Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ......


…… Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

______Οι εφημερίδες, μάλιστα δε οι παραδοσιακές και μεγάλες όπως είναι και «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οφείλουν με τα δημοσιεύματά τους να φρονηματίζουν το αναγνωστικό τους κοινό, να υπερασπίζονται τα εθνικά ιδεώδη και να καλλιεργούν στο Λαό μας την λεγόμενη «εθνική συνείδηση».

_______Υπό τα δεδομένα αυτά μεγάλη θλίψη μας προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ με τίτλο «Κέρκυρα, ήλιος και μαστίχα….» του κ. Γιώργου Π. Τερζή (σελ. 17). Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γνωστό ζήτημα της εκχωρήσεως αδείας διελεύσεως από τον τον ελληνικό εναέριο χώρο και προσγειώσεως στην Κέρκυρα κρατικού αεροσκάφους των Σκοπίων με τα διακριτικά MΚD και το όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ζήτημα το οποίον συζητείται ευρέως αυτές τις ημέρες και το οποίον έχει πληγώσει τις καρδιές των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, των αγαπώντων την Ελλάδα μας.

______Ο συντάκτης του άρθρου, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει το όλον θέμα, γράφει: «Μεταξύ αυτών δεν αποκλείεται να μην είναι, τελικά, σκοπιανό αεροσκάφος με διακριτικά «Μακεδονίας, παρά τη σκόνη που έχει σηκωθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας. Και τούτο διότι, αν και δόθηκε άδεια προσέγγισης για την άφιξη του κ. Μιλόσοσκι, το σκοπιανό κυβερνητικό αεροσκάφος αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ενώ και η κρατική αεροπορική εταιρεία της γείτονος τελεί υπό πτώχευση». Ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει ως «σκόνη» την εθνική ευαισθησία των γνησίων Ελλήνων! Έτσι μας προσβάλλει κατάμουτρα και μας προκαλεί. Γι αυτό λοιπόν εκφράζουμε όχι μόνο τη θλίψη μας, αλλά και την μεγάλη μας αγανάκτηση και προς τον δημοσιογράφο, που αναδεικνύεται επιλήσμων της αποστολής του, αλλά και προς την διεύθυνση της παληάς, μεγάλης και ιστορικής εφημερίδος. Η μόνη αντίδραση, που μας απομένει, είναι η τιμωρία της εφημερίδας. Η τιμωρία εκφράζεται με ένα και μοναδικό τρόπο, με την εφαρμογή της λεγόμενης παθητική αντίστασης. Απλά δεν αγοράζουμε την εφημερίδα.
Το έχουμε πει επανειλημμένως: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Στην ιστορική πορεία της πάντα υπήρχαν Εφιάλτες, και πάντα θα υπάρχουν κερκόπορτες! Τα τείχη της πέφτουν, διότι ανοίγουν τις κρυφές πόρτες, τις κερκόπορτες, κάποιοι «από μέσα»!


ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» σήμερα

________Στον αντίποδα αυτής της μειοδοτικής τακτικής σήμερα στέκεται μια άλλη εφημερίδα, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Ο εκδότης της κ. Μάκης Κουρής, αναδεικνύει το ζήτημα από την πρώτη κι’ όλα σελίδα με το σημείωμά του που έχει τίτλο «Τρελαθήκανε;». Ομιλεί εκεί με σκληρή γλώσσα και λέγει «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη»! Να πως αρχίζει το σημείωμά του: «Κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Κι αυτό είναι μόνιμο φαινόμενο……» Με γλώσσα καυστική υπενθυμίζει στον αναγνώστη του ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών σημειώνει συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας ζητήματα. Τις ονομάζει «άτακτες υποχωρήσεις…σε κορυφαία θέματα», θέματα κρίσιμα για τη Χώρα. «Ήταν, γράφει, υπέρ του Σχεδίου Ανάν, κατά του βέτο στον Μπους για τα Σκόπια, ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την υπογραφή για τον αγωγό με τη Ρωσία….Πρόκειται για εθνικό έγκλημα»!

