Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Ας κάνουμε και πάλι ένα μικρό διάλειμμα. Τα εθνικά μας θέματα δεν μπορούν να περιμένουν! Σας παρουσιάζω ένα Ανακοινωθέν και μια ανάρτηση από άλλο ιστότοπο.

Π Ρ Ο Σ Χ Ω Μ Ε Ν !

Ούτε να επιβεβαιώσουμε, αλλά ούτε και να διαψεύσουμε μπορούμε την είδηση! Φαίνεται απίστευτη. Πλην όμως η πηγή είναι αξιόπιστη. Την καταγγελία κάμνει Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ με δελτίο Τύπου της 6ης Απριλίου. Εάν αληθεύει η καταγγελία, τότε προβάλλει το ερώτημα: στο Βουκουρέστι όλοι έπαιξαν ένα θέατρο; Θα το δείξει ο χρόνος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη διαύθυνση: http: Τα συμπεράσματα δικά σας.
+ Ο ΚΑΛAΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
09 Απριλίου 2008, Ώρα 10.30' μ.μ.

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
6/4/2008 μ.Χ.
ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ «ΣΑΕ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΑΜΒΑΚΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ!
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»


ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΜΒΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ, ΚΡΥΒΟΤΑΝ Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!

Όπως είναι γνωστό το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) προχώρησε ανήμερα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στου Βουκουρέστι (2 Απριλίου 2008), σε ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε όλο το Διεθνή Τύπο, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η καταχώρηση έγινε σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ανάλογα με την χώρα. Έτσι η καταχώρηση δημοσιεύτηκε σε μεγάλες εφημερίδες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως FINANCIAL TIMES Global, INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE Worldwide, LE MONDE, LE FIGARO, FRANKFURT ALLGEMEINE ZEITUNG, HANDELSBLATT, ZIUA (Βουκουρέστι), THE TIMES (UK), NEW YORK TIMES, WASHINGTON POST, στην αφρόκρεμα δηλαδή του ξένου τύπου!

Η πρώτη δε εντύπωση ήταν θετική, επειδή στην καταχώρηση περιλαμβανόταν η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που είχε αποκαλύψει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ με Ανακοίνωση Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου 2008 (δείτε εδώ http://www.noiazomai.net/xartisnteltsef.html ) ύστε-ρα από δημοσιογραφική έρευνα του Δικτύου http://www.noiazomai.net/ .
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ εκείνη έκανε από τότε το γύρο του κόσμου, μπήκε στις διπλωματικές αποστολές, χρησιμοποιήθηκε σε ενημερώσεις ξένων πολιτικών και δημοσιογράφων και αποτέλεσε το ισχυρότερο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της Ελληνικής Διπλωματίας για την αλυτρωτική προπαγάνδα και τις μη φιλικές και μη συμμαχικές διαθέσεις των Σκοπίων!!!

Όταν όμως ευαίσθητοι Έλληνες Δημοσιογράφοι του Εξωτερικού μετέφρασαν αργότερα τα ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ της καταχώρησης, έμειναν άναυδοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους!!! Διότι στην καταχώρηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού γινόταν λόγος όχι για υπεράσπιση του Ονόματος Μακεδονία, αλλά για εκχώρηση του με ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!! Με προτεινόμενο μάλιστα το «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!

Ιδού το απαράδεκτο κείμενο και παρακάτω η μετάφρασή του:

«Γιατί η Ελλάδα ευνοεί μια σύνθετη ονομασία ;
Η Ελλάδα αντίθετα από τη FYROM έχει κάνει μεγάλα βήματα προς τη λύση του προβλήματος της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και έκανε τον περισσότερο από το μισό δρόμο για την εξεύρεση λύσης. Έχει καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το 1995 και έχει δείξει προθυμία να εξετάσει ένα σύνθετο όνομα όπως «Βόρεια Μακεδονία» που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» αλλά συνοδεύεται από ένα επίθετο για να διακρίνεται από το ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα που έχει το ίδιο όνομα. Αυτό είναι λογικό και δίκαιο και για τις δύο πλευρές. Μια λύση όπου κερδίζουν όλοι»!!!
Το παραπάνω κείμενο που καταχωρήθηκε σε τόσες Ξένες Εφημερίδες αποτελεί ένα απίστευτο και πρωτοφανές «πραξικόπημα» κατά της θέλησης του Απόδημου Ελληνισμού και πισώπλατη μαχαιριά κατά της ίδιας της Μακεδονίας μας, της οποίας το ιερό Όνομα εκχωρεί ΔΙΕΘΝΩΣ και γραπτώς με ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!! Θέση που καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού Παγκοσμίως, ο οποίος με νέα Συλλαλητήρια και Εκδηλώσεις, Ψηφίσματα, Επιστολές και Διαμαρτυρίες σε ολόκληρο τον κόσμο διατυμπανίζει την μία και μόνη πάγια εθνική θέση περί «ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ Ή ΓΡΑΦΗ»!!!

