egxeirisi που,προς τιμή του έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, ενω οι φωτογραφίες του Ηγουμένου Χρυσοστόμου από την σελίδα της Μονής του αγίου Γερασίμου στο fb.)