Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΓΙΟΥΧΑΪΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ!


ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ!

 Προχθές Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 κατά την πανίερη ημέρα της Πεντηκοστής ήμασταν στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό της Φανερωμένης του Αιγίου.
Η θεία λειτουργία είχε προχωρήσει κανονικά. Μετά την καθαγίαση των Τιμίων Δώρων ο Προϊστάμενος του ιερού Ναού π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, από της Ωραίας Πύλης, διάβαζε την Εγκύκλιό μας, μια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου μας στα Καλάβρυτα. Εκεί λειτουργούν μία Μονάδα αυτό-εξυπηρετουμένων Ηλικιωμένων  αδελφών και μία Μονάδα κατάκοιτων ή μη αυτό-εξυπηρετουμένων, 70 περίπου προσώπων.
Ξαφνικά μία δυνατή, αλλά ταραγμένη, φωνή άρχισε να ακούγεται μέσα στο ναό!  Ήταν κάποιος από το εκκλησίασμα από την θέση των ανδρών. Η φωνή, όλο και πιο ταραγμένη, γινόταν όλο και πιο δυνατή! Τι έλεγε;  Κάτι για το πρόσωπό μας. Κάτι για τον Αμβρόσιο! Δεν ακουγόταν καλά. Κάποιοι μας είπαν ότι η φωνή έλεγε: «Ο Αμβρόσιος είναι ψεύτης!» «Ο Αμβρόσιος λέει ψέματα!».
Αυτά έλεγε; Κάτι άλλο; Κανείς δεν μπόρεσε να μας πληροφορήση. Οπωσδήποτε το εκκλησίασμα δεν αναστατώθηκε! Έδειξε αδιαφορία! Τελικά κάποιοι οδήγησαν τον ταλαίπωρο αυτό άνθρωπο έξω από τον ναό.        
         Αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη για μας εμπειρία! Την καταγράφουμε. Συγχωρούμε τον «επαναστάτη» αυτόν άνθρωπο! Εάν θέλη, ας μας γράψη τα παράπονά του. Κι εμείς με αγάπη θα ανταποκριθούμε. Το δημόσιο «γιουχάϊσμα», μέσα στο Ναό, σέ ώρα λειτουργίας για εμάς ήταν μια ακόμη εμπειρία στην πορεία της ποιμαντικής μας ζωής. Δοξάζουμε το όνομα του Κυρίου! Δεν λησμονούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «Ημίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ αυτού πάσχειν» (Φιλιππ. 1, 29). Ως πρός την κατηγορίαν: Αισθανόμεθα αθώος! Μάρτυς μου ο Θεός. Υπηρετούμε την αλήθεια! Μισούμε το ψεύδος.
Αίγιον, 21 Ιουνίου 2016
+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