Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


_______Με μεγάλη ικανοποίηση ελάβαμε και αναγνώσαμε το παρακάτω διάβημα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.  
­­­­­_______Έχουν απόλυτα δίκαιον!  Δεν υπάρχει καμμιά – απολύτως καμμιά σχέση του Χριστού προς Βελίαρ ( Β΄ Κορ. 6,15) και του Χριστιανισμού με τον Ισλαμισμόν. Η Καινή Διαθήκη διδάσκει την αγάπη! Το Κοράνιον διδάσκει το μίσος!
_______Ο Χριστός διδάσκει την αγάπη ακόμη και προς τους εχθρούς μας.  Το Κοράνιον, αντιθέτως, προτρέπει:  «θάνατος στους απίστους».
_______Αλλά τι να πούμε, όταν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα των ΗΠΑ, προσέφερε ως δώρον το Κοράνιον στο εκεί Διευθυντή του Εργοστασίου της Coca Cola, λέγοντάς του: «Αγαπητέ  κύριε Μουχτάρ σας προσφέρω ως δώρον το ΑΓΙΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ!».
_______Αντισταθείτε, λοιπόν, όσοι ακόμη έχετε μέσα στη καρδιά σας το Χριστό μας και την Ελλάδα μας!
_______Μπράβο, Παιδιά της Θεσσαλονίκης!

Αίγιο, 12 Ιουνίου 2015 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΒΡΟΣΙΟΣ


************
Σεβασμιώτατε,

Χριστός Ανέστη


Είμαστε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωστοποιήσουμε τις ανησυχίες μας όσον αφορά την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική μας Σχολή.


Α) Η Ομάδα μας, Ομάδα Πρωτοβουλίας Φοιτητών κατά της ιδρύσεως του τμήματος ισλαμικών σπουδών, θεωρεί πως η ίδρυση εισαγωγικής κατευθύνσεως Μουσουλμανικών Σπουδών στο Α.Π.Θ., αποτελεί μια άστοχη και πρωτόγνωρη στην Ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεολογίας ανάμειξη της Χριστιανικής με την Ισλαμική Θεολογία, αφού είναι διαπιστωμένο και διατυπωμένο ήδη προ πολλών αιώνων από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας το αγεφύρωτο χάσμα της πίστεως του Ευαγγελίου με την πίστη του Κορανίου.


Β) Από τη στιγμή που υπάρχει χρηματοδότηση για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, όπως ανέφερε και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής (σε άρθρο του περιοδικού Κοινωνία – Τεύχος 1 Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015), γιατί να μην δημιουργηθεί μια εξολοκλήρου Ισλαμική Σχολή ισλαμικών σπουδών σε ένα καινούργιο κτίριο;


Γ) Πως σε μια Ορθόδοξη Πατερική Θεολογική Σχολή να ενταχθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών;  Άλλωστε, υπάρχει ένα Κέντρο Μεσογειακών Μεσοανατολικών Ισλαμικών Σπουδών που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που υπάγεται στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.  Δεν είμαστε αντίθετη με την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών για επιστημονικούς και ερευνητικούς λόγους αλλά αυτό πρέπει να γίνει έξω από τις Ομολογιακές Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές.


Σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και σε όποια χώρα υπάρχει είναι εκτός της αντίστοιχης Θεολογικής Σχολής.  Όπου έγιναν προσπάθειες για κάτι αντίστοιχο, υπήρξαν συγκρούσεις και βιαιότητες με αποτέλεσμα να κλείσουν οι Θεολογικές Σχολές.


Από όλα τα παραπάνω επιχειρήματα, τα οποία σας έχουμε παραθέσει, θα θέλαμε κι εσείς με τη σειρά σας να μας πείτε τη γνώμη σας ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος….


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Φοιτητών
κατά της Ιδρύσεως του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.

_____________________________
Y.Γ. 1ον Ο λόγιος Κληρικός καί Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος εις τον Τομέα των Φυσικών Επιστημών, φίλτατος δε εις ημάς, Δρ. π. Νεκτάριος Μαμαλούγκος, με ηλεκτρονικό μήνυμά του σήμερα, μας εγνωστοποίησε και το εξής φρικτό: 
 « .......Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με βδελυγμία και αποτροπιασμό στην πρόσφατη δήλωση του αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης ότι: «και το Κοράνιο και η Ιερή Βίβλος (το Ευαγγέλιο) το ίδιο είναι.
    Ο θρησκευτικός αυτός αρχηγός 600 και πλέον εκατομμυρίων χριστιανών εξισώνει το Ιερό Ευαγγέλιο και το Κοράνιο (χωρίς προφανώς) να έχει ποτέ διαβάσει με ταπείνωση, φόβο Θεού και πνεύμα μαθητείας το πρώτο το Άγιο Ευαγγέλιον και χωρίς να γνωρίζει αληθινά και στις πραγματικές του διαστάσεις το δεύτερο το βιβλίο των αλλοθρήσκων και έτσι πλέει μέσα στο «πέλαγος της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας».
     Αυτά είπε σε ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ κατά τήν διάρκειαν της θείας λειτουργίας επι τη εορτή των Αγίων Πάντων (Κυριακή   7 Ιουνίου 2015).
Πηγή: Ο Κυθήρων Σεραφείμ για την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου
https://www.youtube.com/watch?v=iIjgR6GHK6c

Y.Γ. 2ον
Αλλά και η πολύ αγαπητή μας, Ερίτιμος δε Κυρία Μάρθα Σ... από τις Η.Π. μας έγραψε το εξής σημείωμα:
        «Συμφωνώ καί προσυπογράφω, άλλά πάω καί πάρα πέρα. Ίσλαμικές σπουδές δέ χωράνε στήν Έλλάδα ούτε τζαμί, ούτε τέμενος. Τετρακόσια χρόνια πάνω στήν πλάτη μας είναι ύπεραρκετά. Χύσαμε ποτάμι τό αίμα νά τούς πετάξουμε άπό τή χώρα μας. Καί τώρα μέ τά ίδια μας τά χέρια βγάζουμε τά μάτια μας; Τί έχει νά μάς προσφέρει μιά άφελής καί έπιθετική θρησκεία; Μόνο θά έξαπλωθεί πολύ γρήγορα καί θά κυριαρχήσει μέ τόν φανατισμό καί τήν πολύτεκνοποΐα. Σέ μάς πού δυστυχώς έχουμε ύπογενητικότητα. Όποιος θέλει νά μάθει περισσότερα γιά τό Ίσλάμ μπορεί νά πάει σέ μουσουλμανική χώρα, όπως ακριβώς έρχονται στήν Έλλάδα σπουδασταί από άλλες χώρες γιά νά σπουδάσουν τήν Όρθοδοξία».