Επί της θέσεως αυτής άλλωστε αποφάσισε η ίδια η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με τους Τρεις απαράβατους Όρους αναγνώρισης (συνταγματικό όνομα, σύμβολα, μη μεταβολή συνόρων)!!!
Επί της θέσεως αυτής απεφάνθη στο παρελθόν το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, χαράζοντας αμετάκλητα την πάγια ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!
Επί της θέσεως αυτής επεβλήθη το Εμπάργκο που υποχρέωσε τελικά τα Σκόπια να αλλάξουν το Ελληνικό Σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας και να συνυπογράψουν την Αλλαγή του Συνταγματικού τους Ονόματος μέσα από συνομιλίες, υπό τον ΟΗΕ!!!

Αλλά αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση και του Απόδημου Ελληνισμού, όπως επιβεβαιώνει σε πρόσφατη επιστολή του, στις 25 Φεβρουαρίου 2008, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο ευαίσθητος Περιφερειάρχης του ΣΑΕ ΗΠΑ κ. Θ. Σπυρόπουλος, επαναλαμβάνοντας την αταλάντευτη θέση για μη αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στο τελικό όνομα των Σκοπίων:


Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008
«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ και
της προοπτικής ένταξής της στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. οφείλουμε να σας καταθέσουμε
τις θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, μέλους του Σ.Α.Ε. Η.Π.Α., τις οποίες
υιοθετούμε και εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού της Αμερικής.
Οι πάγιες θέσεις αυτές της Παμμακεδονικής έχουν κατ’ επανάληψη επικυρωθεί από
περιφερειακές και παγκόσμιες συνελεύσεις του Σ.Α.Ε.
Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη των Σκοπιανών και
προωθούμε τη φιλία και συνεργασία των δύο λαών. Ωστόσο, είναι αταλάντευτη η απόφασή μας:
•να μην αποδεχθούμε την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» στο τελικό όνομα της
π.Γ.Δ.Μ.
•να υπερασπιστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να αντισταθούμε σε κάθε
απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας μας και σφετερισμού των συμβόλων μας
•να μην γίνουμε συνεργοί στην αυτοϋπονόμευση της ιστορική μας αυτοσυνειδησίας και
Ταυτότητας»!!!

Αντί λοιπόν της εθνικής θέσης περί τελείας αφαίρεσης του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τα Σκόπια, επιχειρείται τον τελευταίο καιρό η διατήρηση του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με παραπλανητικά τεχνάσματα και ευτελείς προσδιορισμούς, που καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν θα πρότεινε ποτέ στο γείτονά της, πολύ περισσότερο εάν είχε το μοναδικό προνόμιο να είναι η μάνα του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, του Αγίου Δημητρίου! Η μία και μοναδική, δοξασμένη και ολόχρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, προχώρησε μόνος του στην καταχώρηση, χωρίς να ενημερώσει κανέναν άλλο Περιφερειάρχη του ΣΑΕ, πράγμα που εάν επαληθευτεί τις προσεχείς ώρες, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο και προβοκατόρικο κείμενο περί «Σύνθετης Ονομασίας» και «Βόρειας Μακεδονίας» που αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά κατά της Μακεδονίας και του Εθνικού Αγώνα του Παγκόσμιου Ελληνισμού, ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ!!!

Από την άλλη μεριά, πρέπει να απαντηθούν άμεσα και πολλά κρίσιμα ερωτήματα:
ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ; Στην Αλεξάνδρεια έγινε ή στην Αθήνα;
ΠΟΙΟΣ έδωσε ή έγραψε το άθλιο ΚΕΙΜΕΝΟ; Ο ίδιος ή το Υπ. Εξωτερικών;
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ; Ονόματα, εταιρείες, εντολές καταχώρησης, αντίγραφα, υπογραφές;
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΥΤΗ Η «ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

√ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 6 Απριλίου* 2008 μ.Χ.
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 1941
* 6η Απριλίου 1941: Ημέρα μνήμης της άνανδρης Εισβολής των Χιτλερικών Στρατευμάτων στη Μακεδονία και Θράκη και κατόπιν (19 Απριλίου) των Βουλγαρικών, που ακολούθησαν εκ του ασφαλούς τις δυνάμεις των Ναζί, χωρίς να δώσουν μάχη... Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία όχι απλώς έθεσε τότε υπό στρατιωτική κατοχή την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πλην Έβρου, αλλά «προσάρτησε» αυθαίρετα και παράνομα τις ελληνικές περιοχές, δημιουργώντας τη «Μεγάλη Βουλγαρία»…
Τότε ο Μακεδονικός Ελληνισμός πέρασε τις χειρότερες ημέρες της πρόσφατης ιστορίας του! Διώξεις, τρομοκρατίες, φυλακίσεις, εκτοπίσεις, εκτελέσεις, όπως 3.000 Μακεδόνων στην περιοχή Δράμας (Δράμα, Δοξάτο, Νικηφόρος, Πλατανιά, Πλατανόβρυση, Παλιάμπελα, Τερψιθέα, Κύργια, Χωριστή, Κ. Νευροκόπι, Μεγαλόκαμπος, Αλιστράτη, Προσωτσάνη, Κοκκινόγεια κ.α. στις 28-29 Σεπτεμβρίου 1941), προσπάθεια εκβουλγαρισμού των Μακεδόνων, διωγμοί, κατάσχεση χωραφιών, εγκατάσταση βουλγάρων αποίκων, απαγόρευση της ελληνικής γλώσσας, βίαιη αλλαγή ελληνικών επωνύμων, οδών, πλατειών και τροποποίηση ονομάτων Αγίων σε -εφ, -ωφ, κατάργηση της ελληνικής ταυτότητας και χορήγηση βουλγαρικής, απαγόρευση της Θ. Λειτουργίας στα Ελληνικά, χτίσιμο ακόμα και των παραθύρων των κατεχομένων ελληνικών σχολείων που κοιτούσαν προς Νότο… Για να ξεχαστεί η Ελλάδα…
Αλλά η Μακεδονία είναι Ελλάδα και με τίποτα δεν παράδωσε, ούτε θα παραδώσει το ιερό και καταματωμένο, μαρτυρικό Όνομά της!
Η φρικτή Βουλγαρική κατοχή 1941 – 1944 στην Α. Μακεδονία και Θράκη, άφησε πίσω της 23.000 - 50.000 νεκρούς και 200.000 Έλληνες πρόσφυγες μέσα στην ίδια την τριπλά σκλαβωμένη Ελλάδα μας… Και έναν ΟΡΚΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ & ΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!!!
----------------------------------------------------------
KAI ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ!
Από τό PRESS_GR.blogspot.com μεταφέρω στην αγάπη σας ἐνα κείμενο, χωρίς δικά μου σχόλια. Αναφέρεται σε μια τηλεοπτικη συζήτηση και στη στάση συγκεκριμένου λειτουργού της ενημερώσεως. Για την ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου.
Τρίτη, Απρίλιος 08, 2008
Δημοσιογράφοι ανιστόρητοι ή κάτι άλλο;
Από τον Λάκη Προλήρη
Χθες 7/4 βράδυ έλαβε χώρα «συζήτηση» για το Μακεδονικό με το μεγάλο Έλληνα δημοσιογράφο Πρετεντέρη. Καλεσμένοι οι γνωστοί. Κάποια στιγμή, κι ενώ ο Παπαθεμελής προσπαθεί να βάλει πάνω από τρεις λέξεις στη σειρά χωρίς διακοπή, πετάγεται ο Πρετεντέρης με ύφος απορημένου, λογικώς σκεπτόμενου, πολιτισμένου, politically correct, πραγματιστή τεχνοκράτη και λέει: -Μα κι εμείς το 1830 αυτοπροσδιοριστήκαμε ως Έλληνες. Δεν μας είπε κανείς τίποτα. Αυτό επιλέξαμε.
Παπαθεμελής: Και οι κάτοικοι πως θα λέγονται; Βορειομακεδόνες; Μακεδόνες θα λέγονται.
Πρετεντέρης: Και λοιπόν; Δικαίωμά τους αφού αυτό θέλουν….
Μετά από λίγα λεπτά έχει σύνδεση με Θεσσαλονίκη και κάποιον μάλλον αριστερό ο οποίος επίσης υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και εμείς βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας πρέπει να υποστηρίξουμε την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, που όμως πρέπει να διαλυθεί.
Ο Πρετεντέρης διακόπτει, αυτή τη φορά όμως με μειδίαμα, ύφος ανθρώπου που απευθύνεται σε γραφικό, εκτός πραγματικότητος ανθρωπάκο: Δηλαδή εσείς είστε εναντίον του βέτο;
Αυτός δεν απαντά ευθέως, και σε λίγα δευτερόλεπτα τον ξαναρωτάει, αυτός πάλι δεν απαντά σαφώς και ρωτάει τρίτη φορά, πάντα με το ύφος ότι συνέλαβε συνομιλητή να ξεστομίζει μεγαλειώδη κοτσάνα. Ο Θεσσαλονικιός λοιπόν λέει: Ακριβώς.
Υπερήφανος τώρα ότι τον έβγαλε εκτός μάχης, αυτόν που αμφισβητεί τη μεγάλη εθνική νίκη, πάντα με το ειρωνικό χαμόγελο του νικητή, γυρίζει αργά προς την ομήγυρη και λέει συνωμοτικά: Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα άποψη, δεν είναι κακό να καταγραφεί …

Μεταφορά από τo PRESS-GR.blogspot.com, 09.04.2008