_______Για να ισχυροποιήσει τη θέση του ο κ. Κουρής αναφέρεται σε ένα προηγούμενο περιστατικό με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια. «Το 2008 ο Παπούλιας δεν δέχθηκε επίσκεψη του Προέδρου των Σκοπίων με αεροπλάνο που έφερε διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!
______Το πολύ ωραίο, εθνοπρεπές δε και εθνοσωφρονιστικό, κείμενό του ο κ. Κουρής επισφραγίζει με μια γελοιογραφία πολύ χαρακτηριστική. Ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Μιλοσόσκι εμφανίζεται με στολή αρχαίου στρατηλάτου της Μακεδονίας και συστήνεται ως «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡόΦΚΥ» !!!!
Έπειτα από τα ανωτέρω, αγαπητοί μου φίλοι, σας ερωτώ: Και τώρα τι κάνουμε; γελάμε ή κλαίμε;
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ_

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

***************

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πράσινο φως που έδωσε η Ελλάδα προκειμένου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας το προεδρικό "μακεδονικό" αεροσκάφος της ΠΓΔΜ ενόψει της συνόδου του ΟΑΣΕ, ο Κ. Καραμανλής προσέφερε απόλυτη στήριξη στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
"Σε λίγες ημέρες συγκεντρώνονται οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΣΕ για να
συζητήσουν το κοινό μέλλον σε επίπεδο ασφάλειας. Αυτό είναι επιτυχία για τη χώρα και θα το τραυματίσουμε δείχνοντας μικρότητα λέγοντας πως δεν δεχόμαστε ούτε κατ' εξαίρεση ένα αεροπλάνο;... Ε, όχι δεν το δέχομαι αυτό"
δήλωσε.


**********

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής, σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια υπενθυμίζουν την αξιοπρεπή και εθνική στάση του, όταν δεν επέτρεψε το προεδρικό αεροπλάνο του προέδρου της ΠΓΔΜ...Τσερβενκόσφσκι να προσγειωθεί στην Ελλάδα και τον παρακαλούν να παρέμβει για να ματαιωθεί ο προγραμματισμένος νέος εθνικός εξευτελισμός!


Η επιστολή:19 Ιουνίου 2009

Προς

τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Προεδρικό Μέγαρο

Βασιλέως Γεωργίου Β΄2

Αθήνα

Τ.Κ 100 28Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,


Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής εκφράζουνέντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια, προσωπική απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη (σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων Ελληνικώνεφημερίδων), να αποδεχτεί την είσοδο στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ.Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου, με αεροσκάφος των«Μακεδονικών» αερογραμμών. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιλόσοσκι πρόσφατα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει το θέμα της μηνύσεως της πΓΔΜ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκιο οποίος μιλά για καταπιεσμένη «Μακεδονική», «Αλβανική» και «Τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα. Ακόμη είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση προ δυο ετών μιλούσε για προβλήματα μεταξύ «Μακεδόνων» και Ελλήνων και μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας, χωρίς καμιά αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ σε διάφορες συνεντεύξεις του στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο ισχυρίστηκε πως έως και το 1988 το βόρειο αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν ονομαζόταν Μακεδονία, αλλά Βόρεια Ελλάδα... και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε τον διέψευσε. Η απόφαση αυτή της κυρίας Υπουργού αποτελεί εξευτελισμό της χώρας μας με απόλυτη υπευθυνότητα του Υπουργείου Εξωτερικών διότι δεν είναι «εξαίρεση», όπως ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, αλλά σαφέστατη απόκλιση από την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση και ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του και διακύβευση εθνικών συμφερόντων. Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Εξοχότητά Σας κάλεσε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πΓΔΜ. κ. Τσερβενκόφσκι δεν του επετράπη να μπει στη χώρα με αεροσκάφος των«Μακεδονικών» αερογραμμών, μια πολύ σωστή και εθνικά αξιοπρεπής απόφαση. Η ως άνω παραχώρηση της κυρίας Υπουργού αναιρεί την αξιοπρεπή αυτή στάση του Προέδρου τηςΔημοκρατίας, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και αυτό πριν καν αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας καλούν με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων να παρέμβετε άμεσα και να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδος, ματαιώνοντας την προκλητική πτήση του κ. Μιλόσοσκι.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Δημήτριος Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος


Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή

Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου

Πρόεδρο Βουλής κ. Σούφια

Αρχηγούς κομμάτων

Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακοογιάννη

Ελληνικό Κοινοβούλιο

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αναρτήθηκε από Kazantzidis Anastasios στις 7:10:00 μμ