Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΑΠΟ ΘΗΒΩΝ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Η Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα πανηγυρίζει. Απέκτησε Προκαθήμενο! Μέσα σε μια ήρεμη και κατανυκτική ατμόσφαιρα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέδειξε Αρχιεπίσκοπο τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.
Η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά και ολοκληρώθηκε ταχύτατα. Στη δεύτερη και τελευταία μυστική ψηφοφορία ο νέος Αρχιεπίσκοπος έλαβε 45 ψήφους, ο δε Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος έλαβε 27 ψήφους. Ευρέθησαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια.
Είχαμε την χαρά να Του αναγγείλουμε πρώτος εξ όλων το χαρμόσυνο άγγελμα της εκλογής του, ότι δηλ. Αυτός ήταν ο νικητής στον εκλογικό αγώνα, ενώ ακόμη η διαλογή βρισκόταν σε εξέλιξη. Δηλ. πολύ πριν εξασφαλίσει το όριο των 38 ψήφων. Πως; θα ερωτήσετε. Εκτιμώντας το αποτέλεσμα με βεβαιότητα 100% με την δική μας μέθοδο. *
Τώρα πλέον η Εκκλησία μας εισέρχεται και πάλι σε μια δημιουργική τροχιά. Η περίοδος της πορείας της νοητής ολκάδος με συντηρητική ταχύτητα πέρασε. Μέχρι σήμερα ήταν αναγκαία ένεκα της παρατεινομένης ασθενείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπός μας Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος θα δώσει τώρα στην Εκκλησία τη δική του πνοή και μια νέα ώθηση στο σκάφος της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χάρισμα, τις δικές του ικανότητες. Και είναι πολυταλαντούχος.
Ολόψυχα Του ευχόμεθα να είναι ακαταπόνητος στις πνευματικές και σωματικές του δυνάμεις κατά την άσκηση των υψηλών καθηκόντων Του, τολμηρός στην εφαρμογή του προγράμματός Του, δοξαστικός του Ονόματος του Θεού στην πορεία Του, δοξασμένος στο Θρόνο Του, πολυχρόνιος και καλότυχος στη ζωή του, ευλογημένος από το Θεό στο κάθε Του βήμα.
Εμείς στο πρόσωπό του βλέπουμε τον εκφραστή της ενότητας της Εκκλησίας μας. Θα τον στηρίξουμε λοιπόν με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Θα τον στηρίξουμε και σήμερα ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αύριο ως Μέλος της Ιεραρχίας μας. Θα Τον στηρίξουμε για τη δόξα του Κυρίου και για την εύκλεια της Εκκλησίας μας.
Ζήθι, Μακαριώτατε Δέσποτα και αγαπητέ εν Χριστῶ Αδελφέ κ.κ. Ιερώνυμε!
Πολλά και γόνιμα τα έτη της αρχιεπισκοπικής Σας πορείας.


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008, ΩΡΑ 10.00΄

--------------
* Όταν ο αριθμός των ψηφοδελτίων, που απομένουν να καταμετρηθούν και να εκφωνηθούν, καταστεί μικρότερος από τον αριθμό των ψήφων που θα χρειαζόταν στο δεύτερο υποψήφιο για να συμπληρώσει αυτός το όριο ασφαλείας (σήμερα ήταν 38 ψήφοι), τότε καθίσταται βεβαία η εκλογή του έχοντος το προβάδισμα. Σήμερα όταν η εκφώνηση των ψηφοδελτίων είχε φθάσει στο τεσσαρακοστό ένατο (49) επί συνόλου 74 ψγφοφόρων, τότε κατέστη βέβαιο ότι ο Μητροπολίτης Θηβών αναδεικνυόταν ο νέος Αρχιεπίσκοπος! Την ώρα εκείνη ο Θηβών είχε λάβει μόλις 33 ψήφους, ο Σπάρτης 18 και υπήρχαν 2 λευκά. Έμεναν ακόμη προς καταμέτρηση 19 ψηφοδέλτια. Αλλά 18+19 =37< 38 ήτοι του ορίου ασφαλείας.