Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑΙ, ΑΓΩΝΙΩ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ!


Χθες 25/02 και σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι με εκάλεσαν από το κινητό μου τηλέφωνο, προφανώς για να έχουν την άποψή μου πάνω στο εθνικό θέμα, που είναι το πρώτο στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες. Δεν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά τους, επειδή δεν πιστεύω στις αγαθές προθέσεις τους. Με τις παρεμβάσεις τους ζητούν να τροφοδοτούν μια φαινομενική ή και πραγματική αντιπαλότητα, εις τρόπον ώστε τελικά να εμφανίσουν ως «φαιδρά πρόσωπα», κάποιους Έλληνες, που εξακολουθούν να έχουν ευαισθησίες στα εθνικά ζητήματα! Αυτή την χάρη δεν προτίθεμαι να τους την κάνω!

Ωστόσο έχουμε και διατηρούμε την ευαισθησία μας στα εθνικά μας ζητήματα, όπως και κάθε άλλος Έλληνας, που δεν έχει πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, θεμελιωμένα πάνω στην α ή την β εξέλιξη του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. «Συλλογάται καλά, όποιος συλλογάται ελεύθερα». Ας μη γελιόμαστε. Όσοι π.χ. έχουν προβεί σε οικονομικού χαρακτήρα επενδύσεις στο Κράτος των Σκοπίων, πως μπορούν να διακινδυνεύσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα; Έπειτα τα ΜΜΕ από που άραγε αντλούν τους πόρους των, αν μη όχι από την Κυβέρνηση και τούς μεγαλοεπιχειρηματίες διά μέσου των διαφημίσεων; Τι να πούμε τώρα και για τις Μυστικές Υπηρεσίες μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να εξαγοράζουν είτε συνειδήσεις δημοσιογράφων, είτε εκδοτικά συγκροτήματα; Η ιστορία της Κύπρου και το σχέδιο Αννάν απέδειξαν περιτράνα του λόγου μας το αληθές. Βλέπετε, στην ιστορική διαδρομή της πολύπαθης Ελλάδος μας υπήρχαν πάντοτε και Κερκόπορτες και Εφιάλτες. Η προδοσία προέρχεται πάντοτε από μέσα. Οι εκτός συνόρων απλά κάνουν την δουλειά τους. Με αυτά τα λόγια δεν εννοούμε κανένα Εκδότη ή Δημοσιογράφο. Επισήμανση κάνουμε,ωστε όλοι μας να προσέχουμε. Την Ελλάδα μας όλοι την αγαπάμε!
Μας εζήτησαν, λοιπόν, στο τηλέφωνο πολλοί δημοσιογράφοι για να ........ακούσουν δήθεν τη γνώμη μας στο ζήτημα των Σκοπίων. Αναφέρθηκαν στο σχόλιο που είναι αναρτημένο στο Blog μας (mkka.blogspot.com) ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου ε.ε., μλε τότν τίτλο ¨ΑΓΩΝΙΩ", αλλά δεν έκαμαν τον κόπο να δημοσιοποιήσουν το κείμενο που αναδημοσιεύεται εκεί και προέρχεται από τήν οργάνωση «noiazomai.net»! Και όμως το κείμενο αυτό λέγει πολλά και μάλιστα πολύ ανησυχητικά πράγματα. Άρα όσοι μας ενόχλησαν προφανώς δεν ενδιαφέρονταν για την αναζήτηση της αλήθειας. Ήθελαν απλώς να τροφοδοτήσουν το θόρυβο, για να γεμίσουν με τηλεοοπτικό χρόνο τις εκπομπές τους. Δύστυχη Ελλάδα......

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 1η

Είναι γνωστό, ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας, η τότε Πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, τον υποδέχθηκε στη Βουλή, λέγοντας μεταξύ άλλων, «ότι στη θητεία του έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες ιστορικές αλλαγές και μεταβολές, όπως οι μεταβολές των εθνικών μας συνόρων προς χάριν της ἑνότητος της Ε.Ε.»
Εάν όντως οι παράγοντες της ενημέρωσης ενδιαφέρονται για την αλήθεια, και μόνο για την αλήθεια, τότε γιατί δεν απευθύνονται στην κα Μπενάκη και να την ερωτήσουν: Κυρία Μπενάκη τι εννοούσατε, όταν ελέγατε τα παραπάνω λόγια στον κ. Παπούλια; Γιατί ερωτάτε, κυρίες και κύριοι των Μ.Μ.Ε τον ασήμαντο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και δεν απευθύνεσθε στους «επαΐοντες»;


ΠΡΟΚΛΗΣΗ 2η

Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, ευρισκόμενος στα Γιάννενα με την ευκαιρία του εορτασμού της 95ης επετείου απελευθερώσεως της πόλεως, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής σμαντικά:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο και είμαι βέβαιος ότι θα ανταπεξέλθουμε, αρκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίζουμε τις προσπάθειές μας σε κοινές επιδιώξεις».
Εάν όντως σεις οι παράγοντες της ενημέρωσης ενδιαφέρεσθε για την αλήθεια, και μόνο για την αλήθεια, τότε γιατί δεν απευθύνεσθε στόν Κύριο Παπούλια και να τον ερωτήσετε: Κύριε Πρόεδρε, τι εννοούσατε, όταν ελέγατε τα παραπάνω λόγια; Κινδυνεύει η ακεραιότητα της Πατρίδος μας;;

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 3η

Τα εθνικά ζητήματα δεν είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητος της εκάστοτε Κυβερνήσεως. Είναι ζητήματα όλων των Ελλήνων, οι οποίοι εκφράζονται δια των αντιπροσώπων τους, πού έστειλαν να τους αντιπροσωπεύουν στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Γιατί λοιπόν σεις οι τάχα τις ενδιαφερόμενοι παράγοντες των ΜΜΕ δεν λανσάρετε την ιδέα της συγκλήσεως ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ώστε όλοι οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες των; Από τον Θεσσαλονίκης Άνθιμον ή τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο περιμένετε να λάβετε απάντηση σε εθνικά ζητήματα;

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 4η

Τα μεγάλα ζητήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ερήμην του Ελληνικού Λαού. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ώστε η Κυβέρνηση να έχει λάβει την σχετική εξουσιοδότηση από τον κατ’ ευφημισμό καλούμενο ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ.
Γιατί λοιπόν σεις οι τάχα τις ενδιαφερόμενοι για τα εθνικά ζητήματα παράγοντες των ΜΜΕ δεν λανσάρετε την ιδέα της διεξαγωγής ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ώστε να αποφανθεί ο κυρίαρχος Λαός; Από τον Θεσσαλονίκης Άνθιμον ή των Καλαβρύτων Αμβρόσιο και όποιον άλλον Ιεράρχη περιμένετε να λάβετε την απάντηση;
Μη μας εμπαίζετε! Εμπαίζετε εμας και τον Ελληνικό Λαό! Για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι το χρήμα δεν ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!
Περιμένω, λοιπόν, την τοποθέτηση κάθε καλόπιστου Έλληνα, Πολιτικού, Ακαδημαϊκού, Πανεπιστημιακού, Εκπαιδευτικού, Κληρικού, Οικονομικού Παράγον-τος, κυρίως όμως εξ εκείνων πού κόπτονται για την ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, δηλ. Δημοσιογράφου, Εκδότου, ιδιοκτήτη TV, Διευθυντού Ειδήσεων, Ερευνητού ή απλού πολίτη.
Αδελφοί μου έρχονται δύσκολες ημέρες! Ετοιμασθήτε! Προφήτης δεν είμαι! Όταν όμως δούμε τα ίχνη από το σούρσιμο του φιδιού, τότε περιμένουμε να δούμε και το φίδι! Αγωνιώ λοιπόν, και πολύ μάλιστα!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
26 Φεβρουαρίου 2008, Ώρα 11.45΄μ.μ.